stef157 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2024 17 ώρες πριν, sdikr είπε Μόνος σου το γράφεις, αν δεν πληρώσεις τέλη σου λένε πως δεν μπορείς να το παρκάρεις σε δημόσιο χώρο Μάλλον αρνείσαι να κατανοήσεις τα απλά. Οκ πάω πάσο. 8 ώρες πριν, StamTheMan είπε Τι λες ρε μαν; Τι δεν κατάλαβες να το εξηγήσω παραπάνω; Αν και θεωρώ είναι κατανοητά και απλά.
Ntinaras Δημοσ. 1 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2024 41 λεπτά πριν, stef157 είπε Μάλλον αρνείσαι να κατανοήσεις τα απλά. Οκ πάω πάσο. Τι δεν κατάλαβες να το εξηγήσω παραπάνω; Αν και θεωρώ είναι κατανοητά και απλά. Ειναι απλο, αν εχεις δηλωσει ακινησια και δεν καταβαλεις τελη και ασφαλεια, δεν εχεις δικαιωμα το οχημα σου να ειναι σε δημοσιο δρομο. Ουτε να κινειται, ουτε να ειναι σταθμευμενο. Το παιρνεις και το πας σε δικο σου χωρο αλλιως 10κ προστιμο.
Joshua21 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2024 On 29/02/2024 at 08:49, stef157 said: Τα τέλη κυκλοφορίας είναι για να έχεις το δικαίωμα να κινείς το αυτοκίνητο. Ούτε για στάση ούτε για στάθμευση. Για να μπορείς νόμιμα να κινείς το αυτοκίνητο. Δεν έχει καμία σχέση με το δικαίωμα να παρκάρεις σε δημόσιο δρόμο επιτρεπόμενης στάθμευσης. 18 hours ago, stef157 said: Δεν ξέρω απο που πηγάζει η λογική σου αλλά είναι απλά τα πράγματα. Χρήση μπορούν να κάνουν όσοι έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και ΑΡΑ μπορεί το όχημα τους να κυκλοφορεί και ως εκ τούτου και να παρκάρει. Δες την φώτο παρακάτω. Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες κατέρριψες μόνος σου τον αρχικό σου ισχυρισμό, σύμφωνα με το τελευταίο που έγραψες τα τέλη κυκλοφορίας - έστω και εμμέσως - σου δίνουν το δικαίωμα να παρκάρεις σε δημόσιους δρόμους.
stef157 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2024 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες κατέρριψες μόνος σου τον αρχικό σου ισχυρισμό, σύμφωνα με το τελευταίο που έγραψες τα τέλη κυκλοφορίας - έστω και εμμέσως - σου δίνουν το δικαίωμα να παρκάρεις σε δημόσιους δρόμους. Η έννοια των τελών κυκλοφορίας είναι για να κινείς νόμιμα το αυτοκίνητο. Τόσο απλό. Φυσικά το αυτοκίνητο πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή να κινείται και να παρκάρει κάπου. Μη λέμε τα αυτονόητα. Δεν μπορείς όμως να πας στην αστυνομία και να πεις πληρώνω τέλη κυκλοφορίας άρα μπορώ να παρατήσω το αυτοκίνητο μου για 1 χρόνο νόμιμα σε δημόσιο χώρο στάθμευσης. Τι δεν είναι κατανοητό;
Joshua21 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2024 3 minutes ago, stef157 said: Η έννοια των τελών κυκλοφορίας είναι για να κινείς νόμιμα το αυτοκίνητο. Τόσο απλό. Φυσικά το αυτοκίνητο πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή να κινείται και να παρκάρει κάπου. Μη λέμε τα αυτονόητα. Τώρα τα αλλάζεις πάλι, πριν είχες γράψει κατά λέξη "Χρήση μπορούν να κάνουν όσοι έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και ΑΡΑ μπορεί το όχημα τους να κυκλοφορεί και ως εκ τούτου και να παρκάρει"... Όσες φορές και να το γράψεις με διαφορετική διατύπωση, δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα τέλη κυκλοφορίας σου δίνουν το δικαίωμα και να κινείσαι και να σταθμεύεις σε δημόσιους δρόμους, με περιορισμούς πάντα και όσον αφορά την κίνηση και όσον αφορά τη στάθμευση. 9 minutes ago, stef157 said: Δεν μπορείς όμως να πας στην αστυνομία και να πεις πληρώνω τέλη κυκλοφορίας άρα μπορώ να παρατήσω το αυτοκίνητο μου για 1 χρόνο νόμιμα σε δημόσιο χώρο στάθμευσης. Ε και? Όπως έγραψα και παραπάνω περιορισμοί δεν υπάρχουν μόνο όταν σταθμεύεις, υπάρχουν και όταν κινείσαι. Το να παρατήσεις το αυτοκίνητο σου 1 χρόνο ούτε νόμιμο είναι όπως λες, ούτε ονομάζεται στάθμευση λέγεται, ονομάζεται εγκατάλειψη. 17 minutes ago, stef157 said: Τι δεν είναι κατανοητό; Μια χαρά καταλαβαίνω όλα όσα γράφεις, απλά επισημαίνω πως δεν ισχύουν. 1
StamTheMan Δημοσ. 1 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, stef157 είπε Τι δεν είναι κατανοητό; Ολα,ασε που τη μια λες ετσι και την αλλη αλλιως. Αραξε λιγο,κανε αυτοκριτικη,βοηθαει. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2024 από StamTheMan
stef157 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Στις 1/3/2024 στις 4:20 ΜΜ, StamTheMan είπε Ολα,ασε που τη μια λες ετσι και την αλλη αλλιως. Αραξε λιγο,κανε αυτοκριτικη,βοηθαει. Εντάξει μπρο! Θα κάνω διαλογισμό εφόσον κάποιοι δεν κατανοούν τα αυτονόητα.
kokos23 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Στις 1/3/2024 στις 12:49 ΠΜ, StamTheMan είπε Γατακια.. https://www.instantstreetview.com/@37.032131,22.116146,225.62h,-4.06p,1z,1VIDQDPLBjmBg7WIkA3r5w έχει τύχει σε γνωστό μου, έκλεισε μια τέτοια θέση, ήρθε η αστυνομία του έβαλε κλήση καθώς βλέπει μόνο ότι έχεις κλείσει πάρκιν και σου λέει μπορέις να πας δικαστικά αν θες, δικαστικά θες βεβαίωση πολεοδομίας ότι είναι παράνομο, για να την πάρεις μπορέι μόνο μηχανικός να κάνει αίτηση και όταν και αν του απαντηθεί...αυτά, με άλλα λόγια παρτο αυγό και κούρευτο...γιαυτό συμβαίνει αυτό...ελλάς το μεγαλείο σου...
LLLEFTERIS Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Τα παρκινγκ βολευουν σε μεγαλες πολυκατοικιες που ενω μπροστα παραδειγμα χωρανε δυο αμαξια μεσα χωρανε δεκα. Τωρα σε ενα σπιτι που μου εχει παρκινγκ για δυο αμαξια δηλαδη οσα θα χωρουσαν απο εξω και αφου εχει παρκινγκ δεν μπορει κανενας που δεν μενει εκει να παρκαρει απο εξω ειναι δωρον αδωρον. Δηλαδη τι να παρκαρω εγω και ο πεθερος μου εξω απο το σπιτι μου τι να κανω παρκινγκ το γιαπι που εχω σαν ισογειο για να παρκαρω μεσα δεν προσφερω κατι στους αλλους μονο σε εμενα οτι θα εχω στανταρ να παρκαρω.
tutuyo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 On 01/03/2024 at 00:49, StamTheMan said: Γατακια.. https://www.instantstreetview.com/@37.032131,22.116146,225.62h,-4.06p,1z,1VIDQDPLBjmBg7WIkA3r5w τι φοβερη κατασκευη ειναι αυτη!!!! σε αλλους λαους μπορει να φαινονται δυσκολα εως ακατορθωτα, στην μικρη Ελλαδιτσα ειναι απλα η νορμα! ρισπεκτ 2
Insane84 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 29/2/2024 στις 12:43 ΜΜ, Joshua21 είπε Και ποιος σου είπε ότι έχουν πάρει άδεια από την πολεοδομία για 5 εισόδους? Συνηθισμένο είναι άλλα να λένε τα σχέδια, και άλλα να έχουν γίνει στην πράξη Πάντως όπως το είχες διατυπώσει μου είχε μείνει η εντύπωση πως οι 4 είσοδοι εξυπηρετούσαν μόνο έναν χώρο στάθμευσης ενός μόνο αυτοκινήτου, αλλά από τις φωτό είναι προφανές ότι πρόκειται για 5 διαφορετικούς χώρους στάθμεσης, οι οποίοι εξυπηρετούν πολλά περισσότερα από 5 αυτοκίνητα. Όπως και να έχει, οι θέσεις στάθμευσης του κτιρίου χωράνε περισσότερα αυτοκίνητα από όσα θα χωρούσαν στο δρόμο αν δεν είχαν δεσμεύσει το χώρο οι 5 είσοδοι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει πάρει έγκριση από την πολεοδομία. Οι μηχανικοί της πολεοδομίας που έρχονται σταδιακά για έλεγχο μετράνε πλέον και τα εκατοστά στα περβάζια του κήπου για να βάλουν την τελική τους υπογραφή. Επειδή μάλιστα πλέον είναι ιδιώτες και νέοι σε ηλικία, δηλαδή ψάρακες, φοβούνται και τη σκιά τους, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κάνει παρατυπία ο κατασκευαστής και να τη γλυτώσει. Πόσο μάλλον δε όταν μιλάμε για κοτζάμ εισόδους. Καλό είναι να μη λέμε ότι θέλουμε. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2024 από Insane84
StamTheMan Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 31 λεπτά πριν, Insane84 είπε Καλό είναι να μη λέμε ότι θέλουμε. Δε γινεται να βγαλει 5 εισοδους.
Nabuko Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 3. Σε κάθε κτίριο που προβλέπεται χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων η πρόσβαση σ' αυτόν πρέπει να επιτυγχάνεται με είσοδο - έξοδο πλάτους τουλάχιστον 2,25 μ. Το άθροισμα των ανοιγμάτων εισόδων εξόδων των χώρων στάθμευσης σε κάθε πρόσωπο του οικοπέδου, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ήμισυ του μήκους του προσώπου, το οποίο πάντως δύναται να φθάνει τα 6 μέτρα εάν το προκύπτον άθροισμα είναι μικρότερο από τον αριθμό αυτόν. Κατ' εξαίρεση και ύστερα από έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ), το ανωτέρω άθροισμα μπορεί να είναι μεγαλύτερο, όταν τούτο επιβάλλεται για λόγους κτιριοδομικής διαμόρφωσης του κτιρίου ή κυκλοφοριακούς λόγους". Νομίζω καταλαβαίνουμε πως εγκρίνεται κάτι κατ' εξαίρεση στην Ελλάδα. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2024 από Nabuko
Insane84 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 4 λεπτά πριν, Nabuko είπε 3. Σε κάθε κτίριο που προβλέπεται χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων η πρόσβαση σ' αυτόν πρέπει να επιτυγχάνεται με είσοδο - έξοδο πλάτους τουλάχιστον 2,25 μ. Το άθροισμα των ανοιγμάτων εισόδων εξόδων των χώρων στάθμευσης σε κάθε πρόσωπο του οικοπέδου, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ήμισυ του μήκους του προσώπου, το οποίο πάντως δύναται να φθάνει τα 6 μέτρα εάν το προκύπτον άθροισμα είναι μικρότερο από τον αριθμό αυτόν. Κατ' εξαίρεση και ύστερα από έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ), το ανωτέρω άθροισμα μπορεί να είναι μεγαλύτερο, όταν τούτο επιβάλλεται για λόγους κτιριοδομικής διαμόρφωσης του κτιρίου ή κυκλοφοριακούς λόγους". Νομίζω καταλαβαίνουμε πως εγκρίνεται κάτι κατ' εξαίρεση στην Ελλάδα. Πως γνωρίζετε λοιπόν ότι η συγκεκριμένη πολυκατοικία δεν έχει την έγκριση της υδομ και πετάτε τη σκουφιά σας ότι είναι παράνομη?
Nabuko Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2024 7 λεπτά πριν, Insane84 είπε Πως γνωρίζετε λοιπόν ότι η συγκεκριμένη πολυκατοικία δεν έχει την έγκριση της υδομ και πετάτε τη σκουφιά σας ότι είναι παράνομη? Μήπως απαντάς σε λάθος άνθρωπο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα