rical Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, stef157 είπε Άλλος ξεκίνησε τις ειρωνίες. Εγώ προσωπικά δεν θα ανέβαζα ΠΟΤΕ το παιδί μου σε μηχανή στους δρόμους της Ελλάδας. Εσύ μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Σχετικό , αν δεν ειχες αυτοκινητο , πως θα πηγαινες το παιδι σου στον γιατρο εαν δεν ηταν κοντα στο σπιτι σου? Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2024 από rical
phanispal Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 8 λεπτά πριν, stef157 είπε Όταν θα κάνεις και εσύ παιδιά να τα βάλεις πάνω στο μοτοποδήλατο σου να τα πηγαίνεις στον γιατρό, δραστηριότητες κτλ. Μέχρι τότε εγώ λέω να χρησιμοποιώ το αμάξι που είναι πιο ασφαλές. Δεν μίλησα για την κίνηση στους δρόμους. Αυτό είναι άλλο ζήτημα. Κι εγώ το μηχανάκι "αναγκαστικά" το χρησιμοποιώ και παίρνω καθημερινά το ρίσκο να μη γυρίσω σπίτι μου. Εσύ που θες την περισσότερη ασφάλειά σου (γιατί το ότι έχεις αυτοκίνητο δε συνεπάγεται απόλυτη ασφάλεια), έχεις το μειονέκτημα της κίνησης και της εύρεσης θέσης στάθμευσης. Διαλέγεις και παίρνεις. 1
Insane84 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 6 λεπτά πριν, phanispal είπε Το νόμο εγώ τον τηρώ, απλά εσένα δε σε εξυπηρετεί ο νόμος στην προκειμένη περίπτωση. Ακόμα και το μηχανάκι να βάλω στη θέση του αυτοκινήτου μου δεν απαγορεύεται, αφού ο νόμος ορίζει ότι τα μηχανάκια πρέπει να μπαίνουν οριζόντια και όχι κάθετα. Νομικά καλυμμένος είμαι και σε αυτή την περίπτωση και φώναξε όλη την τροχαία της χώρας μαζί με τα διοικητικά στελέχη. Για σας που τα κάνετε αυτά, πρέπει να βρεθεί ένα γατόνι κάθε φορά να βάζει το μηχανάκι του δίπλα στο δικό σας. 2
phanispal Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Κι αυτό έχει γίνει. Αν παρκάρει κάθετα όμως είναι παράνομος. Αν χωράει να το βάλει πίσω απ' το δικό μου οριζόντια είναι νόμιμος. Παιδιά μην το ταλανίζουμε το πράγμα. Δεν είναι θέμα νομιμότητας, αλλά ηθικότητας. Ο καθένας αποφασίζει τι θέλει να είναι, νόμιμος/παράνομος/ηθικός/ανήθικος.
stef157 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Αυτό το κάνω εδώ και κανά χρόνο (το έχω κουνήσει κάποιες φορές, οπότε πάνω από 90 συνεχόμενες μέρες δεν έχει μείνει εντελώς ακίνητο). Λέω εντελώς, γιατί έχει τύχει να το χρησιμοποιήσω και να το βάλω πάλι στην ίδια θέση. Εσύ όμως που θα έρθεις μετά από κάποιες ώρες το πιθανότερο είναι ότι θα νομίζεις ότι δεν το μετακίνησα. Κοίταξε να δεις, για χρόνια ήμουν στη θέση σου, και ακόμα είμαι, μη φανταστείς ότι είμαι στην αντίπερα όχθη. Απλά δεν έχω το καθημερινό πρόβλημα της εύρεσης θέσης, αλλά μια στο τόσο. Το νόμο εγώ τον τηρώ, απλά εσένα δε σε εξυπηρετεί ο νόμος στην προκειμένη περίπτωση. Ακόμα και το μηχανάκι να βάλω στη θέση του αυτοκινήτου μου δεν απαγορεύεται, αφού ο νόμος ορίζει ότι τα μηχανάκια πρέπει να μπαίνουν οριζόντια και όχι κάθετα. Νομικά καλυμμένος είμαι και σε αυτή την περίπτωση και φώναξε όλη την τροχαία της χώρας μαζί με τα διοικητικά στελέχη. Αυτό ακριβώς είναι η έννοια του Ελληνάρα. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα οπότε κόψε το κεφάλι σου εσύ και βρες την λύση. Δεν έχουμε οδηγική παιδεία δυστυχώς σε αυτήν την χώρα. Αλλά αυτό οφείλεται και στο ότι το κράτος δεν εφαρμοζεί τους νόμους όπως πρέπει. Προσωπικά ευτυχώς βρίσκω γρήγορα να παρακάρω εκεί που μένω γιατί έχω κάρτα κατοίκων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν με ενοχλούν οι συμπεριφορές ανθρώπων που μας έχουν κάνει χειρότερα και απο τριτοκοσμική χώρα. Μα το ανέφερα και πιο πάνω. Εφόσον μπαίνεις στον κόπο να το μετακινήσεις εντος των ημερών που προβλέπεται είσαι οκ εφόσον βρίσκεις θέση να παρκάρεις.
phanispal Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Οπότε ποιο είναι το πρόβλημα τελικά; 12 λεπτά πριν, stef157 είπε Προσωπικά ευτυχώς βρίσκω γρήγορα να παρακάρω εκεί που μένω γιατί έχω κάρτα κατοίκων. Άλλος καρκίνος αυτός με τη μπλε διαγράμμιση χωρίς να υπολογίζουν ότι δεν είναι μόνο οι κάτοικοι που σταθμεύουν. Δουλεύεις σε τέτοια περιοχή και δε βρίσκεις να παρκάρεις ποτέ. Εσένα όμως σε εξυπηρετεί.
kurillakoc Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Στην Ελβετία μπορείς να παρκάρεις έξω απ το σπίτι σου σε δημόσιο δρόμο για μια μέρα και αυτό με επί πληρωμή και όλοι τα έχουν σε ιδιωτικό πάρκινγκ το χρόνο επί πληρωμή . Στο Dubai έχεις πρόστιμο αν το αμάξι σου είναι βρόμικο ακόμα και σκόνη να έχει (μιλάμε για έρημο) . Στην Ελλάδα όλα τα αμάξια είναι σάπια και παρατημένα οπού υπάρχει τρυπά καμιά συμπόνια για τους άλλους που το έχουν σε κίνηση καθημερινά , άσχετος που είναι άσχημα κατεστραμμένα( παίζει να λείπει το μισό αυτοκίνητο lol) και επικίνδυνα για τους τριγυρους , βγάζουν και γλώσσα ότι είναι σωστό .... face palm 1 1
NobodyRankXV Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 @stef157 Ο τύπος στην γειτονιά σου που λες, εφόσον πληρώνει τέλη και ασφάλειες και το κουνάει 1 φορά το 3μηνο κτλπ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα , δεν είναι αναγκασμένος ούτε να το πουλήσει ούτε να σε ρωτήσει αν το παρκάρει εκεί , μπορεί να κάνει μια βόλτα στο τετράγωνο και να το βάλει στο ίδιο σημείο. 1
phanispal Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 43 λεπτά πριν, kurillakoc είπε Στην Ελλάδα όλα τα αμάξια είναι σάπια και παρατημένα οπού υπάρχει τρυπά καμιά συμπόνια για τους άλλους που το έχουν σε κίνηση καθημερινά , άσχετος που είναι άσχημα κατεστραμμένα( παίζει να λείπει το μισό αυτοκίνητο lol) και επικίνδυνα για τους τριγυρους , βγάζουν και γλώσσα ότι είναι σωστό .... face palm Δε μιλάμε για εκείνα που είναι σοβαρά τρακαρισμένα και λείπουν μέρη απ' το αυτοκίνητο, αλλά για εκείνα που κυκλοφορούν κανονικά και έχουν πινακίδες, δηλαδή είναι νόμιμα. Οπότε ορθά βγάζουν γλώσσα ότι είναι σωστό.
Joshua21 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 4 hours ago, Mhdenistis said: Ο Δήμος βάζει συνέχεια πρόστιμα για παράνομη στάθμευση, παλιότερα το έκανε αβέρτα το ένα πίσω από το άλλο βάζοντας μάλιστα και ταμπέλες καθορίζοντας ο ίδιος που επιτρέπεται, που απαγορεύονται ή που πρέπει να πληρώσεις για να παρκάρεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ισχύει και σε αυτή την περίπτωση το ίδιο αφού πρόκειται επίσης για παράνομη στάθμευση, αλλά με πρόστιμο δεν λύνεται το πρόβλημα αν έχει εξαφανιστεί ο ιδιοκτήτης, με γερανό λύνεται. Άλλο πράγμα η στάθμευση σε σημείο που απαγορεύεται, και άλλο η στάθμευση σε σημείο που επιτρέπεται ενώ το όχημα έχει τεθεί σε κατάσταση ακινησίας, στη μία περίπτωση είναι τροχονομική παράβαση και αρμόδιο είναι οποιοδήποτε όργανο (τροχαία, άμεση δράση, δημοτική αστυνομία και δξ τι άλλο) για να επιβάλλει επιβάλλει επιτόπου το προβλεπόμενο πρόστιμο, ενώ στην άλλη περίπτωση ο μόνος αρμόδιος για να επιβάλλει το πρόστιμο είναι η ΑΑΔΕ. Μην λέμε συνέχεια τα ίδια, το τι καταλαβαίνει ή δεν καταλαβαίνει ο κάθε ένας από μας δεν κάνει καμία απολύτως διαφορά, ο γερανός θα απομακρύνει το όχημα μόνο αν προβλέπεται, δεν θα ζητήσει την άποψη του Μηδενιστή ή του Τζόσουα.
Mhdenistis Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 25 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Άλλο πράγμα η στάθμευση σε σημείο που απαγορεύεται, και άλλο η στάθμευση σε σημείο που επιτρέπεται ενώ το όχημα έχει τεθεί σε κατάσταση ακινησίας, στη μία περίπτωση είναι τροχονομική παράβαση και αρμόδιο είναι οποιοδήποτε όργανο (τροχαία, άμεση δράση, δημοτική αστυνομία και δξ τι άλλο) για να επιβάλλει επιβάλλει επιτόπου το προβλεπόμενο πρόστιμο, ενώ στην άλλη περίπτωση ο μόνος αρμόδιος για να επιβάλλει το πρόστιμο είναι η ΑΑΔΕ. Μην λέμε συνέχεια τα ίδια, το τι καταλαβαίνει ή δεν καταλαβαίνει ο κάθε ένας από μας δεν κάνει καμία απολύτως διαφορά, ο γερανός θα απομακρύνει το όχημα μόνο αν προβλέπεται, δεν θα ζητήσει την άποψη του Μηδενιστή ή του Τζόσουα. Πρέπει δηλαδή να έρθει σε συνεννόηση η ΑΑΔΕ με τον Δήμο ή την τροχαία. Το έγραψα επειδή κάποιοι δήμοι με ακραία τοπικιστικά κριτήρια απαγορεύουν την στάθμευση σε όσους δεν είναι κάτοικοι, αλλιώς πρόστιμο. Το σήμα του γερανού το έχω δει αρκετές φορές.
Joshua21 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 2 hours ago, stef157 said: Τύπος στην γειτονιά ένα Opel Tigra παρκαρισμένο μήνες με κουκούλα. Το μετακινεί κάθε 4-5 μήνες και τον πέτυχα τις προάλλες κύριος κατέβηκε να το πλύνει κιόλας. Το έβαλε και μπρος μη χαλάσει η μπαταρία. Θα πέσει τηλεφωνάκι στην Δημοτική Αστυνομία σύντομα και ας λέει ο καθένας ότι θέλει. Σε αυτήν την χώρα που δεν στρώνει από νόμους θα στρώσει απο τηλέφωνα "ρουφιάνων" ,όπως τα λένε κάποιοι μπας, και βάλουν μυαλό οι Ελληνάρες και μετά αναλαμβάνει η κάθε υπηρεσία για το αν είναι παράνομο ή όχι. Πρακτικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που περιγράφεις - μετακίνηση, λειτουργία του κινητήρα κάθε τόσο, πλύσιμο - κάθε άλλο παρά εγκαταλελειμμένο είναι, εγκατάλειψη σημαίνει να το παρατήσεις κάπου και να ξεχάσεις ότι υπάρχει, δεν ισχύει κάτι τέτοιο εδώ. Αν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα φυσικά και να κάνεις καταγγελία στον Δήμο, αλλά μην περιμένεις να γίνει κάτι, και να μην αλλάξει τη ρουτίνα του ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ο Δήμος δεν πρόκειται να το απομακρύνει.
Insane84 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Και επειδή δεν ασχολούνται στο Δήμο είπαν να μου στείλουν σήμερα αυτό
Joshua21 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, Mhdenistis said: Πρέπει δηλαδή να έρθει σε συνεννόηση η ΑΑΔΕ με τον Δήμο ή την τροχαία. Το έγραψα επειδή κάποιοι δήμοι με ακραία τοπικιστικά κριτήρια απαγορεύουν την στάθμευση σε όσους δεν είναι κάτοικοι, αλλιώς πρόστιμο. Το σήμα του γερανού το έχω δει αρκετές φορές. Σε συνεννόηση όχι με τον Δήμο, με την τροχαία και την αστυνομία. Η απαγόρευση στάθμευσης ξαναλέω δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συζητάμε, δλδ με το εάν το όχημα βρίσκεται σε ακινησία ή όχι, άσχετα ποιος την έχει επιβάλλει (την απαγόρευση στάθμευσης) και για ποιο λόγο. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2024 από Joshua21
MauroPaltoudias Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εάν έχει τεθεί σε κατάσταση ακινησίας, ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να δηλώσει (κατά τη διαδικασία) την ακριβή διεύθυνση στεγασμένης θέσης πάρκινγκ και μάλιστα και το καθεστώς ιδιοκτησίας αυτής (ιδιωτικό πάρκινγκ, υπό ενοικίαση ή υπό παραχώρηση). (*) το πώς μπορεί να τσεκαριστεί το status, είναι πολύ εύκολο για τον καθένα (opencar.gov.gr). Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2024 από MauroPaltoudias
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα