Ducatista Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Μιας που σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να καίνε οι διάφοροι ξέρουμε τι επιτρέπεται σε κατοικημένες περιοχές; Δηλαδή παράδειγμα έχει κάποιος ένα αγροτεμάχιο και έχει ελιές θέλει να κάψει κλαδιά αλλά γύρω από το οικόπεδο υπάρχουν άλλες κατοικίες που ο καπνος από την καύση μπορεί να τις ενοχλεί υπάρχει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο η όχι; Δεν μιλάμε καπνό φουλ αλλά το κλασικό από τον καπνό που βρωμάει και ίσως έχεις και δυσφορία
haris_216 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί ως προς το πότε (χρονική περίοδος) και το πως (μέτρα πυρασφάλειας, ζώνες προστασίας από γειτονικές ιδιοκτησίες, κλπ) αλλά δεν έχω δει κάτι που να ρυθμίζει θέμα "βρώμας" ή "δυσφορίας" (πως θα μπορούσε άλλωστε να τεκμηριωθεί από σένα ή να γνωρίζει ο γείτονας τα περί "δυσφορίας";) Προφανώς στον φουλ καπνό που ενδεχομένως να δημιουργεί και μαυρίσματα προς τα εκεί που φυσάει να μπορούσε να γίνει ακόμα και καταγγελία στην αστυνομία αλλά περί "βρώμας" και μάλιστα για κάτι περιστασιακό δεν βλέπω πως μπορεί να στοιχειοθετηθεί κάτι παράνομο. Εννοείται πως αν μιλώντας για "κατοικημένη περιοχή" μιλάμε για τον οικιστικό ιστό ίσως και να απαγορεύεται (δεν το γνωρίζω). Αν όμως το "κατοικημένη" σημαίνει ότι υπάρχουν ΚΑΙ σπίτια εδώ κι εκεί, προφανώς το πράγμα δυσκολεύει
korakios Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Σε πόλη πάντως που θα έκαιγα κλαδιά δε μου είπαν κάτι (ενημέρωσα την πυροσβεστική γιατί απο μακρυά θα φαινόταν οτι λαμπάδιασε κανα σπίτι) Για τη βρώμα δυστυχώς είναι συνηθισμένο να πετάνε στη φωτιά πλαστικά απο πχ άδεια λάδια βεζινοπρίονου ,χοτροκοπτικών , μπουκάλια νερού , βασικά ότι βρεθεί στο κτήμα και μάλλον απο εκεί προέρχεται
yannis27gr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Αν τα κλαδιά είναι ξερά, καίγονται εύκολα και με ελάχιστο καπνό. Αν είναι υγρά, δηλαδή έχουν κλαδευτεί πρόσφατα, βγάζουν πάρα πολύ καπνό. Ίσως να μιλούσες με αυτόν που τα καίει και να του ζητούσες να κλαδεύει τον Οκτώβρη-Νοέμβρη και να τα καίει τέλη Μάρτη που κάπως θα έχουν ξεραθεί και θα είναι λιγότερη η κάπνα.
Ducatista Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Μάλλον η μύτη μου είναι πιο ευαίσθητη γιατί πραγματικά με ενοχλεί ο καπνός αυτή η βρώμα που λέω και μου φαίνεται παραλογο να μην υπάρχει κάποιος νόμος η κάτι δηλαδή αν ένας γείτονας έχει Ασθμα η κάτι με την αναπνοή απορώ πως θα την παλεύει! Σίγουρα πρέπει να αποδείξεις κλπ αν και πόσο ενοχλεί αλλά γι'αυτό έλεγα μήπως υπάρχει κάποιος νόμος που θα έχει δει το πρόβλημα και θα δίνει κάποια λύση 24 λεπτά πριν, korakios είπε Σε πόλη πάντως που θα έκαιγα κλαδιά δε μου είπαν κάτι (ενημέρωσα την πυροσβεστική γιατί απο μακρυά θα φαινόταν οτι λαμπάδιασε κανα σπίτι) Για τη βρώμα δυστυχώς είναι συνηθισμένο να πετάνε στη φωτιά πλαστικά απο πχ άδεια λάδια βεζινοπρίονου ,χοτροκοπτικών , μπουκάλια νερού , βασικά ότι βρεθεί στο κτήμα και μάλλον απο εκεί προέρχεται Ναι αλλά στην πραγματικότητα από ότι έχω δει δεν μπορείς να κάνεις κατι 9 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Αν τα κλαδιά είναι ξερά, καίγονται εύκολα και με ελάχιστο καπνό. Αν είναι υγρά, δηλαδή έχουν κλαδευτεί πρόσφατα, βγάζουν πάρα πολύ καπνό. Ίσως να μιλούσες με αυτόν που τα καίει και να του ζητούσες να κλαδεύει τον Οκτώβρη-Νοέμβρη και να τα καίει τέλη Μάρτη που κάπως θα έχουν ξεραθεί και θα είναι λιγότερη η κάπνα. Συνήθως όλοι αυτοί είναι άνθρωποι που έτσι και αλλιώς δεν τους νοιάζει ο διπλανός τους οπότε η θα κάνεις το κορόιδο μέχρι ένα σημείο η θα πας και θα τσακωθείς
apostolispd Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Έμμεσα υπάρχει μια παραπομπή στο θέμα σου από την Πυροσβεστική (Πυροσβεστική Διάταξη 9/2021): "Δεν υφίσταται αρμοδιότητα του Πυροσβεστικού Σώματος για την εξέταση καταγγελιών σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η εκπομπή καπνού από την καύση ξερών χόρτων και κλαδιών, από εργασίες καθαρισμού ιδιόκτητων οικοπεδικών χώρων, από τη χρήση υπαίθριων ψησταριών (barbeque) ή φιαλών υγραερίου για οικιακούς λόγους (π.χ. εστίαση) ή από άλλες παρόμοιες ενέργειες προκαλεί όχληση ή ρυπαίνει τον ζωτικό χώρο κυρίων ή νομέων έτερων γειτονικών ακινήτων. Οι περιπτώσεις αυτές γεννούν διαφορές ιδιωτικής φύσεως υπαγόμενες στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του Αστικού Κώδικα. Ειδικά για την αντιμετώπιση φαινομένων ρύπανσης του περιβάλλοντος από ανθρώπινη δραστηριότητα εφαρμόζονται κατά περίπτωση οι σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και της εν γένει περιβαλλοντικής νομοθεσίας." Δλδ, κάνε ότι θα έκανες και στην περίπτωση οποιασδήποτε άλλης όχλησης (πχ ηχορύπανση) από τους γείτονες. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2024 από apostolispd
yannis27gr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Μην το λες. Εγώ είμαι και θύτης (καίω κλαδιά) και παθών (καίνε οι γείτονες κλαδιά). Σε έναν που τα έκαψε ενώ έκαιγε άνεμος προς το σπίτι μου και ήταν Μάιος (που απαγορεύετε το κάψιμο) τον πήρα τηλέφωνο και δεν το ξαναέκανε.
haris_216 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, Ducatista είπε Μάλλον η μύτη μου είναι πιο ευαίσθητη γιατί πραγματικά με ενοχλεί ο καπνός αυτή η βρώμα που λέω και μου φαίνεται παραλογο να μην υπάρχει κάποιος νόμος η κάτι δηλαδή αν ένας γείτονας έχει Ασθμα η κάτι με την αναπνοή απορώ πως θα την παλεύει! Σίγουρα πρέπει να αποδείξεις κλπ αν και πόσο ενοχλεί αλλά γι'αυτό έλεγα μήπως υπάρχει κάποιος νόμος που θα έχει δει το πρόβλημα και θα δίνει κάποια λύση Ναι αλλά στην πραγματικότητα από ότι έχω δει δεν μπορείς να κάνεις κατι Συνήθως όλοι αυτοί είναι άνθρωποι που έτσι και αλλιώς δεν τους νοιάζει ο διπλανός τους οπότε η θα κάνεις το κορόιδο μέχρι ένα σημείο η θα πας και θα τσακωθείς Αφού ξεκαθαρίσω ότι ζω σε διαμέρισμα, δεν έχω bbq, εξοχικό ή αγροτεμάχιο και η μόνη μου επαφή με τη φύση είναι 4 ζαρντινιέρες και καμιά 10ριά γλάστρες στο μπαλκόνι και άρα δεν με αφορά ούτε υπερασπίζομαι το κάψιμο χόρτων ή κλαδιών, να πω ότι το υπογραμμισμένο το βρίσκω αρκετά ισοπεδωτικό (αν και το αμβλύνεις με το "συνήθως"). Το να κάψει κάποιος ξύλα ή χόρτα δεν το κάνει απαραίτητα από χόμπυ αλλά γιατί χρειάζεται να γίνει. Και προφανώς δεν θα καίει ξύλα για 3 βδομάδες. 1,2,3 μέρες θα γίνει αυτό. Όσο για το "δεν τον νοιάζει ο διπλανός του" μάλλον είναι νόμισμα με δύο όψεις, καθώς κι εσύ δεν βλέπω να αναγνωρίζεις/αποδέχεσαι την ανάγκη αυτής της εργασίας σε ένα αγροτεμάχιο. Αν δε το κατάλαβα καλά δεν τίθεται καν θέμα αναπνευστικής νόσου/άσθματος αλλά απλά ενόχληση λόγω ευαισθησίας στη μύτη. Σκέψου δηλαδή να έμενες σε καμιά Κυψέλη ή Άγιο Παντελεήμονα και λόγω πολυπολιτισμικότητας να είχες στον αέρα μυρωδιές (οικιακής έθνικ κουζίνας ή άλλες) καθημερινά Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2024 από haris_216 3
Ducatista Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, apostolispd είπε Έμμεσα υπάρχει μια παραπομπή στο θέμα σου από την Πυροσβεστική (Πυροσβεστική Διάταξη 9/2021): "Δεν υφίσταται αρμοδιότητα του Πυροσβεστικού Σώματος για την εξέταση καταγγελιών σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η εκπομπή καπνού από την καύση ξερών χόρτων και κλαδιών, από εργασίες καθαρισμού ιδιόκτητων οικοπεδικών χώρων, από τη χρήση υπαίθριων ψησταριών (barbeque) ή φιαλών υγραερίου για οικιακούς λόγους (π.χ. εστίαση) ή από άλλες παρόμοιες ενέργειες προκαλεί όχληση ή ρυπαίνει τον ζωτικό χώρο κυρίων ή νομέων έτερων γειτονικών ακινήτων. Οι περιπτώσεις αυτές γεννούν διαφορές ιδιωτικής φύσεως υπαγόμενες στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του Αστικού Κώδικα. Ειδικά για την αντιμετώπιση φαινομένων ρύπανσης του περιβάλλοντος από ανθρώπινη δραστηριότητα εφαρμόζονται κατά περίπτωση οι σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και της εν γένει περιβαλλοντικής νομοθεσίας." Δλδ, κάνε ότι θα έκανες και στην περίπτωση οποιασδήποτε άλλης όχλησης (πχ ηχορύπανση) από τους γείτονες. Ψάξε βρες άκρη δηλαδή... Πώς και με ποιον τρόπο θα βεβαιώσω αυτά που λέω 4 ώρες πριν, haris_216 είπε Αφού ξεκαθαρίσω ότι ζω σε διαμέρισμα, δεν έχω bbq, εξοχικό ή αγροτεμάχιο και η μόνη μου επαφή με τη φύση είναι 4 ζαρντινιέρες και καμιά 10ριά γλάστρες στο μπαλκόνι και άρα δεν με αφορά ούτε υπερασπίζομαι το κάψιμο χόρτων ή κλαδιών, να πω ότι το υπογραμμισμένο το βρίσκω αρκετά ισοπεδωτικό (αν και το αμβλύνεις με το "συνήθως"). Το να κάψει κάποιος ξύλα ή χόρτα δεν το κάνει απαραίτητα από χόμπυ αλλά γιατί χρειάζεται να γίνει. Και προφανώς δεν θα καίει ξύλα για 3 βδομάδες. 1,2,3 μέρες θα γίνει αυτό. Όσο για το "δεν τον νοιάζει ο διπλανός του" μάλλον είναι νόμισμα με δύο όψεις, καθώς κι εσύ δεν βλέπω να αναγνωρίζεις/αποδέχεσαι την ανάγκη αυτής της εργασίας σε ένα αγροτεμάχιο. Αν δε το κατάλαβα καλά δεν τίθεται καν θέμα αναπνευστικής νόσου/άσθματος αλλά απλά ενόχληση λόγω ευαισθησίας στη μύτη. Σκέψου δηλαδή να έμενες σε καμιά Κυψέλη ή Άγιο Παντελεήμονα και λόγω πολυπολιτισμικότητας να είχες στον αέρα μυρωδιές (οικιακής έθνικ κουζίνας ή άλλες) καθημερινά Δεν διαφωνώ με τον τρόπο που το βλέπεις όμως υπάρχει η λύση για το πρόβλημα αυτό λέγεται τεμαχιστης κλαδιών η κάπως έτσι όπως δηλαδή κάνουν και αρκετοί στο εξωτερικό.. θα μου πεις τώρα θα μπεις σε έξοδα για να το πάρεις; Ε τι να κάνουμε αν θες να καις κλαδιά πρέπει να υπάρχει μια γραμμή όχι ότι θέλει ο καθένας... Φυσικά αναγνωρίζω την ανάγκη του αλλά είπαμε υπάρχει και άλλος τρόπος για να γίνει είναι σαν να θες να πετάξεις μπάζα και να τα ρίχνεις έξω από το χωράφι σου επειδή είναι ένας εύκολος τρόπος και όχι να φροντίσεις για την σωστή τους ανακύκλωση.... Η ανάγκη κάποιου να μην επηρεάζει την ζωή κάποιου άλλου.... Γενικά οι μυρωδιές από bbq κλπ δεν με ενοχλούν ούτε στο ελάχιστο δεν ξέρω τι καίνε μαζί με τα κλαδιά Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2024 από Ducatista
Maurikycli Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Από όσο θυμάμαι , σε ενοχλούσε και ένα κοτέτσι 1
korakios Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 6 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Από όσο θυμάμαι , σε ενοχλούσε και ένα κοτέτσι παίζει να καίνε το κοτέτσι και γιαυτό μυρίζει 😁 1
yannis27gr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 13 ώρες πριν, Ducatista είπε Ψάξε βρες άκρη δηλαδή... Πώς και με ποιον τρόπο θα βεβαιώσω αυτά που λέω Δεν διαφωνώ με τον τρόπο που το βλέπεις όμως υπάρχει η λύση για το πρόβλημα αυτό λέγεται τεμαχιστης κλαδιών η κάπως έτσι όπως δηλαδή κάνουν και αρκετοί στο εξωτερικό.. θα μου πεις τώρα θα μπεις σε έξοδα για να το πάρεις; Ε τι να κάνουμε αν θες να καις κλαδιά πρέπει να υπάρχει μια γραμμή όχι ότι θέλει ο καθένας... Φυσικά αναγνωρίζω την ανάγκη του αλλά είπαμε υπάρχει και άλλος τρόπος για να γίνει είναι σαν να θες να πετάξεις μπάζα και να τα ρίχνεις έξω από το χωράφι σου επειδή είναι ένας εύκολος τρόπος και όχι να φροντίσεις για την σωστή τους ανακύκλωση.... Η ανάγκη κάποιου να μην επηρεάζει την ζωή κάποιου άλλου.... Γενικά οι μυρωδιές από bbq κλπ δεν με ενοχλούν ούτε στο ελάχιστο δεν ξέρω τι καίνε μαζί με τα κλαδιά Αγόρασε ο πεθερός μου έναν τεμαχιστή κλαδιών ακριβώς επειδή οι ελιές του είναι κολλητά σε σειρά σπιτιών και όποτε έκαιγε τα κλαδέματα ενοχλούσε τους γείτονες. Έδωσε 700€ και ακόμα τα κλαίει. Για να διαλύσει τα κλαδιά έπρεπε πρώτα να τα κόψει σε μικρά, σχετικά ίσια τμήματα. Εκεί που πριν απλά συγκεντρώναμε τα κλαδιά σε μία στοίβα και τα καίγαμε, τώρα απαιτούνταν πολλές περισσότερες εργατοώρες για να κοπούν τα κλαδιά ώστε να μην κολλάει το τεμαχιστής. Χώρια που τα πιο χοντρά δεν τα έπαιρνε, οπότε το κάψιμο τελικά δεν το γλύτωνες. Και το χειρότερο απ' όλα: Στην ουσία ο τεμαχιστής τα έκοβε σε πολύ μικρά κομμάτια του 1-2εκ τα οποία μετά έμεναν στο έδαφος, οπότε μερικούς μήνες μετά που ήρθε η ώρα της συγκομιδής, αυτά κολλούσαν στα δίχτυα. Δυστυχώς, το κάψιμο είναι η μοναδική λύση. 1
Ducatista Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 18 ώρες πριν, Maurikycli είπε Από όσο θυμάμαι , σε ενοχλούσε και ένα κοτέτσι Το κοτέτσι είναι μεσοτοιχία σε σχολείο... με ενοχλεί ότι ενοχλεί τόσο απλο.... Εγώ είμαι κύριος σε όλα μου απέναντι στους ανθρώπους όταν έχτιζα πλήρωσα παραπάνω μεροκάματα για να μην ενοχλώ ενώ ο εργολάβος έλεγε ότι είμαι τρελός όταν καθαρίζω τον κήπο έρχεται ο άνθρωπος ώρες και μέρες να μην ενοχλώ κλπ μπορώ και εγώ να κάνω οτι γουστάρω και πιο φθηνά θα μου βγαίνει και θα γίνονται όλα πιο εύκολα 7 ώρες πριν, yannis27gr είπε Αγόρασε ο πεθερός μου έναν τεμαχιστή κλαδιών ακριβώς επειδή οι ελιές του είναι κολλητά σε σειρά σπιτιών και όποτε έκαιγε τα κλαδέματα ενοχλούσε τους γείτονες. Έδωσε 700€ και ακόμα τα κλαίει. Για να διαλύσει τα κλαδιά έπρεπε πρώτα να τα κόψει σε μικρά, σχετικά ίσια τμήματα. Εκεί που πριν απλά συγκεντρώναμε τα κλαδιά σε μία στοίβα και τα καίγαμε, τώρα απαιτούνταν πολλές περισσότερες εργατοώρες για να κοπούν τα κλαδιά ώστε να μην κολλάει το τεμαχιστής. Χώρια που τα πιο χοντρά δεν τα έπαιρνε, οπότε το κάψιμο τελικά δεν το γλύτωνες. Και το χειρότερο απ' όλα: Στην ουσία ο τεμαχιστής τα έκοβε σε πολύ μικρά κομμάτια του 1-2εκ τα οποία μετά έμεναν στο έδαφος, οπότε μερικούς μήνες μετά που ήρθε η ώρα της συγκομιδής, αυτά κολλούσαν στα δίχτυα. Δυστυχώς, το κάψιμο είναι η μοναδική λύση. Δεν ξέρω τι να πω δεν γνωρίζω καν αν υπάρχει τρόπος να γίνει η καύση ας πούμε καλύτερη το μόνο που ξέρω είναι ότι ενοχλεί όχι πάντα αλλά ενοχλεί
ringboy Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2024 Στο καδο σκουπιδιων μπορουμε βα πεταξουμε ξυλα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα