Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Μπαίνω σε σπίτι περίπου 50τ. Σεπτέμβρη μήνα. Το βάφω όλο άσπρο από μια απόχρωση πορτοκάλι που ήταν (μου βγήκε το λάδι) ερχόμαστε στο σήμερα. Στο δωμάτιο έχει αναπτυχθεί μουχλα στο τοίχο και όχι μόνο. Έχει πάει και στο κρεβάτι ξύλινη κατασκευή με επένδυση και πολλά έξτρα  με αποτέλεσμα να έχει φουσκώσει σε ένα σημείο. Μπορώ με κάποιο τρόπο να το σώσω; Πχ με έναν ατμοκαθαριστη να καταπολεμηθεί η μούχλα; Και σε συνδυασμό με έναν καλό αφυγραντήρα να είμαι στα επιθυμητά επίπεδα; 🤔

Παρακαλώ μόνο σοβαρές απαντήσεις.. 

Ευχαριστώ 🙏

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην κουζίνα που είχα μούχλα, έριξα λιγάκι απο αυτό και καθαρίζει σε χρόνο ντε-τε, χωρίς τρίψιμο, χωρίς τίποτα. Απλά έχει έντονη οσμή για 1-2 μέρες.

https://www.skroutz.gr/s/22407991/Faren-Muffyxid-Katharistiko-Spray-Kata-tis-Mouchlas-500ml.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Μετά πρέπει να βρείς τον λόγο που έχεις μούχλα, υγρασία λογικά και να λύσεις το πρόβλημα. Ένας αφυγραντήρας ίσως βοηθήσει, ίσως και όχι αν έχεις υγρασία απο εξωτερικό παράγοντα.

Επεξ/σία από gorilas13
Δημοσ.

Πως γίνεται η μούχλα να "μετακομίσει" στο ξύλινο έπιπλο;

Μήπως έχεις κάποια πηγή υγρασίας;

Ο αφυγραντήρας κατά περίπτωση βοηθάει και μάλιστα αρκετά, ανήκεις όμως σε αυτές τις περιπτώσεις;

Πρώτα πρέπει να βρεις της αιτία του "κακού" και μετά την καταπολεμάς

Δημοσ.

Ξεκινά πρώτα με.καλο καθαρισμό, έχει ειδικά καθαριστικά σε καταστήματα όπως πρακτικερ, Leroy κτλ αλλά με προσοχή γάντια μάσκα γιατί είναι πολύ ισχυρά και αφυγραντήρα να δουλεύει πολλές ώρες την ημέρα..πάρε και ένα καλό υγρασιομετρο να δεις που είσαι.απο υγρασία 

Δημοσ.

Πρέπει να βρεις την αιτία, αλλιώς δεν κάνεις τίποτα.

Μούχλα είναι φοβερά ανθυγιεινή γαμώτο πέρα από το αισθητικό κομμάτι και τη μυρωδιά.

Δημοσ.

Οκ, πρώτα πρώτα - όπως είπαν και οι παραπάνω - καθαρίζεις τη μούχλα. Μετά αναζητάς την πηγή της. Συνήθως η μούχλα οφείλεται σε δύο πηγές: εξωτερική (κάποια διαρροή, λιμνάζοντα νερά κλπ) ή εσωτερική (διαφορά θερμοκρασίας σε συνδιασμό με μη καλό αερισμό του χώρου).
Επειδή αναφέρεις το κρεβάτι, δεν είμαι σίγουρος ότι έρχεται κάπου απέξω απαραίτητα. Σε τέτοια περίπτωση, ο αφυγραντήρας θα κάνει πολύ καλή δουλειά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, tzitzikas2 said:

Ξεκινά πρώτα με.καλο καθαρισμό, έχει ειδικά καθαριστικά σε καταστήματα όπως πρακτικερ, Leroy κτλ αλλά με προσοχή γάντια μάσκα γιατί είναι πολύ ισχυρά και αφυγραντήρα να δουλεύει πολλές ώρες την ημέρα..πάρε και ένα καλό υγρασιομετρο να δεις που είσαι.απο υγρασία 

@Lampros94

Κlinex κατά της μούχλας (στο μαύρο μπουκάλι) απ'το σούπερ μάρκετ. Ψεκάζεις και σε 10 λεπτά έχει ασπρίσει ο τοίχος χωρίς καν να τον τρίψεις... εννοείται μετά θέλει καλό καθάρισμα. Είχα πάρει ένα σωρό υποτίθεται ειδικά καθαριστικά παλαιότερα και κανένα δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό.

Eγώ αυτό το πρόβλημα που περιγράφεις το έχω στο πατάρι του μπάνιου. Όταν έχω κλιματιστικό (στο χωλ παραδίπλα) και δεν φτάνει καλά η ζέστη στο μπάνιο, δεν έχω θέμα. Όταν όμως ανάβω καλοριφέρ και έχει θερμοκρασία 22 βαθμούς στο μπάνιο, πιάνει μούχλα στο πατάρι επειδή από πίσω ο τοίχος δεν έχει καθόλου μόνωση και είναι και στη δυτική πλευρά της οικοδομής, δε πέφτει ήλιος.

Όσο για τον αφυγραντήρα... δεν έχω άποψη ποιος είναι καλός και ποιος όχι αυτή τη στιγμή στην αγορά. Το θέμα είναι (και σχεδόν κανένας δεν το γνωρίζει) ότι όλοι πιάνουν μπίχλα και μούχλα όπως τα κλιματιστικά και θέλουν καθάρισμα τουλάχιστον μια φορά ανά δυο χρόνια.  Εάν ειδικά χρησιμοποιείς σε δωμάτιο που έχει μούχλα, είναι φουλ ανθιυγιεινός.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Δημοσ.

Το κρεβατι παταει κατω στο πατωμα ολο; σαν οριζόντια ντουλαπα;

Αν ειναι με αποθηκευτικό χωρο σαν μπαουλο, δεν αεριζεται καθολου, απο κατω μπορει να περνανε σωληνες του καλοριφέρ, μια ζεστη μια κρυο, αναπτυσεται υγρασια μεσα. 

Αν ισχύει κάτι τέτοιο καλο ειναι να το σηκωσεις το κρεβατι και να ανοίξεις τρυπες να αεριζεται. 

Δημοσ.

- Η απάντηση που έδωσε ο tzitzikas2 είναι ικανή να βοηθήσει στο 99,9% των περιπτώσεων που υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα, γιατί «το κουράζετε»;

- Αν υπάρχει διαρροή νερού (από οποιαδήποτε πηγή), ξεκινάμε από την αναγκαία επισκευή και μετά ακολουθεί ο καθαρισμός. Αν δεν υπάρχει διαρροή, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι ο καθαρισμός με ένα από τα ειδικά καθαριστικά. Υπάρχουν πολλά και όχι ένα και θαυματουργό.

- Ακολουθεί η χρήση του αφυγραντήρα για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαία η λειτουργία του. Παρακαλώ, όχι άλλες «θεωρίες» περί αφυγραντήρων…

Δημοσ.
14 hours ago, ekrepali said:

@Lampros94

Κlinex κατά της μούχλας (στο μαύρο μπουκάλι) απ'το σούπερ μάρκετ. Ψεκάζεις και σε 10 λεπτά έχει ασπρίσει ο τοίχος χωρίς καν να τον τρίψεις... εννοείται μετά θέλει καλό καθάρισμα. Είχα πάρει ένα σωρό υποτίθεται ειδικά καθαριστικά παλαιότερα και κανένα δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό.

Eγώ αυτό το πρόβλημα που περιγράφεις το έχω στο πατάρι του μπάνιου. Όταν έχω κλιματιστικό (στο χωλ παραδίπλα) και δεν φτάνει καλά η ζέστη στο μπάνιο, δεν έχω θέμα. Όταν όμως ανάβω καλοριφέρ και έχει θερμοκρασία 22 βαθμούς στο μπάνιο, πιάνει μούχλα στο πατάρι επειδή από πίσω ο τοίχος δεν έχει καθόλου μόνωση και είναι και στη δυτική πλευρά της οικοδομής, δε πέφτει ήλιος.

Όσο για τον αφυγραντήρα... δεν έχω άποψη ποιος είναι καλός και ποιος όχι αυτή τη στιγμή στην αγορά. Το θέμα είναι (και σχεδόν κανένας δεν το γνωρίζει) ότι όλοι πιάνουν μπίχλα και μούχλα όπως τα κλιματιστικά και θέλουν καθάρισμα τουλάχιστον μια φορά ανά δυο χρόνια.  Εάν ειδικά χρησιμοποιείς σε δωμάτιο που έχει μούχλα, είναι φουλ ανθιυγιεινός.

Μια ψήφο και απο εμενα για το Klinex,  πραγματικά κάνει δουλειά

Δημοσ.
1 hour ago, filipN said:

Παρακαλώ, όχι άλλες «θεωρίες» περί αφυγραντήρων…

Παρακαλώ άνοιξε το link, να δεις φωτογραφίες από αφυγραντήρα 2 ετών σε καθαρό δωμάτιο χωρίς μούχλα, χωρίς σκόνη (και το καλοκαίρι τυλιγμένο με σακούλες).

Δεν είναι θεωρία ότι θέλουν καθάρισμα τα στοιχεία, πόσο μάλλον αν χρησιμοποείται σε δωμάτιο με μούχλα! Διαφορετικά είναι μια υγειονομική βόμβα.

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο εμένα παραξενεύει το πως ξαφνικά βγήκε μούχλα σε όλο τον τοίχο και στο κρεβάτι ?

Είτε έχει διαρροή κάπου και έλειπε καιρό , ή βάφτηκε Σεπτέμβρη και γύρισε τώρα

Απο τη μια μέρα στην άλλη πάντως δεν εμφανίζεται η μούχλα

Πρώτα ας βρει απο διαρροές τι παίζει

Μετά προληπτικά ας βάψει (αφού καθαριστεί) με ειδική μπογιά που εμποδίζει την ανάπτυξη κάπως

Δημοσ.

Ότι είπαν τα παιδιά από πάνω, περνάνε σωλήνες από εκεί? το ανοίγεις το σπίτι το πρωί να αεριστεί?

Δημοσ.
On 16/02/2024 at 21:29, ekrepali said:

@Lampros94

Όπως και στα κλιματιστικά, θέλει σωστή χρήση. ΠΟΤΕ δεν τον σβήνεις αμέσως μετά την χρήση. ΠΑΝΤΑ τον αφήνεις να λειτουργήσει για μερικά λεπτά χωρίς τον συμπιεστή, μόνο να σπρώχνει αέρα. Και χρειάζεται 1 φορά πριν την περίοδο εντατικής χρήσης, καθάρισμα η φτερωτή από τις σκόνες. Και σκέπασμα όταν αποθηκεύεται. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...