jasonas21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Καλησπερα σε ολους! Φιλη μου ανοιγει δικο της λογιστικο γραφειο και ψαχνεται για αναλογο pc! Αν δεν κανω λαθος εκτος απο τα κλασσικα excel, word κλπ εχει και τα λογιστικα προγραμματα που πρεπει να τρεχει μεσα! Δεν ξερω ποσο βαρια ειναι αλλα νομιζω ενα κλασσικοο φαινομενο ειναι να ειναι ανοιχτα αρκετα προγραμματα μαζι, καρτελες κλπ! Οποτε το pc πρεπει να εχει αρκετα μεγαλη ram και δυνατο επεξεργαστη! Ειναι καποιος της δουλειας να προτεινει γενικα ενα συστημα χωρίς υπερβολες αλλα να κανει και ανετα την δουλεια της χωρις θεματα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Δεν είμαι σε λογιστικό γραφείο αλλά έχω υπολογιστή που κάνει τέτοιες δουλειές (excel κλπ) ενώ σε αυτόν τρέχω και erp πρόγραμμα. Ο υπολογιστής είναι ένα λαπτοπάκι με i3-1115G4 (τίποτα ιδιαίτερο επεξεργαστικά) και 12gb (4soldered + 8 σε δεύτερο dimm) ram, φοράει nvme και τρέχει με ενσωματωνμένα γραφικά. Πάει σφαίρα... Αν δεν υπάρχει κανά φοβερό και τρομερό πρόγραμμα λογιστικής που να τραβάει τρελούς πόρους (πολύ δύσκολο), τότε δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο η φίλη σου. Γνωρίζω επίσης λογιστές εταιριών που κάνουν δουλειά ακόμη με λάπτοπ που φορούν i3-6100...(παλιός - τίποτα το ιδιαίτερο επεξεργαστικά) Οποιονδήποτε από τους τελευταίους i5 / ryzen 5 (12400, 5600) να πάρει θα είναι υπεράνετη για αρκετά έτη. 16gb ram είναι υπέρ-αρκετά για τα περισσότερα σενάρια, ακόμη κι αν δουλεύει dual screen με αρκετά πράγματα ανοιχτά. Βάζεις 32gb (2x16gb) αν θέλεις να μην ασχοληθεί ξανά, ίσως και μέχρι το τέλος της ζωής του μηχανήματος. Τα παραπάνω ως γενικός μπούσουλας. Για να πάρεις ορθότερη απάντηση θα πρέπει να δώσεις παραπάνω στοιχεία. Για παράδειγμα ποιό το πρόγραμμα που θα βάλει; Τον υπολογιστή θα τον πάρετε έτοιμο συναρμολογημένο; Θα περάσετε εσείς windows ή να έρθουν προεγκατεστημένα; (σε εταιρίες πρέπει να φαίνεται η άδεια χρήσης σε τιμολόγιο) Αν δεν έχετε κάποιο (it;) για support ίσως αξίζει να δείτε και έτοιμα branded μηχανήματα που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία, κοστίζουν λίγο παραπάνω αλλά η άμεση επέμβαση σε ένα επαγγελματικό μηχάνημα είναι κάτι που αξίζει ενδεχομένως να πληρώσετε. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Ότι λέει ο @nickol-us, γενικά δεν χρειάζεται κάτι το extreme. Σε λογιστικό γραφείο έστησα πρόπερσι 2 συστήματα με refurbish Lenovo, i5 4ης γενιάς και 12Gb ram και παίζουν μια χαρά. (το μπάτζετ ήταν πολύ περιορισμένο) Ίσως το μόνο σημαντικό είναι να φαίνεται η αγορά άδειας Windows ΚΑΙ Office σε τιμολόγιο διαφορετικά θα έχει θέματα σε περίπτωση ελέγχου. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου από dpolal 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Από επεξεργαστή ειτε Intel είτε AMD: Intel i5-12400 https://www.skroutz.gr/s/33328229/Intel-Core-i5-12400-2-5GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-1700-se-Kouti-me-PSyktra.html AMD Ryzen 5 5600G https://www.skroutz.gr/s/30374900/AMD-Ryzen-5-5600G-3-9GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti-me-PSyktra.html Και μετά παίρνεις την αντίστοιχη μητρική (άλλη για τον Intel και άλλη για τον AMD) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pok0 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 7 hours ago, nickol-us said: Δεν είμαι σε λογιστικό γραφείο αλλά έχω υπολογιστή που κάνει τέτοιες δουλειές (excel κλπ) ενώ σε αυτόν τρέχω και erp πρόγραμμα. Ο υπολογιστής είναι ένα λαπτοπάκι με i3-1115G4 (τίποτα ιδιαίτερο επεξεργαστικά) και 12gb (4soldered + 8 σε δεύτερο dimm) ram, φοράει nvme και τρέχει με ενσωματωνμένα γραφικά. Πάει σφαίρα... Αν δεν υπάρχει κανά φοβερό και τρομερό πρόγραμμα λογιστικής που να τραβάει τρελούς πόρους (πολύ δύσκολο), τότε δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο η φίλη σου. Γνωρίζω επίσης λογιστές εταιριών που κάνουν δουλειά ακόμη με λάπτοπ που φορούν i3-6100...(παλιός - τίποτα το ιδιαίτερο επεξεργαστικά) Οποιονδήποτε από τους τελευταίους i5 / ryzen 5 (12400, 5600) να πάρει θα είναι υπεράνετη για αρκετά έτη. 16gb ram είναι υπέρ-αρκετά για τα περισσότερα σενάρια, ακόμη κι αν δουλεύει dual screen με αρκετά πράγματα ανοιχτά. Βάζεις 32gb (2x16gb) αν θέλεις να μην ασχοληθεί ξανά, ίσως και μέχρι το τέλος της ζωής του μηχανήματος. Τα παραπάνω ως γενικός μπούσουλας. Για να πάρεις ορθότερη απάντηση θα πρέπει να δώσεις παραπάνω στοιχεία. Για παράδειγμα ποιό το πρόγραμμα που θα βάλει; Τον υπολογιστή θα τον πάρετε έτοιμο συναρμολογημένο; Θα περάσετε εσείς windows ή να έρθουν προεγκατεστημένα; (σε εταιρίες πρέπει να φαίνεται η άδεια χρήσης σε τιμολόγιο) Αν δεν έχετε κάποιο (it;) για support ίσως αξίζει να δείτε και έτοιμα branded μηχανήματα που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία, κοστίζουν λίγο παραπάνω αλλά η άμεση επέμβαση σε ένα επαγγελματικό μηχάνημα είναι κάτι που αξίζει ενδεχομένως να πληρώσετε. Πιο erp δουλευεις αν επιτρεπεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 37 λεπτά πριν, pok0 είπε Πιο erp δουλευεις αν επιτρεπεται? Την περασμένη χρονιά Atlantis, φέτος αναβαθμίσαμε σε soft1 Sorry για το off topic 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jasonas21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 8 ώρες πριν, nickol-us είπε Για παράδειγμα ποιό το πρόγραμμα που θα βάλει; Για epsilon net σκεφτεται να χρησιμοποιησει μιας και το ξερει καλυτερα απο τα υπολοιπα 8 ώρες πριν, nickol-us είπε Τον υπολογιστή θα τον πάρετε έτοιμο συναρμολογημένο; Οχι, το πιο πιθανο ειναι να τον συναρμολογησω εγω μιας και το εχω ξανακανει σε δικο μου Οποτε και τα windows μαλλον εμεις θα τα βαλουμε Γενικα με κατατοπισατε, ευχαριστω! Πανω κατω αυτα εψαξα χθες το βραδυ και εγω απο μονος μου, ισως με λιγη υπερβολη στον επεξεργαστη (i7 12ης γενιας) αλλα αν γινεται ανεα δουλεια και με τον i5, ολα καλα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος για i7(και οι 12xxx πέραν του φτηνού 12400(ίσως και του 12600) δεν έχουν νόημα για αγορά, πας σε σε 13xxx/14xxx). Απλά 32gb ram βάλε εάν θα κάνεις multitasking και βάλε ένα τροφοδοτικό gold για όσο το δυνατών χαμηλότερη κατανάλωση ρευματος. Όμως το σημαντικότερο για εμένα για την δουλειά που θα κάνεις είναι η/οι οθόνη/ες.Χρειαζετε να είναι και μεγάλες και ξεκούραστες πιθανών 2 να είναι καλός αριθμός(32inch ips θα έλεγα) Επιπλέον να δώσετε χρήματα σε καρέκλα/γραφείο/πληκτρολόγιο/ποντίκι ώστε να είναι εργονομικά. Θα έλεγα να δώσεις εκεί την πλειονότητα του budget.(προσωπικά για τέτοιο build αν είχα π.χ 1200 ευρώ θα έδινα τα ~450-500 ευρώ για το PC και τα υπόλοιπα σε οθόνες/καρέκλα/περιφερειακά. Τώρα για τα windows, μπορείς να αγοράσεις κλειδί win 11 pro από Ελληνικό κατάστημα με τιμολογιο στα 20ευρω (δες στο best price). Spoiler -Για το τελευταίο έχω ρωτήσει 2 λογιστές και μου είπαν ήταν εφόσων υπάρχει τιμολόγιο είναι νόμιμο, αλλά εφόσων η κοπέλα είναι λογίστρια και προκειτε για δικό της μηχάνημα ας μας μεταφέρεις κ την δική της αποψη- Edit-> Όσο αφορά τις οθόνες ρίξτε μια ματιά και σε μεγάλη ultrawide. -Αν και δεν έχω δουλέψει προσωπικά ultrawide, εκτιμώ σε εφαρμογές τύπου excel ίσως έχουν πλεονεκτημα- Πάντως βλέπεις πως επιμένω για την οθόνη, το boost παραγωγικότητας που δίνει μια "βολική" είναι πολύ σημαντικότερο από το π.χ να πήγαινε κάνεις σε ακριβό πύργο σε περιπτώσεις όπως την δική σας. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jasonas21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Καπου εκει (500-600 ευρω) θελω να ειναι το μπατζετ του pc η αληθεια ειναι! Για οθονη μια 27αρα κυρτή δεν θα ειναι ενταξει? Ειναι απαραιτητη και η 2η οθονη? Καρεκλα, γραφειο κλπ τα εχουμε βρει και εργονομικα μαλιστα, ειναι σε αλλο μπατζετ αυτο περα του pc-οθονης και καποιου εκτυπωτη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gatilaras Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Συμβουλή επειδή το βλεπω κ το ζω στο λογιστήριο της επιχείρησης που εργάζομαι,μεγαλη σωτηρια οι 2 οθονες,δωσε βαση στη ram και στον γρήγορο αποθηκευτικό χωρο(ssd της προκοπής). Σε επεξεργαστη το αφηνω ελεύθερο γιατι εχω δει κ mini pc σε λογιστικό γραφειο με atom επεξεργαστη κ για κάποιο λόγο τραβαγε σχετικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση nickol-us Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Λύση Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου https://www.skroutz.gr/s/46261204/Logic-Portos-ARGB-Mini-Tower-Kouti-Ypologisti-Mayro.html ~50€ ή οποιοδήποτε σχετικά σοβαρό κουτί που έχει κάποιο airflow και φιλτράρισμα https://www.skroutz.gr/s/47555671/CoolerMaster-500W-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Wired-80-Plus-Gold-MPW-5001-ACAAG-NL.html ~45€ gold psu με 5 έτη εγγύησης, παραπάνω από καλό για τη χρήση που ζητάς https://www.skroutz.gr/s/40237515/Gigabyte-B760M-DS3H-DDR4-rev-1-0-Motherboard-Micro-ATX-me-Intel-1700-Socket.html ~105€ μια basic μητρική που θα ανταπεξέλθει σε ότι ζητάς https://www.skroutz.gr/s/33959277/Intel-Core-i5-12400-2-5GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-1700-Tray.html ~150€ δε χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό https://www.skroutz.gr/s/37466975/Deepcool-AG400-PSyktra-Epexergasti-gia-Socket-115x-1200-1700-AM4.html ~25€ το cpu είναι tray οπότε χρειάζεται ψύκτρα, ακόμη κι αν έπαιρνες box με ψύκτρα, προτείνεται η aftermarket για "ησυχία" και μακροζωία https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=20497706%2C20073925%2C8001844 ~70€ 2x16gb στα 3200/c16 οτι πρέπει να μην ασχοληθείς για χρόνια https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=37524858%2C32276768%2C43994846 ~45€ επώνυμοι 500gb nvme με 5 έτη εγγύησης και καλά tbw ~490€ ως εδώ Μηχάνημα που θα κάνει με το παραπάνω ότι θες και θα βγάλει "άπειρα" χρόνια χωρίς να χρειαστεί να το πειράξεις. I5 12400 βλέπω "τσιμπάει" σε τιμή μα νομίζω αξίζει από τη στιγμή που μπορείς να τα διαθέσεις, εναλλακτικά χωρίς τρομερές απώλειες επιδόσεων https://www.skroutz.gr/s/30374900/AMD-Ryzen-5-5600G-3-9GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti-me-PSyktra.html ~125€ https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=25272107%2C20121996 ~65€ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Σχετικά με οθόνες έχει προσέξει ότι οι 34inch βολεύουν πάρα πολύ όσους δεν θέλουν δεύτερη οθόνη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris2756 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Πριν κανα-εναμιση χρονο, φτιαξαμε ενα μηχανακι, φιλη λογιστρια. Κουτι της αρεσε αυτο που ειχα κι ετσι πηρε κι εκεινη ενα παρομοιο απο την σειρα carbide της corsir. Tροφοδοτικο ενα seasonic bronze 500w. η 550. Επεξεργαστη 12600, μητρικη giga B460, μνημες Gskill (σκυλια) 32gb, οσα λογιστικοπρογραμματα και να ανοιξει στις 2 οθονες δεν θα κωλωσει. Δισκους εναν nvme 250gb, αποκλειστικα για το λειτουργικο, εναν ssd sata 3 2TB για ολα τα αλλα και ενα docking station των 30Ε γιατι εχει ενα σωρο hdd (4 ειχε μεσα στο παλαιο PC) με διαφορα αρχεια και βαζει βγαζει μεταφερει, την εξυπηρετησε πολυ. Εκει που επεμενα και με ακουσε ηταν μια οθονη 27" ultragear, ενα εργονομικο πληκτολογιο, αυτα τα καμπυλωτα και μια καλη εργονομικη καρεκλα, γιατι δουλευει πολλες ωρες καθε μερα στο γραφειο και μπροστα στον υπολογιστη. σαν δευτερη οθονη κρατησε μια samsung 22" που ειχε. Ηχειακια ασπρα usb logitek ευρω 12. Της εχωσα και μια 1030 απο το PC του 15χρονου γιου της, γιατι αναβαθμισαμε και το δικο του. Που ακουστηκε σε Ελληνικη οικογενεια να παρει η μαμα η ο μπαμπας καινουργιο PC και να μην παρει ο γιος. Ε φερνει και κανα καλο βαθμο, κατουριονται οι γονεις. Μετα απο 10-15 χρονια που θα χρειαστει νεο PC,για το γραφειο, βλεπουμε. Τωρα τι προγραμματα και εφαρμογες χρισημοποιει, δεν εχω ιδεα. Αλλα καμια Κυριακη που μας κανει το τραπεζι τα κεφτεδακια της ειναι απαιχτα. Ετσι εχω δωσει εντολη αποκλειστηκα η πρωτη τηγανια για μενα. Τι τζαμπα θα της φτιαχνω τα πισια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jasonas21 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Ευχαριστω πολυ ολους για τις προτασεις σας, με βοηθατε πολυ! Μια ερωτηση, για αρχη τους πρωτους μηνες μεχρι να δει αν θα παει καλα η δουλεια, συμφερει αντι για δυο οθονες να παρει μια 27αρα (κυρτή?) και να εχει το λαπτοπ της διπλα ή ειναι απαραιτητο κατευθειαν οι δυο οθονες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, jasonas21 είπε Ευχαριστω πολυ ολους για τις προτασεις σας, με βοηθατε πολυ! Μια ερωτηση, για αρχη τους πρωτους μηνες μεχρι να δει αν θα παει καλα η δουλεια, συμφερει αντι για δυο οθονες να παρει μια 27αρα (κυρτή?) και να εχει το λαπτοπ της διπλα ή ειναι απαραιτητο κατευθειαν οι δυο οθονες? Όχι κυρτή για δουλειά, δε θα βολέψει. Προφανώς και θα κάνει δουλειά με μια οθόνη χωρίς πρόβλημα. Το οτι είναι ιδανικό το setup των 2 οθονών δε σημαίνει οτι είναι και απαραίτητο προαπαιτούμενο. Απλά στη μια οθόνη θα έχει αρκετές εναλλαγές παραθύρων και παραθέσεις όταν το επιτρέπουν τα προγράμματα. Εμένα το setup laptop - δεύτερη οθόνη δε με βόλεψε. Η σημαντική διαφορά μεγέθους (15,6" - 24") με έκανε να χάνω την εστίαση κάθε φορά και με κούραζε. Η φίλη σου το δοκιμάσει και βλέπει, δεν κοστίζει κάτι. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου από nickol-us 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα