tasoe Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Ανοίγω και δω ένα θέμα τώρα που έχω ολοκληρωμένη εικόνα (not) για το πρόβλημά μου. Τηλεόραση Samsung 12 ετών έχει πρόβλημα με τα Σκάι, Open, ANT1, Alpha, όλα HD. Τα πιάνει, αλλά κάνει συνεχώς pixelιάσματα, πολλές φορές κολλάει τελείως η εικόνα, ενίοτε και ο ήχος, γενικά δεν είναι σταθερή σχεδόν καθόλου. Έχω δοκιμάσει ποιοτικό καλώδιο κεραίας, να ξαναπιάσω τα κανάλια, μέχρι και reset της TV. Τίποτα δε βοήθησε. Η ίδια τηλεόραση έχει το ίδιο πρόβλημα και σε άλλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, ενώ άλλες τηλεοράσεις ΔΕΝ έχουν το ίδιο πρόβλημα στο διαμέρισμά μου για αυτό και έχω καταλήξει ότι ευθύνεται η τηλεόραση. Ωστόσο, ψάχνοντας από δω και από κει βρήκα ότι τα 4 κανάλια αυτά βρίσκονται στον ίδιο δίαυλο, συγκεκριμένα στον 22, στα 482000KHz, προφανώς δεν είναι τυχαίο αυτό, αλλά γιατί έχει πρόβλημα μόνο με αυτό τον δίαυλο και όχι με άλλους που έχουν επίσης HD κανάλια? Δοκίμασα μέχρι και χειροκίνητο συντονισμό και να αλλάζω λίγο τα KHz προς τα πάνω ή προς τα κάτω, δεν είδα κάποια αισθητή διαφορά. Έχει κανείς κάποια πρόταση για κάποια οικονομική δοκιμή επίλυσης του προβλήματος, μπας και γλιτώσω τα 700€ της καινούριας? (αν και δε με χαλάει γιατί θα πάω σε 55'' ενώ τώρα έιμαι μόνο στα 40''). Αν βοηθάει κάποιον η TV είναι αυτή: UE40ES6570 Στο άλλο topic κάποιος μου είπε για εξωτερικό δέκτη ή κάποιο module αλλά δεν έχω ιδέα τι είναι αυτά.
nickol-us Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Άρα έτσι που τα λες, έχεις δοκιμάσει άλλη τηλεόραση στην ίδια θέση με της samsung, με το ίδιο καλώδιο και παίζει κανονικά χωρίς σπασίματα; Αν ναι τότε (λογικά) μιλάμε για προβληματικό δέκτη (tuner). Δοκίμασε να στρίψεις και λίγο το καλώδιο της κεραίας μέσα αριστερά - δεξιά μήπως έχει πιάσει σκουριά ή κοίτα μην έχει ξεχυλώσει το βύσμα (της tv) και έχεις απώλειες εκεί. Να ξεκινήσουμε λέγοντας οτι για καινούργια (μια βασική 4k/55αρα) δεν χρειάζεσαι 700€, βρίσκεις επώνυμη (πχ samsung) και με 400€. Η οικονομική λύση είναι να βάλεις κάποιο εξωτερικό επίγειο αποκωδικοποιητή όπου θα λαμβάνει τα κανάλια και θα μεταφέρει το σήμα μέσω hdmi στην τηλεόραση. Ότι κάναμε δηλαδή όσοι είχαμε παλιές τηλεοράσεις (crt) όταν ήρθαν τα ψηφιακά κανάλια. Υπάρχουν αρκετές επιλογές γνωστών εταιριών στην αγορά μέχρι τα 20-25€, δυστυχώς έχω καιρό να παρακολουθήσω και δε μπορώ να προτείνω, θα σύστηνα να πας σε κάποιο μαγαζί με ηλεκτρονικά που εμπιστεύεσαι (οτι γνωρίζουν και δε θα σε γδάρουν) για να παρεις ένα κατάλληλο μηχανάκι.
tasoe Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 9 minutes ago, nickol-us said: Άρα έτσι που τα λες, έχεις δοκιμάσει άλλη τηλεόραση στην ίδια θέση με της samsung, με το ίδιο καλώδιο και παίζει κανονικά χωρίς σπασίματα; Ναι, ακριβώς. Αν ναι τότε (λογικά) μιλάμε για προβληματικό δέκτη (tuner). Δοκίμασε να στρίψεις και λίγο το καλώδιο της κεραίας μέσα αριστερά - δεξιά μήπως έχει πιάσει σκουριά ή κοίτα μην έχει ξεχυλώσει το βύσμα (της tv) και έχεις απώλειες εκεί. Το είδα και αυτό ρε γαμώτο, είναι πολύ σταθερό, ούτε σκουριά έχει ούτε τίποτα. Να ξεκινήσουμε λέγοντας οτι για καινούργια (μια βασική 4k/55αρα) δεν χρειάζεσαι 700€, βρίσκεις επώνυμη (πχ samsung) και με 400€. Ισχύει αλλά έβαλα στο μάτι μια με 700, δε θέλω να πάρω εντελώς basic. Αυτή που είχα είχε πολύ καλό ρυθμό ανανέωσης, για αυτό την είχα επιλέξει. Δε θέλω να πάρω μια στα 60Hz. Η οικονομική λύση είναι να βάλεις κάποιο εξωτερικό επίγειο αποκωδικοποιητή όπου θα λαμβάνει τα κανάλια και θα μεταφέρει το σήμα μέσω hdmi στην τηλεόραση. Μάλλον αυτό θα κάνω αν και έχω ήδη 2 HDMI μόνιμα στην TV, ένα από τη NOVA και ένα από ηχόμπαρα. Θα ψάξω να βρω κανέναν αποκωδικοποιητή για δοκιμή και βλέπουμε. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. 1
tollisth Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Στις 15/2/2024 στις 9:50 ΜΜ, tasoe είπε Ανοίγω και δω ένα θέμα τώρα που έχω ολοκληρωμένη εικόνα (not) για το πρόβλημά μου. Τηλεόραση Samsung 12 ετών έχει πρόβλημα με τα Σκάι, Open, ANT1, Alpha, όλα HD. Τα πιάνει, αλλά κάνει συνεχώς pixelιάσματα, πολλές φορές κολλάει τελείως η εικόνα, ενίοτε και ο ήχος, γενικά δεν είναι σταθερή σχεδόν καθόλου. Έχω δοκιμάσει ποιοτικό καλώδιο κεραίας, να ξαναπιάσω τα κανάλια, μέχρι και reset της TV. Τίποτα δε βοήθησε. Η ίδια τηλεόραση έχει το ίδιο πρόβλημα και σε άλλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, ενώ άλλες τηλεοράσεις ΔΕΝ έχουν το ίδιο πρόβλημα στο διαμέρισμά μου για αυτό και έχω καταλήξει ότι ευθύνεται η τηλεόραση. Ωστόσο, ψάχνοντας από δω και από κει βρήκα ότι τα 4 κανάλια αυτά βρίσκονται στον ίδιο δίαυλο, συγκεκριμένα στον 22, στα 482000KHz, προφανώς δεν είναι τυχαίο αυτό, αλλά γιατί έχει πρόβλημα μόνο με αυτό τον δίαυλο και όχι με άλλους που έχουν επίσης HD κανάλια? Δοκίμασα μέχρι και χειροκίνητο συντονισμό και να αλλάζω λίγο τα KHz προς τα πάνω ή προς τα κάτω, δεν είδα κάποια αισθητή διαφορά. Έχει κανείς κάποια πρόταση για κάποια οικονομική δοκιμή επίλυσης του προβλήματος, μπας και γλιτώσω τα 700€ της καινούριας? (αν και δε με χαλάει γιατί θα πάω σε 55'' ενώ τώρα έιμαι μόνο στα 40''). Αν βοηθάει κάποιον η TV είναι αυτή: UE40ES6570 Στο άλλο topic κάποιος μου είπε για εξωτερικό δέκτη ή κάποιο module αλλά δεν έχω ιδέα τι είναι αυτά. Σχεδόν το ίδιο είχα πάθει και εγώ σε samsung tv του 2009 την έχω στην κρεβατοκάμαρα και μερικά απογεύματα είχα το ίδιο θέμα με αυτά τα κανάλια είχα δοκιμάσει διαφορά δεν βρήκα κάποια λύση στο τέλος έγινε από μόνο του μετά από 4-5 ημέρες το είχα απόδοση στον <<κακό καιρό >> τότε ,δηλαδή δεν είχα ιδέα τη μπορεί να φταίει γιατί συνέβαινε μόνο το απόγευμα και σε συγκεκριμένα κανάλια το καλώδιο ήταν καινούργιο, στην άλλη tv που έχω δεν είχα θέμα όμως
tasoe Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Στην αρχή και μένα είχε ξεκινήσει έτσι σε κάτι βροχές και αγέρηδες. Αλλά τελευταία έγινε μόνιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα