Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω να φτιάξω αυτό το φωτιστικό για το σπίτι. Γνωρίζει κάποιος πώς να μπορώ να αναζητήσω το κυκλωμένο;; εχω δοκιμασει ''μεταλλικό καπέλο φωτιστικού'' και διάφορα γύρω από αυτό αλλά δεν βγάζει κάτι παρόμοιο. Θέλω να έχει άνοιγμα που να ταιριάζει με τη βρύση δηλαδή μικρό. Ή αν έχει καποιος κάποια ιδέα τι θα μπορούσα να βάλω που να φέρνει στο συγκεκριμένο..

Screenshot 2024-02-15 193950.png

Δημοσ.

καμπανα φωτιστικου ονομαζονται αλλα μαλλον ο φιλος που σου προτεινε κεφαλη ντουζ επεσε πιο κοντα γιατι χρειαζεσαι κατι μικρο και με σπειρωμα για να βιδωσει στην βρυση

Δημοσ.

Έχω ψαξει αρκετα για κεφαλη ντους.. δεν νομιζω πως ειναι αυτο στη φωτογραφια. Καμια δεν εχει αρκετο βαθος για να ''κρυψει'' την λαμπα και δεν εχουν 1/2 σπειρωμα..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Th3Unforgiven είπε

Έχω ψαξει αρκετα για κεφαλη ντους.. δεν νομιζω πως ειναι αυτο στη φωτογραφια. Καμια δεν εχει αρκετο βαθος για να ''κρυψει'' την λαμπα και δεν εχουν 1/2 σπειρωμα..

Λογικό καθώς η δουλειά τους είναι να περνάει νερό και όχι φώς. :)

Προφανώς πρέπει να βρείς κάτι που θα το προσαρμόσεις κατάλληλα ώστε να κάτσει στην βρύση, ενδεχομένως να χρειαστεί και ένας μαστός σαν αυτόν.

Δημοσ.

Πάντως εμένα, με το που το κοιτάω αυτόνομα (δηλαδή επικεντρώνομαι σε αυτό και όχι στο φωτιστικό), "βλέπω" το πάνω μέρος από παλιό μεταλλικό δοχείο ("μπουκάλι") που είχαν στο παρελθόν διάφορα λάδια ή υγρά αυτοκινήτου. Κομμένο βέβαια.

Με δεδομένο δε ότι μιλάμε για αυτοσχέδιο φωτιστικό τείνω ακόμα περισσότερο προς αυτή την πατέντα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Πάντως εμένα, με το που το κοιτάω αυτόνομα (δηλαδή επικεντρώνομαι σε αυτό και όχι στο φωτιστικό), "βλέπω" το πάνω μέρος από παλιό μεταλλικό δοχείο ("μπουκάλι") που είχαν στο παρελθόν διάφορα λάδια ή υγρά αυτοκινήτου. Κομμένο βέβαια.

Με δεδομένο δε ότι μιλάμε για αυτοσχέδιο φωτιστικό τείνω ακόμα περισσότερο προς αυτή την πατέντα.

Σωστή η παρατήρηση, διαφωνώ με το "κομμένο" καθώς το χείλος φαίνεται "εργοστασιακά" γυρισμένο και όχι κάτι που θα έκανε ένας ερασιτέχνης στο σπίτι.

Ίσως μιλάμε για κάποιο μεταλλικό χωνί

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Σωστή η παρατήρηση, διαφωνώ με το "κομμένο" καθώς το χείλος φαίνεται "εργοστασιακά" γυρισμένο και όχι κάτι που θα έκανε ένας ερασιτέχνης στο σπίτι.

Ίσως μιλάμε για κάποιο μεταλλικό χωνί

Δεν θα διαφωνήσω για το "χείλος". Αν και το κατά πόσο το έκανε ερασιτέχνης ή τι μπορεί να έχει ο "ερασιτέχνης" στο εργαστήριό του, Ελλάδα ή εξωτερικό, κανείς δεν ξέρει. Υπάρχουν περιπτώσεις (πολλά φαίνονται και σε σχετικά βίντεο στο youtube) όπου μπροστά στον εξοπλισμό που μπορεί να έχει ένας "κολλημένος" ωχριούν πολλοί επαγγελματίες

Επίσης, για το συγκεκριμένο, αν στο σημείο του "χείλους" υπήρχε εκ κατασκευής αυτό το "νεύρο" (για μεγαλύτερη αντοχή) και το κόψεις ακριβώς από κάτω μπορεί να δώσει αισθητικά την ίδια εικόνα. Προφανώς θα αφήνει αιχμηρό άκρο αλλά οπτικά, τουλάχιστον από τη γωνία που το βλέπουμε, θα έδινε παρόμοιο αποτέλεσμα με το γυρισμένο χείλος.

πχ θα μπορούσε να είναι κάτι τέτοιο

image.jpeg.25f4a5a52e1a6aebd29cd348d6f59c59.jpeg

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ.
13 hours ago, Th3Unforgiven said:

1002 πράγματα μπορεί να είναι αυτό στη φωτό, ακόμα και αρχαία κεφαλή ντουζ που δεν υπάρχει στην αγορά σήμερα. Επίσης το σπείρωμα της βρύσης στη φωτό δεν είναι 1/2", 1/2 είναι εκεί που βιδώνει η βρύση στη γωνία, πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 3/4", και πιθανότατα αυτό το κομμάτι που είναι ανάμεσα στη βρύση και στο χωνί είναι ξεχωριστό και κολημμένο.

Δημοσ.
Στις 15/2/2024 στις 7:42 ΜΜ, Th3Unforgiven είπε

Γνωρίζει κάποιος πώς να μπορώ να αναζητήσω το κυκλωμένο;;

Ότι χρειάζεται για αν φτιάξεις τέτοιου βιομηχανικού τύπου λάμπες μπορείς να τα βρεις και εδώ.

Το part που ψάχνεις μάλλον είναι κάτι σαν αυτό

Δημοσ.
Στις 17/2/2024 στις 9:55 ΜΜ, Nabuko είπε

Ότι χρειάζεται για αν φτιάξεις τέτοιου βιομηχανικού τύπου λάμπες μπορείς να τα βρεις και εδώ.

Το part που ψάχνεις μάλλον είναι κάτι σαν αυτό

Συνήθως μετά από ένα διάστημα τα πουλαω. Οπως πχ αυτο που εχω στο προφιλ μου. Στο etchy δινουν ενα ντουι 15 ευρώ.. χαθήκαμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πατέντα είναι και μάλλον πρόκειται για αντικέ κώδωνα ντους, πχ: αυτό

Και βλέπω ότι υπάρχει βίδα στο κάτω μέρος, οπότε ξεβιδώνεις το κάτω μέρος και τοποθετείς την λάμπα.. 

Δεν γνωρίζω βέβαια πως θα πετύχεις την τοση οξείδωση οπως στην εικόνα σου. 😅

Επεξ/σία από dimhell

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...