Προς το περιεχόμενο

Προπτυχιακο Πληροφορικης ή Μεταπτυχιακό με Πιστοποιήσεις και σεμινάρια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους, 

Ονομάζομαι αντώνης, ειμαι απόφοιτος Α.Ε.Ν και κοντέυω πλέον τα 30 όπου αποφάσισα να κάνω αλλαγή καριέρας και να ασχοληθώ με κάτι που μου αρέσει και αυτό δεν είναι άλλο απο τον τομέα της πληροφορικής. Σε αυτή την φάση που βρίσκομαι  αξίζει να σημειώσω πώς έχω μια αρκέτα καλή δουλειά σε στοιχηματική ως trader έχω ήδη γίνει δεκτός στο coding factory του ΟΠΑ και πλέον σκέφτομαι ποιές είναι οι κατευθύνσεις που θα μπορούσα να ακολουθήσω έτσι ώστε να έχω τα απαραίτητα εφόδια για μια καριέρα σε οποιονδήποτε τομέα  της πληροφορικής με τραβήξει περισσότερο γιατί γνωρίζω οτι είναι αρκετοί. Καταλήγω τώρα στο βασικό μου δίλημμα  και αυτό δεν είναι άλλο απο το αν πρέπει να ξεκινήσω απο το 0 και ενα προπτυχιακό στην πληροφορική με τις ρεαλιστικές μου επιλογές να είναι απο ότι έχω ψάξει οι εξείς:  

1. ΕΑΠ (εξ αποστάσεως παρακολούθηση με 4 χρόνια τουλάχιστον φοίτηση και απο ότι έχω διαβάσει θέλει άπειρες θυσίες για να τελειώσεις στα 4 χρόνια και 7000 κόστος) 

2.  Κολλέγιο το οποίο θα παρέχει δυνατότητα παρακολούθησης για κάποιον που εργάζεται full time με κυλιόμενο ωράριο με 3ετης φοίτηση και κόστος να κυμαίνεται από 7000 έως 15000. 

ή αν αξίζει να πάρω το "ρίσκο" να ξεκινήσω μόνο με σεμινάρια και courses και κάποιο μεταπτυχιακό εάν και εφόσον γίνω δεκτός σε κάποιο αν πάρουμε υπόψιν οτι το πτυχίο που ήδη κατέχω δεν είναι ισότιμο με αντίστοιχα ανώτατης εκπαίδευσης και ορισμένοι φορείς και πανεπιστήμια το έχουν ως βασικό κριτήριο επιλογής σε μάστερ. 

Πρίν ολοκληρώσω και εξετάζωντας τις επιλογές μου να προσθέσω πως τείνω προς το ΕΑΠ αλλά με αποθαρρύνουν γενικά όλα αυτά που έχω διαβάσει για αυτό το λόγο άν κάποιος έχει φοιτήσει σε αυτό θα εκτιμούσα πολύ την γνώμη του αλλα και γενικότερα όποιος έχει κάτι να προσθέσει πάνω στο θέμα η να προτείνει κάποια εναλλακτική που μου διαφέυγει καλοδεχούμενη. 

Ευχαριστώ πολύ εκ τών προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! Επειδή γενικά με είχε απασχολήσει το ίδιο ζήτημα παλιότερα, θα σου δώσω μια άποψη. Έχοντας τελειώσει και εγώ κάτι ας το πούμε αντίστοιχο, θέλησα λόγω αγάπης προς το αντικείμενο να στραφώ στην πληροφορική. Ξεκίνησα με αίτηση σε μεταπτυχιακό(ΠΑΠΕΙ), έγινα δεκτός αλλά ξεκινώντας ένιωσα α)πως μου λείπουν βασικές γνώσεις που θεωρούνταν δεδομένες και β) πως κοροϊδεύω τον εαυτό μου έχοντας πληρώσει για να πάρω ένα χαρτί που δεν ικανοποιούσε αυτό που ήθελα να κάνω εκείνη τη στιγμή(να μάθω δηλαδή περισσότερα στην πληροφορική). Το άφησα λοιπόν και ξαναέδωσα πανελλήνιες στα  25 και πέρασα σε προπτυχιακό τμήμα(Χαροκόπειο). Με τις όποιες δυσκολίες είχε το γεγονός πως εργαζόμουν παράλληλα σε όλο αυτό, τώρα στα 31 έδωσα το τελευταίο μάθημα και μου μένει η πτυχιακή, ενώ ξεκινησα και μεταπτυχιακό στον τομέα(ΕΚΠΑ). Τα συμπεράσματα όλου αυτού τώρα: Το προπτυχιακό σε αυτή την ηλικία είναι βαρύ. Δεν το μετανιώνω, έμαθα πολλά πράγματα και το τμήμα είναι με μια λέξη άριστο. Ωστόσο, πολλά μαθήματα, εργαστήρια, εργασίες που ειδικά αν εργάζεσαι θα σε γονατίσουν. Για μένα δες τα ΠΜΣ για πτυχιούχους που δεν προέρχονται από το χώρο της Πληροφορικής και αναζητούν την λεγόμενη αλλαγή καριέρας.(διαθέσιμα σε δύο πανεπιστήμια της Αττικής τουλάχιστον-Χαροκόπειο & ΠΑΔΑ) Θα σε εντάξουν στο απαραίτητο κλίμα και εφόσον έχεις τις βάσεις θα μπορέσεις να εντοπίσεις και κλίσεις, αντικείμενα που σε τραβάνε, καθηγητές για συνεργασία κτλ Θα πάρεις και εφόδια για όσα θες να κάνεις. Και δεν θα δώσεις και μια περιουσία και θα πετύχεις αυτό που θες. 
By the way, και στο ΕΚΠΑ στο μεταπτυχιακό έχουμε άτομα που δεν είναι καν του τομέα αλλά έγιναν δεκτά(και δεν είναι ΠΜΣ της κατηγορίας που περιέγραψα νωρίτερα). Μην θεωρείς λοιπόν δεδομένο πως δεν αναγνωρίζεται/ επιτρέπεται να μπεις σε κάποιο μεταπτυχιακό της αρεσκείας σου επειδή αναγκαστικά σε "κόβει" το προπτυχιακό σου.

EDIT: Σε αυτό το thread υπάρχουν και άλλα από όσο είδα:

Επεξ/σία από Ubersoldier
  • Like 1
  • Thanks 2

Καλησπέρα και ευχαριστώ πάρα πολυ για την απάντηση σου! Μου έδωσες μια ενναλακτική την οποία δεν γνώριζα οτι έχω.  Έψαξα ήδη και επικοινώνησα με τα μεταπτυχιακά τα οποία μου ανέφερες και το ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Χαροκόπειο μου κέντρισε το ενδιαφέρον εφόσον με ενημέρωσαν κιόλας πως δέχονται αιτήσεις και απο το δικό μου πτυχίο. Δεδομένου οτι με πιέζει και ο χρόνος για ενα προπτυχιακό ειδικά στο ΕΑΠ το οποίο έχει μέσο όρο αποφοίτησης περίπου  στα 6 χρόνια και εννοείται και μεγαλύτερο κόστος,  άν και εφόσον γίνω δεκτός στο μεταπτυχιακό τότε θα ακολουθήσω αυτή την κατεύθυνση και μέσα και απο προσωπική δουλειά θα προσπαθήσω να καλύψω τα όποια κενά βρώ στην πορεία. 

• Like 1

Χαίρομαι που βοήθησα! Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο αν υπήρχε στη φάση που έψαχνα αρχικά,θα το είχα προτιμήσει (γιατί στο ΠΑΠΕΙ ήμουν σε εξειδικευμένο αντικείμενο και ένιωθα σαν τον εξωγήινο, έχοντας παντελή έλλειψη σχετικής γνώσης)... Αν τώρα επιθυμείς κάποια πληροφορία επιπρόσθετα για το Χαροκόπειο και μπορώ να βοηθήσω,στέλνεις ελεύθερα 😁 Από περιέργεια, στο ΠΑΔΑ ήταν αρνητικοί ή απλά προτιμάς το πρόγραμμα σπουδών που είδες στο Χαροκόπειο;

Καλησπέρα @AntMpak, είμαι ο πόστερ του thread που ανέφερε ο @Ubersoldier.

Υπάρχει άλλο ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα στο Πενπιστήμιο Θεσσαλίας

https://api-msc.e-ce.uth.gr/

Φαίνεται να έχει αρκετό ενδιαφέρον. Εγω είχα καταληξει σε αυτό αλλά λόγω αλλαγής δουλειάς δε 8α το ακολουθήσω γιατι χρονικά δε βγαίνει.

P.S: Και εγώ της Ναυτιλίας είμαι αλλα στεριανός.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους! Στην ίδια κατηγορία και εγω με την ίδια αμφιβολία.. Η δική μου περίπτωση έχει ως εξής. Πλέον 30+ με οικογενειακές υποχρεώσεις και με πτυχίο σε άσχετο τομέα πληροφορικής. Έχοντας όμως μεγάλη θέληση αλλά και προηγούμενη εμπειρία σε δεδομένα  τα τελευταία 5 χρόνια εργάζομαι  στον χώρο της πληροφορικής ως αναλυτής δεδομένων. Μη έχοντας κάποιο ανώτερο τίτλο σπουδών στη πληροφορική πέρυσι πήρα την απόφαση και ολοκλήρωσα μεταπτυχιακό σε κολλέγιο με γενικό θέμα το ICT για να κατέχω και ένα σχετικό πτυχίο στο αντικείμενο. Όμως χαζεύοντας διάφορες θέσεις εργασίας βλέπω ότι απαιτείται σε πολλές από αυτές Bsc στην πληροφορική. Στην παρούσα φάση είμαι στο δίλημμα αν πρέπει να κάνω ένα προπτυχιακό στην πληροφορική ή δεύτερο αλλά εξειδικευμένο μεταπτυχιακό όπως πχ MSc data analysis, AI κλπ. ή κάποιες επίσημες πιστοποιήσεις.  Νομίζω ότι κάποιος με εμπειρία στον χώρο μπορεί να βοηθήσει γιατί ο προβληματισμός είναι παρόμοιος με τον φίλο AntiMpak που άνοιξε το θέμα. Ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από Searcher36
  • Like 1

1 ώρα πριν, Searcher36 είπε

Καλησπέρα σε όλους! Στην ίδια κατηγορία και εγω με την ίδια αμφιβολία.. Η δική μου περίπτωση έχει ως εξής. Πλέον 30+ με οικογενειακές υποχρεώσεις και με πτυχίο σε άσχετο τομέα πληροφορικής. Έχοντας όμως μεγάλη θέληση αλλά και προηγούμενη εμπειρία σε δεδομένα  τα τελευταία 5 χρόνια εργάζομαι  στον χώρο της πληροφορικής ως αναλυτής δεδομένων. Μη έχοντας κάποιο ανώτερο τίτλο σπουδών στη πληροφορική πέρυσι πήρα την απόφαση και ολοκλήρωσα μεταπτυχιακό σε κολλέγιο με γενικό θέμα το ICT για να κατέχω και ένα σχετικό πτυχίο στο αντικείμενο. Όμως χαζεύοντας διάφορες θέσεις εργασίας βλέπω ότι απαιτείται σε πολλές από αυτές Bsc στην πληροφορική. Στην παρούσα φάση είμαι στο δίλημμα αν πρέπει να κάνω ένα προπτυχιακό στην πληροφορική ή δεύτερο αλλά εξειδικευμένο μεταπτυχιακό όπως πχ MSc data analysis, AI κλπ. ή κάποιες επίσημες πιστοποιήσεις.  Νομίζω ότι κάποιος με εμπειρία στον χώρο μπορεί να βοηθήσει γιατί ο προβληματισμός είναι παρόμοιος με τον φίλο AntiMpak που άνοιξε το θέμα. Ευχαριστώ πολύ!

Καλησπέρα. Είμαι στην ίδια μοίρα. 32 με ενα παιδι 1,5 χρονων και άσχετα πτυχία απο πληροφορική. Δουλεύω ως data analyst κάποιους μήνες τώρα και είχα κάνει αίτηση στο πρόγραμμα που ανεφερα στο πρηγούμενο σχόλιο. και εγινα δεκτός. 

εμένα τ θέμα μου είναι ότι την άλλη βδομάδα σταματάω απο analyst και γυρνάω στον προηγούμενο μου κλάδο που είναι τα ναυτιλιακά γιατί μου έγινε πρόταση που υπερδιπλασίασα το μισθό μου.  Είμαι σε δίλημμα αν θα παρω το ρίσκο να το ξεκινήσω η όχι γιατί φοβάμαι χρονικα οτι δεν θα βγαίνει. Είναι κατα κύριο λόγο ΣΚ μα έχει και κάποια καθημερινάα και εκεί ειναι που με κολόνει. 

Το πρόγραμμα που προανέφερα είναι άψογο τουλάχιστον από πλευράς μαθημάτων. Οπότε εγώ θα συνιστούσα να το δείς. 

Γεια σου Γιώργο.. τελικά η πληροφορική από ότι φαίνεται ενώνει και προβληματίζει εμάς τους μπαμπάδες. !! :) έχω κάνει ήδη μάστερ στην πληροφορική σε κολλέγιο που συνεργάζεται με Βρετανικό Πανεπιστήμιο. Γενικά έμεινα ευχαριστημένος. Το προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακά , ειδικά στην Ελλάδα έχουν δύσκολες απαιτήσεις που είναι πολλές φορές και όχι τόσο χρήσιμες στη πραγματική ζωή όπως μαθηματικά, φυσική - ηλεκτρικά αναλογικά κλπ.   Οπότε θέλει θυσίες κόπο και υπομονή μπαίνοντας ένας με  υποχρεώσεις οικογενειάρχη και εργαζόμενου σε αυτή τη διαδικασία. Όμως κάνοντας όπως ανέφερα έρευνα σε jobs linkedin κλπ είδα ότι σε πολλές θέσεις ζητάνε προπτυχιακό πληροφορικής. Το θέμα πλέον είναι αν σε τέτοιους θέσεις με ένα μεταπτυχιακό πληροφορικής και όχι προπτυχιακό θα αξιολογήσουν την αίτηση. Άλλοι λένε πως το προπτυχιακό πληροφορικής είναι μόνο για το δημόσιο καθώς για να κάνεις έναρξη επαγγέλματος (,μπλοκακι) πχ ανάπτυξη λογισμικού δεν χρειάζεται κανένα πτυχίο. Άλλοι λένε ότι είναι απαραίτητο. Τελικά τι ισχύει;; Είναι κρίσιμη η επιλογή γιατί στην ηλικία που είμαστε δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε χρονικά ούτε και οικονομικά. 

58 λεπτά πριν, Searcher36 είπε

Γεια σου Γιώργο.. τελικά η πληροφορική από ότι φαίνεται ενώνει και προβληματίζει εμάς τους μπαμπάδες. !! :) έχω κάνει ήδη μάστερ στην πληροφορική σε κολλέγιο που συνεργάζεται με Βρετανικό Πανεπιστήμιο. Γενικά έμεινα ευχαριστημένος. Το προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακά , ειδικά στην Ελλάδα έχουν δύσκολες απαιτήσεις που είναι πολλές φορές και όχι τόσο χρήσιμες στη πραγματική ζωή όπως μαθηματικά, φυσική - ηλεκτρικά αναλογικά κλπ.   Οπότε θέλει θυσίες κόπο και υπομονή μπαίνοντας ένας με  υποχρεώσεις οικογενειάρχη και εργαζόμενου σε αυτή τη διαδικασία. Όμως κάνοντας όπως ανέφερα έρευνα σε jobs linkedin κλπ είδα ότι σε πολλές θέσεις ζητάνε προπτυχιακό πληροφορικής. Το θέμα πλέον είναι αν σε τέτοιους θέσεις με ένα μεταπτυχιακό πληροφορικής και όχι προπτυχιακό θα αξιολογήσουν την αίτηση. Άλλοι λένε πως το προπτυχιακό πληροφορικής είναι μόνο για το δημόσιο καθώς για να κάνεις έναρξη επαγγέλματος (,μπλοκακι) πχ ανάπτυξη λογισμικού δεν χρειάζεται κανένα πτυχίο. Άλλοι λένε ότι είναι απαραίτητο. Τελικά τι ισχύει;; Είναι κρίσιμη η επιλογή γιατί στην ηλικία που είμαστε δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε χρονικά ούτε και οικονομικά. 

Καλησπέρα και σε εσένα. Σε ποιο το εκανες αν επιτρέπεται;

Γενικά θεωρώ πως αν έχεις ενα portfolio να παρουσιάσεις και ένα σωστά στημενο βιογραφικό μπορεις να κάνεις δυο κινήσεις. Υπάρχουν πολλά courses/specializations/bootcamps για καποιον να ξεκνήσει. 

Εμένα η ιδέα μου είναι μέχρι το καλοκαίρι αν προλάβω να έχω ξεκινήσει το Odin Project παράλληλα με Codecademy FullStack Engineer και ίσως το IBM Full Stack Developer ή εστω δυο απο αυτά και να δω πως θα παει. 

Αυτό θεωρώ οτι θα βοηθησει και σε θεμα portfolio και σε γνωσεις για μεταπτυχιακό αν χρειαστεί. Από την άλλη είναι και το τι θες να κάνεις. Δηλαδή αν θες απλα να το ναεις σαν χόμπυ ή να κανεις κάτι δικό σου μπορείς σίγουρα και χωρις πτυχια και λούσα αλλά αν θές να μπεις σε κάνα καό μαγαζί ενα πτυχίο σίγουρα θα ανοίξει δυο πόρτες παραπάνω. 

Σε πολύ γνωστό κολλέγιο το μεγαλύτεραλο στην Ελλάδα όπως λέει και το σλόγκαν τους :D . Όσο για το coursera έχει ωραία μαθήματα για να αποκτήσεις βασικές γνώσεις αλλά δεν μετράνε πουθενά και δεν τα κοιτάει κανείς! Όλοι γνωρίζουν πως για να πάρεις την πιστοποίηση μπορείς να αντιγράψεις με την άνεση σου. σοβαρές πιστοποιήσεις που έχουν expiration είναι πολλές και διεθνώς αναγνωρισμένες με δύσκολες εξετάσεις όπως Cissp, CEH, CCNP και άλλες ανάλογος με την κατεύθυνση που θέλεις να ακολουθήσεις.

Στις 20/2/2024 στις 5:43 ΜΜ, Ubersoldier είπε

Χαίρομαι που βοήθησα! Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο αν υπήρχε στη φάση που έψαχνα αρχικά,θα το είχα προτιμήσει (γιατί στο ΠΑΠΕΙ ήμουν σε εξειδικευμένο αντικείμενο και ένιωθα σαν τον εξωγήινο, έχοντας παντελή έλλειψη σχετικής γνώσης)... Αν τώρα επιθυμείς κάποια πληροφορία επιπρόσθετα για το Χαροκόπειο και μπορώ να βοηθήσω,στέλνεις ελεύθερα 😁 Από περιέργεια, στο ΠΑΔΑ ήταν αρνητικοί ή απλά προτιμάς το πρόγραμμα σπουδών που είδες στο Χαροκόπειο;

Καλησπέρα σε όλους, Ubersoldier αυτες τις μέρες που πέρασαν το έψαξα αρκετά και για τα μεταπτυχιακά που ανέφερες εσύ αλλα και τα παιδιά που συμμετείχαν στην κουβέντα. Η προτίμηση μου ήταν για το Χαροκόπειο διότι με ενημέρωσαν αρχικά πως δέχονται αιτήσεις απο το πτυχίο μου σε αντίθεση με το ΠΑΔΑ αλλά έπειτα έμαθα πως σχετικά πρόσφατα το ήδη υποβαθμισμένο πτυχίο των Α.Ε.Ν δέχτηκε άλλη μια υποβάθμιση ως συνέπεια να μην μπορούν οι απόφοιτοι απο αυτές τις σχολές να συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους σε άλλο κλάδο αν δεν κατέχουν και το δίπλωμα του 1ου Μηχανικού ή του καπετάνιου αντίστοιχα. Αυτό το γεγονός είναι πραγματικά λυπηρό διότι στην σχολή μπαίνεις με πανελληνιες και σε μια χώρα όπου η ναυτιλία κατέχει τις πρώτες θέσεις το εκπαιδευτικό σύστημα ως προς αυτήν είναι κοροιδία. Τέλος πάντων όπως και να έχει στην δική μου περίπτωση θα χωνέψω και αυτό δεδομένου ζούμε σε μια χώρα που πάσχει γενικά και για να καταλήξω και να μην αλλάξω θέμα αποφάσισα να ακολουθήσω τον "δύσκολο" δρόμο του  προπτυχιακού πληροφορικής στο ΕΑΠ. Οπότε τώρα έχω αρχίσει να ψάχνω άτομα τα οποία έχουν κάνει το συγκεκριμένο προπτυχιακό για να βρώ σημειώσεις και διάφορα φροντιστήρια τα οποία θα μπορούσα να φρεσκάρω τις γνώσεις μου στα μαθηματικά γιατι το μονο που ξέρω σίγουρα μέχρι στιγμής είναι οτι θα τις χρειαστώ.

Επίσης σκέφτομαι και το παρακάτω:

https://www.nexford.edu/ms-business-analytics

Είναι από ένα αμερικάνικο πανεπιστήμιο τύπου University of the People. Φαίνεται να είναι legit αλλα δεν παίρνω και όρκο. Είναι πάνω σε business analytics και προσφέρει και κάποια εξτρα μαθήματα αμα θέλει κάποιος.

Από οτι έχω καταλάβει επικεντρώνονται σε μαθητές από Αφρική και γενικά αναπτυσσόμενες χώρες. Τσέκαρε το μπας και σου κάνει και αυτό. 

Και το άλλο που φαίνεται να έχει πολύ ενδιαφέρον ειναι το Master of Science in Information Technology (MSIT) του International Institute of Information Technology, Hyderabad το οποίο προφέρεται μέσα από το Coursera. 

https://www.coursera.org/degrees/master-of-science-information-technology-iiithyderabad/academics

Έχω κανονίσει να μιλήσω σήμερα μαζί τους να δω τι ακρβώς παίζει γιατί ειναι και flexible, και οικονομικό και από δυνατό ίδρυμα. 

Στις 26/2/2024 στις 2:32 ΜΜ, AntMpak είπε

Καλησπέρα σε όλους, Ubersoldier αυτες τις μέρες που πέρασαν το έψαξα αρκετά και για τα μεταπτυχιακά που ανέφερες εσύ αλλα και τα παιδιά που συμμετείχαν στην κουβέντα. Η προτίμηση μου ήταν για το Χαροκόπειο διότι με ενημέρωσαν αρχικά πως δέχονται αιτήσεις απο το πτυχίο μου σε αντίθεση με το ΠΑΔΑ αλλά έπειτα έμαθα πως σχετικά πρόσφατα το ήδη υποβαθμισμένο πτυχίο των Α.Ε.Ν δέχτηκε άλλη μια υποβάθμιση ως συνέπεια να μην μπορούν οι απόφοιτοι απο αυτές τις σχολές να συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους σε άλλο κλάδο αν δεν κατέχουν και το δίπλωμα του 1ου Μηχανικού ή του καπετάνιου αντίστοιχα. Αυτό το γεγονός είναι πραγματικά λυπηρό διότι στην σχολή μπαίνεις με πανελληνιες και σε μια χώρα όπου η ναυτιλία κατέχει τις πρώτες θέσεις το εκπαιδευτικό σύστημα ως προς αυτήν είναι κοροιδία. Τέλος πάντων όπως και να έχει στην δική μου περίπτωση θα χωνέψω και αυτό δεδομένου ζούμε σε μια χώρα που πάσχει γενικά και για να καταλήξω και να μην αλλάξω θέμα αποφάσισα να ακολουθήσω τον "δύσκολο" δρόμο του  προπτυχιακού πληροφορικής στο ΕΑΠ. Οπότε τώρα έχω αρχίσει να ψάχνω άτομα τα οποία έχουν κάνει το συγκεκριμένο προπτυχιακό για να βρώ σημειώσεις και διάφορα φροντιστήρια τα οποία θα μπορούσα να φρεσκάρω τις γνώσεις μου στα μαθηματικά γιατι το μονο που ξέρω σίγουρα μέχρι στιγμής είναι οτι θα τις χρειαστώ.

Φίλε μου καλησπέρα και πάλι. Μην βιαστείς!! Να ξέρεις ότι εάν το πτυχίο είχε διάρκεια φοίτησης τα 3 έτη, τα πανεπιστήμια του εξωτερικού σε δέχονται για μεταπτυχιακό. Κατά συνέπεια και τα κολλέγια που συνεργάζονται με Βρετανικά πανεπιστήμια. Αυτό 100%. Επίσης αν το κάνεις αυτό τό μεταπτυχιακό αναγνωρίζεται και έχεις επαγγελματικά δικαιώματα όχι όμως ακαδημαϊκα, αν σε ενδιαφέρει να συνεχίσεις με διδακτορικό στην Ελλάδα. Ακόμα όμως και σε αυτή τι περίπτωση στο εξωτερικό μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό 

(διδακτορικό στον εξωτερικό εννοούσα)

11 λεπτά πριν, Searcher36 είπε

για κοιτα λίγο αυτό το MSC από το ΕΑΠ

https://www.eap.gr/education/postgraduate/annual/postgraduate-specialization-in-information-systems/

είναι για αυτούς που έχουν πτυχίο οποιαδήποτε κατεύθυνσης πλην της πληροφορικής

συνήθως πάνε μαθηματικοι, φυσικοί μπας και φάνε ψωμάκι ..... 

• 4 μήνες μετά...
Στις 20/2/2024 στις 5:43 ΜΜ, Ubersoldier είπε

Φιλε μου καλησπέρα. Επειδή βρίσκομαι και εγώ στο ίδιο δίλημμα, πέρασα στο ΠΜΣ Computer Science του ΕΚΠΑ και πιο συγκεκριμένα στην 2η κατεύθυνση, διαχείριση δεδομένω, πληροφορίας και γνώσης. Όμως το υπόβαθρο μου είναι Στατιστική με ότι πιο συναφές να είναι προγραμματισμός σε Python Και SQL. Πιστεύεις βγαίνει πέρα με εργασία 9-5 αν επιλέξω το part time;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...