Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εταιρεία αγόρασε πριν λίγα χρόνια 10 pc Dell Vostro με Win 10 x64. Πριν κάνα 2μηνο χρειάστηκε να αλλάξει η εσωτερική μπαταρία (αναβόσβηνε το Power button πορτοκαλί). Μετά την αλλαγή εμφάνιζε μπλε οθόνη με το σφάλμα INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE. Ρυθμίζοντας AHCI στο bios για τον σκληρό δίσκο, δούλεψε μετά μια χαρά. Τώρα χρειάστηκε να αλλαχθεί η εσωτερική μπαταρία και σε 3-4 ακόμη υπολογιστές. Όλοι εμφανίζουν μπλε οθόνη με το σφάλμα BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO. Ψάχνοντάς το είδα ότι φταίει το μητρώο των Windows. Βρήκα και δοκίμασα κάποιες λύσεις, αλλά καμία δε βοήθησε. Συγκεκριμένα, προσπάθησα να κάνω επαναφορά από σημείο επαναφοράς των Windows από ημερομηνία που δεν υπήρχε το πρόβλημα και μετά από 2 ώρες εμφάνισε σφάλμα ότι δεν μπορεί να γίνει επαναφορά. Επιδιόρθωση κατά την εκκίνηση δε βοήθησε. Έτρεξα το διαγνωστικό εργαλείο της Dell (πατώντας παρατεταμένα F12 κατά την εκκίνηση) και δεν βρήκε κανένα σφάλμα. Σε κάποιες σελίδες όπως αυτή: https://www.makeuseof.com/tag/bad-system-config-info-windows/ αναφέρεται διαδικασία επαναφοράς του μητρώου αλλά εκτελώντας την εντολή "cd RegBack" μου λέει ότι δεν βρέθηκε ο φάκελος. Η εντολή "DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth" που αναφέρεται και στην εν λόγω σελίδα δεν έτρεξε γιατί λέει ότι δεν υποστηρίζει το Online.

Τι στο καλό έχει γίνει και πώς λύνεται χωρίς φορμάτ;

Επεξ/σία από doctorized
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, micos000 είπε

Reset to defaults στο bios έκανες;

Η dism /online είναι για σύστημα που βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας. Για offline δες εδώ -> https://www.ubackup.com/windows-10/dism-offline-repair-windows-10.html

Ναι, το έκανα κι αυτό, το reset, χωρίς αποτέλεσμα.

Επεξ/σία από doctorized
Δημοσ.

Μου φαινεται περιεγο σε ολα να βαρεσε ταυτοχρονα το μητρωο των windows.

Επισης αν ηταν ενα μονο θα ξεκινουσα απο μνημη και δισκο. Αλλα εξισου περιεργο μου κανει να απεκτησαν προβλημα ολα με μνημη και δισκο. Αρα:

1) Δοκιμασε να κανεις σε εναν update το firmware. Αν εχει πολλα updates, να τα κανεις ενα ενα με τη σειρα, απο το παλιοτερο προς το πιο νεο. Καθε φορα δοκιμαζεις.

2) "Παιξε" με τους συνδυασμους AHCI (ενεργο / μη ενεργο) και UEFI / Legacy μετα απο καθε update του firmware.

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα. Όταν πήρατε τα pc ήταν στημένα έτοιμα και τα βάλατε για δουλειά ή τα έκανες εσύ φορμάτ;

Ενδέχεται (στην 1η περίπτωση) να είχε κάποιο πρόβλημα η μήτρα που έστησαν όταν τα πήρατε και γι αυτό παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα σε όλα. Θα πρότεινα μπεις στο bios σε ένα pc που δεν έχει πρόβλημα και να αντιγράψεις τις ρυθμίσεις του σε ένα που παρουσιάζει αυτό το θέμα. Μπορεί να είναι κάτι στο bios που ρύθμισε ο προμηθευτής και όταν άλλαξες μπαταρία και μηδένισαν ρυθμίσεις να πρέπει να το ξαναβάλεις όπως ήταν πριν.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, padelis100 είπε

Μου φαινεται περιεγο σε ολα να βαρεσε ταυτοχρονα το μητρωο των windows.

Επισης αν ηταν ενα μονο θα ξεκινουσα απο μνημη και δισκο. Αλλα εξισου περιεργο μου κανει να απεκτησαν προβλημα ολα με μνημη και δισκο. Αρα:

1) Δοκιμασε να κανεις σε εναν update το firmware. Αν εχει πολλα updates, να τα κανεις ενα ενα με τη σειρα, απο το παλιοτερο προς το πιο νεο. Καθε φορα δοκιμαζεις.

2) "Παιξε" με τους συνδυασμους AHCI (ενεργο / μη ενεργο) και UEFI / Legacy μετα απο καθε update του firmware.

Και κατι σημαντικο. Αν ειναι ενεργοποιημενο το secure boot στο bios, απενεργοποιησε το. Υπαρχει ομως ενας περιορισμος που πρεπει να προσεξεις στο βημα 2. Οι συνδυασμοι που πρεπει να κανεις ειναι 4 (κανε τους πριν το βημα 1): α) ενεργοποιημενο ahci και legacy mode, β) ενεργοποιημενο ahci και uefi mode, γ) απενεργοποιημενο ahci και legacy mode, δ) απενεργοποιημενο ahci και uefi mode.

Ομως το secure boot, εξαρταται απο το firmware και προυποθετει οτι το bios ειναι σεταρισμενο σε uefi mode. Αρα για τα α και γ θα πρέπει πρωτα να απενεργοποιεις το secure boot. Για τα β και δ δοκιμαζεις και με ενεργοποιημενο secure boot και με απενεργοποιημενο. Αφου δοκιμασεις αυτους τους συνδυασμους, αν εχει παλι το ιδιο σφαλμα, κανεις το επομενο update στο firmware και ξεκινας παλι τις δοκιμες με αυτους τους συνδυασμους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως αναφέρετε κι εσείς, να βάρεσαν όλα μητρώο ή δίσκο ή μνήμη ταυτόχρονα δεν παίζει. Απαντώντας στον micos000, τα έφερε προμηθευτής με προεγκατεστημενα Windows και εκείνος έκανε τη συνδεσμολογια. Σε αυτό που είχα στα χέρια μου έκανα φορματ καθώς το χρειάζονταν άμεσα και δουλεύει μια χαρά. Ένα από τα υπόλοιπα, δεν ανοίγει καν. Πατώντας το power button δε γίνεται τίποτα λες και δεν είναι στην πρίζα. Στην πρίζα όμως είναι, παίρνει ρεύμα και μάλιστα όταν βγει και ξαναμπεί το καλώδιο του ρεύματος, ανάβει για λίγα δευτερόλεπτα το πράσινο λεντ του τροφοδοτικού. Ο πύργος όμως εντελώς νεκρός.

Δεν έχω κάνει κάτι ακόμη από αυτά που προτείνετε καθώς λείπω σε επαγγελματικό ταξίδι και γυρίζω αύριο. Λογικά μέσα στη βδομάδα θα πέσω στα βαθιά.

Επεξ/σία από doctorized
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, doctorized είπε

Στην πρίζα όμως είναι, παίρνει ρεύμα και μάλιστα όταν βγει και ξαναμπεί το καλώδιο του ρεύματος, ανάβει για λίγα δευτερόλεπτα το πράσινο λεντ του τροφοδοτικού.

Αυτό μπορεί να είναι και σφάλμα τροφοδοτικού.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, doctorized είπε

Όπως αναφέρετε κι εσείς, να βάρεσαν όλα μητρώο ή δίσκο ή μνήμη ταυτόχρονα δεν παίζει. Απαντώντας στον micos000, τα έφερε προμηθευτής με προεγκατεστημενα Windows και εκείνος έκανε τη συνδεσμολογια. Σε αυτό που είχα στα χέρια μου έκανα φορματ καθώς το χρειάζονταν άμεσα και δουλεύει μια χαρά. Ένα από τα υπόλοιπα, δεν ανοίγει καν. Πατώντας το power button δε γίνεται τίποτα λες και δεν είναι στην πρίζα. Στην πρίζα όμως είναι, παίρνει ρεύμα και μάλιστα όταν βγει και ξαναμπεί το καλώδιο του ρεύματος, ανάβει για λίγα δευτερόλεπτα το πράσινο λεντ του τροφοδοτικού. Ο πύργος όμως εντελώς νεκρός.

Δεν έχω κάνει κάτι ακόμη από αυτά που προτείνετε καθώς λείπω σε επαγγελματικό ταξίδι και γυρίζω αύριο. Λογικά μέσα στη βδομάδα θα πέσω στα βαθιά.

Για αυτο που αναβει για λιγο, δοκιμασε και reset στη μητρικη πρωτα. Μεταξυ της αλλαγης state στο clear cmos αφηνεις να μεσολαβει 1 λεπτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...