Προς το περιεχόμενο

"Refund" από την Amazon.es

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από hajimike,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θα ήθελα τα φώτα σας γιατί είμαι σε απόγνωση...

Την περασμένη Black Friday (17/11/2023) είχα αγοράσει από το Amazon Ισπανίας την προσφορά που είχαν για το Oneplus 11.

Στις (01/12/2023) έρχεται το πακέτο αλλά αντί για το κινητό είχαν βάλει μια τυχαία θήκη κινητού οπότε και επικοινώνησα άμεσα μαζί τους μέσω του chat. Αφου ζήτησαν φωτογραφία από το λανθασμένο προϊόν μου ζήτησαν να στείλω το πακέτο πίσω και μόλις το λάβουν θα μου κάναν refund.

Την ίδια μέρα το στέλνω πίσω με συστημένο δέμα μέσω ΕΛΤΑ.

Αφού το πακέτο έφτασε πρώτα Ισπανία μετά ανακατευθήνθηκε στη Σλοβακία που με ένα πρόχειρο google search είδα ότι όντως η διεύθυνση απο την ετικέτα επιστροφής κατέλειγε σε αποθήκες της Amazon στη Σλοβακία και τελικά το tracking των ΕΛΤΑ δείχνει να παραδόθηκε στις 08/01/2024.

Επικοινωνώ (αν θυμάμαι καλά την ίδια μέρα) με το chat της Amazon και μου εξηγούν ότι θα πάρει μέρες να επεξεργαστούν την επιστροφή και μόλις γίνει θα μου κάνουν το refund ωστόσο μου δίνουν έναν deadline νομίζω 15 ημέρες διαφορετικά να μιλήσω με ΕΛΤΑ.

Μετά από 15 ημέρες ξαναεπικοινωνώ, τους λέω ότι το πακέτο φαίνεται να έχει φτάσει σε αυτούς και τους στέλνω σε εμαιλ και την απόδειξη των ΕΛΤΑ οπότε μου ξαναδίνουν διορία για σήμερα.

Σήμερα που ξαναεπικοιώνησα μου είπαν ότι φαίνεται να μην έχουν παραλάβει το δέμα και να μου λένε απλά να επικοινώνησω με τα ΕΛΤΑ χώρις να δέχονται να ακούσουν καν για το tracking των ΕΛΤΑ και φυσικά ότι δεν μπορούν να μου κάνουν το refund και μου το κλείσαν στα μούτρα...

Μήπως έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία να μοιραστεί μαζί μας και πως (και αν) έβγαλε άκρη;

Υ.Γ. σε όλα αυτά η επικοινωνία γίνεται με google translate γιατί φυσικά δε δέχονται να μιλήσουν αγγλικά

Δημοσ.

Σε παρόμοια εμπειρία πριν 2 χρόνια με amazon.it μου έκαναν refund σε 2 ημέρες ( εμένα όμως το πακέτο ήταν παραβιασμένο)
Βοήθησε πολύ υποθέτω πως ανέγραφε διαφορετικό βάρος όταν έφυγε και το διαφορετικό βάρος όταν το παρέλαβε η εδώ courrier καθως και οι φωτογραφίες του unboxing.

Επικοινωνησε ξανα στο link του forgotten τσεκαρε στην αποστολή το βάρος του πακέτου (υποθέτω ότι θα ειναι πολύ μικρότερο από το βάρος ενός κινητου)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 φορές που χρειάστηκε να επιστρέψω πίσω κατεστραμμένο προϊόν στην amazon, ζήτησα να μου στείλουν δωρεάν εκτυπωμένη ετικέτα επιστροφής... και μου έστειλαν ετικέτα DHL Courier. Πήγα το παρέδωσα... και σε 4-5 μέρες το είχαν παραλάβει.

Εσύ γιατί το έστειλες με ΕΛΤΑ με δικό σου κόστος;

Επίσης επιβεβαίωσες με την Αmazon τη διεύθυνση στην οποία έπρεπε να το επιστρέψεις;

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.
1 minute ago, fouros said:

Σε παρόμοια εμπειρία πριν 2 χρόνια με amazon.it μου έκαναν refund σε 2 ημέρες ( εμένα όμως το πακέτο ήταν παραβιασμένο)
Βοήθησε πολύ υποθέτω πως ανέγραφε διαφορετικό βάρος όταν έφυγε και το διαφορετικό βάρος όταν το παρέλαβε η εδώ courrier καθως και οι φωτογραφίες του unboxing.

Επικοινωνησε ξανα στο link του forgotten τσεκαρε στην αποστολή το βάρος του πακέτου (υποθέτω ότι θα ειναι πολύ μικρότερο από το βάρος ενός κινητου)

Φαίνεται στην ετικέτα τους ότι ζύγιζε 2lbs ~ 1kg οπότε μάλλον ξεκίνησε σωστά το πακέτο και έγινε μαϊμουνιά στην πορεία...

5 minutes ago, ekrepali said:

2 φορές που χρειάστηκε να επιστρέψω πίσω κατεστραμμένο προϊόν στην amazon, ζήτησα να μου στείλουν δωρεάν εκτυπωμένη ετικέτα επιστροφής... και μου έστειλαν ετικέτα DHL Courier. Πήγα το παρέδωσε... και σε 4-5 μέρες το είχαν παραλάβει.

Εσύ γιατί το έστειλες με ΕΛΤΑ με δικό σου κόστος;

Επίσης επιβεβαίωσες με την Αmazon τη διεύθυνση στην οποία έπρεπε να το επιστρέψεις;

Μέσω του συστήματος τους εκτύπωσα το return label και στο chat μου επιβεβαίωσαν ότι ήταν σωστό και απλά να τους στέιλω την απόδειξη αποστολής για να μου κάνουν το refund των εξόδων αποστολής (δε θυμάμαι μέχρι πιο ύψος μου είχαν πει ότι δικαιολογούν)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 minutes ago, hajimike said:

Μετά από 15 ημέρες ξαναεπικοινωνώ, τους λέω ότι το πακέτο φαίνεται να έχει φτάσει σε αυτούς και τους στέλνω σε εμαιλ και την απόδειξη των ΕΛΤΑ οπότε μου ξαναδίνουν διορία για σήμερα.

Σε ποια χώρα το έστειλες; Κάνε το tracking μια αναζήτηση στο parcelsapp μήπως κι έχει πάρει next tracking number.

Στην Ολλανδία για παράδειγμα, τα δέματα των EΛΤΑ παίρνουν νέο tracking number απ'την postnl

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οπως ορθα αναφέρθηκε χρησιμοποιείς το label που σου εκδίδει για επιστροφή το αμαζον και μεσα στο φακελο βαζεις και την περιγραφή του αντικειμένου που επιστρεφεις την οποια και κόβεις απο το κατω μερος του label.aΗ επιστροφή γινεται δωρεαν μεσω της DHL.

Επεξ/σία από gogkroj
Δημοσ.
22 minutes ago, ekrepali said:

Σε ποια χώρα το έστειλες; Κάνε το tracking μια αναζήτηση στο parcelsapp μήπως κι έχει πάρει next tracking number.

Στην Ολλανδία για παράδειγμα, τα δέματα των EΛΤΑ παίρνουν νέο tracking number απ'την postnl

Η ετικέτα επιστροφής έγραφε ES άρα Ισπανία που τους ρώτησα ξεκάθαρα και στο chat και μου είπαν ναι και ότι εφόσον έχει barcode πάνω θα βρει το δρόμο του. Άρα το έστειλα Ισπανία επίσης το έκανα track και μέσω του parcelapp και όντως φαίνεται η πορεία να είναι Ελλάδα -> Ισπανία ( έμεινε εκεί καμιά 10αρια μέρες σε logistic center) και μετά έφυγε για Σλοβακία. Τελικά σαν final delivery έχει σλοβακία με το σωστό Τ.Κ.

18 minutes ago, gogkroj said:

οπως ορθα αναφέρθηκε χρησιμοποιείς το label που σου εκδίδει για επιστροφή το αμαζον και μεσα στο φακελο βαζεις και την περιγραφή του αντικειμένου που επιστρεφεις την οποια και κόβεις απο το κατω μερος του label.aΗ επιστροφή γινεται δωρεαν μεσω της DHL.

Βρίσκομαι δυστυχώς επαρχία και δεν έχει dhl άσε που στο chat μου είπαν να επιλέξω εγώ τo courier. Κατα τ'άλλα όντως έκανα αυτά που λες με το return label

52 minutes ago, fouros said:

Επίσης επειδή κι εγώ την είχα ψιλιαστεί τράβηξα ένα unboxing video αλλά δυστυχώς βλέπω ότι η εδώ courier δεν είχε βάλει δικό της label για να δω πόσο το είχε ζυγίσει...

Δημοσ.
12 minutes ago, hajimike said:

έκανα track και μέσω του parcelapp και όντως φαίνεται η πορεία να είναι Ελλάδα -> Ισπανία ( έμεινε εκεί καμιά 10αρια μέρες σε logistic center) και μετά έφυγε για Σλοβακία. Τελικά σαν final delivery έχει σλοβακία με το σωστό Τ.Κ.

Πήγε Ισπανία και μετά Σλοβακία μόνο με το tracking των ΕΛΤΑ; Eίσαι σίγουρος ότι στο parcelsapp δε γράφει δεξιά 'next tracking number' ;

Δημοσ.
3 minutes ago, ekrepali said:

Πήγε Ισπανία και μετά Σλοβακία μόνο με το tracking των ΕΛΤΑ; Eίσαι σίγουρος ότι στο parcelsapp δε γράφει δεξιά 'next tracking number' ;

Μόλις το ξανατσέκαρα και δεν έχει αλλάξει το tracking number αν και άλλαξε 3εις διαφορετικές υπηρεσίες ΕΛΤΑ, Spain Post, Universal Postal Union.

Σκέφτομαι να επικοινωνήσω με τη γενική ταχυδρομική μπας και φαίνεται κάπου ζυγισμένο το πακέτο που παρέλαβαν από την UPS και μου έφεραν

1 hour ago, fouros said:

Σκέφτομαι να επικοινωνήσω με τη γενική ταχυδρομική μπας και φαίνεται κάπου ζυγισμένο το πακέτο που παρέλαβαν από την UPS και μου έφεραν

Δημοσ.
1 hour ago, ekrepali said:

Ψάξε το tracking στους Ισπανούς, μήπως φανεί εκεί κάποιο next tracking number. https://www.correos.es/es/es/particulares

Δοκίμασε και στο chat

https://www.correos.es/es/es/atencion-al-cliente

Καλή σκέψη, ξεκίνησα πρώτα με το ταχυδρομείο της Σλοβακίας γιατί στο tracking system των Ισπανών φαίνεται ότι απλά έφυγε για εξωετρικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...