Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, northjohn είπε

Καθόλου φυσικό δεν ήταν. Κάθε τρίτη χρονιά χρεώνανε συνδρομή, πήγαινα σε ένα κατάστημα, απαιτούσα την επιστροφή, μιλούσαν τηλεφωνικά με τα κεντρικά, μιλούσα κι εγώ μαζί τους  και μου πιστώνανε στον επόμενο λογαριασμό το ποσό που είχαν παρακρατήσει .Στην τελευταία χρέωση είχε προηγηθεί σύνδεση της πιστωτικής με τον λογαριασμό για άμεση πληρωμή ΜΕΓΑ λάθος το οποίο εκμεταλλεύτηκαν τα λαμόγια.

Έχασα 30€ (ή 25€ δεν θυμάμαι ακριβώς) και αυτοί χάσανε έναν φερέγγυο πελάτη, τις  προμήθειες που θα εισέπρατταν από τις αγορές μου (άνω των 10.000€ αγορές σε βάθος 12ετίας) και το κυριότερο τους τόκους του στεγαστικού που πήρα από αλλού.

Τα όσα περιγράφω είναι 12 χρόνια πίσω, φαντάσου τι θα γίνει στο μέλλον όπως λες με την προστασία που απολαμβάνουμε από την κυβέρνηση...

δεν  υπαρχει καμια συνδρομη οταν λογαριασμος  ταμιευτηριου υπαρχει σε μια τραπεζα πχ eurobank εκει μπαινει η μισθοδοσια ... και υπαρχει και συνδεδεμενη πιστωτικη καρτα .. στην ιδια τραπεζα τοτε δεν πληρωνει καποιος καμια ετησια συνδρομη . αν τυχον φυγει ο υπαλληλος απο την εταιρια η οτιδηποτε αλλο η συνδρομη μπαινει μετα απο καποιους μηνες γιατι απλα δεν ανηκει πλεον στο προσωπικο της  εκαστοτε εταιριας που δουλευε  . εσυ τοτε επαιρνες πισω τα χρηματα που σου κρατουσαν γιατι μιλας για 12 ετη πριν εδω και 5-7 χρονια πληρωνει καποιος συνδρομη   ετησια με το που    βγαλει πιστωτικη καρτα 

Επεξ/σία από allure_boy
Δημοσ.
15 ώρες πριν, northjohn είπε

Καθόλου φυσικό δεν ήταν. Κάθε τρίτη χρονιά χρεώνανε συνδρομή, πήγαινα σε ένα κατάστημα, απαιτούσα την επιστροφή, μιλούσαν τηλεφωνικά με τα κεντρικά, μιλούσα κι εγώ μαζί τους  και μου πιστώνανε στον επόμενο λογαριασμό το ποσό που είχαν παρακρατήσει .Στην τελευταία χρέωση είχε προηγηθεί σύνδεση της πιστωτικής με τον λογαριασμό για άμεση πληρωμή ΜΕΓΑ λάθος το οποίο εκμεταλλεύτηκαν τα λαμόγια.

Έχασα 30€ (ή 25€ δεν θυμάμαι ακριβώς) και αυτοί χάσανε έναν φερέγγυο πελάτη, τις  προμήθειες που θα εισέπρατταν από τις αγορές μου (άνω των 10.000€ αγορές σε βάθος 12ετίας) και το κυριότερο τους τόκους του στεγαστικού που πήρα από αλλού.

Τα όσα περιγράφω είναι 12 χρόνια πίσω, φαντάσου τι θα γίνει στο μέλλον όπως λες με την προστασία που απολαμβάνουμε από την κυβέρνηση...

Σε μια αγορά που:

• Υποχρεωτικά είσαι αναγκασμένος να έχεις συνεργασία με (την όποια) τράπεζα
  • Οι επιλογές σου πρακτικά είναι ελάχιστες (4-5)

ψιλοχεσ....κανε αν έφυγες από την μία για να πας στην άλλη (σιγά και τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην αγορά). Εσύ έφυγες από την Πειραιώς για να πας πχ στην Alpha λόγω του θέματος που ανέφερες, άλλος φεύγει από την Eurobank να πάει στην Πειραιώς γιατί στράβωσε όταν προσπάθησαν να του πασάρουν ασφάλιση, έτσι συζήτηση να κάνουμε.

Κι έτσι στον πολύ στενό κύκλο των επιλογών μας (όπως και στα αντίστοιχα με τις εταιρίες κινητής) αισθανόμαστε ότι τους "τιμωρήσαμε", αυτών δεν ίδρωσε το αυτί τους και όλοι είμαστε ευχαριστημένοι :)

Δημοσ.
8 ώρες πριν, haris_216 είπε

Κι έτσι στον πολύ στενό κύκλο των επιλογών μας (όπως και στα αντίστοιχα με τις εταιρίες κινητής) αισθανόμαστε ότι τους "τιμωρήσαμε", αυτών δεν ίδρωσε το αυτί τους και όλοι είμαστε ευχαριστημένο

Δεν το έκανα για να τους τιμωρήσω απλά, δεν  ανέχομαι νταβατζιλίκια και αντιδρώ πρώτα από όλα για να μην αισθάνομαι μακάκας. Στον στενό κύκλο που σωστά περιγράφεις ως τώρα δεν βγήκα χαμένος από την όποια αντίδραση μου, αντίθετα αυτοί χάσανε κι ας μην το ξέρουν κι ας χεσ....κανε.

18 ώρες πριν, allure_boy είπε

εσυ τοτε επαιρνες πισω τα χρηματα που σου κρατουσαν γιατι μιλας για 12 ετη πριν εδω και 5-7 χρονια πληρωνει καποιος συνδρομη   ετησια με το που    βγαλει πιστωτικη καρτα 

Μα για την τότε αλητεία τους έγραψα και φυσικά δεν γνωρίζω τι ισχύει στην Πειραιώς αφού έκοψα κάθε παρτίδα μαζί τους. Εδώ και 5 χρόνια ΔΕΝ πληρώνω συνδρομή σε πιστωτική και δεν είμαι ούτε μισθωτός ούτε συνταξιούχος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, northjohn είπε

Δεν το έκανα για να τους τιμωρήσω απλά, δεν  ανέχομαι νταβατζιλίκια και αντιδρώ πρώτα από όλα για να μην αισθάνομαι μακάκας. Στον στενό κύκλο που σωστά περιγράφεις ως τώρα δεν βγήκα χαμένος από την όποια αντίδραση μου, αντίθετα αυτοί χάσανε κι ας μην το ξέρουν κι ας χεσ....κανε.

Μα για την τότε αλητεία τους έγραψα και φυσικά δεν γνωρίζω τι ισχύει στην Πειραιώς αφού έκοψα κάθε παρτίδα μαζί τους. Εδώ και 5 χρόνια ΔΕΝ πληρώνω συνδρομή σε πιστωτική και δεν είμαι ούτε μισθωτός ούτε συνταξιούχος.

δεν μιλαω για την πειραιος ολες εχουν την ιδια πολιτικη ... δεν πληρωνεις συνδρομη γιατι προφανος δεν εχεις πλεον πιστωτικη ... να εχεις πιστωτικη και μην πληρωσεις την ετησια συνδρομη δεν γινετε ... μιλαω γιατι εχω πιστωτικη αν σου χρωστανε απο τοτε ακομη χρηματα για αυτο δεν πληρωνεις σε καμια αλλη περιπτωση δεν μπορει να αρνηθει κανεις  την ετησια  συνδρομη 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, allure_boy είπε

δεν μιλαω για την πειραιος ολες εχουν την ιδια πολιτικη ... δεν πληρωνεις συνδρομη γιατι προφανος δεν εχεις πλεον πιστωτικη ... να εχεις πιστωτικη και μην πληρωσεις την ετησια συνδρομη δεν γινετε ... μιλαω γιατι εχω πιστωτικη αν σου χρωστανε απο τοτε ακομη χρηματα για αυτο δεν πληρωνεις σε καμια αλλη περιπτωση δεν μπορει να αρνηθει κανεις  την ετησια  συνδρομη 

έχω από το 2018 2 πιστωτικές στην πειραιώς και δεν έχω δώσει ούτε ενα ευρώ συνδρομή. Ζητάω καθε χρόνο αντιλογισμό λόγω μεγάλης χρήσης με παίρνει ο διαβασμένος υπάλληλος τους για να μου πει τα τρομερά προνόμια της κάρτας. Τους λέω θα την ακυρώσω αν δεν ειναι δωρεάν η συνδρομή και μου την πιστώνουν.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

έχω από το 2018 2 πιστωτικές στην πειραιώς και δεν έχω δώσει ούτε ενα ευρώ συνδρομή. Ζητάω καθε χρόνο αντιλογισμό λόγω μεγάλης χρήσης με παίρνει ο διαβασμένος υπάλληλος τους για να μου πει τα τρομερά προνόμια της κάρτας. Τους λέω θα την ακυρώσω αν δεν ειναι δωρεάν η συνδρομή και μου την πιστώνουν.

αν εχεις κανει πολλες αγορες και εχεις  δοσεις μπορει να κανουν μια εξαιρεση αλλα αυτο δνε ισχυει σε ολους ... και ειδικα αν εχεις 2 πιστωτικες στην ιδια τραπεζα τοτε φυσικα θα το κανει αλλιως ουτε καν.  εμενα αυτη την στιγμη η γιουρομπανκ θα μου χρεωσει 30 ευρω ετησια συνδρομη ... να τους πω οχι δεν το πληρωνω αν μου το βαλετε θα ακυρωσω την πιστωτικη μου ; ξερεις τι θα πουν στο καλο... και εχω δοσεις σαφως και αρκετες αγορες :)

Δημοσ.
8 ώρες πριν, allure_boy είπε

αν εχεις κανει πολλες αγορες και εχεις  δοσεις μπορει να κανουν μια εξαιρεση αλλα αυτο δνε ισχυει σε ολους ... και ειδικα αν εχεις 2 πιστωτικες στην ιδια τραπεζα τοτε φυσικα θα το κανει αλλιως ουτε καν.  εμενα αυτη την στιγμη η γιουρομπανκ θα μου χρεωσει 30 ευρω ετησια συνδρομη ... να τους πω οχι δεν το πληρωνω αν μου το βαλετε θα ακυρωσω την πιστωτικη μου ; ξερεις τι θα πουν στο καλο... και εχω δοσεις σαφως και αρκετες αγορες :)

η διαφορα ειναι οτι στην Πειραιως αναφερουν οτι μπορεις να μην πληρωνεις συνδρομη μετα απο καποιο οριο χρησης(2500 νομιζω), στη eurobank δεν αναφερεται παρα μονο στις χρυσες. το ιδιο θελω να κανω και εγω με yes

Δημοσ.
16 ώρες πριν, northjohn είπε

Μα δεν το λέω αρνητικά. Κι εγώ ρίχνω άκυρο σε όποια εταιρία/επαγγελματία/κατάστημα δεν μου αρέσει η όποια προσέγγιση/συμπεριφορά.

Απλά τόνισα ότι στον τραπεζικό χώρο, με δεδομένο ότι δεν μπορείς να τους αποφύγεις (αυτό που λέει ο λαός για το "καρπούζι και το μαχαίρι") αλλά και ότι είναι λίγα τα option και τόσο εναρμονισμένες οι πρακτικές (στα όρια του καρτέλ) που δεν "ιδρώνει το αυτί τους"

Δημοσ.
21 ώρες πριν, allure_boy είπε

δεν πληρωνεις συνδρομη γιατι προφανος δεν εχεις πλεον πιστωτικη ... να εχεις πιστωτικη και μην πληρωσεις την ετησια συνδρομη δεν γινετε ... μιλαω γιατι εχω πιστωτικη αν σου χρωστανε απο τοτε ακομη χρηματα για αυτο δεν πληρωνεις σε καμια αλλη περιπτωση δεν μπορει να αρνηθει κανεις  την ετησια  συνδρομη 

Ήμουν σαφής: εδώ και 5 χρόνια ΔΕΝ πληρώνω συνδρομή και ΕΧΩ πιστωτική, σε άλλη τράπεζα βέβαια. Ξέρεις πολλούς να τους χρωστάει η τράπεζα χρήματα;

Μην είσαι απόλυτος, υπάρχουν αρκετοί σαν εμένα που δεν πληρώνουν συνδρομή για πιστωτική. Μην σου προκαλεί εντύπωση μπορεί κάποιος και την συνδρομή να αρνηθεί και πιστωτική να έχει υπό προϋποθέσεις.

6 ώρες πριν, haris_216 είπε

είναι λίγα τα option και τόσο εναρμονισμένες οι πρακτικές (στα όρια του καρτέλ) που δεν "ιδρώνει το αυτί τους"

Συμφωνώ απόλυτα, απλά ακόμη υπάρχουν περιθώριά να αποφύγεις τους χειρότερους...

Δημοσ.
On 13/03/2024 at 21:42, allure_boy said:

23 hours ago, northjohn said:

Ήμουν σαφής: εδώ και 5 χρόνια ΔΕΝ πληρώνω συνδρομή και ΕΧΩ πιστωτική, σε άλλη τράπεζα βέβαια. Ξέρεις πολλούς να τους χρωστάει η τράπεζα χρήματα;

Μην είσαι απόλυτος, υπάρχουν αρκετοί σαν εμένα που δεν πληρώνουν συνδρομή για πιστωτική. Μην σου προκαλεί εντύπωση μπορεί κάποιος και την συνδρομή να αρνηθεί και πιστωτική να έχει υπό προϋποθέσεις.

Πείτε την άποψη σας αλλά μην αναγάγετε σε κανόνα την κάθε προσωπική εμπειρία. Και κυρίως μη λέτε κάτι με απόλυτη σιγουριά ενώ δε ξέρετε.

Ούτε εγώ πληρώνω συνδρομή στην πιστωτική (eurobank). Και πολλοί άλλοι ακόμα. Αρκεί να συμπληρώνω ένα όριο συναλλαγών. Αυτό κυρίως συμβαίνει για όσους είχαν κάρτα από παλιά. Αν βγάλεις τώρα ίσως να μη μπορείς να γλιτώσεις τη συνδρομή. Και πάλι αυτό είναι σχετικό. Είναι και τη σχέση έχεις με την τράπεζα. Δεν ισχύουν όλα για όλους.

Οπότε καλά τα λέει ο northjohn

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Bitbit είπε

Πείτε την άποψη σας αλλά μην αναγάγετε σε κανόνα την κάθε προσωπική εμπειρία. Και κυρίως μη λέτε κάτι με απόλυτη σιγουριά ενώ δε ξέρετε.

Ούτε εγώ πληρώνω συνδρομή στην πιστωτική (eurobank). Και πολλοί άλλοι ακόμα. Αρκεί να συμπληρώνω ένα όριο συναλλαγών. Αυτό κυρίως συμβαίνει για όσους είχαν κάρτα από παλιά. Αν βγάλεις τώρα ίσως να μη μπορείς να γλιτώσεις τη συνδρομή. Και πάλι αυτό είναι σχετικό. Είναι και τη σχέση έχεις με την τράπεζα. Δεν ισχύουν όλα για όλους.

Οπότε καλά τα λέει ο northjohn

σαφως  εχει αλλη μεταχειρηση καποιος που κανει καθε μηνα αγορες πολλες και ενα καλο τζιρο και διαφορετικα συμπεριφερετε η καθε η καθε τραπεζα σε καποιον που κανει 5-15 αγορες το μηνα και ξοδευει ενα πανω κατω υψηλο  ποσο με κανονα την προσωπικη μου εμπειρια μιλησα δεν κατηγορησα κανεναν    :) 

Επεξ/σία από allure_boy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...