Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κοντινός μου φίλος εφυγε σε ηλικία 48 ετών ,ζούσε μαζί με την μητέρα του ,προτού φύγει ειχαν συμφωνήσει ,οποιος φύγει πρώτος να κάνει αποτέφρωση στον αλλον .φεύγει πριν λίγες μέρες ο φίλος μου η μητέρα του τα ειχε χαμένα και ηταν εντελώς απροετοίμαστη (λογικό ) και παίρνει τηλ. το πρώτο γραφείο τελετών που βρήκε ,μιλάμε για αθήνα κέντρο ,ουτε να ερθει απο αμερική η ευρώπη  η σωρός κλπ . ηρθαν σπίτι 4 ατομα και τον εβαλαν μέσα σε σεντόνι και τον κατέβασαν στη νεκροφόρα για τα περαιτέρω, Μεγάλο λάθος της που δεν ρώτησε για συνολικό κόστος -εξοδα -τι περιλαμβάνει η να πάρει προσφορά  και απο αλλα  γραφεία  κλπ . την ωρα εκείνη που να εχεις μυαλό για τέτοιες σκέψεις .τον πάνε στη ριτσώνα για την αποτέφρωση και της λένε εκεί το κόστος ειναι πολυ κοντά στα  3.800 ευρώ με το φπα ολα κομπλέ με απόδειξη τα παντα μέσα .εγω μέχρι τότε δεν ηξερα τίποτα γιατι ημουν στην επαρχία τις μέρες εκείνες .παίρνω τηλ. τον φίλο μου για να μιλήσουμε κλπ και το σηκώνει η μητέρα του και μου λέει τι εχει συμβεί και μου λέει και το κόστος της ολης ιστορίας .το μόνο που μου ειπε ηταν οτι τα εξοδα για την αποτέφρωση ειναι 700 ευρώ ολα τα υπόλοιπα ειναι εξοδα +  κέρδος του γραφείου (μεταφορά της σωρού +φέρετρο κλπ) και μου λέει ,το οποίο δεν γνώριζα ,οτι τον βγάζουν απο το φέρετρο την ωρα εκείνη και τον βάζουν γυμνό στο μέρος   που γίνεται η αποτέφρωση .απο περιέργεια γιατι μου φάνηκε πολυ μεγάλο το κόστος αυτο 3.800 ευρώ ,ψάχνω στο internet και βλέπω τιμές απο  μόνο 1.500 ευρώ με τα πάντα μέσα (εξοδα αποτέφρωσης + μεταφορά στη ριτσώνα + φέρετρο με φπα με απόδειξη κλπ ) και το παράξενο - αστείο και γελοίο της υπόθεσης ειναι οτι την χρέωσαν το φέρετρο για ενοικίαση 1300 ευρώ ??? και γράφω για ενοικίαση γιατι  ΔΕΝ της το εδωσαν πίσω η το εκαψαν μαζί με τον νεκρό ,η να της το εχουν πεί απο την αρχή ,αλλα το εχουν για τον επόμενο ....κάτι παρόμοιο δηλ. οταν παντρεύεται μια κοπέλα και νοικιάζει το νυφικό που θα φορέσει γιατι για να το αγοράσει ειναι πανάκριβο...(αλλα το ξέρεις απο πριν αυτο) οπότε 1.500 το  ενα γραφείο  3.800 το αλλο ...με τις IΔΙΕΣ  ακριβώς παροχές ...συμπέρασμα και  στην τελευταία κατοικία σου εκμετάλευση στο full ,οπότε και εδω πολυ ψάξιμο φίλοι μου 

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.

Όντως είναι πολλά, σε δική μας περίπτωση ήταν €1900 όλα μαζί και ο ιδιοκτήτης του γραφείου περίμενε να παραλάβει την τέφρα. 

Τώρα εφόσον τα συμφώνησε θα πληρώσει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostis444t είπε

κοντινός μου φίλος εφυγε σε ηλικία 48 ετών ,ζούσε μαζί με την μητέρα του ,προτού φύγει ειχαν συμφωνήσει ,οποιος φύγει πρώτος να κάνει αποτέφρωση στον αλλον .φεύγει πριν λίγες μέρες ο φίλος μου η μητέρα του τα ειχε χαμένα και ηταν εντελώς απροετοίμαστη (λογικό ) και παίρνει τηλ. το πρώτο γραφείο τελετών που βρήκε ,μιλάμε για αθήνα κέντρο ,ουτε να ερθει απο αμερική η ευρώπη  η σωρός κλπ . ηρθαν σπίτι 4 ατομα και τον εβαλαν μέσα σε σεντόνι και τον κατέβασαν στη νεκροφόρα για τα περαιτέρω, Μεγάλο λάθος της που δεν ρώτησε για συνολικό κόστος -εξοδα -τι περιλαμβάνει η να πάρει προσφορά  και απο αλλα  γραφεία  κλπ . την ωρα εκείνη που να εχεις μυαλό για τέτοιες σκέψεις .τον πάνε στη ριτσώνα για την αποτέφρωση και της λένε εκεί το κόστος ειναι πολυ κοντά στα  3.800 ευρώ με το φπα ολα κομπλέ με απόδειξη τα παντα μέσα .εγω μέχρι τότε δεν ηξερα τίποτα γιατι ημουν στην επαρχία τις μέρες εκείνες .παίρνω τηλ. τον φίλο μου για να μιλήσουμε κλπ και το σηκώνει η μητέρα του και μου λέει τι εχει συμβεί και μου λέει και το κόστος της ολης ιστορίας .το μόνο που μου ειπε ηταν οτι τα εξοδα για την αποτέφρωση ειναι 700 ευρώ ολα τα υπόλοιπα ειναι εξοδα +  κέρδος του γραφείου (μεταφορά της σωρού +φέρετρο κλπ) και μου λέει ,το οποίο δεν γνώριζα ,οτι τον βγάζουν απο το φέρετρο την ωρα εκείνη και τον βάζουν γυμνό στο μέρος   που γίνεται η αποτέφρωση .απο περιέργεια γιατι μου φάνηκε πολυ μεγάλο το κόστος αυτο 3.800 ευρώ ,ψάχνω στο internet και βλέπω τιμές απο  μόνο 1.500 ευρώ με τα πάντα μέσα (εξοδα αποτέφρωσης + μεταφορά στη ριτσώνα + φέρετρο με φπα με απόδειξη κλπ ) και το παράξενο - αστείο και γελοίο της υπόθεσης ειναι οτι την χρέωσαν το φέρετρο για ενοικίαση 1300 ευρώ ??? και γράφω για ενοικίαση γιατι  ΔΕΝ της το εδωσαν πίσω η το εκαψαν μαζί με τον νεκρό ,η να της το εχουν πεί απο την αρχή ,αλλα το εχουν για τον επόμενο ....κάτι παρόμοιο δηλ. οταν παντρεύεται μια κοπέλα και νοικιάζει το νυφικό που θα φορέσει γιατι για να το αγοράσει ειναι πανάκριβο...(αλλα το ξέρεις απο πριν αυτο) οπότε 1.500 το  ενα γραφείο  3.800 το αλλο ...με τις IΔΙΕΣ  ακριβώς παροχές ...συμπέρασμα και  στην τελευταία κατοικία σου εκμετάλευση στο full ,οπότε και εδω πολυ ψάξιμο φίλοι μου 

Βάζε και  καμιά παράγραφο μαν..

• Like 8
Δημοσ.

Τι ψαχνεις να βρεις τωρα... οι πεθαμενατζηδες κονομανε ολοι και εκμεταλευονται την στιγμη που αποκλειεται να κανει κανεις ερευνα αγορας. Αθλιοι ειναι και διαφορα στην υπηρεσια πραγματικα δεν υπαρχει.
100€ λουλουδια, 200€ στα κορακια, 10€ βενζινες, και 100€ παλιοξυλα.
500€ δεν ειναι ολο το κοστος τους. 

Δημοσ.

2800€ είχε κοστίσει σε εμάς πριν ένα χρόνο περίπου, η αντίστοιχη διαδικασία. Όλα καταβλήθηκαν στο γραφείο τελετών (στα χαρτιά πήρε 1300€) που πλήρωσε και το αποτεφρωτήριο (και την τεφροδόχο που επιλέξαμε). Φέρετρο επιλέχθηκε το απλούστερο που υπήρχε και (νομίζω) καίγεται με τη σωρό. Δεν έγινε αναφορά για "ενοικίασή" του. Δεν περιλαμβάνω στα 2800 το κόστος για ένα καφέ-γεύμα μετά την αποτέφρωση (άλλα 700€ σε τοπικό μαγαζί, όχι στη Ριτσώνα). Υπήρχαν και αρκετά μεταφορικά πάντως στη διαδικασία (από κλινική στον Πειραιά μεταφορά της σωρού προς Κόρινθο και μετά από την ετοιμασία κ.λπ., αναχώρηση δυο μέρες μετά για το αποτεφρωτήριο). Πήραμε πάντως 800€ πίσω από το ταμείο του πατέρα μου ως έξοδα κηδείας...

Δημοσ.

Πάντοτε η μεγαλύτερη εκμετάλλευση γίνεται στις μεγάλες χαρές και στις μεγάλες λύπες...

Γέννες - γάμοι - βαφτίσια - αρρώστια - θάνατος....

Αυτά περιμένουν οι καλοί μας συνάνθρωποι για να κονομησουν...

Βέβαια υπάρχουν κ αξιόλογοι επαγγελματίες που αναλαμβάνουν τέτοιες διαδικασίες με λογικό κόστος και με επαγγελματισμό...οι υπόλοιποι μακαρί να το βρούν μπροστά τους κάποια στιγμή...

• Like 3
Δημοσ.

Το φέρετρο υποτίθεται καίγεται με τη σωρό.

στην πράξη δεν ξέρουν οι συγγενείς αν είναι αλήθεια. Μπορεί κάλλιστα να το καβατζωνει πίσω το γραφείο τελετων

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JakeKaufman είπε

Το φέρετρο υποτίθεται καίγεται με τη σωρό.

στην πράξη δεν ξέρουν οι συγγενείς αν είναι αλήθεια. Μπορεί κάλλιστα να το καβατζωνει πίσω το γραφείο τελετων

ΟΧΙ δεν καίγεται μαζί το φέρετρο , τον βάζουν εντελώς γυμνό τον θανόντα στον κλίβανο (πρώτα καίγεται η σάρκα και μετά τα κόκκαλα απ οπου βγαίνει και η στάχτη ...,) αφου ηταν παρούσα η κυρία με την κόρη της στο συμβάν που γράφω και ειδαν ολη την διαδικασία ,μα ακριβώς το φέρετρο το καβάτζωσαν με το ετσι θέλω ....για τον επόμενο/η ,δηλ. πλήρωσαν 1.300 ευρώ κερατιάτικα για τον πάνε στη ριτσώνα μέσα στο φέρετρο και μετά το πήρε πίσω το γραφείο  τελετών  

Δημοσ.
56 minutes ago, kostis444t said:

ΟΧΙ δεν καίγεται μαζί το φέρετρο , τον βάζουν εντελώς γυμνό τον θανόντα στον κλίβανο (πρώτα καίγεται η σάρκα και μετά τα κόκκαλα απ οπου βγαίνει και η στάχτη ...,) αφου ηταν παρούσα η κυρία με την κόρη της στο συμβάν που γράφω και ειδαν ολη την διαδικασία ,μα ακριβώς το φέρετρο το καβάτζωσαν με το ετσι θέλω ....για τον επόμενο/η ,δηλ. πλήρωσαν 1.300 ευρώ κερατιάτικα για τον πάνε στη ριτσώνα μέσα στο φέρετρο και μετά το πήρε πίσω το γραφείο  τελετών  

Αυτό ισχύει στη δίκη σου περίπτωση. Στη δίκη μου ίσχυσε κάτι άλλο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ενδιαφέρει καν το αποτεφρωτηριο αν μπει χυμα ή σε χαρτόκουτο  αλλα ενα ειναι σιγουρο .διάλεξε ανήθικο γραφείο ...

Εφόσον δεν ενδιέφερε ούτε την οικογένεια να δει να μπαίνει ο άνθρωπος τους  χυμα ..τι να πω..

Όσο άγρια είναι η ταφή σε χώμα άλλο τόσο είναι κ η καύση...

Spoiler

από ένα σημείο κ μετά δεν καίγονται τα κόκαλα π σ είπαν..τα σπάνε κ ολα μαζι μπαίνουν σε χωνευτηρι...αυτά παραδίδονται σαν "σταχτη"

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

Αυτό ισχύει στη δίκη σου περίπτωση. Στη δίκη μου ίσχυσε κάτι άλλο

δηλαδή ? μαζί με την στάχτη του νεκρού εβαλαν και τις στάχτες απο το ξύλο του φέρετρου ?

11 ώρες πριν, kage είπε

δεν ενδιαφέρει καν το αποτεφρωτηριο αν μπει χυμα ή σε χαρτόκουτο  αλλα ενα ειναι σιγουρο .διάλεξε ανήθικο γραφείο ...

Εφόσον δεν ενδιέφερε ούτε την οικογένεια να δει να μπαίνει ο άνθρωπος τους  χυμα ..τι να πω..

Όσο άγρια είναι η ταφή σε χώμα άλλο τόσο είναι κ η καύση...

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

από ένα σημείο κ μετά δεν καίγονται τα κόκαλα π σ είπαν..τα σπάνε κ ολα μαζι μπαίνουν σε χωνευτηρι...αυτά παραδίδονται σαν "σταχτη"

αφου ετσι ειναι η διαδικασία τους ειπαν ,εντελώς γυμνός στον κλίβανο ,αυτο το ειπαν οι υπεύθυνοι στην ριτσώνα ,ΟΧΙ το γραφείο 

Επεξ/σία από kostis444t
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostis444t είπε

δηλαδή ? μαζί με την στάχτη του νεκρού εβαλαν και τις στάχτες απο το ξύλο του φέρετρου ?

αφου ετσι ειναι η διαδικασία τους ειπαν ,εντελώς γυμνός στον κλίβανο ,αυτο το ειπαν οι υπεύθυνοι στην ριτσώνα ,ΟΧΙ το γραφείο 

Ναι και σταματήστε να γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν! Σε καμία περίπτωση το αποτεφρωτήριο στη Ριστώνα δεν είπε σε συγγενή πως ο νεκρός αποτεφρώνεται χωρίς φερετρο και ρούχα... Τα φέρετρα είναι ειδικά για καύση και ο νεκρός φοράει τα ρούχα του κλπ κλπ.

Το ίδιο το αποτεφρωτήριο περιγράφει όλη τη διαδικασία:

"Από τί αποτελείται η τέφρα;

Η σορός εκτίθεται σε υψηλή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποτέφρωσης με αποτέλεσμα να εξαϋλώνεται όλη η οργανική ύλη (φέρετρο, ρούχα κτλ) και να παραμένουν μόνο τα οστά. Τα οστά που παραμένουν οδηγούνται σε διαδικασία κονιορτοποίησης και παραδίδονται με τη μορφή τέφρας εντός σφραγισμένης τεφροδόχου."

• Like 5
Δημοσ.

από όσο γνωρίζω καίγεται και το φέρετρο μαζί, για αυτό το λόγο το φέρετρο δεν είναι γυαλιστερό  αλλά έχει ένα μάτ χρώμα για να μήν έχει χημικές ουσίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...