Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα. Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με ένα κατάστημα προς ενοικίαση. Ενας απο τους ενδιαφερόμενους μου είπε οτι θέλει να ανακαινιση το κατάστημα( να αλλάξει τζαμαρία πρόσοψης, να το βάψει να αλλάξει πλακάκια, γενίκα να κάνει μια εσωτερικη αναδιαμόρφωση του χώρου) και μου πρότεινε για κάποιο χρονικό διάστημα να μην πληρώνει ενοίκιο(πχ 4-5 μήνες) η να μου πληρώνει μειωμένο ενοίκιο( για 1 χρόνο). Απο γνωστούς που ρώτησα μου είπαν οτι σε τέτοιες περιπτώσεις χρεώνεται ο ενοικιαστής κανονικά απο την αρχή το ενοίκιο, ασχέτως το ποσό που θέλει να δαπανήσει για την ανακαίνιση του χώρου και το χρόνο που θα διαρκέσει αυτή. Οπότε ήθελα μια άποψη πάνω σε αυτο το θέμα, τον χρεώνεις κανονικά απο τον πρώτο μήνα χωρις να σε νοιάζει ο χρόνος και το κόστος της ανακαίνισης? η του κάνεις κάποιο deal?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ σε έναν επαγγελματικό χώρο,όπου ήθελε μαζεματα για να μπει μέσα,δεν πλήρωσε 4 μήνες.Συμβολαιο έγινε κανονικά από τον πρώτο μήνα,και με ιδιωτικο συμφωνητικο κανονίστηκε η πληρωμή,και τι δουλειές θα γίνουν μέσα με χρέωση του μισθωτή και κάποιες άλλες λεπτομέρειες.Βγηκαν και φωτο.

Αναλογα την συμφωνία.Άλλος το κάνει,αλλος όχι.

Αυτά όλα φυσικά μόνο στην αρχή.Αν μπει ο αλλος μέσα,και θέλει μετά από ένα χρόνο να κάνει πράγματα μέσα,θα τα χρεωθεί ο μισθωτής φυσικά.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Ολα εχουν να κανουν με την καλη θεληση και το ποσο αναγκη εχεις τα χρηματα. Γιατι στο κατω κατω, σου αναβαθμιζει το ακινητο κατι που μελλοντικα θα σου αποδωσει καλυτερα χρηματα και εικονα. Μπορειτε να βρειτε μια μεση λυση , ωστοσο ειναι δικο σου θεμα αν θελεις να βαλεις και συ το χερι σου σε αυτο, ή να το κανει μονος, δεν ειναι υποχρεωση σου.

Δημοσ.

Εξαρτάται. Αν θεωρείς ότι η ανακαίνιση θα αναβαθμίσει το κτήριο σου και στο τέλος της μίσθωσης θα σου δώσει το κάτι παραπάνω οκ. Αν όμως το κτήριο είναι μια χαρά ως έχει και το ανακαινίζει για θέμα γούστου του και θα εχεις πρόβλημα να το νοικιασεις δυσκολότερα στο μέλλον ας το αναλάβει μόνος του

• Like 1
Δημοσ.

Ό,τι κι αν συμφωνίσετε στο τέλος, να είναι εγγράφως με υπογραφές, και να φαίνεται πως ό,τι βάλει ο ενοικιαστής θα παραμείνει στο μίσθιο αν και όταν αποχωρήσει από αυτό, αλλιώς θα μπορεί να ξηλώσει πλακάκια και να σπάσει τη τζαμαρία και βγεις χαμένος.

Το μισθωτήριο θα αναγράφει κανονικά το μηνιαίο μίσθωμα, άσχετα αν δεν θα στο αποδίδει επειδή υπάρχει αυτή η γραπτή συμφωνία μεταξύ σας.

• Like 1
Δημοσ.

ΕΙναι στη διακριτικη σου ευχαιρεια, εαν θες το δινεις ετσι όπως ειναι χωρις να δεχτεις να συμμετασχεις στην ανακαινιση και να κανει οτι θελει αρκει να στο παραδώσει στο τελος της μισθωσης το ιδιο ή καλυτερο (οχι χειροτερο). Εναλλακτικα, και εαν το καταστημα θα νοικιαστει δυσκολα μπορεις να δεχτεις τη συμφωνία αλλα φροντισε να τη δεσεις στο συμβολαιο με καποιο τροπο ωστε να μη στο παρατησει στο τελος χειροτερο απο οτι ειναι τωρα και να μεινει η οποια αναβαθμιση στον χώρο σου.

Δημοσ.

Εαν οι αλλαγες που θα κανει θα μεινουν στο ακινητο μετα το περας της μισθωσης και θα του εχουν δωσει ειπλεον αξια, τοτε ειναι λογικο να μην παρεις λεφτα για μερικους μηνες. Το ιδιο και αν προκειται για πιθανως πολυ μακροχρονια μισθωση με καλο ενοικιο (πχ τραπεζα, πρακτορειο ΟΠΑΠ, κλπ) οπου εκει το κανεις για διασφαλιση μιας καλης μακροχρονιας συμφωνιας (με απλα λογια να μην παει στον απεναντι κι εσυ μεινεις ξενοικιαστος ισως και για χρονια)

Σε αλλη περιπτωση, δεν εχει λογικη να μην παρεις το ενοικιο σου

Δημοσ.
7 hours ago, cask said:

καλησπέρα. Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με ένα κατάστημα προς ενοικίαση. Ενας απο τους ενδιαφερόμενους μου είπε οτι θέλει να ανακαινιση το κατάστημα( να αλλάξει τζαμαρία πρόσοψης, να το βάψει να αλλάξει πλακάκια, γενίκα να κάνει μια εσωτερικη αναδιαμόρφωση του χώρου) και μου πρότεινε για κάποιο χρονικό διάστημα να μην πληρώνει ενοίκιο(πχ 4-5 μήνες) η να μου πληρώνει μειωμένο ενοίκιο( για 1 χρόνο). Απο γνωστούς που ρώτησα μου είπαν οτι σε τέτοιες περιπτώσεις χρεώνεται ο ενοικιαστής κανονικά απο την αρχή το ενοίκιο, ασχέτως το ποσό που θέλει να δαπανήσει για την ανακαίνιση του χώρου και το χρόνο που θα διαρκέσει αυτή. Οπότε ήθελα μια άποψη πάνω σε αυτο το θέμα, τον χρεώνεις κανονικά απο τον πρώτο μήνα χωρις να σε νοιάζει ο χρόνος και το κόστος της ανακαίνισης? η του κάνεις κάποιο deal?

Σωστά σου είπαν οι γνωστοί σου, σε τέτοιες περιπτώσεις ο ενοικιαστής συνηθίζεται να χρεώνεται κανονικά από την αρχή το ενοίκιο, την ανακαίνιση δεν θα την κάνει για σένα, θα την κάνει για αυτόν. Δεν είναι δεσμευτικό βέβαια, μια χαρά μπορεί να συμφωνηθεί κάτι διαφορετικό εφόσον το επιθυμείτε και οι δύο.

Επίσης προσοχή στο τι αλλαγές θα κάνει, πιθανότατα κάποιες από αυτές να χρειάζονται άδεια, όλα αυτά πρέπει να συμφωνηθούν εγγράφως πριν ξεκινήσει η μίσθωση.

Δημοσ.

Δεν αρκεί μόνο να μείνουν στο ακίνητο οι αλλαγές και αλλά που είναι εύκολα να συμφωνηθούν εξ αρχής. Το ρίσκο είναι οι αλλαγές που θα κάνει να είναι δεσμευτικές για μελλοντική χρήση του ακινήτου και να σου περιορίσει το κοινό. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, archer100 είπε

Εαν οι αλλαγες που θα κανει θα μεινουν στο ακινητο μετα το περας της μισθωσης και θα του εχουν δωσει ειπλεον αξια, τοτε ειναι λογικο να μην παρεις λεφτα για μερικους μηνες. Το ιδιο και αν προκειται για πιθανως πολυ μακροχρονια μισθωση με καλο ενοικιο (πχ τραπεζα, πρακτορειο ΟΠΑΠ, κλπ) οπου εκει το κανεις για διασφαλιση μιας καλης μακροχρονιας συμφωνιας (με απλα λογια να μην παει στον απεναντι κι εσυ μεινεις ξενοικιαστος ισως και για χρονια)

Σε αλλη περιπτωση, δεν εχει λογικη να μην παρεις το ενοικιο σου

Οι αλλαγες θα μείνουν σίγουρα στο ακίνητο αλλα αν ερθει ο επόμενος ενοικιαστής θα τις πετάξει στον κάδο για τα μπάζα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...