maltron66 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2024 Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά αν πρόκειται για χαζή ερώτηση, αλλα δε μου έχει τύχει ξανά παρόμοια κατάσταση. Βρήκα μια εξαιρετική προσφορά από ιδιώτη για ένα κινητό που με ενδιαφέρει και το μόνο που με κρατάει από το να το τσιμπήσω είναι το γεγονός ότι ο άνθρωπος δεν έχει μαζί του το αποδεικτικό αγοράς. Μου είπε πως το κινητό το κέρδισε ως δώρο από την εταιρεία στην οποία εργάζεται και πως θα προσπαθήσει να βρει το αποδεικτικό (μου κάνει εντύπωση πως δε του το δώσανε, γιατί ακόμα κι αν δεν ήθελε να το πουλήσει και το κρατούσε, πώς θα το επισκεύαζε αν ήταν εντός εγγύησης αλλά δεν είχε το αποδεικτικό;). Εφόσον πρόκειται για εταιρεία, το αποδεικτικό αυτό πρόκειται για τιμολόγιο. Ακόμα κι αν βρεθεί όμως, αναρωτιέμαι αν μπορώ εγώ, ως ιδιώτης να χρησιμοποιήσω το τιμολόγιο αυτό σε περίπτωση που χρειαστεί να πάω το κινητο για επισκευή, αν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα κατά το διάστημα που καλύπτεται από την εγγύηση. Μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με τιμολόγιο ή θα έχω πρόβλημα; Και επίσης, το ότι είναι τιμολόγιο επηρεάζει την υποχρέωση των καταστημάτων για διετή εγγύηση, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία; Με καλύπτει για 2 χρόνια ή μόνο για ένα; Γιατί έχω διαβάσει πως η διετής εγγύηση ισχύει μονάχα αν έχεις απόδειξη και όχι τιμολόγιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
sdikr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 Σε γενικές γραμμές δεν θα έχεις θέμα, στην περίπτωση του τιμολογίου ισχύει η εγγύηση που θα δώσει ο κατασκευαστής, αν δίνει 1 χρόνο, θα έχεις έναν χρόνο, αν δίνει 3 χρόνια θα έχεις 3 χρόνια, 1
_Biohazard_ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 Μπορείς να έχεις εγγύηση με βάση το ΙΜΕΙ του κινητού, ακόμα και χωρίς απόδειξη, στη samsung τουλάχιστον που ξέρω σίγουρα. Επίσης, πάλι στη samsung, για εγγύηση δέχτηκαν τιμολόγιο (είχε αγοραστεί εταιρικά κινητό, αλλά δεν έγραφε το τιμολόγιο το όνομα μου). 1
maltron66 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε Μπορείς να έχεις εγγύηση με βάση το ΙΜΕΙ του κινητού, ακόμα και χωρίς απόδειξη, στη samsung τουλάχιστον που ξέρω σίγουρα. Επίσης, πάλι στη samsung, για εγγύηση δέχτηκαν τιμολόγιο (είχε αγοραστεί εταιρικά κινητό, αλλά δεν έγραφε το τιμολόγιο το όνομα μου). Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Θα προσπαθήσω να μάθω αν ισχύει κάτι παρόμοιο και για την OnePlus, που είναι η εταιρεία που με ενδιαφέρει. Ευχαριστώ! Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2024 από maltron66
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 Η Αθανασία Νταβαρίνου ή ο Θωμάς Λομβάρδος το πουλάει; Αυτά τα κέρδισα σε διαγωνισμό είναι λίγο ύποπτα. https://www.lifo.gr/lifoland/mikropragmata/i-arseniki-ekdosi-tis-athanasias-ntabarinoy-einai-o-minas-lombardos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα