Προς το περιεχόμενο

Αγορά HDD - 18TB

00 George 00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, atheatos είπε

Μπορεί να δουλέψει κανονικά σε desktop. 

@atheatosΣε ευχαριστώ για την απάντηση, απλά είχα διαβάσει κάπου ότι οι εν λόγω δίσκοι επειδή είναι φτιαγμένοι για enterprise χρήση, θα είναι πιο εύκολο να "χτυπήσουν" σε χρήση desktop με συχνά σταμάτα/ξεκίνα...

1 ώρα πριν, JPaxilleas είπε

Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει ένα πολύ καλό άρθρο εδώ σχετικά με τον εν λόγω δίσκο. 

@JPaxilleas ο δίσκος που φαίνεται να πουλάει το amazon είναι ο παρακάτω αλλά ίσως κάνει τα ίδια με αυτόν που περιγράφεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, kyprianos73 είπε

@atheatosΣε ευχαριστώ για την απάντηση, απλά είχα διαβάσει κάπου ότι οι εν λόγω δίσκοι επειδή είναι φτιαγμένοι για enterprise χρήση, θα είναι πιο εύκολο να "χτυπήσουν" σε χρήση desktop με συχνά σταμάτα/ξεκίνα...

@JPaxilleas ο δίσκος που φαίνεται να πουλάει το amazon είναι ο παρακάτω αλλά ίσως κάνει τα ίδια με αυτόν που περιγράφεις.

Νομίζω  ότι οι επιχειρήσεις κάνουν περισσοτερο το «σταματά /ξεκινά» για λόγους οικονομίας (περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο άρθρο που παρέθεσε ο @JPaxilleas για τον exos) ,όποτε μάλλον αυτο που διάβασες είναι λάθος.

Μιας και το έφερε η κουβέντα , με την έλευση των 30 και 50 terabyte σκληρών δίσκων από την seagate , αναμένεται να έχουμε ακόμα περισσότερους refurbished  των 18-20 terabyte στην αγορά…

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 29/05/2024 at 22:05, atheatos said:

Μιας και το έφερε η κουβέντα , με την έλευση των 30 και 50 terabyte σκληρών δίσκων από την seagate , αναμένεται να έχουμε ακόμα περισσότερους refurbished  των 18-20 terabyte στην αγορά…

Ρεαλιστικά τώρα, τι μπορεί να γίνει refurbished σε έναν hdd?

Αξίζει για μια εταιρία να έχει vacuum labs και να αλλάζει platters, μαγνητες,βελόνες και πλακέτες?

Λογικά απλά μεταχειρισμένοι είναι που τους τσεκαρουν για errors.

Όσοι έχετε πάρει από δαυτους τι ώρες λειτουργίες δείχνει το hdsentinel(η αντίστοιχο πρόγραμμα)?.

Btw δεν είμαι αρνητικός σε αγορά κάποιου τέτοιου για 2ο η 3ο backup η να μπει σε μηχάνημα που υπάρχει redundancy, αλλα προσωπικα δεν θα επαιρνα 1 για κύριο back up(εντελώς λάθος  και καινούργιος να είναι αλλά λέμε τωρα)

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1

14 ώρες πριν, @topos είπε

Όσοι έχετε πάρει από δαυτους τι ώρες λειτουργίες δείχνει το hdsentinel(η αντίστοιχο πρόγραμμα)?.

Αν με τους “δαύτους” εννοείς τους exos 18tb του θέματος , που τους βρίσκεις και αυτούς refurbished  ήδη , δίσκους που παρουσιάστηκαν το 2020 , δεν νομίζω να ξεπερνάνε τις 1500 μέρες λειτουργίας οι περισσσοτεροι. Έχω ήδη δυο refurbished 18tb  exos , τους πήρα από το αμαζον στα 220  ευρώ περίπου έκαστος, αλλά δεν θα κάτσω να τους ξηλώσω από το raid για να σου πω τις ώρες. Αλλά θα σου πω , ότι έχω δίσκο με 2500+ μέρες λειτουργίες και βάση  του sentinel δουλεύει ακόμα τέλεια….

• Like 1

• 5 μήνες μετά...
Στις 16/5/2024 στις 11:26 ΜΜ, atheatos είπε

HGST Ultrastar He10 HUH721010ALE604 - 0F27473 - 512e - 2.5M MTBF - 10TB SATA 6.0Gbps 7200RPM 256MB Cache 3.5" - Helium Platform Enterprise Hard Drive (Renewed) https://amzn.eu/d/2moKOjH

Πιστεύω το price per gigabyte δεν παίζεται....παίρνεις 2 και έχεις 20 tb με 200 ευρώ.

Αγόρασα τον συγκεκριμένο, μου φάνηκε τρομερή ευκαιρία! Ταχύτατα παρέλαβα μεσω DHL, σύνδεσα με Sata Power και Sata (Data) cables αλλά ο σκληρός δεν εμφανίζεται πουθενά! Σαν να μην το συνδεσα! Μήπως πρέπει να προσέξω κάτι που μου διαφεύγει; @atheatos

8 ώρες πριν, BALABANIS είπε

Αγόρασα τον συγκεκριμένο, μου φάνηκε τρομερή ευκαιρία! Ταχύτατα παρέλαβα μεσω DHL, σύνδεσα με Sata Power και Sata (Data) cables αλλά ο σκληρός δεν εμφανίζεται πουθενά! Σαν να μην το συνδεσα! Μήπως πρέπει να προσέξω κάτι που μου διαφεύγει; @atheatos

Στειλτον πίσω. Μπορεί να είναι ελαττωματικός. Συμβαίνει ακόμα και σε καινούργιους σκληρούς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BALABANIS είπε

Αυτή ήταν η λύση. Δούλεψε.

Ειλικρινα δεν μου είχε τύχει ποτέ και δεν το ήξερα. Ίσως γιατί το NAS που χρησιμοποιώ μάλλον εχει διαφορετικό power supply. Χαίρομαι που βρήκες την λύση και σου εύχομαι καλοριζικος.

Επεξ/σία από atheatos

19 λεπτά πριν, atheatos είπε

Ειλικρινα δεν μου είχε τύχει ποτέ και δεν το ήξερα. Ίσως γιατί το NAS που χρησιμοποιώ μάλλον εχει διαφορετικό power supply. Χαίρομαι που βρήκες την λύση και σου εύχομαι καλοριζικος.

Εκεί είναι το θέμα. Στο power supply. Ευχαριστώ και να σαι καλά για τη πρόταση. Έψαχνα αρκετό καιρό μεγάλο σκληρό χωρίς να χρειάζεται να δώσω μια περιουσία. 
Όλα σε επίπεδο υγείας και απόδοσης είναι 100% στο hd sentinel. 
Μόνο αρνητικό που ώρες ώρες ακούγεται αλλά μην τα θέλουμε κ όλα δικά μας. 

Hitachi.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...