Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Στο εχω πει τοσες φορες, οι ιδιοι παιζουν και τις δυο πλευρες.

Αναφερόμουν στην τελευταία μας κουβέντα…

• Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
54 minutes ago, Shinji ikari said:

Παλι, δεν κατεληξα σε κανενα συμπερασμα, ουτε σκοπευα να καταληξω στο συμπερασμα που υποθετεις. Δε σε πιστευω οτι εχεις αρθρα στο ονομα σου, γιατι δε φαινετε να καταλαβαινεις τα απλα πραγματα που λεω, οι αντρες (και τα αγορια) δεν εμπαιναν ποτε και δεν εχουν θεση στα αποδυτηρια των κοριτσιων, το θεμα δε σηκωνει μα μου, συζητηση, στατιστικα, τελος.

Το αλλο ειναι πως ακομα και οταν υπαρχουν στατιστικα, 80% 90% σε μερικα πραγματα, παλι τα αρνουνται και σφυριζουν αδιαφορα οι ιδιοι που υποστηριζουν αυτα που συζηταμε, οι ιδιοι που ειναι και εξω απ' το χορο παντα γιατι ξερουν οτι αν μπουν στο χορο θα τους φανε λαχανο.

Τα άρθρα εκεί είναι. Κάνε ένα Google να τα βρεις.

Νομίζω ότι καταλαβαίνω απλά πράγματα. Πχ, έχω παει στην Ισλανδία και άλλες βόρειες χώρες που παραδοσιακά δεν υπάρχουν τουαλέτες ανδρών/γυναικών αλλά μια και κοινή για όλους τους ανθρώπους. Για σένα, αυτό είναι κάτι καινούργιο και ανήκουστο που στο επιβάλει η ΝΤΠ, αλλά για εκείνους είναι το πώς μεγαλωσαν. Όλα είναι θέμα οπτικής.

Εσύ μεγάλωσες σε μια κοινωνία που σου έβαλε συγκεκριμένα πρότυπα στο μυαλό και δεν θες να σκεφτείς ότι ίσως κάποια από αυτά να μην έχουν βάση (ή να είχαν βάσει στο παρελθόν αλλά να είναι απαρχαιωμένα, πλέον). Όπως αν μεγάλωνες στην Αμερική πριν 200 χρόνια μπορεί να θεωρούσες ότι πρέπει να υπάρχουν σκλάβοι γιατί έτσι ήταν η εκεί κοινωνία τότε και όποιος το αμφισβητούσε ήταν εχθρός της συνοχής της κοινωνίας.

Επειδή δεν θες να ακούς μα μου σου του, όμως, θα σου πρότεινα να το αφήσουμε εδώ. Είναι σαφές ότι αυτή η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Νοιώθω πως πρέπει να διευκρινίσω κάτι. Δεν είναι η θρησκεία τους πρόβλημα, είχαν κι αυτοί χρυσό αιώνα επιστήμης και μερικές χώρες τους μια χαρά πάνε. Είναι ότι σε μερικά μέρη έχουν ανέβει φανατικοί εξτρεμιστές. Αλλά και πάλι αυτό είναι για τους ανθρώπους που ζουν εκεί να χειριστούν. 

Η θρησκεια ειναι προβλημα στις θεοκρατικες χωρες. Δεν ειναι εξτρεμιστες, ειναι οι πραγματικοι πιστοι του Ισλαμ. Ακολουθουν κατα γραμμα το βιβλιο τους. Αλλωστε αυτα που κανουν και ονομαζεις εσυ "εξτρεμισμο" τα γραφει και υποστηριζει το ιδιο βιβλιο. Δεν κανουν κατι που δεν το λεει η θρησκεια τους να κανουν.
Ισα ισα, οι υπολοιποι πιστοι στις δυτικες κοινωνιες ειναι που δεν ακολουθουν πιστα και θεωρουνται "moderate".
Απλα σαν θρησκεια δεν ειναι συμβατη με το δυτικο κοσμο και δημοκρατικες κοινωνιες. Ειναι θρησκεια που θα πρεπε να μεινει στο μεσαιωνα και να εξαφανιστει.

Δημοσ.
3 minutes ago, corr8 said:

Δεν το εχω μελετησει αλλά απ' οτι καταλαβαινω. Και οι εξτρεμιστες δεν ακολουθουν τη θρησκεια κατα γραμμα, την ακολουθουν ή την αγνοουν οπως τους συμφερει να καταπιεζουν. Δε θυμαμαι το μερος, οταν επιασε φωτια ενα σχολειο/οικοτροφειο θηλεων, ενω η πυροσβεστικη προσπαθουσε να ανοιξει τις πορτες, σκασανε οι ασφαλιτες (οι εξτρεμιστες που λεμε) και κρατησαν τις πορτες κλειδωμενες για να μην τρεξουν τα κοριτσια ασεμνα ·με τα εσωρουχα ξερω γω, στο δρομο και εξαψουν τους παρευρισκομενους, ενω οι γραφες τους λενε ξεκαθαρα πως σε περιπτωση κινδυνου ζωης δεν ισχυουν αυτα, σωζουμε τους ανθρωπους πανω απ΄ ολα, οπως σιγουρα γνωριζαν γιατι μαθαινουν το βιβλιο απ' εξω, τα αφησαν να καουν για να δειξουν την εξουσια τους. Για να μην πουμε πως ολα αυτα που εκαναν στο Ισραηλ, απαγορευονται αυστηρα και δια ροπαλου απο το βιβλιο τους, δεν αντιπροσωπευουν εν ολιγοις, γι' αυτο δεν τους θελουν ουτε οι δικοι τους. Υπαρχουν φωτογραφιες πριν την επανασταση στο Ιραν, οπου ζουσε με μετριοπαθεια ο κοσμος, οπως εμεις, αμα παρεις Καταρ, Εμιρατα, ειναι top σε gdp per capita, cutting edge σε τεχνολογια και ζουν μια χαρα μαζι με αλλους. Τελος, ειπες "σαν θρησκεια δεν ειναι συμβατη" ενω στην αρχη λες "Η θρησκεια ειναι προβλημα στις θεοκρατικες χωρες", δε θα επρεπε να πεις "Η θεοκρατια γενικοτερα δεν ειναι συμβατη με το συγχρονο κοσμο και τις δημοκρατικες κοινωνιες"; Αν ακολουθουσαμε κι εμεις το βιβλιο κατα γραμμα, δε θα ειμασταν και τοσο διαφορετικοι, σωστα;

Δημοσ.
22 hours ago, liberostelios said:

Πχ, έχω παει στην Ισλανδία και άλλες βόρειες χώρες που παραδοσιακά δεν υπάρχουν τουαλέτες ανδρών/γυναικών αλλά μια και κοινή για όλους τους ανθρώπους.

Ήδη λυπάμαι τις γυναίκες που πρέπει να χρησιμοποιήσουν ίδια λεκάνη με άνδρες. Και φαντάζομαι ότι δεν θα έχουν για όρθιους που είναι πολύ  πιο καθαρες από την χρήση της λεκάνης (και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχουν χρήση στην Ελλάδα).

Στην τελική, σαν άνδρας, δεν με νοιάζει εάν μπει και μια γυναίκα στην ίδια τουαλέτα με εμένα. Εκείνη την ρωτήσαμε εάν με θέλει στον ίδιο χώρο?

Είμαι σίγουρος πάντως και στην Ισλανδία δεν θα έχουν κοινά αποδυτήρια και ντουζιέρες. Γιατί εκεί διακρίσεις? Και αυτά κοινά! Ή όλα ή τίποτα!

Δημοσ.
2 minutes ago, mike299 said:

Ήδη λυπάμαι τις γυναίκες που πρέπει να χρησιμοποιήσουν ίδια λεκάνη με άνδρες. Και φαντάζομαι ότι δεν θα έχουν για όρθιους που είναι πολύ  πιο καθαρες από την χρήση της λεκάνης (και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχουν χρήση στην Ελλάδα).

Στην τελική, σαν άνδρας, δεν με νοιάζει εάν μπει και μια γυναίκα στην ίδια τουαλέτα με εμένα. Εκείνη την ρωτήσαμε εάν με θέλει στον ίδιο χώρο?

Είμαι σίγουρος πάντως και στην Ισλανδία δεν θα έχουν κοινά αποδυτήρια και ντουζιέρες. Γιατί εκεί διακρίσεις? Και αυτά κοινά! Ή όλα ή τίποτα!

Προσωπικά, θεωρώ ότι το σημαντικό είναι να έχεις ιδιωτικότητα στα αποδυτήρια και τις ντουζιέρες, οπότε λίγη σημασία έχει αν είναι μόνο για άνδρες ή γυναίκες αν μπορείς να έχεις τον προσωπικό σου χώρο που αλλάζει και πλένεσαι.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

https://neurosciencenews.com/ai-gender-identification-25631/

Αναφορά σε κείμενο

Summary: Researchers developed an artificial intelligence model that accurately determines the sex of individuals based on brain scans, with over 90% success. This breakthrough supports the theory that significant sex differences in brain organization exist, challenging long-standing controversies.

Αναφορά σε κείμενο

First, they created a deep neural network model, which learns to classify brain imaging data: As the researchers showed brain scans to the model and told it that it was looking at a male or female brain, the model started to “notice” what subtle patterns could help it tell the difference.

This model demonstrated superior performance compared with those in previous studies, in part because it used a deep neural network that analyzes dynamic MRI scans. This approach captures the intricate interplay among different brain regions. When the researchers tested the model on around 1,500 brain scans, it could almost always tell if the scan came from a woman or a man.

Τα πρώτα-φρέσκα-σοβαρά στοιχεία κατά του μύθου ότι δεν υπάρχει gendered brain. Ό,τι δεν φαίνεται "με το μάτι" δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Ειδικά όταν βρίθει η βιβλιογραφία στοιχείων για το αντίθετο, από έμμεσες μεθόδους, όπως αυτές που προαναφέρθηκαν.

Τώρα πλέον είναι και ευκολότερο να αποδειχθεί αν οι διαφορές αυτές οφείλονται σε ορμόνες και άλλους βιολογικούς παράγοντες ή είναι θέμα διαπαιδαγώγησης και κοινωνικών επιρροών όπως ισχυρίζονται οι μαρξιστικά σκεπτόμενοι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

https://neurosciencenews.com/ai-gender-identification-25631/

Τα πρώτα-φρέσκα-σοβαρά στοιχεία κατά του μύθου ότι δεν υπάρχει gendered brain. Ό,τι δεν φαίνεται "με το μάτι" δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Ειδικά όταν βρίθει η βιβλιογραφία στοιχείων για το αντίθετο, από έμμεσες μεθόδους, όπως αυτές που προαναφέρθηκαν.

Αυτό αναγνωρίζει το φύλο από scans εγκεφάλων, κυριολεκτικά, των οργάνων. Εγώ ξέρω να το κάνω με λεκάνες πχ, αλλά τι σχέση έχει αυτό;

• Haha 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Lucifer είπε

Αυτό αναγνωρίζει το φύλο από scans εγκεφάλων, κυριολεκτικά, των οργάνων. Εγώ ξέρω να το κάνω με λεκάνες πχ, αλλά τι σχέση έχει αυτό;

Σημαίνει ότι ένα βιβλίο που προαναφέρθηκε(The Gendered Brain) κάνει πλέον μόνο για το "Cash or Trash" ως μνημείο φεμινογουοκισμού συλλεκτικής αξίας.

Δημοσ.

Το βιβλίο από την περιγραφή που διάβασα διαγώνια λέει ότι δεν υπάρχει κάτι στον εγκέφαλο που να καθορίζει απαραίτητα gender-specific χαρακτηριστικά. Έχω καταλάβει λάθος;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τους ανθρώπους πάντα κατά πλειοψηφία θα μιλήσω ότι η φύση σοφά δημιούργησε το αρσενικό και το θηλυκό φύλο. Αυτό έγινε πρωτίστως για την αναπαραγωγή και διαιώνιση του ανθρώπινου είδους. Το ένα ισχυρότερο σωματικά το άλλο λιγότερο. Ο άνδρας κυνηγός και η γυναίκα συλλέκτρια. Οι ορμόνες και οι οποίες ανωμαλίες αυτών καθορίζουν και τον ψυχισμό αυτών καθώς και τα κοινωνικά στερεότυπα που θα αναλύσω παρακάτω. Τη δεκαετία του 50 είχαν καταλήξει ότι οι γυναίκες θα ήταν καλύτεροι αστροναύτες από τους άντρες. Καταρχάς, θα μειωνόταν το απαιτούμενο καύσιμο για την αποστολή της ρουτίνας στο διάστημα, καθώς οι γυναίκες ζύγιζαν λιγότερο και θα χρειάζονταν λιγότερο οξυγόνο από τους άνδρες. Δεύτερον, οι γυναίκες ήταν γνωστό ότι πάθαιναν λιγότερα εμφράγματα από τους άνδρες… Τρίτον, υπήρχε η αντίληψη ότι το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, σε διεθνές επίπεδο, επηρεαζόταν λιγότερο από τη ραδιενέργεια, σε σχέση με το ανδρικό», σας παραθέτω το άρθρο.

https://jenny.gr/real-life/true-stories/396066/sta-50s-i-nasa-brike-oti-oi-gynaikes-tha-itan-kalyteres-astronaytes?amp=

Σκέφτονται βάσει του προγράμματος Artemis να υλοποιήσουν την προσπάθεια αποστολής γυναίκας στο διάστημα βρήκα ένα βίντεο που το περιγράφει. https://youtu.be/h0oclM1Yw2A?si=wAqrun9dfCDCMfJ8

Οι σύγχρονοι νευροεπιστήμες έχουν αποτύχει να εντοπίσουν ουσιαστικές εγκεφαλικές διαφορές που να θεωρηθούν ότι ο ανδρικός και γυναικείος εγκέφαλος είναι διαφορετικός και δεν υπάρχει κάτι που να το χουν οι γυναίκες και να μην το έχουν οι άνδρες και το αντίθετο. Υπάρχουν ένα σωρό άρθρα για αυτά τα συμπεράσματα. Τώρα πως γίνεται να έχουν κάποιες διαφορές στην συμπεριφορά; Απλά η επίδραση που έχει ο έμφυλος κόσμος επάνω στον εγκέφαλο, εκεί δηλαδή που στα νεογέννητα δεν υπάρχουν διαφορές, στη συνέχεια ο εγκέφαλος λειτουργεί σαν απορροφητήρας όλων των κοινωνικών στερεοτύπων, όπλα για τον άνδρα κούκλες για τη γυναίκα ροζ και μπλε. Διακρίσεις παντού και σε όλα. Έτσι τα δύο φύλα χαράζουν διαφορετικούς δρόμους ζωής βάσει αυτοπεποίθησης, ανάληψη κινδύνων που αντανακλάται στον εγκέφαλο τους. Οπότε πολύ πιθανόν οι γυναίκες το βράδυ να είναι πιο φοβισμένες από τους άνδρες.

Επεξ/σία από metal2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...