li@m Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Αγαπητοί νομικοί σύμβουλοι ινσόμνιακς Στην αναζήτηση αγοράς κατοικίας υπάρχει στα υπ' όψιν ένα διαμέρισμα με την εξής ιδιαιτερότητα: Η θέση στάθμευσης είναι τυφλή!!! Με λίγα λόγια έχει μόνο μία είσοδο που είναι η θέση στάθμευσης άλλου ιδιοκτήτη. Κι όμως αυτό το έκτρωμα έχει πολεοδομική άδεια. Πώς; Με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, οι δύο ιδιοκτήτες των επίμαχων θέσεων αποδέχονται πως η μια εκ των δύο είναι τυφλή και θα έρχονται σε συνεννόηση μεταξύ τους για την από κοινού χρήση τους. Οι παραπάνω ιδιοκτήτες ήταν αδέρφια και προφανώς κάνει πιο εύκολη την συνεννόηση. Τι γίνεται όμως καθώς τα χρόνια πέρασαν και οι ιδιοκτησίες τους μεταβιβάζονται; Θεωρειταί ισχυρό το ιδιωτικό συμφωνητικό που σύναψαν τα αδέρφια και σε επόμενους ιδιοκτήτες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Η οριστικη λυση ειναι να πουληθει η μια θεση ή στον ενα ή στον άλλο και να έρθουν και οι δυο θέσεις στην κατοχή μόνο του ενός. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
li@m Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 12 minutes ago, NikosKallithea said: Η οριστικη λυση ειναι να πουληθει η μια θεση ή στον ενα ή στον άλλο και να έρθουν και οι δυο θέσεις στην κατοχή μόνο του ενός. Ίσχυει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Demis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 1 hour ago, NikosKallithea said: Η οριστικη λυση ειναι να πουληθει η μια θεση ή στον ενα ή στον άλλο και να έρθουν και οι δυο θέσεις στην κατοχή μόνο του ενός. Όντος Μόνο κάτι τέτοιο, είχαμε σφαγή στην γειτονιά σε ρνα σπίτι για αυτό το θέμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
li@m Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 24 minutes ago, Black Demis said: Όντος Μόνο κάτι τέτοιο, είχαμε σφαγή στην γειτονιά σε ρνα σπίτι για αυτό το θέμα Ίδια περίπτωση; Για πες τπτ παραπάνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tollisth Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Πάνε παρακάτω δεν αξίζει να ασχοληθείς Το ιδιωτικό συμφωνητικό έχει νομική ισχύ αλλά σε περίπτωση μεταβίβασεις καλύτερα να ρωτήσεις δικηγόρο τι ισχύει Τώρα που είσαι στην φάση για αγορά κατοικίας μην κάνεις το λάθος και αγοράσεις κάτι στο οποίο δεν είναι όλα ξεκαθαρίσμενα είναι σίγουρο ότι θα το βρείς μπροστά σου Όλα να είναι ξεκαθαρίσμενα και να αναγράφονται στο συμβόλαιο τίποτα προφορικό Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου από tollisth 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Philippe Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δύο όμορες θέσεις όπως τις περιγράφεις επιτρέπονται πολεοδομικά υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα είναι του ίδιου ιδιοκτήτη. Αν θυμάμαι καλά, γιατί πάνε χρόνια που το έχω κάνει, μας έβαζαν να το γράψουμε και στην κάτοψη της άδειας ή το έλεγχαν αν ισχύει στην "πράξη γκαράζ". Δεν θυμάμαι αν μετρούσε στις υποχρεωτικές, νομίζω ότι δεν συνυπολογιζόταν. Νομίζω ότι δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση τους αυτόνομα, αλλά αυτό είναι συμβολαιογραφικό θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Demis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 4 hours ago, li@m said: Ίδια περίπτωση; Για πες τπτ παραπάνω Τπτ δίπλα μας έχει ένα σπίτι το είχαν οικογενειακός, ίδια ακριβός θέση παρκινγ βαθύ λεπτή, αν δεν ξεπαρκαρει ο ένας δεν βγαίνει ο άλλος, έφυγαν άνθρωποι στην Γερμανία πούλησαν σπίτια σε δύο διαφορετικές οικογένειες, και κάθε μέρα μαλώνουν φωνάζουν βγες να πάρεις το σαράβαλο σου με έκλεισες ο άλλος δεν βγαίνει κόρνες για καμιά ώρα ακούς, άλλη φορά έπεσε ξύλο, κάποια στηγμη ένας ήρθες μεθυσμένος ήθελε το αυτοκίνητο ο άλλος δεν έβγαινε πήγε έβγαλε μαχαίρι μπούκαρε σπίτι του άλλου, μηλαμε δράμα ζούμε κάθε μέρα σχεδόν Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου από Black Demis 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
li@m Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 4 hours ago, tollisth said: Πάνε παρακάτω δεν αξίζει να ασχοληθείς Το ιδιωτικό συμφωνητικό έχει νομική ισχύ αλλά σε περίπτωση μεταβίβασεις καλύτερα να ρωτήσεις δικηγόρο τι ισχύει Τώρα που είσαι στην φάση για αγορά κατοικίας μην κάνεις το λάθος και αγοράσεις κάτι στο οποίο δεν είναι όλα ξεκαθαρίσμενα είναι σίγουρο ότι θα το βρείς μπροστά σου Όλα να είναι ξεκαθαρίσμενα και να αναγράφονται στο συμβόλαιο τίποτα προφορικό Η τιμή του ουσιαστικά δεν το συμπεριλαμβάνει. 3 hours ago, Philippe said: Δύο όμορες θέσεις όπως τις περιγράφεις επιτρέπονται πολεοδομικά υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα είναι του ίδιου ιδιοκτήτη. Αν θυμάμαι καλά, γιατί πάνε χρόνια που το έχω κάνει, μας έβαζαν να το γράψουμε και στην κάτοψη της άδειας ή το έλεγχαν αν ισχύει στην "πράξη γκαράζ". Δεν θυμάμαι αν μετρούσε στις υποχρεωτικές, νομίζω ότι δεν συνυπολογιζόταν. Νομίζω ότι δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση τους αυτόνομα, αλλά αυτό είναι συμβολαιογραφικό θέμα. Ειναι θέσεις πιλοτης. Δεν είναι ίδιας ιδιοκτησίας. Ήταν αδέρφια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 5 ώρες πριν, Black Demis είπε Τπτ δίπλα μας έχει ένα σπίτι το είχαν οικογενειακός, ίδια ακριβός θέση παρκινγ βαθύ λεπτή, αν δεν ξεπαρκαρει ο ένας δεν βγαίνει ο άλλος, έφυγαν άνθρωποι στην Γερμανία πούλησαν σπίτια σε δύο διαφορετικές οικογένειες, και κάθε μέρα μαλώνουν φωνάζουν βγες να πάρεις το σαράβαλο σου με έκλεισες ο άλλος δεν βγαίνει κόρνες για καμιά ώρα ακούς, άλλη φορά έπεσε ξύλο, κάποια στηγμη ένας ήρθες μεθυσμένος ήθελε το αυτοκίνητο ο άλλος δεν έβγαινε πήγε έβγαλε μαχαίρι μπούκαρε σπίτι του άλλου, μηλαμε δράμα ζούμε κάθε μέρα σχεδόν Τα ιδια θα ειχατε,αν δεν ηταν αυτη η θεση,θα ηταν κατι αναλογο. Απλα τωρα εχουν τριβη σε αυτο το κομματι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Philippe Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, li@m είπε Ειναι θέσεις πιλοτης. Δεν είναι ίδιας ιδιοκτησίας. Ήταν αδέρφια. Και τι μας νοιάζει αν ήταν και μπατζανάκηδες. Τι δεν κατάλαβες από αυτά που σου έγραψα για να σε βοηθήσω και ένιωσες την ανάγκη να μου ξαναπείς ότι ήταν θέσεις pilotis; Το είπες άλλωστε και στον τίτλο του θέματος. Και εγώ για τέτοιες σου μιλάω. Οι θέσεις στην pilotis έχουμε πει ότι δεν παίρνουν χιλιοστά επί του οικοπέδου και άρα δεν μεταβιβάζονται αυτόνομα, αλλά αποτελούν "παρακολούθημα" μιας ιδιοκτησίας επειδή βρίσκονται στον κοινόκτητο επί υποστυλωμάτων χώρο του ισογείου που αποκαλείται "pilotis". Δεν είναι κοινόχρηστοι, αλλά χώροι αποκλειστικής χρήσης συγκεκριμένου ιδιοκτήτη (του ιδιοκτήτη της οριζόντιας ιδιοκτησίας της οποίας οι θέσεις αποτελούν παρακολούθημα). Αυτά τα γενικά για τις ανοιχτές θέσεις της pilotis. Από εκεί και πέρα, έγραψα το εξής που πιθανόν δεν γνώριζες, κρίνοντας από το σχόλιό σου για τα πολεοδομικά: Ναι, πολεοδομικά επιτρέπεται αυτό και το εμφανίζουμε κανονικά στις άδειες, αλλά δεν κάνει να τις χρησιμοποιεί διαφορετικό διαμέρισμα (άλλη ιδιοκτησία/ άλλος ιδιοκτήτης). Ακριβώς επειδή δεν γίνεται να μπλοκάρει ο ένας την πρόσβαση του άλλου. Παρά ταύτα, οι δικοί σου σκαρφίστηκαν μια πατέντα νομικίστικη στα όρια της νομιμότητας, συνάπτοντας ιδιωτικό συμφωνητικό ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ. Για το πολεοδομικό λοιπόν σου είπα τι ισχύει. Για τα άλλα πρέπει να ρωτήσεις τον δικηγόρο σου, αν δεν πάρεις έγκυρη και έγκαιρη απάντηση από νομικό σύμβουλο insomniac, κατά πόσον μπορείς να κάνεις απρτόσκοπτα χρήση της "τυφλής", όπως την αποκάλεσες, θέσης στηριζόμενος στο συμφωνητικό. ΥΓ: Αυτό που σε μπέρδεψε είναι ότι δεν διευκρίνισα το αυτονόητο, ότι μετά την πολεοδομική άδεια προφανώς έγινε το συμφωνητικό. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου από Philippe Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Demis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 8 hours ago, StamTheMan said: Τα ιδια θα ειχατε,αν δεν ηταν αυτη η θεση,θα ηταν κατι αναλογο. Απλα τωρα εχουν τριβη σε αυτο το κομματι. Μπα μην το λες όπως και περρισωτερα άτομα στην πόλη δεν θέλει να ενοχλεί ένας τον άλλον (όπως και εγώ δεν θέλω να με ενοχλούν άσχετες στηγμες) Αν είχαν ξεχωριστές θέσεις parking παίζει να μην μιλούσαν ποτέ, καθος δεν θα χρειαζόταν, τα σπίτια τους έχουν διαφορετική είσοδο κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 20 hours ago, li@m said: Αγαπητοί νομικοί σύμβουλοι ινσόμνιακς Στην αναζήτηση αγοράς κατοικίας υπάρχει στα υπ' όψιν ένα διαμέρισμα με την εξής ιδιαιτερότητα: Η θέση στάθμευσης είναι τυφλή!!! Με λίγα λόγια έχει μόνο μία είσοδο που είναι η θέση στάθμευσης άλλου ιδιοκτήτη. Κι όμως αυτό το έκτρωμα έχει πολεοδομική άδεια. Πώς; Με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, οι δύο ιδιοκτήτες των επίμαχων θέσεων αποδέχονται πως η μια εκ των δύο είναι τυφλή και θα έρχονται σε συνεννόηση μεταξύ τους για την από κοινού χρήση τους. Οι παραπάνω ιδιοκτήτες ήταν αδέρφια και προφανώς κάνει πιο εύκολη την συνεννόηση. Τι γίνεται όμως καθώς τα χρόνια πέρασαν και οι ιδιοκτησίες τους μεταβιβάζονται; Θεωρειταί ισχυρό το ιδιωτικό συμφωνητικό που σύναψαν τα αδέρφια και σε επόμενους ιδιοκτήτες; κατα τη ταπεινη μου γνωμη γιατι αυτο δεν ειναι μονο νομικο θεμα αλλα πρεπει να το ψαξει και μηχανικος εχεις 2 επιλογες: αν συμφέρει το ακινητο σε τιμη αγορασε το και ξεχνα την θεση παρκινγκ αν οχι ή ιδια τιμη με ενα αλλο που παρεχει θεση πηγαινε σε αλλο ακινητο εγω προσωπικα οσο τελειος να ειναι ο κατοχος της αλλης θεσης παρκινγκ καποια στιγμη θα γινει μανουρα 100% (στην Ελλαδα ειμαστε) εδωσε το ιχ στο παιδι, στο ξεδελφο κτλ και εσυ θα εχεις θεμα. Εγω για παραδειγμα σε κλειστο γκαραζ με μια θεση για επισκεπτες εχω δει ο αλλος εχει βαλει αχρηστα ογκωδη παλια επιπλα και ποδηλατα(!) και να πουλαει τσαμπουκα σε ντελιβερα που τολμησε να παρκαρει για 5 λεπτα(!) Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου από vamvakoolas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
li@m Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Ρε συ @Philippeεγραψα δις την συγγένεια τους γιατι είπες πως 17 hours ago, Philippe said: Δύο όμορες θέσεις όπως τις περιγράφεις επιτρέπονται πολεοδομικά υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα είναι του ίδιου ιδιοκτήτη Δεν είναι λοιπόν. Επιτράπηκαν πολεοδομικά. Τι δεν αντιλαμβάνεσαι; 1 hour ago, vamvakoolas said: αν συμφέρει το ακινητο σε τιμη αγορασε το και ξεχνα την θεση παρκινγκ Συμφέρει. Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά. Θα ήθελα να γνωρίζω όμως τι δυνατότητες θα έχει η θέση αυτή. Σίγουρα δεν έχω στο μυαλό πως πρόκειται για μια τυπική θέση σταθμευσης αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αλλά σκέψου πως τώρα γίνεται χρήση αυτής από τον τύπο που έχει την μπροστινή θέση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
t54g05 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 24 λεπτά πριν, li@m είπε Ρε συ @Philippeεγραψα δις την συγγένεια τους γιατι είπες πως Δεν είναι λοιπόν. Επιτράπηκαν πολεοδομικά. Τι δεν αντιλαμβάνεσαι; Συμφέρει. Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά. Θα ήθελα να γνωρίζω όμως τι δυνατότητες θα έχει η θέση αυτή. Σίγουρα δεν έχω στο μυαλό πως πρόκειται για μια τυπική θέση σταθμευσης αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αλλά σκέψου πως τώρα γίνεται χρήση αυτής από τον τύπο που έχει την μπροστινή θέση. Αν συμφέρει, προχώρα στην αγορά με την σκέψη ότι πας για σπίτι χωρίς θέση στάθμευσης. Παρ' όλα ταύτα έλα σε επαφή με τον άλλο ιδιοτήτη και δείτε τι επιλογές υπάρχουν. Μπορείτε για παράδειγμα να το πάτε με τον μήνα (ένα μήνα εσύ, ένα μήνα αυτός).... μπορείτε να βρείτε ένα πάρκιγκ στην περιοχή και να μοιράζεστε το κόστος....μπορείτε να έχετε ο ένας τα κλειδιά του άλλου για να μετακινείτε τα οχήματα όποτε θέλετε ( πλάκα κάνω). Ότι όμως συμφωνήσετε να το κάνετε με ιδιωτικό συμφωνητικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα