Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, 26ska είπε

Εφικτό είναι σίγουρα,το γνωρίζω αυτό.

Γίνεται αλλά υπάρχουν όροι ώστε να μη θεωρηθεί καταδολιευση δανειστών. Εγώ θα ρώταγα συμβολαιογράφο.Ο καθένας πράττει όπως νομίζει όμως. 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, paylidis είπε

Βασικα ξεκιναει με συμβολαιογραφο γιατι η ηλ. ταυτοτητα εχει ληξη (2 μηνες αν θυμαμαι καλα) και ο συμβολαιογραφος ευκολα μπορει να κανει εως κ 1 χρονο οποτε να πρεπει να ξαναπληρωσει...

γι αρχη θα χρειαστεις τα υφισταμενα συμβολαια, κτηματολογιο, βεβαιωση μηχανικού, τακτοποιηση και ταυτοτητες/αφμ/Ε9

9 ώρες πριν, 26ska είπε

Έχουμε ιδέα τι μπορεί να μου κοστίσει αυτή η ιστορία;

Επειδή βλέπω οι απόψεις διίστανται με τι να ξεκινήσω πρώτα;Συμβολαιογραφο ή μηχανικό;

9 ώρες πριν, 26ska είπε

Είναι πολυκατοικία του 2007 με δάνειο που τρέχει ακόμα και θα τρέχει για πολύ...κέντρο Αθηνας.

Ξεκινάς με μηχανικό χωρίς όμως να ολοκληρώσει την διαδικασία γιατί μετά τη ολοκλήρωση πρέπει να γίνει η μεταβίβαση εντός 2 μηνών. Τι κόστος της ηλεκτρονικής ταυτότητας είναι κατά μέσο όρο 500 ευρώ. Βασικά είναι ελεύθερη η διαπραγμάτευση με τον μηχανικό. Πρόσεξε όμως γιατί αν υπάρχουν  αποθήκη και (ή) κλειστή θέση στάθμευσης που έχουν δικά τους χιλιοστά επί του οικοπέδου, χρειάζονται ξεχωριστές ταυτότητες, οπότε το κόστος μεγαλώνει.

Τώρα για τυχόν αυθαιρεσίες που χρειάζονται τακτοποίηση, το ότι είναι σχετικά νέα οικοδομή δεν λέει τίποτα. Έχω αντιμετωπίσει αντίστοιχη περίπτωση που σε οικοδομή του 2007, εκτός του αυθαίρετου χώρου που είχε νομιμοποιηθεί το 2010, η αποθήκη είχε διαφορετικό μέγεθος και σχήμα από αυτό που εμφανιζόταν στα σχέδια, και ένα μέρος του μπαλκονιού εμφανιζόταν στα σχέδια ως "μη βατό". Η νομιμοποίηση αυτών με τα πρόστιμα και την αμοιβή του μηχανικού μου κόστισε έξτρα 1100€ από τον αρχικό προϋπολογισμό.

55 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Γίνεται αλλά υπάρχουν όροι ώστε να μη θεωρηθεί καταδολιευση δανειστών. Εγώ θα ρώταγα συμβολαιογράφο.Ο καθένας πράττει όπως νομίζει όμως. 

Η τράπεζα δεν έχει πρόβλημα αρκεί να πληρώνεται το δάνειο. Πρόβλημα έχει ο  αγοραστής. Αν πάψει να εξυπηρετείται τότε η τράπεζα αφού έχει εγγραφή προσημείωσης επί του ακινήτου, μπορεί να προχωρήσει σε ακύρωση της μεταβίβασης και σε πλειστηριασμό. Τώρα στη περίπτωση σου πρόκειται για γονική παροχή και το δάνειο είναι εν γνώση σου. 

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.
Μπορεί να γίνει γονική παροχή σε ακίνητο στο οποίο υπάρχει προσημείωση υποθήκης;

Η προσημείωση "μπήκε" το 2014 απο διαταγή πληρωμής, δεν έχει τραπεί σε Υποθήκη. Δεν υπάρχει πρόβλημα πλέον με την συγκεκριμένη οφειλή αλλα δεν εχει ξεπληρωθει ακομα, αλλά επειδή έχουν ξεφύγει τα έξοδα με ταυτοτητες, τακτοποιήσεις κλπ δεν θέλω τώρα να ασχοληθώ με την εξάλειψη (συν δικηγορικά έξοδα) βιάζομαι να γίνει η μεταβιβαση για ανακαίνιση (μεσω προγραμματος που δεν δικαιούται να μπει ο σημερινος ιδιοκτητης)

Αυτό που με απασχολεί τώρα είναι: Σε ακίνητο το οποίο έχει στο κτηματολόγιο στις εγγραφές πράξεις Προσημείωση Υποθήκης, μπορεί να γίνει γονική παροχή.
Δημοσ.

Η προσημείωση (αλλά και η υποθήκη) δεν επηρεάζουν τη μεταβίβαση με κανένα τρόπο. Ούτε παίζει "καταδολίευση δανειστών". Το βάρος (προσημείωση υποθήκης ή υποθήκη) ακολουθεί το ακίνητο και επομένως αν δεν πληρωθεί το δάνειο η τράπεζα μπορεί να βγάλει πλειστηριασμό το ακίνητο σα να ήταν στον προηγούμενο ιδιοκτήτη (τον οφειλέτη του δανείου).

Το "πρόβλημα" που δημιουργούν τα βάρη είναι ότι ποιος αγοραστής θα δεχτεί να πάρει ακίνητο με βάρος τη στιγμή που μπορεί να το χάσει αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν πληρώνει τις δόσεις.

Καταδολίευση δανειστών παίζει αν όταν δεν υπάρχει βάρος σε ακίνητα μεταβιβάσει κάποιος δόλια την περιουσία του ώστε να μη μπορεί ο δανειστής (τράπεζα) να εισπράξει τα χρωστούμενα. Γενικά σύνθετο θέμα.

Τέλος στο φίλο με το βάρος που γράφτηκε το 2014, αν το βάρος γράφτηκε από διαταγή πληρωμής , τότε 99% είναι απευθείας υποθήκη και όχι προσημείωση. Όχι ότι αλλάζει κάτι στην ουσία σε ότι σε αφορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...