Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, πρόκειται για διαμέρισμα των γονιών μου,στο οποίο μένω και θέλουμε να περάσει στο όνομα μου,Αθηνα.

Γνωρίζετε τι διαδικασίες θα πρέπει να κάνουμε για τη μεταβίβαση και τι κόστος περίπου θα έχει όλο αυτό;

Λογικά θα χρειαστώ μηχανικό και συμβολαιογράφο,σωστά;

Δημοσ.

Ξεκινάς με μηχανικό για δημιουργία ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου και πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης. Αν υπάρχουν πολεοδομικές παρεμβάσεις πρέπει να τακτοποιήσουν και να πληρωθεί το αντίστοιχο πρόστιμο. Μετά συνεχίζεις με συμβολαιογράφο που θα σε καθοδηγήσει για τα υπόλοιπα.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, 26ska said:

Καλημέρα, πρόκειται για διαμέρισμα των γονιών μου,στο οποίο μένω και θέλουμε να περάσει στο όνομα μου,Αθηνα.

Γνωρίζετε τι διαδικασίες θα πρέπει να κάνουμε για τη μεταβίβαση και τι κόστος περίπου θα έχει όλο αυτό;

Λογικά θα χρειαστώ μηχανικό και συμβολαιογράφο,σωστά;

Σωστά.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gx2 είπε

Ξεκινάς με μηχανικό για δημιουργία ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου και πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης. Αν υπάρχουν πολεοδομικές παρεμβάσεις πρέπει να τακτοποιήσουν και να πληρωθεί το αντίστοιχο πρόστιμο. Μετά συνεχίζεις με συμβολαιογράφο που θα σε καθοδηγήσει για τα υπόλοιπα.

Βασικα ξεκιναει με συμβολαιογραφο γιατι η ηλ. ταυτοτητα εχει ληξη (2 μηνες αν θυμαμαι καλα) και ο συμβολαιογραφος ευκολα μπορει να κανει εως κ 1 χρονο οποτε να πρεπει να ξαναπληρωσει...

γι αρχη θα χρειαστεις τα υφισταμενα συμβολαια, κτηματολογιο, βεβαιωση μηχανικού, τακτοποιηση και ταυτοτητες/αφμ/Ε9

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουμε ιδέα τι μπορεί να μου κοστίσει αυτή η ιστορία;

Επειδή βλέπω οι απόψεις διίστανται με τι να ξεκινήσω πρώτα;Συμβολαιογραφο ή μηχανικό;

Επεξ/σία από 26ska
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εξαρταται απο πολλους παραγοντες (αν εχει ηλ ταυτοτητα, πιστοποιητικο ενεργειας, αυθαιρεσιες ακομα και η περιοχη που ειναι)

γενικα απο 500 ευρ

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vamvakoolas είπε

εξαρταται απο πολλους παραγοντες (αν εχει ηλ ταυτοτητα, πιστοποιητικο ενεργειας, αυθαιρεσιες ακομα και η περιοχη που ειναι)

γενικα απο 500 ευρ

Είναι πολυκατοικία του 2007 με δάνειο που τρέχει ακόμα και θα τρέχει για πολύ...κέντρο Αθηνας.

Δημοσ.
4 minutes ago, 26ska said:

Επειδή βλέπω οι απόψεις διίστανται με τι να ξεκινήσω πρώτα;Συμβολαιογραφο ή μηχανικό;

μηχανικο: αν ξεκινησεις με συμβολαιογραφο, θα σου ζητησει ενα καρο πραγματα. Στο τελος παμε εκει αφου εχουμε μαζεψει τη χαρτουρα

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, 26ska said:

2 hours ago, 26ska said:

Είναι πολυκατοικία του 2007 με δάνειο που τρέχει ακόμα και θα τρέχει για πολύ...κέντρο Αθηνας.

Χωρίς λεπτομέρειες για το ακίνητο όχι, με μοναδικές πληροφορίες ότι πρόκειται για διαμέρισμα του 2007 στην Αθήνα κανείς δεν θα μπορέσει να σου πει ούτε καν στο περίπου τι θα σου κοστίσει.

Με συμβολαιογράφο να ξεκινήσεις, αυτός είναι που - αφού θα του παρέχεις όλες τις λεπτομέρειες - θα σου πει τι δικαιολογητικά χρειάζονται και θα σου βγάλει κόστος στο περίπου.

11 minutes ago, elgol said:

Στις κληρονομιες ολα αυτα παρακαμπτονται;

Σχεδόν τίποτα δεν παρακάμπτεται στις κληρονομιές.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, elgol είπε

Από όσο γνωρίζω αν γίνει με κληρονομιά είναι πολλαπλάσια τα έξοδα.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, elgol είπε

Αν το αποκτησεις με διαθηκη και να εχει πολεοδομικες  παρανομιες δεν χρειαζετε πολεοδομικη τακτοποιηση γιατι θεωρειτε ΕΚΟΥΣΙΑ αποκτηση ...απο τη διαθηκη....και γλυτωνεις καποια λεφτα Αυτο δεν το λενε οι μηχανικοι για να μην χανουν δουλειες Εμας μας το ειπε μηχανικος συγγενης οταν τακτοποιουσαμε τα κληρονομικα.Ολα τα υπολοιπα ειναι ιδια οπως και να το αποκτησεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, 26ska είπε

Πως θα μεταβίβασης το ακίνητο αφού δεν υπάρχει κυριότητα επί αυτού?Αφού είναι με δάνειο είναι ήδη υποθηκευμενο στην τραπεζα...οπότε στάνταρ ξεκινάς από συμβολαιογράφο να σου πει κατά πόσο αυτό είναι εφικτό.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Πως θα μεταβίβασης το ακίνητο αφού δεν υπάρχει κυριότητα επί αυτού?Αφού είναι με δάνειο είναι ήδη υποθηκευμενο στην τραπεζα...οπότε στάνταρ ξεκινάς από συμβολαιογράφο να σου πει κατά πόσο αυτό είναι εφικτό.

Εφικτό είναι σίγουρα,το γνωρίζω αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...