Crash24 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου Η κατασκευάστρια εταιρία, Flipper Devices, δηλώνει ότι το εργαλείο δεν μπορεί να ξεκλειδώσει οχήματα κατασκευασμένα τα τελευταία 30 χρόνια. O Καναδάς προχωρά στην απαγόρευση του Flipper Zero, κατηγορώντας τη συσκευή, η οποία εμφανισιακά παραπέμπει σε παιχνίδι, ότι εμπλέκεται σε σωρεία περιστατικών κλοπής αυτοκινήτων στη χώρα. Ο Φρανσουά Φιλίπ Σαμπάγν, υπουργός Καινοτομίας, Επιστημών και Βιομηχανίας του Καναδά, ανακοίνωσε την απαγόρευση την Πέμπτη, εξηγώντας ότι "οι κακοποιοί χρησιμοποιούν εξελιγμένα εργαλεία προκειμένου να κλέβουν αυτοκίνητα. Και οι Καναδοί δικαίως ανησυχούν". "Σήμερα, προχωράμε στην απαγόρευση της εισαγωγής, πώλησης και χρήσης καταναλωτικών συσκευών hacking, όπως τα flippers, που χρησιμοποιούνται για τη διάπραξη αυτών των αδικημάτων", ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ. Η καναδική κυβέρνηση αναφέρει ότι η χώρα "εξετάζει κάθε τρόπο απαγόρευσης εκείνων των συσκευών που χρησιμοποιούνται για την κλοπή οχημάτων αντιγράφοντας τα σήματα που εκπέμπονται ασύρματα, όπως το Flipper Zero". Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 90.000 κλοπές οχημάτων. Είναι γεγονός ότι το Flipper Zero, το οποίο διατίθεται έναντι 165 ευρώ, μπορεί να χρησιμοποιεί προκειμένου να επηρεάσει ορισμένες συσκευές, χάρη στην ικανότητά του να μιμείται της ραδιοσυχνότητες αναγνώρισης του νόμιμου κατόχου. Για παράδειγμα, το Δεκέμβριο η Apple προχώρησε στην κάλυψη κενού ασφαλείας το οποίο επέτρεπε σε μια τροποποιημένη έκδοση του συγκεκριμένου εργαλείου να κατακλύζει τα iPhones με pop-up ειδοποιήσεις. Από την πλευρά της, η εταιρία που κατασκευάζει το Flipper Zero χαρακτηρίζει λανθασμένη την απαγόρευση που επέβαλε ο Καναδάς, ως μέτρο αντιμετώπισης των κλοπών αυτοκινήτων. "Το Flipper Zero δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κλοπή οποιουδήποτε αυτοκινήτου, ιδίως εκείνων που κατασκευάστηκαν μετά τη δεκαετία του 1990, καθώς τα συστήματα ασφαλείας αυτών των οχημάτων χρησιμοποιούν εναλλασσόμενους κωδικούς", δήλωσε στο PCMag ο επιχειρησιακός διευθυντής της Flipper Devices, Άλεξ Κουλάγκιν. "Εκτός αυτού, θα απαιτούταν η ενεργή υποκλοπή του σήματος που εκπέμπεται από τον ιδιοκτήτη, ώστε να καταγραφεί το αυθεντικό σήμα, πράγμα που ο υλικός εξοπλισμός του Flipper Zero αδυνατεί να κάνει". Οι Καναδικές αρχές ενδεχομένως να προχώρησαν σε αυτό τo μέτρο αντιδρώντας σε πολυάριθμα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδύκτιο (ενδεικτικά, εδώ), τα οποία δείχνουν ότι το Flipper Zero μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσει ασύρματα ένα όχημα. Σε ορισμένα βίντεο, μάλιστα, περιλαμβάνονται και οδηγίες ρύθμισης του Flipper Zero ώστε να αντιγράψει το σήμα που εκπέμπει το κανονικό κλειδί, διαδικασία που απαιτεί να βρίσκεται κοντά στο σημείο από όπου χρησιμοποιείται το κλειδί. Πάντως, δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει αυτό το τέχνασμα. Τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας χρησιμοποιούν εναλλασσόμενους κωδικούς για το ξεκλείδωμα του οχήματος από απόσταση. Αυτό σημαίνει ότι κάθε κωδικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά. Ακόμη κι αν ένα Flipper Zero κατόρθωνε να υποκλέψει τον κωδικό, δεν θα είχε σημασία, αφού την επόμενη φορά που θα κλείδωνε το αυτοκίνητο ο κάτοχός του ο κωδικός θα έπαυε να ισχύει. Οπότε, ένας κλέφτης αυτοκινήτων θα έπρεπε να βρει τρόπο να μπλοκάρει το σήμα που εκπέμπει το κλειδί, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ξανά αυτό που θεωρητικά θα είχε υποκλέψει νωρίτερα με μια συσκευή όπως το Flipper Zero. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Ακομα και αν απαγορευτει παλι θα το παραγγελνουν απο αλλες χωρεις οσοι θελουν. Επισης και πριν απο αυτο υπηρχαν απειρες κλοπες αυτοκινητων. Αυτο το νουμερο ανεβηκε και κατηγορουν το Flipper zero? Είναι το ιδιο? Ενα video δεν λεει κατι διοτι καποιος μπορει να το εφτιαξε να φαινεται αληθινο με σκοπο τα Views. Οπως ξερουμε απειρα video ειναι στημενα μονο και μονο για τα views,likes,follow 12
Δημοφιλής ανάρτηση basilis_k6 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου ο καναδας μόλις διαφήμισε το flipper σε οποιον κλέφτη δεν τον γνωριζε 30 4
alexpap Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Καλά σήμερα ποιός κλέβει αυτοκίνητο, αφού τα καύσιμα είναι ακριβότερα από αυτό. Σήμερα μόνο δορυφόρους κλέβουν. Σημείωση: Αφού EXTRAεκτοξευθούν. 1
pcos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου ευτυχως το αμαξι μου ειναι αντικλεπτικο! ανοιγει μονο με το κλειδι και μαλιστα ζοριζεσαι με την κλειδαρια 5 1
cpc464 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Το μπουζούριασε ο Καναδάς το flipper δηλαδή, λες και δεν θα βρουν λύσεις τα κλεφτρόνια. 1 1
toylis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου απο που το παραγγελνουμε αυτο ? για εναν φιλο ρωταω ! ΧΑΑΧΑΧΑΧ 1
toxoths73 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δούλεψε για να φάς και κλέψε για νάχεις έλεγαν οι παλιοί.
inetien12 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Θέλω 3, γιατί έχω κάποια παιδιά που διπλοπαρκάρουν. Να τους βγάλω λίγο το χειρόφρενο από τη θέση τους.
Mhlogiatros Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 12 hours ago, basilis_k6 said: ο καναδας μόλις διαφήμισε το flipper σε οποιον κλέφτη δεν τον γνωριζε Mε απευθειας shipping απο το Usa και σε 2 μερες με αμαζον θα το παρουν και ολα τα 15χρονα για να κανουν οτι ειδαν . Χαλαει και το κεντρικο κλειδωμα για δολιοφθορα και μενουν με brickαρισμενα οχηματα ... Δε πα να βγει και ο τρουντό να πει μη κακό θα χαλανε και τα μπατσικα Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου από Mhlogiatros
Conan2046 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 12 ώρες πριν, pcos είπε ευτυχως το αμαξι μου ειναι αντικλεπτικο! ανοιγει μονο με το κλειδι και μαλιστα ζοριζεσαι με την κλειδαρια Το άρθρο μιλάει για το κεντρικό κλείδωμα στις πόρτες ή για το immobilizer; Λογικά το πρώτο είναι πιο εύκολο από το δεύτερο. Στο ένα μου αυτοκίνητο εγώ είμαι σε ακόμα χειρότερη φάση. Πρώτα μου χάλασε η κλειδαριά που βάζει μπροστά το αυτοκίνητο. Έτσι έχω 2 κλειδιά ένα για να ανοίγω τις πόρτες και ένα για να εκκινώ το αυτοκίνητο. Τώρα μου χάλασε η κλειδαριά του οδηγού και αναγκάζομαι να ανοίγω από τον συνοδηγό μέχρι να πάω να την αλλάξω και αυτήν και να έχω έτσι 3 κλειδιά ή με βλέπω κάποια στιγμή να αναγκάζομαι να μπω από το ...πορτμπαγκάζ. Απορώ τι κλειδαριές είχε βάει η Huyndai στο αμάξι μου.
NiKoSmile Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Άνετα κλέβεις και Tesla με δαύτο! 😅 Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου από NiKoSmile
chrismoute Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καλά ρε παιδιά , μη τρελαίνεστε . ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ( ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ) Τα βίντεο δείχνουν στα tesla να ανοιγει το πορτάκι της φόρτισης , δεν δείχνει να ανοίγει η πόρτα Αυτό ΟΜΩΣ που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος που έχει αυτοκίνητο της τελευταίας δεκαετίας , είναι οτι στα περισσότερα μοντέλλα που ανοίγουν με μπρελόκ προσέγγισης ( keyless start ) , όντως κλέβονται σε ένα λεπτό ! Οχι όμως με τέτοιες μεθόδους ( store and forward ) αλλά με αναμετάδοση των δεδομένων του κλειδιού . Για τη συγκεκριμένη μέθοδο ( αναμετάδοση ) απαιτούνται δύο κακοί και άλλος εξοπλισμός ! Εσύ πας πχ στο θέατρο . Ο ένας κακός σε ακολουθεί και αναμεταδίδει τα ραδιοκύματα που εκπέμπει το κλειδί σου . Ο άλλος κακός μένει δίπλα στο αυτοκίνητό σου και αναμεταδίδει τα δεδομένα που στέλνει ο πρώτος . Μόλις ο πρώτος έρθει κοντά σου , είναι σαν να είσαι δίπλα στο αυτοκίνητο , και το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει Ανοίγουν οι κλειδαριές στις πόρτες και το πορτ μπαγκαζ και απλώς ο δεύτερος πρέπει να μπεί μέσα και να πατήσει το start για να φύγει , μαζί με το αμάξι σου ! Ο κόσμος το έχει τούμπανο αλλά οι κατασκευαστές αργούν να προσαρμοστούν . Μόνη λύση στα περισσότερα αυτοκίνητα , κάποια διακοπτάκια που κυκλοφορούν που κόβουν την τροφοδοσία στο κλειδί μπρελόκ και κάποια σακουλάκια μεταλλικά για να μην εκπέμπει το κλειδί και τα πολύ καινούρια , αν εχουν κάτι τέτοιο https://www.nxp.com/video/vw-with-nxp-show-the-power-of-uwb-for-future-cars:NXP_VW_UWB Τα τεσλα κλειδώνουν και από το κινητό , δεν έχουν τέτοια προβλήματα , μόνο το πορτάκι τροφοδοσίας ανοίγει με το flipper Ρίξτε μια ματιά εδώ ... ( είναι δικό μου ) https://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=90698 Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου από chrismoute Ανασφαλές το keyless start στα νέα αυτοκίνητα 2 1
lambrospro Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, chrismoute είπε Καλά ρε παιδιά , μη τρελαίνεστε . ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ( ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ) Τα βίντεο δείχνουν στα tesla να ανοιγει το πορτάκι της φόρτισης , δεν δείχνει να ανοίγει η πόρτα Αυτό ΟΜΩΣ που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος που έχει αυτοκίνητο της τελευταίας δεκαετίας , είναι οτι στα περισσότερα μοντέλλα που ανοίγουν με μπρελόκ προσέγγισης ( keyless start ) , όντως κλέβονται σε ένα λεπτό ! Οχι όμως με τέτοιες μεθόδους ( store and forward ) αλλά με αναμετάδοση των δεδομένων του κλειδιού . Για τη συγκεκριμένη μέθοδο ( αναμετάδοση ) απαιτούνται δύο κακοί και άλλος εξοπλισμός ! Εσύ πας πχ στο θέατρο . Ο ένας κακός σε ακολουθεί και αναμεταδίδει τα ραδιοκύματα που εκπέμπει το κλειδί σου . Ο άλλος κακός μένει δίπλα στο αυτοκίνητό σου και αναμεταδίδει τα δεδομένα που στέλνει ο πρώτος . Μόλις ο πρώτος έρθει κοντά σου , είναι σαν να είσαι δίπλα στο αυτοκίνητο , και το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει Ανοίγουν οι κλειδαριές στις πόρτες και το πορτ μπαγκαζ και απλώς ο δεύτερος πρέπει να μπεί μέσα και να πατήσει το start για να φύγει , μαζί με το αμάξι σου ! Ο κόσμος το έχει τούμπανο αλλά οι κατασκευαστές αργούν να προσαρμοστούν . Μόνη λύση στα περισσότερα αυτοκίνητα , κάποια διακοπτάκια που κυκλοφορούν που κόβουν την τροφοδοσία στο κλειδί μπρελόκ και κάποια σακουλάκια μεταλλικά για να μην εκπέμπει το κλειδί και τα πολύ καινούρια , αν εχουν κάτι τέτοιο https://www.nxp.com/video/vw-with-nxp-show-the-power-of-uwb-for-future-cars:NXP_VW_UWB Τα τεσλα κλειδώνουν και από το κινητό , δεν έχουν τέτοια προβλήματα , μόνο το πορτάκι τροφοδοσίας ανοίγει με το flipper Ρίξτε μια ματιά εδώ ... ( είναι δικό μου ) https://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=90698 Τα Tesla έχουν και ένα μοναδικό επιπλέον χαρακτηριστικό ασφάλειας: PIN to Drive. Για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο, απαιτείται ένα 4ψηφιο PIN. Η συντρηπτική πλειοψηφία οδηγών το έχει ενεργοποιήσει. Με PIN to Drive το αυτοκίνητο δεν κλέβεται, απλά. Μέχρι στιγμής καμία άλλη εταιρεία δεν έχει αντίστοιχο feature. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα