News Editors insomnia.gr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου News Editors Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Με άρωμα ποδοσφαίρου το νέο podcast των "3 στον άερα", αρχικά με το Super Bowl και τι σημαίνει για τις ΗΠΑ το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας. Παράλληλα με το αθλητικό μέρος, το Super Bowl είναι η αφορμή για το σχολιασμό των trailers και των διαφημίσεων που προβάλονται κατά τη διάρκειά του, με τη φετινή διοργάνωση να μην αποτελεί εξαίρεση. Συνέχεια με ποδόσφαιρο, σε τοπικό επίπεδο αυτή τη φορά και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την είσοδο στα γήπεδα, με αυξημένη ταυτοποίηση με τη χρήση του Gov.gr Wallet. Οι (περισσότεροι) ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να αποκτήσουν ένα POS μέχρι τέλος του μήνα και τις δραστηριότητές τους, μια αφορμή για μια σχετική συζήτηση για τις διαθέσιμες επιλογές. Επόμενο θέμα η συνδρομητική τηλεόραση και οι αριθμοί που αντιστοιχούν σε κάθε υπηρεσία (Cosmote TV, EON TV) αλλά και το πόσο δημοφιλές είναι το Netflix στη χώρα μας με βάση όμως μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Τέλος, σχολιάζουμε την είσοδο του Skroutz στην αγορά των μεταχειρισμένων, σχολιάζοντας την αγορά των C2C marketplaces που υπάρχουν στη χώρα μας. Αναλυτικά τα θέματα συζήτησης: 00:00 - Εισαγωγή 02:36 - Σχόλια 10:28 - Super Bowl 21:45 - Είσοδος στα γήπεδα 30:56 - POS και Ελ. Επαγγελματίες 42:34 - Gemini 43:34 - Cosmote Extra SIM 46:30 - Συνδρομητική Τηλεόραση 48:35 - Disney 52:30 - Skroutz και Marketplaces Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλές υπηρεσίες όπως το Anchor, Apple Podcasts και με βίντεο στα YouTube Music και Spotify! Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Head21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Να πούμε βέβαια ότι, βασική προυπόθεση, εκτός του ΚΑΔ, για να έχει κάποιος επαγγελματίας υποχρέωση pos/iris, είναι να έχει συναλλαγές με ιδιώτες (λιανικές). (119899/13-12-2023, άρθρο 1)
Sir Pretender Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Κατ' αρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρότασή σας για το Spotlight στο προ-προηγούμενο επεισόδιο. Εξαιρετικό, μου θύμισε έντονα All the President's Men. Δώστε κι άλλες προτάσεις στον λαό. Σχετικά με την καθυστερημένη άφιξη (και όχι «απώλεια», εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις) αποσκευών, οι αεροπορικές αποζημιώνουν τους επιβάτες για τα έξοδα που έκαναν μέχρι την παράδοσή τους βάσει των αποδείξεων που προσκομίζουν εκείνοι. Κάποιες φορές έχω διαβάσει πως έχει χρειαστεί έξτρα κυνηγητό (όπως π.χ. συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αποζημίωσης βάσει EU261/UK261) αλλά στο τέλος ο επιβάτης που επιμένει (αν και δεν θα έπρεπε, αλλά αυτό είναι άλλη, μεγάλη και πονεμένη ιστορία...) δικαιώνεται. Για να έχει το κεφάλι του ήσυχο κάποιος πάντως, υπάρχει και η λύση της ταξιδιωτικής ασφάλειας (η οποία καλύπτει και τέτοιες περιπτώσεις). Το ότι δεν την επιλέγει, σημαίνει ότι αποδέχεται το όποιο ρίσκο. #toso_apla 1
anax111 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Αγαπητοί 3 στον αέρα: Μας τα πρίξατε με τον τελικό του Super Bowl που αφορά ένα άθλημα παρωδία που ονομάζεται ποδόσφαιρο χωρίς να παίζεται με τα πόδια και χωρίς να υπάρχει σφαίρα-μπάλα αλλά ένα πεπονοειδές μαραφέτι και στο οποίο οι "αθλητές" σκουντιούνται όπως τα ταυριά στα λιβάδια που μαλώνουν για την αγελάδα που θα βατέψουν. Δεν υπάρχει ποιο χαζό άθλημα στον κόσμο από αυτό. Οι Αμερικανοί προσπαθούν να το εξάγουν εδώ και 50 χρόνια και έχουν αποτύχει εντελώς, κουβαλάν κάθε φορά ότι διασημότητα έχουν προκειμένου να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κόσμου μπας και καταφέρουν να το κρατήσουν αλλά ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα η φούσκα θα σκάσει καθώς είναι υπερεκτιμημένο. Τα νούμερα είναι ξεκάθαρα: 130 μύρια για το Super Bowl, όπου οι μισοί συνδέθηκαν για να δουν αν η Τέιλορ Σουίφτ φιλήσει τον καλό της, 450 μύρια για τον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου όλοι συνδέθηκαν για να δουν ποδόσφαιρο. Για να μην μιλήσουμε για την δευτερογενή αγορά των Στοιχημάτων όπου παίζονται δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων σχεδόν όλα από Ευρωπαϊκές Εταιρείες. Για αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο τα τελευταία χρόνια να μπουν στην αγορά του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου προσπαθώντας να σπάσουν την κορυφαία Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση προσφέροντας τρελά λεφτά στα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης προκειμένου να ιδρύσουν την Ευρωπαϊκή Super League με αμερικανικά κεφάλαια ώστε να ελέγξουν το προϊόν. Όσον αφορά τα POS επειδή έχω δύο στην επιχείρηση μου καλό θα ήταν να ξέρετε ότι η VIVA ναι μεν το δίνει δωρεάν αλλά οι εκκαθαρίσεις των συναλλαγών έχουν τρελές προμήθειες ανάλογα και με τις κάρτες που χρησιμοποιούνται. Έχω δει προμήθεια 3% σε συναλλαγή των 50 ευρώ! Δεν συμφέρει με τίποτα η χρήση του POS της VIVA εκτός και εάν το έχεις μόνο για να καλυφθείς από τον νόμο. Αντίθετα πληρώνω στο POS της Πειραιώς 4,90 € τον μήνα και οι συναλλαγές μου εκκαθαρίζονται σχεδόν όλες με προμήθεια της τάξης του 0,30%. Όσον αφορά προηγούμενες συζητήσεις σας όπου αναφέρατε ότι προτιμούσατε τις ηλεκτρονικές πληρωμές από τα μετρητά, ακόμα δεν φαίνεται να έχετε καταλάβει ότι με το ηλεκτρονικό χρήμα παραδίδεις όλο τον έλεγχο των χρημάτων σου σε τρίτους που το μόνο που σκέφτονται είναι το πως θα σου τα πάρουν όλα και το πως θα σε έχουν χρεωμένο συνεχώς. Γιατί αυτή ακριβώς είναι η δουλειά τους και το καταφέρνουν καλύτερα γνωρίζοντας ακριβώς όλα τα οικονομικά σου στοιχεία. Με τα μετρητά ο έλεγχός τους πάνω σου είναι μηδενικός και στην διαπραγμάτευση μαζί τους μπορείς να βγεις εσύ κερδισμένος. Στην άλλη περίπτωση είσαι καμένος από χέρι. Και για να μην νομίζετε ότι είμαι κανένας Λουδιστής, είμαι κοντά 50, δουλεύω από τα 16 μου και είχα web Banking από Ευρώπη όταν στην Ελλάδα δεν ήξεραν καν τι είναι αυτό. Καλή συνέχεια. Για τις σκοτωμένες ώρες που δουλεύω από 11 το βράδυ έως 4 το πρωί τα podcast σας είναι ότι πρέπει! Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου από anax111 1
costacurta Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καμία φορά σας παρακολουθώ και νιώθω ότι βλέπω 3 φιλαράκια. Τόσο καλή χημεία έχετε. Και ο καθένας έχει τη δική του δυναμική Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου από costacurta
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Super Moderators Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 36 minutes ago, costacurta said: Καμία φορά σας παρακολουθώ και νιώθω ότι βλέπω 3 φιλαράκια. Τόσο καλή χημεία έχετε. Και το καθένας έχει τη δική του δυναμική Στην πραγματικότητα σκοτώνονται: Ο κ. Μαλλάς ζηλεύει αφόρητα τον καλύτερο δημοσιογράφο τεχνολογίας στον πλανήτη (aka Ηγέτη Των Πιστών) ενώ και οι δυό μαζί ζηλεύουν τον Τίμο για το υπέροχο μαλλί του.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Super Moderators Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Από πότε χρειάζονται οπτικές ίνες οι κάμερες CCTV? Με PoE (Power over Ethernet) δεν γίνεται συνήθως η δουλειά?
mijalis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 0% προμήθεια η viva, το ακούσαμε κι' αυτό! Φιλανθρωπικό ίδρυμα δηλαδή. Ακούτε λίγο τον Δημήτρη 😉
brx Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου On 14/02/2024 at 02:21, anax111 said: Αγαπητοί 3 στον αέρα: Μας τα πρίξατε με τον τελικό του Super Bowl που αφορά ένα άθλημα παρωδία που ονομάζεται ποδόσφαιρο χωρίς να παίζεται με τα πόδια και χωρίς να υπάρχει σφαίρα-μπάλα αλλά ένα πεπονοειδές μαραφέτι και στο οποίο οι "αθλητές" σκουντιούνται όπως τα ταυριά στα λιβάδια που μαλώνουν για την αγελάδα που θα βατέψουν. Δεν υπάρχει ποιο χαζό άθλημα στον κόσμο από αυτό. Οι Αμερικανοί προσπαθούν να το εξάγουν εδώ και 50 χρόνια και έχουν αποτύχει εντελώς, κουβαλάν κάθε φορά ότι διασημότητα έχουν προκειμένου να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κόσμου μπας και καταφέρουν να το κρατήσουν αλλά ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα η φούσκα θα σκάσει καθώς είναι υπερεκτιμημένο. Τα νούμερα είναι ξεκάθαρα: 130 μύρια για το Super Bowl, όπου οι μισοί συνδέθηκαν για να δουν αν η Τέιλορ Σουίφτ φιλήσει τον καλό της, 450 μύρια για τον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου όλοι συνδέθηκαν για να δουν ποδόσφαιρο. Για να μην μιλήσουμε για την δευτερογενή αγορά των Στοιχημάτων όπου παίζονται δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων σχεδόν όλα από Ευρωπαϊκές Εταιρείες. Για αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο τα τελευταία χρόνια να μπουν στην αγορά του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου προσπαθώντας να σπάσουν την κορυφαία Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση προσφέροντας τρελά λεφτά στα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης προκειμένου να ιδρύσουν την Ευρωπαϊκή Super League με αμερικανικά κεφάλαια ώστε να ελέγξουν το προϊόν. Όσον αφορά τα POS επειδή έχω δύο στην επιχείρηση μου καλό θα ήταν να ξέρετε ότι η VIVA ναι μεν το δίνει δωρεάν αλλά οι εκκαθαρίσεις των συναλλαγών έχουν τρελές προμήθειες ανάλογα και με τις κάρτες που χρησιμοποιούνται. Έχω δει προμήθεια 3% σε συναλλαγή των 50 ευρώ! Δεν συμφέρει με τίποτα η χρήση του POS της VIVA εκτός και εάν το έχεις μόνο για να καλυφθείς από τον νόμο. Αντίθετα πληρώνω στο POS της Πειραιώς 4,90 € τον μήνα και οι συναλλαγές μου εκκαθαρίζονται σχεδόν όλες με προμήθεια της τάξης του 0,30%. Όσον αφορά προηγούμενες συζητήσεις σας όπου αναφέρατε ότι προτιμούσατε τις ηλεκτρονικές πληρωμές από τα μετρητά, ακόμα δεν φαίνεται να έχετε καταλάβει ότι με το ηλεκτρονικό χρήμα παραδίδεις όλο τον έλεγχο των χρημάτων σου σε τρίτους που το μόνο που σκέφτονται είναι το πως θα σου τα πάρουν όλα και το πως θα σε έχουν χρεωμένο συνεχώς. Γιατί αυτή ακριβώς είναι η δουλειά τους και το καταφέρνουν καλύτερα γνωρίζοντας ακριβώς όλα τα οικονομικά σου στοιχεία. Με τα μετρητά ο έλεγχός τους πάνω σου είναι μηδενικός και στην διαπραγμάτευση μαζί τους μπορείς να βγεις εσύ κερδισμένος. Στην άλλη περίπτωση είσαι καμένος από χέρι. Και για να μην νομίζετε ότι είμαι κανένας Λουδιστής, είμαι κοντά 50, δουλεύω από τα 16 μου και είχα web Banking από Ευρώπη όταν στην Ελλάδα δεν ήξεραν καν τι είναι αυτό. Καλή συνέχεια. Για τις σκοτωμένες ώρες που δουλεύω από 11 το βράδυ έως 4 το πρωί τα podcast σας είναι ότι πρέπει! Από Super Bowl δεν γνωρίζω, αλλά για να το παρακολουθεί τόσος κάσμος, κάτι καλό θα έχει. POS της Πειραιώς ΔΕΝ υπάρχει. Το κομμάτι αυτό, το έχει πλέον η Epay της Euronet. Τρεις γνωστοί μου πάντως, που συνεργάζονται με την EPAY ( 2 EPOS και ο τρίτος απλό POS), είναι απ' ό,τι μου λένε υπερευχαριστημένοι με την συνεργασία αυτή, και στο θέμα της προμηθειας, αλλά κυρίως στο κομμάτι της άμεσης και ουσιαστικής εξυπηρέτησης. Φίλε μου τώρα όσον αφορά τη Viva έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά δυστυχώς πολλές επιχειρήσεις το συνειδητοποιύν όταν είναι ήδη πολύ αργά....
anax111 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, brx είπε Από Super Bowl δεν γνωρίζω, αλλά για να το παρακολουθεί τόσος κάσμος, κάτι καλό θα έχει. POS της Πειραιώς ΔΕΝ υπάρχει. Το κομμάτι αυτό, το έχει πλέον η Epay της Euronet. Τρεις γνωστοί μου πάντως, που συνεργάζονται με την EPAY ( 2 EPOS και ο τρίτος απλό POS), είναι απ' ό,τι μου λένε υπερευχαριστημένοι με την συνεργασία αυτή, και στο θέμα της προμηθειας, αλλά κυρίως στο κομμάτι της άμεσης και ουσιαστικής εξυπηρέτησης. Φίλε μου τώρα όσον αφορά τη Viva έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά δυστυχώς πολλές επιχειρήσεις το συνειδητοποιύν όταν είναι ήδη πολύ αργά.... Το ξέρω ότι το έχει αγοράσει η ΕΡΑΥ αλλά εγώ το είχα πάρει όταν ακόμα το είχε η Πειραιώς. 1
Sir Pretender Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Τι ώρα βγαίνει το αυριανό; Θέλω να κανονίσω πότε θα πάω για περπάτημα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Super Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 16 minutes ago, Sir Pretender said: Τι ώρα βγαίνει το αυριανό; Θέλω να κανονίσω πότε θα πάω για περπάτημα. Μεθαύριο αυτή τη βδομάδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα