G-pal Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Καλησπερα παιδιά, Σκέφτομαι σιγά σιγά την αναβάθμιση του δικτύου στο σπίτι για να έχω καλύτερη κάλυψη. Μιλάμε για 2 ορόφους κοντά στα 150 τετραγωνικά με μονώσεις κτλ κτλ. Προς το πάρον έχω ένα avm 7530 ρούτερ και δύο ubiquity ap παλιά 5ετιας. Σκέφτομαι να κρατήσω το 7530 και να βάλω repeater με WiFi 6 πχ 1200ax ? Αξίζει η μετάβαση σε full AVM ? Μήπως να πήγαινα σε 3000ax ? Προφανώς θέλω και το future proof της υπόθεσης δηλαδή όταν θα έρθει ftth κτλ γιατί το ίντερνετ είναι χάλια στην περιοχή μου ακόμα. Επίσης χρησιμοποιώ και media server κτλ και οι ταυτόχρονες συσκευές που συνδέονται συνολικά στο δίκτυο και τους repeaters είναι πάνω από 20-25 λόγω smarthome ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου αν μπορείς να κάνεις mesh η κάλυψη θα ειναι καλύτερη αλλα οι ταχύτητες επηρεάζονται απο τοίχους μόνωση μπορεί μονο το 2.4 να πιάνεις σε ορισμένα δωμάτια εκτος και αν βάλεις πολλά repeater Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G-pal Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 41 λεπτά πριν, Aris_ είπε αν μπορείς να κάνεις mesh η κάλυψη θα ειναι καλύτερη αλλα οι ταχύτητες επηρεάζονται απο τοίχους μόνωση μπορεί μονο το 2.4 να πιάνεις σε ορισμένα δωμάτια εκτος και αν βάλεις πολλά repeater Mesh θέλω να κάνω, αλλά δεν ξέρω αν βγάζουν προβλήματα και δεν μπορώ να καταλάβω τις διαφορές εχουν τα repeaters μεταξύ τους ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takislz Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, G-pal είπε Καλησπερα παιδιά, Σκέφτομαι σιγά σιγά την αναβάθμιση του δικτύου στο σπίτι για να έχω καλύτερη κάλυψη. Μιλάμε για 2 ορόφους κοντά στα 150 τετραγωνικά με μονώσεις κτλ κτλ. Προς το πάρον έχω ένα avm 7530 ρούτερ και δύο ubiquity ap παλιά 5ετιας. Σκέφτομαι να κρατήσω το 7530 και να βάλω repeater με WiFi 6 πχ 1200ax ? Αξίζει η μετάβαση σε full AVM ? Μήπως να πήγαινα σε 3000ax ? Προφανώς θέλω και το future proof της υπόθεσης δηλαδή όταν θα έρθει ftth κτλ γιατί το ίντερνετ είναι χάλια στην περιοχή μου ακόμα. Επίσης χρησιμοποιώ και media server κτλ και οι ταυτόχρονες συσκευές που συνδέονται συνολικά στο δίκτυο και τους repeaters είναι πάνω από 20-25 λόγω smarthome ! Βάζοντας repeater με WiFi 6 πχ 1200ax, δεν θα έχεις mesh wifi 6. Όλα ξεκινάνε από τον κορμό, δηλαδή το modem router. Αν θες να φτιάξεις mesh wifi 6, τότε πρέπει να επιλέξεις ένα νέο fritzbox modem router με wifi 6, το 7530ax ή το 7590ax. Σημασία έπειτα έχει ο χώρος σου και η θέση του router. Αν είναι σε κεντρικό σημείο και καλύπτει το ένα επίπεδο καλά, τότε πιθανόν να χρειαστείς μόνο ένα 1200ax για τον άλλο όροφο. Αν πας με το παραπάνω σκεπτικό και εξακολουθεί πχ στο άνω επίπεδο να είναι κάποια απομακρυσμένο δωμάτιο που δεν φτάνει σήμα και δεν σε ενδιαφέρει και ιδιαίτερα αν σε εκείνο τον χώρο θα έχει wifi 6, μπορείς να βάλεις ως repeater και το 7530 (το παλιό) ή να προσθέσεις άλλο ένα 1200ax. Με τα παραπάνω βήματα θα φτιάξεις αυτό που θες (mesh wifi 6). Όταν μπει η οπτική θα συνδεθεί το ont στην lan του fritzbox και θα είσαι έτοιμος. Αν τα 150τμ είναι συνολικά και τα 2 επίπεδα, με το 7530ax & ένα 1200ax θα είσαι πιστεύω εντάξει! Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου από takislz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G-pal Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 5 λεπτά πριν, takislz είπε Βάζοντας repeater με WiFi 6 πχ 1200ax, δεν θα έχεις mesh wifi 6. Όλα ξεκινάνε από τον κορμό, δηλαδή το modem router. Αν θες να φτιάξεις mesh wifi 6, τότε πρέπει να επιλέξεις ένα νέο fritzbox modem router με wifi 6, το 7530ax ή το 7590ax. Σημασία έπειτα έχει ο χώρος σου και η θέση του router. Αν είναι σε κεντρικό σημείο και καλύπτει το ένα επίπεδο καλά, τότε πιθανόν να χρειαστείς μόνο ένα 1200ax για τον άλλο όροφο. Αν πας με το παραπάνω σκεπτικό και εξακολουθεί πχ στο άνω επίπεδο να είναι κάποια απομακρυσμένο δωμάτιο που δεν φτάνει σήμα και δεν σε ενδιαφέρει και ιδιαίτερα αν σε εκείνο τον χώρο θα έχει wifi 6, μπορείς να βάλεις ως repeater και το 7530 (το παλιό) ή να προσθέσεις άλλο ένα 1200ax. Με τα παραπάνω βήματα θα φτιάξεις αυτό που θες (mesh wifi 6). Όταν μπει η οπτική θα συνδεθεί το ont στην lan του fritzbox και θα είσαι έτοιμος. Αν τα 150τμ είναι συνολικά και τα 2 επίπεδα, με το 7530ax & ένα 1200ax θα είσαι πιστεύω εντάξει! 300 τμ σύνολο σκέφτομαι για το βασικό ρούτερ στον πάνω όροφο στην μέση περίπου και στις δύο άκρες στον κάτω όροφο τα δύο repeaters. Χοντρικά το λέω πάντα γιατί έχω κάτι παρόμοιο και σίγουρα θα γίνουν και δοκιμές. Ας αφήσουμε την ταχύτητα του ίντερνετ σαν ίντερνετ εκτός για το παράδειγμα μας. Αφού το 7530 δεν είναι wifi6 αλλά οι repeaters με το mesh που θέλω να κάνω είναι, τότε δεν θα έχω το επιθυμητό WiFi6. Αν από το 7530 δώσω στον repeater με wifi6 νούμερο 1 με ένα καλώδιο ethernet, και έπειτα κάνω το mesh στον repeater νούμερο 2 θα έχω mesh wifi6? Ελπίζω να τα γράφω κατανοητά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takislz Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, G-pal είπε Αν από το 7530 δώσω στον repeater με wifi6 νούμερο 1 με ένα καλώδιο ethernet, και έπειτα κάνω το mesh στον repeater νούμερο 2 θα έχω mesh wifi6? Ελπίζω να τα γράφω κατανοητά. Ναι, το repeater 2 θα συνδεθεί στο 1 (αυτό που θα έχει πάρει με lan) και με την τοποθέτηση που είπες (2 κάτω επίπεδο) θα έχεις wifi 6. Πάνω δεν θα έχει wifi 6, αλλά mesh θα είναι όλο. Πάντως είναι και θέμα διαρρύθμισης των χώρων για το πόσο καλό αποτέλεσμα θα έχεις και αν θα πρέπει να είναι στις άκρες ή πιο κοντά. Αν θα μπορούσες να βάλεις την ethernet κάτω πιο κεντρικά πιθανόν να είναι καλύτερη λύση ένα 3000ax. Επίσης στην αρχική πρόταση για 7530ax.... στα 150τμ ανα επίπεδο, θα πήγαινα σε 7590ax για σίγουρα. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου από takislz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου On 13/02/2024 at 15:58, G-pal said: Mesh θέλω να κάνω, αλλά δεν ξέρω αν βγάζουν προβλήματα και δεν μπορώ να καταλάβω τις διαφορές εχουν τα repeaters μεταξύ τους ! https://en.avm.de/products/comparing-avm-products/mesh-wi-fi/fritzrepeater/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα