jumpmaster Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Η εγκατάστασή μου είναι ως εξής: 1o δωμάτιο: FTTH 100 vodafone --> router (Vodafone power station wifi 6) ----LAN---> Main PC 2ο δωμάτιο (δίπλα): HTPC + Xbox Series X + Smart TV + Vodafone TV Box (όλα αυτά παίζουν και ασύρματα αν χρειαστεί) Με ενδιαφέρει κυρίως να μεγιστοποιήσω την ταχύτητα μεταφοράς από το PC στο HTPC. Δυνατότητα να απλώσω καλώδιο Ethernet δεν υπάρχει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα παλιό TP-Link Powerline kit, το οποίο όμως έχει μόνο 100αρα θύρα πάνω του. Πιάνω το μέγιστο που μπορώ να πιάσω (10 Mbyte/sec). Χθες αγόρασα ένα πιο καινούριο Powerline (TL-WPA8631P) το οποίο παρά το γεγονός ότι έχει 1000άρες θύρες έδωσε μικρότερη ταχύτητα μεταφοράς (8.5-9 Mbyte/sec). Το κυριότερο πρόβλημα που έχω με τα powerline είναι ότι πρέπει να μπουν σε διπλές πρίζες οπότε σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δω τις μέγιστες ταχύτητες τους, αλλά το γιατί το καινούριο δεν έδωσε έστω και μια μικρή βελτίωση στην ταχύτητα δεν μπορώ να το εξηγήσω. Μάλλον η ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι τέτοια που δεν συμπαθεί καθόλου τα powerline. Κάνοντας ένα γρήγορο test με το HTPC συνδεδεμένο ασύρματα στο router είδα ταχύτητες μεταφοράς 40-45 Mbyte/sec. Ανησυχώ όμως ότι αν δουλεύουν ασύρματα ταυτόχρονα πολλά πράγματα αυτή η ταχύτητα θα πέσει (π.χ. αν μεταφέρω δεδομένα την ώρα που και το Xbox κατεβάζει κάτι ή/και η TV παίζει netflix + τα κινητά κλπ). Προσανατολίζομαι λοιπόν στην αγορά ενός Mesh kit με 3-4 θύρες Ethernet σε κάθε μονάδα, όχι τόσο για να επεκτείνω το ασύρματο δίκτυο μου (το router πιάνει σε όλο το σπίτι χωρίς πρόβλημα) αλλά για να έχω αξιόπιστα υψηλές ταχύτητες με πολλές συσκευές ταυτόχρονα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Υπάρχει κάτι που θα προτείνατε μέχρι 200 ευρώ; *Και όλη αυτή η ταλαιπωρία επειδή η vodafone ενώ έχει προϊόν που συνεργάζεται απευθείας με το ρουτερ της (Super Wi-Fi Extender) δεν το πουλάει αλλά το νοικιάζει μόνο. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου από jumpmaster Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pp6210 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου αν και σίγουρα θα απαντήσουν καλύτεροι γνώστες απο εμένα, να σου πω την εμπειρία χρηστη μέσης εμπειρίας με ζευγάρι tplink deco m4. η σειρά σύνδεσης: ιντερντ - μοντεμ vodafone - πρώτο deco συνδεδεμένο ως access point με καλώδιο λαν στο μοντεμ - δευτερο deco σε ασύρματη σύνδεση με το πρώτο deco σε απόσταση περίπου 13-14 μέτρα (το 9 περίπου είναι διάδρομος) - από το 2ο deco βγαίνω με καλώδιο λαν σε ενα απλό switch, στο οποίο συνδέω με λαν 2 tv boxes και μια ipcam της συμφορας. Επίσης, στο 2ο deco συνδέονται μεσω wifi ενας πριντερ και φυσικά το ps5 του γιού. Η ταχύτητα που βγαίνει από τον τοιχο είναι 48,5-49 / 50, η ταχύτητα που μετράω στα συνδεδμενα με το 2ο deco 47-48, είτε με λαν είτε με wifi. Για εμένα είναι μαγικό, μου έλυσε τα χέρια γιατι έψαχνα για τρύπες σε τοίχους κτλ. Ακολούθησα φυσικά πολύτιμα τιπς που μου έδωσαν εδώ (απενεργοποίησα το wifi του μοντεμ, στην αρχή έβαλα τα deco να έχουν οπτική επαφή και μετά από 2-3 μέρες τα τοποθέτησα πιό "βολικά" στα δωμάτια, χάνοντας οπτική επαφή). Ά, και μπορώ και απο μακριά να δώ ποιά συσκευή είναι στο δίκτυο και πόσα ΜΒ κατεβάζει (τέλος τα "διαβάσματα" με PS5 ανοικτό!) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Αν έπαιρνα αυτή τη στιγμή deco, χωρίς να υπάρχει επιλογή για ενσύρματη σύνδεση, θα κοιτούσα να πάρω το xe 75.. Ναι είναι ακριβό, αλλά συνδυάζει wifi 6 και triband. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ladams Δημοσ. 6 Μαρτίου Share Δημοσ. 6 Μαρτίου Ρε παλικάρια μία βοήθεια, πιο είναι καλύτερο τελικά; Mercusys Halo H80X ή TP-LINK Deco X60 για ισχυρό σήμα wifi; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 21 ώρες πριν, ladams είπε Ρε παλικάρια μία βοήθεια, πιο είναι καλύτερο τελικά; Mercusys Halo H80X ή TP-LINK Deco X60 για ισχυρό σήμα wifi; Αν διαβάσεις αυτό, θα δεις ότι η επιλογή που σου πρότεινα ποιο πάνω είναι η καλύτερη https://www.itpro.com/hardware/routers/369990/mercusys-halo-h80x-review-without-question-the-best-value-mesh-around Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ladams Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 1 ώρα πριν, achilles_g_ είπε Αν διαβάσεις αυτό, θα δεις ότι η επιλογή που σου πρότεινα ποιο πάνω είναι η καλύτερη https://www.itpro.com/hardware/routers/369990/mercusys-halo-h80x-review-without-question-the-best-value-mesh-around Φίλε μου ευχαριστώ για την απάντηση σου έχω ήδη το TP-LINK Deco X60 εδώ και 2 χρόνια με 3 τεμάχια τιμή 370 ευρώ και είπα να δω εάν υπάρχει κάτι πιο νέο και καλύτερο, είμαι αλκοολικός με την τεχνολογία..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, ladams είπε Φίλε μου ευχαριστώ για την απάντηση σου έχω ήδη το TP-LINK Deco X60 εδώ και 2 χρόνια με 3 τεμάχια τιμή 370 ευρώ και είπα να δω εάν υπάρχει κάτι πιο νέο και καλύτερο, είμαι αλκοολικός με την τεχνολογία..... Υπάρχει το deco xe75 pro Επεξ/σία 8 Μαρτίου από achilles_g_ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. 8 Μαρτίου Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 13 ώρες πριν, ladams είπε Φίλε μου ευχαριστώ για την απάντηση σου έχω ήδη το TP-LINK Deco X60 εδώ και 2 χρόνια με 3 τεμάχια τιμή 370 ευρώ και είπα να δω εάν υπάρχει κάτι πιο νέο και καλύτερο, είμαι αλκοολικός με την τεχνολογία..... Εδώ είναι τα δύο καλύτερα triband deco της tp link https://www.tp-link.com/gr/compare/?typeId=5700&productIds=77373%2C68364 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ladams Δημοσ. 8 Μαρτίου Share Δημοσ. 8 Μαρτίου Σε ευχαριστώ πολύ!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα