Προς το περιεχόμενο

5G router vs Fiber

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Προφανώς δεν ανοίγω τοπικ για να συγκρίνω οπτική με sim router, ωστόσο είναι η ανάγκη που οδηγεί στο ερώτημα. Δουλεύω με βίντεο καθημερινά

Για να εξηγήσω:λαμβάνω κάπου 4-5Gb υλικού την ημέρα, και πρέπει να ανεβάζω βίντεο των 2Gb τη μέρα, γρήγορα. Εννοώντας μοντάρω το υλικό και πρέπει στο εικοσάλεπτο να ανέβει ένα μονόλεπτο, max δίλεπτο, βίντεο των 200-300mb. 

Το μέγα θέμα: Στο σπίτι (Παγκράτι) έχω 30αρα Vdsl Vodafone. Εδώ και μήνες προσπαθώ να τους πείσω να βάλουν οπτική, έχω τρέξει όλη τη διαδικασία με Vodafone-Cosmote (δύο φορές) αλλά ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί (βαθύ χωριό, θεωρεί ότι πάω να τον κοροϊδέψω και να του φάω λεφτά). 

Τι θα κάνατε στη θέση μου πέρα από το να βάζατε φωτιά στο ακίνητο; Είναι το 5G ρουτερ μια κάποια λύση; Αλήθεια τείνω να παρατήσω το πρότζεκτ, είμαι οριακά. 

Ευχαριστώ παιδιά! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν καταλαβα τι προβλημα εχει ο διαχειριστης - ιδιοκτητης και τι λεφτα θα δωσει, αλλα σε καθε περιπτωση το 5g ειναι καλυτερη λυση για εσενα. Θελεις upload Που δεν θα στο δωσει η σαπια fiber της Cosmote, Wind, Vodafone.
Προσωπικα δεν βρισκω λογο για οπτικη. Εβαλαν οπτικες στην πολυκατοικια μου και δεν εχω κανει αναβαθμιση. Εχω μεινει με την 100αρα vdsl μεχρι τον Απριλιο που θα την κοψω και θα βαλω 5g router.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Rebirth είπε

Καλησπέρα σε όλους. Προφανώς δεν ανοίγω τοπικ για να συγκρίνω οπτική με sim router, ωστόσο είναι η ανάγκη που οδηγεί στο ερώτημα. Δουλεύω με βίντεο καθημερινά

Για να εξηγήσω:λαμβάνω κάπου 4-5Gb υλικού την ημέρα, και πρέπει να ανεβάζω βίντεο των 2Gb τη μέρα, γρήγορα. Εννοώντας μοντάρω το υλικό και πρέπει στο εικοσάλεπτο να ανέβει ένα μονόλεπτο, max δίλεπτο, βίντεο των 200-300mb. 

Το μέγα θέμα: Στο σπίτι (Παγκράτι) έχω 30αρα Vdsl Vodafone. Εδώ και μήνες προσπαθώ να τους πείσω να βάλουν οπτική, έχω τρέξει όλη τη διαδικασία με Vodafone-Cosmote (δύο φορές) αλλά ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί (βαθύ χωριό, θεωρεί ότι πάω να τον κοροϊδέψω και να του φάω λεφτά). 

Τι θα κάνατε στη θέση μου πέρα από το να βάζατε φωτιά στο ακίνητο; Είναι το 5G ρουτερ μια κάποια λύση; Αλήθεια τείνω να παρατήσω το πρότζεκτ, είμαι οριακά. 

Ευχαριστώ παιδιά! 

Τη δουλειά σου μόνο με 5G θα την κάνεις ειτε με 500/50 γραμμη τουλάχιστον. Όσο για τον διαχειριστή σου, ας μη σχολιάσω. Γενικα κάνουν καλή εγκατάσταση απλά φαίνονται τα καλώδια όπως θα τα περάσουν στον κοινόχρηστο μέσα και έξω.

Επεξ/σία από NikolasKon14
  • Thanks 1

Νικόλα σε ευχαριστώ. Να πω μόνο ότι κάλεσα cosmote και έχουν εντολή από την Πέμπτη να μη δίνουν extra sim. Τι κουλό είναι αυτό τώρα; 

1 ώρα πριν, andreaspA είπε

Δεν καταλαβα τι προβλημα εχει ο διαχειριστης - ιδιοκτητης και τι λεφτα θα δωσει, αλλα σε καθε περιπτωση το 5g ειναι καλυτερη λυση για εσενα. Θελεις upload Που δεν θα στο δωσει η σαπια fiber της Cosmote, Wind, Vodafone.
Προσωπικα δεν βρισκω λογο για οπτικη. Εβαλαν οπτικες στην πολυκατοικια μου και δεν εχω κανει αναβαθμιση. Εχω μεινει με την 100αρα vdsl μεχρι τον Απριλιο που θα την κοψω και θα βαλω 5g router.

Ανδρέα ευχαριστώ. Δεν ξέρω τι θέμα έχει. Είναι πολύ κακή περίπτωση ανθρώπου. 8 χρόνια δεν έχει φτιάξει μισή βρύση. Μόνο για αύξηση ενοικίου επικοινωνει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Νικόλα σε ευχαριστώ. Να πω μόνο ότι κάλεσα cosmote και έχουν εντολή από την Πέμπτη να μη δίνουν extra sim. Τι κουλό είναι αυτό τώρα; 

Ανδρέα ευχαριστώ. Δεν ξέρω τι θέμα έχει. Είναι πολύ κακή περίπτωση ανθρώπου. 8 χρόνια δεν έχει φτιάξει μισή βρύση. Μόνο για αύξηση ενοικίου επικοινωνει. 

Ναι δεν δίνει πλέον η Cosmote, άλλαξε πρόσφατα. Όσο για τον ιδιοκτήτη, επειδή είναι περίπτωση καλύτερα να αλλάξεις σπίτι παρά να βάλεις οπτική. Εκτός αν έχει ήδη εγκατάσταση στην οικοδομή, όποτε είναι πιο εύκολα. Μια μικρή τρύπα θα κάνουν γυρω από την πόρτα μέχρι την 1η τηλεφωνική μπριζα του διαμερίσματος και θα την βάλουν σε ενα Καναλάκι.  Δεν είναι κάτι τραγικό..επιπλέον με την οπτική αν εγκαταστήσεις μπορείς να διατηρήσεις και την υφιστάμενη καλωδίωση για adsl/vdsl. Εμείς αυτό κάναμε στα σπίτια μας που βάλαμε οπτική και σε πληροφορώ ότι είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την 24αρα.

Επεξ/σία από NikolasKon14
  • Like 1

23 λεπτά πριν, Rebirth είπε

μα δεν θα του ζητησεις λεφτα. Τσαμπα ειναι η εγκατασταση.

• Like 3

2 ώρες πριν, andreaspA είπε

Σάπια οπτική γιατί το λες αυτό; 
Αν έχει υποδομή Fiber to the Home να πάει χθες… καμία αποσύνδεση, σταθερή η γραμμή 24/7. 
Απλα η Cosmote δίνει μάπα ρουτερ το SpeedPort Plus ενώ η Nova που εχω γραμμές εχω το Nokia που έδινε όσους έκαναν πριν την ενοποίηση από πλευράς Forthnet-Nova και κουμπώνει απευθείας η οπτική  και είναι μια χαρά και ενα ZTE 288A από πλευράς Wind που είναι vdsl router αλλά έχουν ένα κουτάκι που είναι ανάμεσα στην οπτική και στο ρουτερ.

2 λεπτά πριν, andreaspA είπε

μα δεν θα του ζητησεις λεφτα. Τσαμπα ειναι η εγκατασταση.

Όσο επιδοτείται αξίζει… να βάλει οπτική ειτε στη Vodafone ειτε ΟΤΕ αν θέλει μέχρι 1000. Η Nova δίνει έως 200 σε δίκτυα τρίτων και 1Gbps στο δικό της δίκτυο μόνο.

• Like 1

upd:  δεν δίνουν extra sim πράγματι. Μου προτάθηκε  η εναλλακτική μιας έξτρα σύνδεσης που θα την έκαιγα στο ρουτερ τη μία. 

Η άλλη λύση, έστω προσωρινά, θα ήταν να κάνω τα upload με tethering από κινητό. Όχι; 

5 ώρες πριν, Rebirth είπε

upd:  δεν δίνουν extra sim πράγματι. Μου προτάθηκε  η εναλλακτική μιας έξτρα σύνδεσης που θα την έκαιγα στο ρουτερ τη μία. 

Η άλλη λύση, έστω προσωρινά, θα ήταν να κάνω τα upload με tethering από κινητό. Όχι; 

Καρτοκινητο Frog που θα έβαζες 4 πακετα των 6,5 κάθε εβδομάδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...