Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Choronzoon είπε

Υπάρχουν οι μελέτες για apple watch και Huawei , αφορούσαν μεγάλο δείγμα  . Μπορείς να τις βρεις στο ίντερνετ . Δε καταλαβαίνω τι θες να μου πεις . Με ειρωνεύεσαι ,με κοροδειδευεις ,μιλάς σοβαρά ? Δε σου αρέσει ο όρος μεγάλες μελέτες ? Έχεις μάλλον πρόβλημα συμπεριφοράς ?

Συγνώμη που δεν είναι ξεκάθαρο και σου προκάλεσα σύγχυσή. Ναι σε ειρωνεύομαι. Μετά από τόσα χρόνια έχω βαρεθεί να ακούω για λαϊκισμούς γύρω από την επιστήμη και την έρευνα.

Τι πάει να πει μεγάλη; Έχεις δει ποτέ επιστημονικές κοινότητες να αναφέρουν την έρευνα ως μεγάλη; Έχεις επίσημους ορισμούς για τα "μικρή έρευνα", "μεγάλη έρευνα" και "έρευνα", να καταλάβουμε και εμείς τις διαφορές; Κάτι φυλλάδες της συμφοράς και κάτι τσαρλατάνους έχω δει να το κάνουν και τις περισσότερες φορές αναφέρονται σε ανύπαρκτες και σπάνια σε αναξιόπιστες μελέτες.

Επίσης διακρίνω και ένα ξεκάθαρο οπαδισμό πίσω απ' το σχόλιο σου. Της Apple και της Huawei είναι μεγάλες οι μελέτες και της Samsung μικρή; Δεν ξέρω με πια μονάδα στο SI χρησιμοποίησες αλλά συνήθως ένας διαχωρισμός των μελετών γίνεται σε αναξιόπιστες και μη.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Akisvicky είπε

Αν πιστευεις πως ο fda κανει εξαιρετικη δουλεια ειναι αποψη σου .

Ειμαι πολλα χρονια στο χωρο των συμπληρωματων και ναι σου λεω με καθε βεβαιοτητα οτι κανουν εξαιρετικη δουλεια. Μαλλον δεν καταλαβαινεις οτι υπαρχουν εκει εξω δισεκατομμυρια σκευασματα και φαρμακα και ειναι λογικο πραγματα να τους ξεφευγουν. Εκτος αν αναφερεσαι σε εμβολια και θεωριες συνομωσιας.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, manolis940 είπε

Μα είναι δυνατών να εγκρίνει τα εμβόλια που έχουν το τσιπ του 666; Εδώ το ξέρουν οι παπάδες, αυτοί με τόσα μικροσκόπια δεν το είδαν; /s

"Φτάνει τσι πενήντα πόντους .... και βάλε; "

Στην λαϊκή τις ψωνίζουμε τις μελέτες τύπου αγγούρι ένα μέτρο;

sorry δεν μπορώ να βρω το video της διαφήμισης για να κάνω refence για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν.

O FDA όπως κάθε οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων έχει μία διαδικασία για να εγκρίνει κάποιο φάρμακο. Κάποιες φορές ναι έχει συμβεί να ανακαλεστεί κάποιο φάρμακο για τον λόγο του ότι έχει κάποια καρκινογόνα ή πιθανώς καρκινογόνα ουσία. Παράδειγμα.

Εδώ όμως κατηγορείς ότι γνώριζε και παρόλο αυτά ενέκρινε. Θα μπορούσες να μας διαφωτίσεις;

Δεν είπα ποτέ τι γνωρίζει ή όχι ο FDA ειπα απλα ότι έχει χάσει credibility. Σε πολλές περιπτώσεις δίνει έγκριση χωρίς να έχει αδιαμφισβήτητα στοιχεία ασφάλειας.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο, υπάρχουν πολλές αναφορές στο διαδύκτιο γενικότερα αν ψάξει κάποιος.

FDA increasingly approves drugs without conclusive proof they work | PBS NewsHour

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Συγνώμη που δεν είναι ξεκάθαρο και σου προκάλεσα σύγχυσή. Ναι σε ειρωνεύομαι. Μετά από τόσα χρόνια έχω βαρεθεί να ακούω για λαϊκισμούς γύρω από την επιστήμη και την έρευνα.

Τι πάει να πει μεγάλη; Έχεις δει ποτέ επιστημονικές κοινότητες να αναφέρουν την έρευνα ως μεγάλη; Έχεις επίσημους ορισμούς για τα "μικρή έρευνα", "μεγάλη έρευνα" και "έρευνα", να καταλάβουμε και εμείς τις διαφορές; Κάτι φυλλάδες της συμφοράς και κάτι τσαρλατάνους έχω δει να το κάνουν και τις περισσότερες φορές αναφέρονται σε ανύπαρκτες και σπάνια σε αναξιόπιστες μελέτες.

Επίσης διακρίνω και ένα ξεκάθαρο οπαδισμό πίσω απ' το σχόλιο σου. Της Apple και της Huawei είναι μεγάλες οι μελέτες και της Samsung μικρή; Δεν ξέρω με πια μονάδα στο SI χρησιμοποίησες αλλά συνήθως ένας διαχωρισμός των μελετών γίνεται σε αναξιόπιστες και μη.

Σου εξήγησα μεγάλες σε δείγμα . Και ναι τουλάχιστον στο δικό μου κλαδο στην αργκό μας μιλάμε για μικρές και μεγάλες μελέτες , συγγνώμη αν δε σου τηρούμε την ετικέτα έκφρασης 

Για το θέμα του οπαδισμου προφανώς δε με  γνωρίζεις και μιλάς . Ψάξε λοιπόν τις κατευθυντήριες οδηγίες της ευρωπαϊκής καρδιολογικής εταιρίας για την κολπικη μαρμαρυγή και θα δεις οτι δεν έχω κανένα ίχνος οπαδισμου, μιλάω με facts .

Δημοσ.
Στις 13/2/2024 στις 12:30 ΜΜ, Choronzoon είπε

Σου εξήγησα μεγάλες σε δείγμα . Και ναι τουλάχιστον στο δικό μου κλαδο στην αργκό μας μιλάμε για μικρές και μεγάλες μελέτες , συγγνώμη αν δε σου τηρούμε την ετικέτα έκφρασης 

Για το θέμα του οπαδισμου προφανώς δε με  γνωρίζεις και μιλάς . Ψάξε λοιπόν τις κατευθυντήριες οδηγίες της ευρωπαϊκής καρδιολογικής εταιρίας για την κολπικη μαρμαρυγή και θα δεις οτι δεν έχω κανένα ίχνος οπαδισμου, μιλάω με facts .

Πάντοτε όταν υπάρχει θέμα οπαδισμού, ο άνθρωπος με τον οποίο προσπαθώ να ανταλλάξω επιχειρήματα προσπαθεί να βάλει λόγια στο στόμα. Ξεκινόντας λοιπόν απ' το τέλος εγώ ουδέποτε αναφέρθηκα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικά με την λειτουργία των παραπάνω ρολογιών. Μπαίνω στο συγκριτικό κομμάτι του μεγέθους της έρευνας το οποίο δεν διευκρίνισες επαρκώς στην αρχή για το τι εννοείς.

Όσον αφορά τα μεγέθη των δειγμάτων φαντάζομαι αναφέρεσαι στους ανθρώπους συμμετείχαν σε κάθε έρευνα. Και εδώ τα δείγματα πάλι χωρίζονται σε επαρκή και μη επαρκή με αποτέλεσμα όταν διαπιστωθεί το δεύτερο σε κάποιο peer review η έρευνα να χαρακτηριστεί αναξιόπιστη.

Εδώ λοιπόν λες ότι το ρολόι της Sansung σε μία εντελώς διαφορετική ασθένεια ότι έχει μικρό δείγμα, άρα είναι κατά την κρίση του "κλάδου" σου αναξιόπιστη και γιατί; Θες να μας κάνεις και ένα συγκριτικό μεταξύ των ερευνών απ' την σκοπιά τ

Δημοσ.
Στις 13/2/2024 στις 12:22 ΜΜ, apostolis81 είπε

Δεν είπα ποτέ τι γνωρίζει ή όχι ο FDA ειπα απλα ότι έχει χάσει credibility. Σε πολλές περιπτώσεις δίνει έγκριση χωρίς να έχει αδιαμφισβήτητα στοιχεία ασφάλειας.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο, υπάρχουν πολλές αναφορές στο διαδύκτιο γενικότερα αν ψάξει κάποιος.

FDA increasingly approves drugs without conclusive proof they work | PBS NewsHour

Συγνώμη αλλά το άρθρο δεν έχει καν πηγές για ότι λέει. Πχ αναφέρει κάποιες κλινικές δοκιμές όπως παρακάτω:

Αναφορά σε κείμενο

Nuplazid, a drug for hallucinations and delusions associated with Parkinson’s disease, failed two clinical trials. In a third trial, under a revised standard for measuring its effect, it showed minimal benefit. Overall, more patients died or had serious side effects on Nuplazid than after receiving no treatment.

και μια παράθεση σε πρωτογενές υλικό δεν κάνει. Φυσικά μπορώ εγώ να ψάξω και να επιβεβαιώσω αν όλα αυτά ισχύουν, αλλά δεν είναι η δουλειά μου και δεν μπορώ να εμπιστευτώ τυφλά και μια δημοσιογράφο γενικών καθηκόντων.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Συγνώμη αλλά το άρθρο δεν έχει καν πηγές για ότι λέει. Πχ αναφέρει κάποιες κλινικές δοκιμές όπως παρακάτω:

και μια παράθεση σε πρωτογενές υλικό δεν κάνει. Φυσικά μπορώ εγώ να ψάξω και να επιβεβαιώσω αν όλα αυτά ισχύουν, αλλά δεν είναι η δουλειά μου και δεν μπορώ να εμπιστευτώ τυφλά και μια δημοσιογράφο γενικών καθηκόντων.

Δεν σε προσέλαβα ποτέ για προσωπική κρητική κύριε δήθεν υφιστάμενε. Μπορείς εσύ να σταματήσεις να κάνεις σαν παιδί και να μας αιτιολογήσεις όπως προσπάθησε ο συμφωρουμήτης σου για την αξιοπιστία του FDA που τόσο αγαπάς να μισείς.

Pimavanserin (Nuplazid) - PMC (nih.gov)

Δημοσ.

Παίδες αφού είστε τόσο σίγουροι για την κακή "χρήση" των πιστοποιήσεων του FDA γιατί δεν του κάνετε μια καταγγελία-μήνυση να πλουτίσετε;;;;

Δημοσ.

Στις 13/2/2024 στις 3:22 ΜΜ, apostolis81 είπε

Με το λίγο που διαβάζω το παραπάνω το πρότερο άρθρο μάλλον είναι hoax. Εκτός και αν το συγκεκριμένο φάρμακο άρχισε να θερίζει κόσμο μετά το 2017 επιλεκτικά όπου και δημοσιεύτηκε.

Νομίζω ότι όλη η απάντηση γενικότερα στην έγκριση του φαρμάκου είναι εδώ:

Αναφορά σε κείμενο

Pimavanserin (Nuplazid, Acadia Pharmaceuticals, Inc.), approved by the FDA in 2016, is a first-in-class atypical antipsychotic that does not induce clinically significant antagonism of dopaminergic, adrenergic, histaminergic, or muscarinic receptors. It is the first FDA-approved drug indicated for the treatment of the hallucinations and delusions in PD-associated psychosis.22

Γενικά ο FDA έχει κάποια πρωτόκολλα τα οποία τηρεί. Την εποχή της άρνησης των εμβολίων που έβγαιναν διάφοροι και τον έλεγαν πουλημένο και πολλά άλλα γιατί τα εμβόλια είχαν βγει γρήγορα ή για κάποιους, παρόλα αυτά προέβλεπαν τα πρωτόκολλα έγκρισης τους για περιόδους όπως του covid να κάνει κάποιες φάσεις ταυτόχρονα και εν τέλει να καταλήξει στην έγκριση των εμβολίων, έτσι και εδώ απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχει εναλλακτική σε μια ασθένεια η οποία έχει υψηλή θνησιμότητα. Σίγουρα πρέπει κανείς να δει την διαδικασία έγκρισης φαρμάκων του FDA ωστόσο θεωρώ ότι αν την παράκαμπτε θα έκανε ευθεία αναφορά η παραπάνω δημοσίευση.

Αν έχεις παρατηρήσεις κάτι άλλο που εγώ δεν είδα, ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

Δημοσ.
Στις 13/2/2024 στις 6:18 ΜΜ, manolis940 είπε

Με το λίγο που διαβάζω το παραπάνω το πρότερο άρθρο μάλλον είναι hoax. Εκτός και αν το συγκεκριμένο φάρμακο άρχισε να θερίζει κόσμο μετά το 2017 επιλεκτικά όπου και δημοσιεύτηκε.

Νομίζω ότι όλη η απάντηση γενικότερα στην έγκριση του φαρμάκου είναι εδώ:

Γενικά ο FDA έχει κάποια πρωτόκολλα τα οποία τηρεί. Την εποχή της άρνησης των εμβολίων που έβγαιναν διάφοροι και τον έλεγαν πουλημένο και πολλά άλλα γιατί τα εμβόλια είχαν βγει γρήγορα ή για κάποιους, παρόλα αυτά προέβλεπαν τα πρωτόκολλα έγκρισης τους για περιόδους όπως του covid να κάνει κάποιες φάσεις ταυτόχρονα και εν τέλει να καταλήξει στην έγκριση των εμβολίων, έτσι και εδώ απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχει εναλλακτική σε μια ασθένεια η οποία έχει υψηλή θνησιμότητα. Σίγουρα πρέπει κανείς να δει την διαδικασία έγκρισης φαρμάκων του FDA ωστόσο θεωρώ ότι αν την παράκαμπτε θα έκανε ευθεία αναφορά η παραπάνω δημοσίευση.

Αν έχεις παρατηρήσεις κάτι άλλο που εγώ δεν είδα, ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

Μάλλον κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή δεν έχεις καταλάβει (και προφανώς απο αυτά που γραφεις δεν το διάβασες), ποτέ δεν ειπα ότι ο FDA δεν τηρεί καποια στανταρ, απο την αρχη ειπα ότι έχει χασει credibility , αυτο που σου εστειλα ειναι επιστημονικο άρθρο (βλέπε και References) οπότε αυτό που λες περί hoax είναι άκυρο. Καταλαβαίνω όμως ότι από άλλα σχόλια σου σε άλλους χρήστες απλά θέλεις να κάνεις αντίλογο απλά για  να κάνεις αντίλογο, πράγμα που για εμένα δεν έχει νόημα.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Μάλλον δεν έχεις κάτι για να στηρίξεις τα όσα λες. Μία δημοσιογράφος που την μία ασχολείται με το blockchain και την άλλη ασχολείται με την Πιμαβανσερίνη μπορεί να γράφει ότι θέλει χωρίς να έχει και πηγές να στηρίξει αυτά που λέει.

Διάβασε το επιστημονικό άρθρο που έστειλα, ρίξε μια ματιά στις πηγές του άρθρου ( References) είναι όλα αναλυτικά ακόμα και ενα παιδί πρώτης δημοτικού μπορεί να τα διακρίνει, μάθε να σέβεσαι γενικά τους συνομιλητές σου και τις απόψεις τους ειδικά όταν έχουν χειροπιαστή επιχειρηματολογία. Ψάξου γενικά μόνος σου και καλό θα ήταν να μην σπαταλάς το χρόνο σου απλά να κάνεις αντίλογο από χόμπι ή απο προσωπική σου επιβεβαίωση- αυτοικανοποίηση. Έχεις πολλά να μάθεις ακόμα και να αναιρέσεις ακόμα περισσότερα ( για να γίνεις καλύτερος, αλλιώς δεν) . Καλή σου μέρα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, apostolis81 είπε

Διάβασε το επιστημονικό άρθρο που έστειλα, ρίξε μια ματιά στις πηγές του άρθρου ( References) είναι όλα αναλυτικά ακόμα και ενα παιδί πρώτης δημοτικού μπορεί να τα διακρίνει, μάθε να σέβεσαι γενικά τους συνομιλητές σου και τις απόψεις τους ειδικά όταν έχουν χειροπιαστή επιχειρηματολογία. Ψάξου γενικά μόνος σου και καλό θα ήταν να μην σπαταλάς το χρόνο σου απλά να κάνεις αντίλογο από χόμπι ή απο προσωπική σου επιβεβαίωση- αυτοικανοποίηση. Έχεις πολλά να μάθεις ακόμα και να αναιρέσεις ακόμα περισσότερα ( για να γίνεις καλύτερος, αλλιώς δεν) . Καλή σου μέρα.

Και να κοιτάξω και τα references των references? Έχει κάτι συγκεκριμένο να μας πεις ή θα με βάλεις πάλι να διαβάζω για δω αν είσαι ή δεν είσαι ελέφαντας;

Δημοσ.
Στις 13/2/2024 στις 12:22 ΜΜ, apostolis81 είπε

Που διακυβεύεται η ασφάλεια του χρήστη απο το συγκεκριμένο smartwatch; Υπάρχουν ιατρικές συσκευές (που δεν είναι smartwatch), πολύ φτηνότερες και απλούστερες απο ενα smartwatch για να ανιχνεύουν την υπνική άπνοια. Τόσο πολυ σε πείραξε οτι έβγαλε η Samsung s/w με αυτό το feature; Και η Apple ετοιμάζει κατι παρόμοιο. Λάδωσαν κι αυτοί τον FDA;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...