PixelPioneer Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Βρήκα κάποια αντίστοιχα παλαιότερα θέματα στο forum, όμως αφενός δεν βρήκα ακριβώς και τις απαντήσεις που ήθελα, ενώ και οι εποχές έχουν αλλάξει... Σκέφτηκα να δημιοσιεύσω ένα νέο θέμα... Ο γιος μου στην Α' Γυμνασίου έχει ξεκινήσει αγγλικά από το δημοτικό - σε ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι της δασκάλας σε γκρουπάκι 2 μαθητών. Η δασκάλα μας ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μπουν στα μαθήματα για το lower και να ξεκινήσουν τώρα προετοιμασία με στόχο να είναι έτοιμοι στο τέλος της Β' Γυμνασίου, δηλαδή σε 16-17 μήνες από τώρα. Μόνο που επειδή τα μαθήματα πλέον θα είναι για το lower, το κόστος θα ανέβει - έτσι θα πληρώνουμε πλέον 45€ εβδομάδα για 2 μαθήματα διάρκειας 1,5 ώρας. Δηλαδή χοντρικά ένα ποσό 160-200 μήνα. Να προσθέσω ότι δεν λαμβάνουμε απόδειξη για τα μαθήματα και πως κάνουμε το δρομολόγιο στο σπίτι της δασκάλας, που είναι περίπου 20 λεπτά χρόνος με το αυτοκίνητο. Χωρίς να γνωρίζω πού κινείται η αγορά, προσωπικά οι τιμές αυτές μου φαίνονται υψηλές και με δεδομένο ότι θα πρέπει να πληρώνουμε αυτά τα χρήματα για ένα διάστημα σχεδόν 14-15 μηνών για την απόκτηση του lower. Ταυτόχρονα στο μυαλό μου το μεταφράζω και ως προς το "hourly rate" της δασκάλας δηλαδή 30€/ώρα για το γκρουπάκι, σταθερό κάθε εβδομάδα επί 3, επί 14, 15 μήνες... Σαφώς και ο καθένας κοστολογεί την αξία της εργασίας του όσο πιστεύει, όμως νιώθουμε κάπως παγιδευμένοι, καθώς πέρα από οτιδήποτε άλλο, δεν είχαμε και κάποια πρότερη σχετική ενημέρωση, απλά μας ανακοινώθηκε ότι έτσι θα είναι από εδώ και πέρα και για τους επόμενους πολλούς μήνες. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες, γιατί είμαι προβληματισμένος και φυσικά μιλάμε για ένα αρκετά μεγάλο έξοδο.
phanispal Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Απ' ό,τι καταλαβαίνω είσαι επαρχία. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, κάποιο φροντιστήριο ή άλλος καθηγητής/καθηγήτρια; Επίσης λες ότι το σπίτι της είναι 20 λεπτά απόσταση, εννοείς 20+20 για το γυρισμό; Άρα να υποθέσω ότι είναι γύρω στα 15+15 χιλιόμετρα, άρα ~60/βδομάδα, ~250/μήνα, το οποίο μπορεί να μεταφράζεται ως 15-20 λίτρα καυσίμου το μήνα;
csontheline Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Το κύριο ερώτημα είναι αν κάνει καλή δουλειά και μαθαίνει τίποτα το παιδί. Αν παίρνει 30€/ώρα για 2 άτομα, δηλαδή 15/άτομο, ακούγεται οκ τιμή, αν πρόκειται για 60' και όχι 45'.
phanispal Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Πάντως τα έχει υπολογίσει 160-200€/μήνα, και δε νομίζω ότι υπολογίζει και το άλλο παιδί. 3 λεπτά πριν, csontheline είπε Το κύριο ερώτημα είναι αν κάνει καλή δουλειά και μαθαίνει τίποτα το παιδί. Κι εκτός από αυτό, αν είναι η μόνη σε αυτή την ακτίνα και δεν υπάρχει φροντιστήριο έστω λίγο πιο μακριά.
csontheline Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 1 hour ago, phanispal said: Πάντως τα έχει υπολογίσει 160-200€/μήνα, και δε νομίζω ότι υπολογίζει και το άλλο παιδί. Κι εκτός από αυτό, αν είναι η μόνη σε αυτή την ακτίνα και δεν υπάρχει φροντιστήριο έστω λίγο πιο μακριά. Υπάρχουν και τα διαδικτυακά. Οκ, δεν είναι καλύτερα από το φυσικό μάθημα, αλλά αν στο τέλος της ημέρας λαμβάνεις καλύτερη υπηρεσία (και γιατί όχι, φθηνότερη) και γλιτώνεις τις μετακινήσεις;
PixelPioneer Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, phanispal είπε Απ' ό,τι καταλαβαίνω είσαι επαρχία. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, κάποιο φροντιστήριο ή άλλος καθηγητής/καθηγήτρια; Επίσης λες ότι το σπίτι της είναι 20 λεπτά απόσταση, εννοείς 20+20 για το γυρισμό; Άρα να υποθέσω ότι είναι γύρω στα 15+15 χιλιόμετρα, άρα ~60/βδομάδα, ~250/μήνα, το οποίο μπορεί να μεταφράζεται ως 15-20 λίτρα καυσίμου το μήνα; Επαρχία και τα μαθήματα γίνονται σε μια κοντινή μικρή επαρχιακή πόλη. Στην ίδια πόλη υπάρχουν και φροντιστήρια. Ξεκινήσαμε με τη συγκεκριμένη δασκάλα μετά από συστάσεις. Η απόσταση είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτή που αναφέρεις και συνήθως κατά τη διάρκεια του μαθήματος τη βγάζουμε περιμένοντας εκεί, καφέ ή καμιά δουλειά ή τίποτα ψώνια. Τα χιλιόμετρα δεν θα μπορούσαμε να τα αποφύγουμε πάντως. 58 λεπτά πριν, csontheline είπε Το κύριο ερώτημα είναι αν κάνει καλή δουλειά και μαθαίνει τίποτα το παιδί. Αν παίρνει 30€/ώρα για 2 άτομα, δηλαδή 15/άτομο, ακούγεται οκ τιμή, αν πρόκειται για 60' και όχι 45'. Το παιδί μαθαίνει και σίγουρα είναι ένα βασικό κριτήριο. Το μάθημα διαρκεί κανονική ώρα και όχι 1ώρα = 45λέπτα... Τώρα βέβαια, πόσο από αυτή την ώρα είναι μάθημα, αυτό δεν το γνωρίζω. Ωστόσο, πέρα από το αν μαθαίνει το παιδί, δεν παύει να μιλάμε για ένα έξοδο που με προβληματίζει, αλλά επιπλέον με προβληματίζει και η διάρκεια που αυτό θα έχει... ~15 μήνες επί ~180/μήνα μου ακούγεται βαρύ. Τόσο μεγάλο διάστημα σε φάση pre-lower? Ενώ και το γεγονός ότι μας ανακοινώθηκε ξαφνικά, χωρίς να έχει υπάρξει πρότερη ενημέρωση, δηλαδή όταν είχαμε ρωτήσει για το κόστος και τις τιμές δεν μας πληροφόρησε σχετικά. Είχαμε κάποιες αυξήσεις στις τιμές στην πάροδο των ετών, τις θεώρησα λογικές - αλλά αυτή τη στιγμή όπως έγραψα και αρχικά αισθανόμαστε κάπως εγκλωβισμένοι σε αυτό. Τέλος, μιλάμε για αγγλικά ... και μάλιστα όχι κάτι εξεζητημένο όπως π.χ. ταχύρυθμα ενηλίκων με συγκεκριμένες απαιτήσεις. Είναι γκρουπάκι (μικρό αλλά γκρουπάκι), είναι στο σπίτι της δασκάλας και τέλος χωρίς απόδειξη. Τα βάζω κάτω και σκέφτομαι πως εάν η δασκάλα έχει άλλο ένα παρόμοιο γκρουπάκι, δηλαδή 6 ώρες την εβδομάδα = ~24-30 ώρες εργασίας το μήνα, φτάνει και ξεπερνάει τον βασικό μισθό της Ελλάδας... Αν ήταν και με απόδειξη και κανονικά τα έξοδα ενός ελεύθερου επαγγελματία/επιχείρησης - πόσο θα κόστιζε; Αναρωτιέμαι εάν διάλεξα λάθος επάγγελμα. Προφανώς είμαι προβληματισμένος και γι' αυτό απευθύνομαι εδώ να πάρω απόψεις και πληροφόρηση κι από εμπειρίες άλλων αλλά και για το πως λειτουργούν τα πράγματα αλλού, τι τιμές παίζουν κλπ.
phanispal Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Το φροντιστήριο ρωτήσατε πόσο κοστίζει για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης; Ανεξάρτητα όμως από αυτό, και αρκετά φθηνότερο να είναι, δε θα έχει και πολλή σημασία αν δε γίνεται ανάλογη δουλειά (ή λόγω παρέας κ.λπ. δεν είναι τόσο συγκεντρωμένος ο δικός σου) και χρειαστεί περισσότερος χρόνος ώστε να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, και να βγει μία η άλλη στο τέλος. Από εκεί και πέρα, ο μικρός τα παίρνει τα αγγλικά γενικά; Του αρέσουν ή ασχολείται επειδή πρέπει; Ρωτάω επειδή γενικά δεν είναι κάτι τρομερό να μάθεις αγγλικά, ειδικά για έναν πιτσιρικά στα 2020's, παρόλα αυτά επιλέξατε να πάτε σε ιδιαίτερα μετά από συστάσεις ως το κάτι παραπάνω. Επίσης, δεν ξέρω γιατί στο 2024 κολλάμε με έναν τίτλο όπως Lower και Proficiency, έχεις σκοπό να τον βάλεις σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ; Θέλω να πω, περισσότερο ουσιαστικό είναι να κατέχει σε ικανοποιητικό βαθμό τη γλώσσα, παρά να έχει ένα χαρτί που δε λέει και πολλά, αυτά ήταν για δεκαετία '90 αρχές '00 που νομίζαμε ότι τα πτυχία είναι το παν. Όσο για το πόσο κοστολογεί η δασκάλα τον εαυτό της, είναι μεγάλη κουβέντα, και δύσκολα θα βγάλεις άκρη. Η συγκεκριμένη ενδεχομένως να κάνει αρκετά καλή δουλειά, αλλά θα εκμεταλλεύεται και το όνομα που έχει φτιάξει, και ότι δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές. Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου, για απλά αγγλικά είναι πολλά αυτά που χρεώνει και μάλιστα χωρίς να μετακινείται όπως κάνουν άλλοι, ενώ εσύ μπορεί να παίρνεις π.χ. 6€/ώρα, αλλά δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη ποτέ. Αν δεν είχε παιδιά να διδάξει μπορεί να έριχνε την τιμή. Γνώμη μου είναι πως με κουβέντα, στις εποχές που ζούμε θα καταφέρεις καλύτερη τιμή, αν και η ξερή ανακοίνωση μου χτυπάει λίγο κάπως. Παζάρεψε λίγο την τιμή, δεν είναι κακό, άνθρωποι είμαστε. 2
michael92 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 4 ώρες πριν, PixelPioneer είπε Βρήκα κάποια αντίστοιχα παλαιότερα θέματα στο forum, όμως αφενός δεν βρήκα ακριβώς και τις απαντήσεις που ήθελα, ενώ και οι εποχές έχουν αλλάξει... Σκέφτηκα να δημιοσιεύσω ένα νέο θέμα... Ο γιος μου στην Α' Γυμνασίου έχει ξεκινήσει αγγλικά από το δημοτικό - σε ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι της δασκάλας σε γκρουπάκι 2 μαθητών. Η δασκάλα μας ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μπουν στα μαθήματα για το lower και να ξεκινήσουν τώρα προετοιμασία με στόχο να είναι έτοιμοι στο τέλος της Β' Γυμνασίου, δηλαδή σε 16-17 μήνες από τώρα. Μόνο που επειδή τα μαθήματα πλέον θα είναι για το lower, το κόστος θα ανέβει - έτσι θα πληρώνουμε πλέον 45€ εβδομάδα για 2 μαθήματα διάρκειας 1,5 ώρας. Δηλαδή χοντρικά ένα ποσό 160-200 μήνα. Να προσθέσω ότι δεν λαμβάνουμε απόδειξη για τα μαθήματα και πως κάνουμε το δρομολόγιο στο σπίτι της δασκάλας, που είναι περίπου 20 λεπτά χρόνος με το αυτοκίνητο. Χωρίς να γνωρίζω πού κινείται η αγορά, προσωπικά οι τιμές αυτές μου φαίνονται υψηλές και με δεδομένο ότι θα πρέπει να πληρώνουμε αυτά τα χρήματα για ένα διάστημα σχεδόν 14-15 μηνών για την απόκτηση του lower. Ταυτόχρονα στο μυαλό μου το μεταφράζω και ως προς το "hourly rate" της δασκάλας δηλαδή 30€/ώρα για το γκρουπάκι, σταθερό κάθε εβδομάδα επί 3, επί 14, 15 μήνες... Σαφώς και ο καθένας κοστολογεί την αξία της εργασίας του όσο πιστεύει, όμως νιώθουμε κάπως παγιδευμένοι, καθώς πέρα από οτιδήποτε άλλο, δεν είχαμε και κάποια πρότερη σχετική ενημέρωση, απλά μας ανακοινώθηκε ότι έτσι θα είναι από εδώ και πέρα και για τους επόμενους πολλούς μήνες. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες, γιατί είμαι προβληματισμένος και φυσικά μιλάμε για ένα αρκετά μεγάλο έξοδο. Το θέμα είναι οι 3 ώρες την εβδομάδα, οι οποίες είναι λίγες για το B2. Η αύξηση της τιμής θα δικαιολογούταν αν οι 3 ώρες γίνονταν 4,5. 2 ώρες πριν, PixelPioneer είπε Τόσο μεγάλο διάστημα σε φάση pre-lower? Ενώ και το γεγονός ότι μας ανακοινώθηκε ξαφνικά, χωρίς να έχει υπάρξει πρότερη ενημέρωση, δηλαδή όταν είχαμε ρωτήσει για το κόστος και τις τιμές δεν μας πληροφόρησε σχετικά. Είχαμε κάποιες αυξήσεις στις τιμές στην πάροδο των ετών, τις θεώρησα λογικές - αλλά αυτή τη στιγμή όπως έγραψα και αρχικά αισθανόμαστε κάπως εγκλωβισμένοι σε αυτό. Τέλος, μιλάμε για αγγλικά ... και μάλιστα όχι κάτι εξεζητημένο όπως π.χ. ταχύρυθμα ενηλίκων με συγκεκριμένες απαιτήσεις. Είναι γκρουπάκι (μικρό αλλά γκρουπάκι), είναι στο σπίτι της δασκάλας και τέλος χωρίς απόδειξη. Τα βάζω κάτω και σκέφτομαι πως εάν η δασκάλα έχει άλλο ένα παρόμοιο γκρουπάκι, δηλαδή 6 ώρες την εβδομάδα = ~24-30 ώρες εργασίας το μήνα, φτάνει και ξεπερνάει τον βασικό μισθό της Ελλάδας... Αν ήταν και με απόδειξη και κανονικά τα έξοδα ενός ελεύθερου επαγγελματία/επιχείρησης - πόσο θα κόστιζε; Αναρωτιέμαι εάν διάλεξα λάθος επάγγελμα. Η διαφορά του Β1 και του B2 είναι χαοτική. Οι «παραδοσιακές» παιδικές τάξεις πάνε πολύ αργά: A Junior, B Junior και A Senior = A1 B Senior και C Senior = A2 D Senior και Pre-Lower = B1 Επίσης, τα αγγλικά δεν είναι κάτι εξεζητημένο αλλά απαραίτητο εφόδιο που το δημόσιο σχολείο δεν το καλύπτει. 1 ώρα πριν, phanispal είπε Επίσης, δεν ξέρω γιατί στο 2024 κολλάμε με έναν τίτλο όπως Lower και Proficiency, έχεις σκοπό να τον βάλεις σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ; Θέλω να πω, περισσότερο ουσιαστικό είναι να κατέχει σε ικανοποιητικό βαθμό τη γλώσσα, παρά να έχει ένα χαρτί που δε λέει και πολλά, αυτά ήταν για δεκαετία '90 αρχές '00 που νομίζαμε ότι τα πτυχία είναι το παν. Θα βρεις άτομα που δεν έχουν χαρτί και ξέρουν άπταιστα αγγλικά όπως και άτομα που έχουν χαρτί και τα έχουν παρατήσει/δε θυμούνται σχεδόν τίποτα. Αυτό όμως που δε θα βρεις είναι άτομα που να ξέρουν καλά αγγλικά και να μην μπορούν να περάσουν εύκολα τις εξετάσεις. Οι εξετάσεις δεν είναι το παν και έχουν κάποια θέματα, αλλά είναι ένας τρόπος αντικειμενικής αξιολόγησης του ελάχιστου επιπέδου των αγγλικών κάποιου.
*nenya* Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Τα 15€ την ωρα για B2 παντως ειναι αρκετα συνηθισμενο ποσο. Το φαουλ της συγκεκριμένης καθηγητριας ομως ειναι οτι δεν σας εχει κανει καλυτερη τιμη ενω πηγαινετε εσεις ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ (+χωρις αποδειξη). Αυτο θα μπορούσες να συζητήσεις με ομορφο τροπο. Οι μηνες δεν ξερω γιατι σου φαινονται υπερβολικα πολλοι. Ο χρονος παει αναλογα με το επιπεδο στο οποιο στοχεύουμε, την διδακτικη υλη αλλα και το επίπεδο του μαθητη. Πχ μου εχει τυχει με απιστευτο μαθητη να παμε απο B2 απ'ευθειας σε C2 σε διαστημα 5 μηνων. Με την πλειοψηφια ομως δεν ισχυει αυτο. Αν λοιπον η συγκεκριμένη καθηγητρια ειναι σωστη επαγγελματιας και εμπειρη, τοτε εχει υπολογισει καλα τον χρονο που θα χρειαστει το γκρουπακι της. Αν εχεις αμφιβολιες, παλι μπορεις να το συζητησεις εννοειται και να ζητησεις να σου δειξει την ως τωρα εξελιξη στην επιδοση του παιδιου σου. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2024 από *nenya* 2
phanispal Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 2 ώρες πριν, michael92 είπε Αυτό όμως που δε θα βρεις είναι άτομα που να ξέρουν καλά αγγλικά και να μην μπορούν να περάσουν εύκολα τις εξετάσεις. Οι εξετάσεις δεν είναι το παν και έχουν κάποια θέματα, αλλά είναι ένας τρόπος αντικειμενικής αξιολόγησης του ελάχιστου επιπέδου των αγγλικών κάποιου. Αν χρειάζεται να αποδειχθεί με ένα χαρτί η γνώση, συμφωνώ. Αλλά κι εγώ σε όσες δουλειές έχω πάει και μ' έχουν ρωτήσει αν γνωρίζω αγγλικά, και τους απαντώ ότι έχω Proficiency, ούτε καν έχουν ζητήσει να το δουν. Θα μπορούσα κάλλιστα να ψεύδομαι. Όπως κάλλιστα θα μπορούσα να έχω όντως το χαρτί και να μη μπορώ να στείλω ένα email της προκοπής. 2 ώρες πριν, *nenya* είπε Το φαουλ της συγκεκριμένης καθηγητριας ομως ειναι οτι δεν σας εχει κανει καλυτερη τιμη ενω πηγαινετε εσεις ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ (+χωρις αποδειξη) Βέβαια εκείνη μπορεί να θεωρεί ότι έχει ήδη κάνει καλύτερη τιμή, αυτό δεν το γνωρίζουμε.
lector Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Επειδη βλεπω οτι υπαρχει συχνη αναφορα στο θεμα της αποδειξης, να υπενθυμισω οτι εαν κοπει αποδειξη η τιμη θα χρειαστει να παει στα 25+ την ωρα. Φανταζομαι δε θα σας αρεσε και πολυ κατι τετοιο.
acomaedo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 58 minutes ago, lector said: Επειδη βλεπω οτι υπαρχει συχνη αναφορα στο θεμα της αποδειξης, να υπενθυμισω οτι εαν κοπει αποδειξη η τιμη θα χρειαστει να παει στα 25+ την ωρα. Φανταζομαι δε θα σας αρεσε και πολυ κατι τετοιο. Επειδή γίνεται συχνή αναφορά στην απόδειξη, το ότι είναι παράνομο και φοροδιαφυγή το κάνουμε γαργάρα ε;
csontheline Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 11 hours ago, acomaedo said: Επειδή γίνεται συχνή αναφορά στην απόδειξη, το ότι είναι παράνομο και φοροδιαφυγή το κάνουμε γαργάρα ε; Με τέτοια φορολογία, και επειδή κανείς μας δεν είναι άσφαλτος (τάπητας ντε), στο τέλος της ημέρας, την τσέπη έκαστου την βολεύει καλύτερα. Δυστυχώς τα μαύρα υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας στην παρούσα φάση. Ασχέτως αν και εγώ ανήκω σε αυτούς που πληρώνουν την νύφη (ώντας υπάλληλος με κάτασπρη μισθοδοσία).
lector Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 18 ώρες πριν, acomaedo είπε Επειδή γίνεται συχνή αναφορά στην απόδειξη, το ότι είναι παράνομο και φοροδιαφυγή το κάνουμε γαργάρα ε; Αρα μου λες οτι προτιμας να δωσεις 25 αντι για 15, με ανταλλαγμα ενα κομματι κωλοχαρτο που δε θα σου χρησιμευσει σε τιποτα. Πασο, δικα σου λεφτα ειναι, βαλε τους και φωτια και καψε τα αμα γουσταρεις. 7 ώρες πριν, csontheline είπε Ασχέτως αν και εγώ ανήκω σε αυτούς που πληρώνουν την νύφη (ώντας υπάλληλος με κάτασπρη μισθοδοσία). Καμια νυφη δεν πληρωνεις. Πιστευεις οτι αν δεν υπηρχε φοροδιαφυγη θα πληρωνες λιγοτερα; ΥΓ. Για να προλαβω διαφορους καλοπροαιρετους, κι εγω μισθωτος κατασπρος ειμαι, αλλα δε μπορω να κανω κι αλλιως.
acomaedo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 5 minutes ago, lector said: Αρα μου λες οτι προτιμας να δωσεις 25 αντι για 15, με ανταλλαγμα ενα κομματι κωλοχαρτο που δε θα σου χρησιμευσει σε τιποτα. Πασο, δικα σου λεφτα ειναι, βαλε τους και φωτια και καψε τα αμα γουσταρεις. Καμια νυφη δεν πληρωνεις. Πιστευεις οτι αν δεν υπηρχε φοροδιαφυγη θα πληρωνες λιγοτερα; ΥΓ. Για να προλαβω διαφορους καλοπροαιρετους, κι εγω μισθωτος κατασπρος ειμαι, αλλα δε μπορω να κανω κι αλλιως. Η λογική της μείωσης της φοροδιαφυγής δεν είναι ώστε να μειωθεί η φορολογία αλλά να έχουμε καλύτερη υγεία - παιδεία ασφάλεια κλπ. Αλλά είμαστε εκτός θέματος. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα