Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα 

θέλω να αγοράσω ένα PC  για χρήση ιντερνετ και youtube μέχρι 300ε και θέλω επεξεργαστή Ryzen 5-5600G να παίζω και κάνα παιχνίδι ποιο να επιλέξω από τα 2 ,

η κάποιο άλλο να προτείνεται, δεν με ενοχλεί να έχει windows κατέχω απο format windows και απο συναρμολόγηση desktop απλα δεν το εχω με τι πράγματα πρέπει να ταιριάξει (ram motherboard τροφοδοτικό)

https://praxi.gr/homepage/shop/gaming-desktops/vengeance-edge-v3-ryzen-5-5600g-8gb-ddr4-240gb-ssd-no-os-gaming-pc/?skr_prm=WyI1Yjc3NzIzMS05ZGM3LTRjMTQtODNlMi00MDk0ODI4NTBmY2QiLDE3MDc2NzA2MDIzNjgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

https://praxi.gr/homepage/shop/gaming-desktops/praxi-vengeance-cylon-ryzen-5-5600g-8gb-240gb-ssd-radeon-vega-7-no-os-gaming-pc/?skr_prm=WyI1Yjc3NzIzMS05ZGM3LTRjMTQtODNlMi00MDk0ODI4NTBmY2QiLDE3MDc2NzA2MjgzNDgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

ευχαριστώ 

Δημοσ.

Πάνω κάτω τα ίδια είναι σε απόδοση , τώρα όσον αφορά το γούστο θα σου πρότεινα το πρώτο γιατί έχει πιο ωραίο design το κουτί του και πιο ζωντανά χρώματα. Απο εκεί και πέρα μπορείς να βρείς και κομμάτι κομμάτι αλλα δε νομίζω να υπάρχει κάποια τρελή διαφορά σε τιμή .

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον κατέχεις από συναρμολόγηση τότε μην κοιτάς καθόλου το έτοιμο μηχάνημα.

Κάνε τις δικές σου επιλογές ώστε να ξέρεις τι έχεις βάλει μέσα και οτι είναι το καλύτερο δυνατό.

CoolerMaster-MasterBox-Q500L 27€

CoolerMaster-500W-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Wired-80-Plus-Gold 43€

Asus-Prime-B450M-A-II-Motherboard-Micro-ATX 60€

AMD-Ryzen-5-5600G-3-9GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti-me-PSyktra 125€

G-Skill-Aegis-16GB-DDR4-RAM-me-2-Modules-2x8GB-kai-Tachytita-3200-gia-Desktop-F4-3200C16D 40€

eamGroup-MP33-SSD-256GB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0 22€

~330€ με τρομερά καλύτερες προοπτικές...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Εφόσον κατέχεις από συναρμολόγηση τότε μην κοιτάς καθόλου το έτοιμο μηχάνημα.

Κάνε τις δικές σου επιλογές ώστε να ξέρεις τι έχεις βάλει μέσα και οτι είναι το καλύτερο δυνατό.

CoolerMaster-MasterBox-Q500L 27€

CoolerMaster-500W-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Wired-80-Plus-Gold 43€

Asus-Prime-B450M-A-II-Motherboard-Micro-ATX 60€

AMD-Ryzen-5-5600G-3-9GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti-me-PSyktra 125€

G-Skill-Aegis-16GB-DDR4-RAM-me-2-Modules-2x8GB-kai-Tachytita-3200-gia-Desktop-F4-3200C16D 40€

eamGroup-MP33-SSD-256GB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0 22€

~330€ με τρομερά καλύτερες προοπτικές...

Θα συμφωνησω.

Και εγω η απαντηση μου θα ειναι ΚΑΝΕΝΑ ετοιμο κουτι. 

Στηνεις ενα μονος σου.

Το κακο με τα ετοιμα ειναι οτι 100% τα components θα ειναι χαμηλης ποιοτητας εως no-name. Κατι που θα το βρεις μπροστα σου μετα απο καιρο οταν θα θελεις να το αναβαθμισεις και δεν θα μπορεις ή θα πρεπει να πληρωσεις επιπλεον για να αλλαξεις πανω απο ενα κομματι.

• Like 6
Δημοσ.

Αυτή σύνθεση για πόσα χρόνια σε πηγαίνει? Δηλώνω άσχετος με το άθλημα. Έχω ένα lenovo all in one (c260) το οποίο είναι αργό όσο δεν πάει. 

Χρήση είναι μόνο για ίντερνετ και κάνα αρχαίο παιχνίδι ( age of mythology). 

Επίσης , με αυτήν την μητρική παίρνει μελλοντικές αναβαθμίσεις? 

Δημοσ.

Αν μπει απο την αρχη ενας καλος επεξεργαστης και 32 γιγα μνημες δεν παιρνει καποια αλλη αναβαθμιση περα απο καποιον 3d επεξεργαστη οπως πχ ο 5800x3d που αργοτερα θα βρισκεται φθηνοτερα  μεταχειρισμενος .

Εκανα την περασμενη εβδομαδα μια μερικη αναβαθμιση στο συστημα μου με την παραπανω asus b450 , εναν ryzen 5700x και 2x16 γιγα 3600αρες μνημες .

Εκτος απροοπτου ετσι θα παει για οσο αντεξει . Η διαφορα με το προηγουμενο συστημα χαωδης . Θα μπορουσα να βαλω φθηνοτερο επεξεργαστη αλλα ηθελα εξ αρχης εναν δυνατο για να μην ξαναασχοληθω .

Δημοσ.
7 ώρες πριν, serifis4 είπε

Αυτή σύνθεση για πόσα χρόνια σε πηγαίνει? Δηλώνω άσχετος με το άθλημα. Έχω ένα lenovo all in one (c260) το οποίο είναι αργό όσο δεν πάει. 

Αν μιλάς για την σύνθεση του @nickol-us

με την χρήση που ανάφερες θα σε πάει όπως ειπώθηκε σωστά και από τον @papayios
  έως να πεθάνει το PC από βαθειά γεράματα.

Αναβαθμίσεις που δεχεται:

Επεργαστης: έως 5950Χ

RAM: εάν χρειαστεί αναβαθμίζεις από τα 16GB

SSD: βάζεις δεύτερο + μεγαλύτερο

Κάρτα γραφικών: αναλόγως τις ανάγκες σου.

Το μονο που σε περιορίζει είναι η πλατφόρμα των ΑΜ4 όπου έχει κλείσει ως εξέλιξη στον 5950Χ ο οποίος όμως παραμένει ένας εξαιρετικά δυνατός επεξεργαστής για πολύ απαιτητικές εργασίες και θα παραμείνει έτσι για πολλά χρόνια ακόμη.

Φαντάσου ότι με πιο απαιτητικό Gaming (σε low setting βεβαια) αλλα και για office works στο σπίτι μου υπάρχουν σε πλήρη λειτουργία δύο PC το ένα με Intel i7 920 και το άλλο με AMD phenom X6 II 1090T. Μιλάμε για επεξεργαστές και PC που στήθηκαν πριν 17 χρόνια και με μικρές φθηνές αναβαθμίσεις μένουν ακόμη κάτι παραπάνω από μάχημα.

Ή χρήση σου είναι πολύ βασικη. Το σύστημα που προτάθηκε είναι μια χαρά και με καλή αναβαθμησιμοτητα με βάση τις ανάγκες σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, serifis4 said:

O 5600g σε σχέση με τον j1900(που πιθανοτατα φοράει το c290) είναι ~18φορες ταχύτερος.

(Εδώ να πως ακόμα και καινούργιοι οι jxxx ήταν αρκετά αργοί.

Προοριζονταν για nas και slim κατασκευες λόγο χαμηλής καταναλωσης)

Αλλά δική μου γνώμη-εαν δεν θέλεις να ξανασχοληθεις με το μηχανημα- είναι να ανέβεις σε budget και να πας εξαρχής σε μεγαλύτερο nvme+ 32gb ram.

Μπορείς να το πας και τμηματικά, δλδη να πας σε 240gb + 16gb ram και προσθέτεις στην πορεία επιπλέον ram και μεγαλύτερο nvme αλλά κατά την γνώμη μου δεν πολύ αξίζει.

Όσο για το πόσο καιρό θα σου κρατήσει, για βασικές εργασίες γραφείου κ browsing με 5600g θα σε πάει άνετα 5ετια αρκεί στο ενδιάμεσο να μην ξεμείνεις από αποθηκευτικό χώρο στον nvme(πρακτικά να μην ξεπεράσεις ενα 20% ελεύθερο) και να σε φτάνει η ram για αυτά που θες να κάνεις.

Αυτά τα 2 πρακτικά θα σου δημιουργήσουν κολλήματα σε καθημερινή/απλή χρήση και όχι το cpu

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Καλυτερα να μαζεψεις μεταζειρισμενα κομματια και να φτιαξεις ενα pc η ενα ολοκληρο. Αν πας για καινουργια σωστο ειναι να δωσεις κατι παραπανω και να πας σε σειρα 8000.

Δημοσ.
Στις 11/2/2024 στις 7:32 ΜΜ, #piter# είπε

Καλησπέρα 

θέλω να αγοράσω ένα PC  για χρήση ιντερνετ και youtube μέχρι 300ε και θέλω επεξεργαστή Ryzen 5-5600G να παίζω και κάνα παιχνίδι ποιο να επιλέξω από τα 2 ,

η κάποιο άλλο να προτείνεται, δεν με ενοχλεί να έχει windows κατέχω απο format windows και απο συναρμολόγηση desktop απλα δεν το εχω με τι πράγματα πρέπει να ταιριάξει (ram motherboard τροφοδοτικό)

https://praxi.gr/homepage/shop/gaming-desktops/vengeance-edge-v3-ryzen-5-5600g-8gb-ddr4-240gb-ssd-no-os-gaming-pc/?skr_prm=WyI1Yjc3NzIzMS05ZGM3LTRjMTQtODNlMi00MDk0ODI4NTBmY2QiLDE3MDc2NzA2MDIzNjgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

https://praxi.gr/homepage/shop/gaming-desktops/praxi-vengeance-cylon-ryzen-5-5600g-8gb-240gb-ssd-radeon-vega-7-no-os-gaming-pc/?skr_prm=WyI1Yjc3NzIzMS05ZGM3LTRjMTQtODNlMi00MDk0ODI4NTBmY2QiLDE3MDc2NzA2MjgzNDgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

ευχαριστώ 

Αν θες παιχνίδια ξεχνάς τον 5600g και τις apu και βάζεις κάρτα γραφικών. Υπάρχουν και φθηνά cpu (π.χ 5500 ryzen με b450) που δεν θα ξεφυγεις δραματικά από το budget με μια rx 6600 και φυσικά καμία σχέση απόδοση σε gaming με τις apu

Δημοσ.

Eμενα μου αρεσει αυτη η συνθεση γιατι εκτος απο τη  τιμη της (330Ε), εχει πολλες δυνατοτητες αναβαθμισης, οπως x3d cpu, καρτα γραφικων,  32gb μνημη, ο δισκος μικρος, αλλα ΟΚ αφινεις εκει μονο το λειτουργικο και προσθετεις ssd sata. Καινουργια η μεταχειρισμενα, κι εχεις ετσι ενα αξιοπρεπες μηχανημα για πολλα χρονια. Αν χρειαζομουν αυτης της κατηγοριας PC δεν θα το σκεφτομουν δευτερη φορα. Ισως αλλαζα το κουτι με καποιο που να περνει, dvd player, αν το χρειαζομουν

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 11/2/2024 στις 7:32 ΜΜ, #piter# είπε

Καλησπέρα 

ευχαριστώ 

καλησπέρα σας, επειδή πρίν λίγο καιρό ο τεχνικός μου, μου είπε να πάρω έτοιμο αυτά των public, με το που μπήκα στην σελίδα των public, είδα ότι τα public συνεργάζετε με την εταιρεία που έχετε βάλει τα link από τα έτοιμα συστήματα που θέλατε να σας πούμε την άποψή μας, επειδή εγώ είμαι σε διαδικασία να φτιάξω κομμάτι-κομμάτι καινούριο υπολογιστή αλλά από περιέργια πήρα τηλέφωνο στην συγκεκριμένη εταιρεία Praxi με έδρα την θεσσαλονίκη, πάνω στην κουβέντα που είχα μαζί τους για ένα έτοιμο υπολογιστή που δεν είχε κάρτα γραφικών, τους είπα ότι θα μπορώ μετά από 1-1.5 χρόνο να κοτσάρω μια κάρτα γραφικών και άλλο τροφοδοτικό που να μπορεί να σηκώνει την κάρτα γραφικών που θα βάλω και μου απαντήσανε το εξής, όχι δεν μπορείτε να την βάλετε εσείς, τις λέω γιατί? γιατί πρέπει να το φέρετε εδώ σε εμάς(εγώ παρεπειπτώντος μένω αθήνα), να το στείλω εγώ τον υπολογιστή από αθήνα θεσσαλονίκη, να μου το βάλουν οι ίδιοι την κάρτα γραφικών, γιατί εαν το έκανα μόνος μου χωρίς να τους το στείλω και να το βάλουν εκείνοι χάνω την εγγύηση που είναι 3 χρόνια εγγύηση και αυτό(συγνώμη για την λέξη που θα πω) είναι μαλακία γιατί με το που έκλεισα το τηλέφωνό με την εταιρεία praxi, πήρα για να το τσεκάρω στα public και ρώτα κάποιο "συγκεκριμένο" ΄που είναι από αυτά που πουλάνε σε συνεργασία με την εταιρεία της θεσσαλονίκης και πάνω στην κουβέντα τους ρωτάω το ίδιο πράγμα και μου λέει η κοπέλα στο τηλεφωνικό κέντρο αυτό γιατί να μην μπορείτε να το βάλετε εσείς? απλά πρέπει να μιλήσετε απευθείας με την εταιρεία που συνεργαζόμαστε, ΑΛΛΑ Λόγια να αγαπιόμαστε λέω εγώ, άλλα λέει ο ένας και άλλα λέει ο άλλος, ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ? μην ασχολείσαι με έτοιμα συστήματα, δείτε το συγκεκριμένο video και θα καταλάβετε 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...