SeNNinhA Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Chris2756 είπε Η/Υ, ηχοσύστημα + τηλεόραση απάνω δίχως προβλήματα! A) Στους 4 μήνες βλάβη! (Μου το αντικατέστησαν..) (Το νέο που παρέλαβα) στον 1 χρόνο και 4 μήνες θέλει μπαταρίες!!!! Επικοινώνησα με την εταιρεία και μου 'παν: 1) Tο κόστος των μπαταριών είναι γύρω στα 150€ (75€ + 75€ για 2 x 12v στα 7Ah), και πως σε αυτά τα χρήματα δε με συμφέρει η αντικατάσταση..... 2) Τέλος, μου είπαν πως η βλάβη μπορεί να οφίλεται σε ζημιά πλακέτας και οχι μπαταριών!!!!! 3) Μου πρότειναν λοιπόν να προβώ σε αγορά νέου!!! Δηλαδή κάθε 1,5 χρόνο να δίνω από 220 ΕΥΡΩ για UPS.. Γ) Τελικά το άνοιξα για να τις αντικαταστήσω εγώ με 2 x 12v στα 9Ah με κόστος 35€ ΚΑΙ ΟΙ 2!!! Βέβαια αυτό που αντίκρυσα ήταν μια ουλιά σοκαριστικό.. Η μια από τις 2 μπατασίες ήταν σα να 'ταν μπαλωταρισμένη. 2 ΤΡΥΠΕΣ (μια στην κάθε πλευρά) περίπου 2εκ!! Είχε λιώσει από θερμοκρασία και στα 2 σημεία και είχε γίνει ένα με το πλαστικό σασί!! Επικοινώνησα με την επισημη υποστήριξη και μου 'παν πως το μοντέλο αυτό έχει πολλά προβλήματα! Μεπολύ κόπο αφαίρεσα τις παλαιές και κούμπωσα τις 2 νέες.. Μέχρι στιγμής λειτουργεί μια χαρά. Τέλος μου είπαν πως αυτό το UPS είναι από τα φθηνά μοντελα με αντίστοιχα υλικά.. Αδερφε μου, να αγιασει το στομα σου? Δεν ξερω πως, ενω θελουμε σουπερ επεξεργαστη, ουαου καρτα γραφικων, μπολικη μνημη και τα ακριβοπληρωνουμε, κοιταμε να βγαλουμε απο την μυγα ξυγκι, σε UPS . τροφοδοτικα, ψυκτρες κι ανεμιστηρες. Μετα βγαινουμε στα σαιτς και κλαιμε γιατι μας καηκε η μητρικη, ταπαιξε η μνημη κτλ κτλ. Τι με νοιαζει εμενα αν ειναι APC, Μερτσεντα, η Καντιλακ? Τι να τοκανω αν το UPS μου σε 50% φορτιο κρατα 20 λεπτα, αλλα σε φουλ φορτιο 3 δευτερολεπτα. Τι να το κανω αν ναι μεν εχει ποιοτικα, πριζες, καλωδια, πυκνωτες σουμικον, αντιστασεις τζιψικον, αλλα μου δινει τροποποιημενο ημιτονο. Τι να το κανω αν ο σταθεροποιητης ενεργοποιειται οταν πεση η ταση στα 160v η ανεβει στα 260v. Tελος για να διαλλεξω το σωστο UPS, πρεπει ναχω γνωσεις ηλεκτρολογου, μηχανολογου του πολυτεχνειου. Οχι, ρε παιδια, σαν απλος καταναλωτης θελω, καθαρο ημιτονο, σωστους χρονους μεταβασης απο ρευμα σε μπαταρια και το αντιστροφο, να κραταει 5-10 λεπτα; για να σωσω την εργασια μου, να κρατανε οι μπαταριες του 2-3 χρονια και ναναι ευκολες στην αντικατσταση τους. Δηλαδη ενα καλης ποιοτητας on line, λεγε με χιλιαρικο + και βεβαια οι κατλληλες μετατροπες στον ηλεκτρικο πινακα, κανα 500αρικο. Για να εχω πραγματι μια 90% προστασια. Ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα για να αυτοπαραμυθιαζομαι οτι ταχα μου εχω ασφαλεια. Μερικά points Στον πίνακα για τα βασικά θέλεις για τα βασικά περίπου 150-200 ευρώ (επιτήρητης + Τ2 αντικεραυνικη + ηλεκτρολογος). Λιγότερο από ένα φθηνό UPS. Προστατεύεις ΟΛΕΣ τις συσκευές του σπιτιού. Ένα online UPS και τζάμπα να στο δώσουν οι περισσότεροι δε θα το πάρουν γιατί κάνει δεδομένα θόρυβο μιας και ο/οι ανεμιστήρες του δουλεύουν συνέχεια και εκτός από μικροι δεν είναι και ήσυχοι. Εάν φτιάξεις τον πίνακα βολεύεσαι και με πολύ πιο φθηνό UPS μιας και το θέλεις μόνο ως power source. Ένα επώνυμο πιστοποιημενο πολυπριζο (Τ3 προστασία) 3 θέσεων δεν κάνει πάνω από 25 ευρώ. Πιο φθηνά βγαίνουν υπολογίζοντας τις βασικές συσκευές του σπιτιού. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από SeNNinhA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα