Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι σχεση εχει το ποσα πολυπριζα εχει πανω με το αν καταστρεφονται οι μπαταριες; Και 13 πολυπριζα να εχεις πανω, δεν εχει καμια σημασια εφοσον τα watt δε τα ξεπερνας.

Η μονη συντηρηση που μπορεις να κανεις στις μπαταριες ειναι τακτικα να τις αδειαζεις καπου στο 30-40%.

Δεν ειπα οτι δεν ειναι ποιοτικο το APC, αλλα δεν ειναι αυτο που ζηταει ο TS που θελει αυτονομια.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επίσης συνήθως, σε μικρές διακοπές ρεύματος που οφείλονται σε μικρές βλάβες, το ρεύμα επανέρχεται το πολύ σε 45'. Άρα μια μπαταρία αρκεί. Σε μεγαλύτερες βλάβες το ρεύμα κάνει πάνω από 2 ώρες. Συνεπώς και 2η μπαταρία να έχει, θα έχει το πολύ 1,5 ώρα. Άρα δε συμφέρουν τα παραπάνω λεφτά για να καλύψει αυτό το μικρό ενδεχόμενο των 45' παραπάνω. Είναι εκτός του μέσου όρου.

2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Τι σχεση εχει το ποσα πολυπριζα εχει πανω με το αν καταστρεφονται οι μπαταριες; Και 13 πολυπριζα να εχεις πανω, δεν εχει καμια σημασια εφοσον τα watt δε τα ξεπερνας.

Η μονη συντηρηση που μπορεις να κανεις στις μπαταριες ειναι τακτικα να τις αδειαζεις καπου στο 30-40%.

Δεν ειπα οτι δεν ειναι ποιοτικο το APC, αλλα δεν ειναι αυτο που ζηταει ο TS που θελει αυτονομια.

Ακριβώς. Τα ξεπερνάνε κατά πολύ τα watt.

Θα σου πω και συγκεκριμενο περιστατικο. 1000αρι ups  με συνδεδεμενα σε 2 πολυμπριζα στο σαλονι tv, ηχοσυστημα, ρουτερ, playstation, 2 εξωτερικους δισκους 3.5" και media pc. Δίπλα από το σαλόνι ήταν η κουζίνα. Έρχονταν 3ο πολύμπριζο που είχε πάνω καφετιέρα, τοστιέρα και οτι μικροσυσκευη έπαιρνε γιατι έλεγε οτι απο διακοπη ρεύματος είχε καει η προηγουμενη καφετιέρα. Και το καλύτερο. Όταν η κυρία σκούπιζε, έβαζε στο ίδιο πολύμπριζο και την ηλεκτρική σκούπα που από μόνη της ήταν 900w!!!!!!!!!!! Πες μου τώρα αν αυτό το ups το επαιρνε κάποιος, τι πιθανότητα είχε να του βγάλει έστω και τρίμηνο.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, padelis100 είπε

Καταλαβαινεις πως το ποσα πολυπριζα εχεις πανω , δεν εχει σχεση με το φορτιο. Απλα προφανως συνηθως οταν βαλεις αρκετες πριζες θα μαζευονται και τα watt. Αλλα δε σημαινει απαραιτητα αυτο. Πχ εγω οντως εχω 3 πολυπριζα πανω στο UPS με καμια 15αρια πριζες αλλα ειναι υπολογισμενα τα watt και τα σηκωνει ανετα.

Εξαλλου και με μια πριζα το στελνεις αδιαβαστο το UPS ,μια σκουπα να βαλει πανω η μανα 😛

Η ο αλλος σε αξιολογηση σκρουτζ που ειχε βαλει πανω 3 εκτυπωτες λειζερ (!!) και γκρινιαζε οτι αρπαξε φωτια.

Συμφωνω και στο οτι οι πιο πολλες διακοπες θα διαρκεσουν η πολυ λιγο ή αρκετες ωρες. Αλλα εφοσον ζηταει τη μεγιστη αυτονομια, ε θα κοιταξει να παρει κατι με οσο το δυνατον περισσοτερες μπαταριες.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dantε είπε

Καταλαβαινεις πως το ποσα πολυπριζα εχεις πανω , δεν εχει σχεση με το φορτιο. Απλα προφανως συνηθως οταν βαλεις αρκετες πριζες θα μαζευονται και τα watt. Αλλα δε σημαινει απαραιτητα αυτο. Πχ εγω οντως εχω 3 πολυπριζα πανω στο UPS με καμια 15αρια πριζες αλλα ειναι υπολογισμενα τα watt και τα σηκωνει ανετα.

Εξαλλου και με μια πριζα το στελνεις αδιαβαστο το UPS ,μια σκουπα να βαλει πανω η μανα 😛

Η ο αλλος σε αξιολογηση σκρουτζ που ειχε βαλει πανω 3 εκτυπωτες λειζερ (!!) και γκρινιαζε οτι αρπαξε φωτια.

Συμφωνω και στο οτι οι πιο πολλες διακοπες θα διαρκεσουν η πολυ λιγο ή αρκετες ωρες. Αλλα εφοσον ζηταει τη μεγιστη αυτονομια, ε θα κοιταξει να παρει κατι με οσο το δυνατον περισσοτερες μπαταριες.

Αυτά ακριβώς λέω φίλε μου. Δε διαφωνούμε. Εσύ σωστά τα έχεις υπολογίσει. Οι περισσότεροι όμως συνδέουν όλο τον ηλεκτρολογικό πίνακα πάνω. Για αυτό δεν αγοράζω ποτέ μεταχειρισμένα ups.

Στο θέμα τώρα της αυτονομίας, ο άνθρωπος έχει τα δεδομένα. Ας αποφασίσει τι τον συμφέρει και ανάλογα πάντα με το ποσό που μπορεί να διαθέσει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Μεταχειρισμενο γιατι να μη παρει;

Επισης γραφει οτι θελει αυτονομια. Αυτο που του προτεινεις παλι 1 μπαταρια εχει, μικρη διαφορα σε σχεση με αυτο που εχει τωρα.

Εχει και μεγαλυτερα.

Ας παρει το 1600VA (διπλασια απο τα 850VA που εχει τωρα) με 215 ευρω ωστε να του κρατησει διπλασιο χρονο που θελει.

Αυτο δεν ειναι το ζητουμενο?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Εχει και μεγαλυτερα.

Ας παρει το 1600VA (διπλασια απο τα 850VA που εχει τωρα) με 215 ευρω ωστε να του κρατησει διπλασιο χρονο που θελει.

Αυτο δεν ειναι το ζητουμενο?

Μιλησα για το συγκεκριμενο μοντελο. Προφανως μπορει να παρει μεγαλυτερο.Αλλα δε θα εδινα 215 ευρω για το συγκεκριμενο apc και για τη χρηση που το θελει. Θα πηγαινα σε φθηνοτερο.

Δημοσ.
Στις 11/2/2024 στις 7:21 ΜΜ, tasanton είπε

Δες και τη λύση των refurbished επώνυμων, π.χ. APC.

Αγόρασα 2 καλά μοντέλα πριν 3 χρόνια και δεν έχουν βγάλει κανένα πρόβλημα.

Μπορείς να δεις Cosmodata και e-develop (από εδώ τα πήρα, δεν ξέρω αν ακόμα έχει refurbished).

Θα μπω να δω μπας και βρω κάτι... θα πεταχτώ και μια βόλτα σε ενα τοπικό κατάστημα με pc, παλιά μου είχε φέρει refurbished οθόνη 24" για τις κάμερες.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.. Θα ρίξω μια ματιά και στα καταστήματα με refurbished μπας και βρω κάτι.. 

Δημοσ.

Δε βλεπω κανενα νοημα για refurbished. Δεν σου προσφερει κατι παραπανω απο ενα κλασσικο μεταχειρισμενο. Εγω κατι τετοιο θα κοιταγα

Δημοσ.

Συνήθως τα refurbished συνοδεύονται από 1 χρόνο εγγύησης. Επίσης τον έλεγχό τους έχουν κάνει π.χ. η αντιπροσωπεία ή κάποιο κατάστημα που τα πουλά ως τέτοια.

Το μεταχειρισμένο έχει μόνο την καλή πίστη ότι ο ιδιοκτήτης του το σεβάστηκε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/2/2024 στις 9:32 ΠΜ, padelis100 είπε

Επίσης συνήθως, σε μικρές διακοπές ρεύματος που οφείλονται σε μικρές βλάβες, το ρεύμα επανέρχεται το πολύ σε 45'. Άρα μια μπαταρία αρκεί. Σε μεγαλύτερες βλάβες το ρεύμα κάνει πάνω από 2 ώρες. Συνεπώς και 2η μπαταρία να έχει, θα έχει το πολύ 1,5 ώρα. Άρα δε συμφέρουν τα παραπάνω λεφτά για να καλύψει αυτό το μικρό ενδεχόμενο των 45' παραπάνω. Είναι εκτός του μέσου όρου.

Θα σου πω και συγκεκριμενο περιστατικο. 1000αρι ups  με συνδεδεμενα σε 2 πολυμπριζα στο σαλονι tv, ηχοσυστημα, ρουτερ, playstation, 2 εξωτερικους δισκους 3.5" και media pc. Δίπλα από το σαλόνι ήταν η κουζίνα. Έρχονταν 3ο πολύμπριζο που είχε πάνω καφετιέρα, τοστιέρα και οτι μικροσυσκευη έπαιρνε γιατι έλεγε οτι απο διακοπη ρεύματος είχε καει η προηγουμενη καφετιέρα. Και το καλύτερο. Όταν η κυρία σκούπιζε, έβαζε στο ίδιο πολύμπριζο και την ηλεκτρική σκούπα που από μόνη της ήταν 900w!!!!!!!!!!! Πες μου τώρα αν αυτό το ups το επαιρνε κάποιος, τι πιθανότητα είχε να του βγάλει έστω και τρίμηνο.

Και αυτο γιατι ολοι ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι το UPS θα τους προστατεψει τις συσκευες τους ενω η πλειονοτητα των UPS εχουν ελαχιστη ή και καθόλου προστασια.

Αντι να βαλουν απλά ενα Επιτηρητη Τασης στον ηλεκτρολογικο τους πινακα (και τα υψηλές τασεις ειναι επιβλαβεις για τις συσκευες μας αλλα και οι πολυ χαμηλες τασεις ειναι επισης επιβλαβεις)

Επιτηρητής (τάσης) φάσεων και ουδέτερου - Γιατί, πως και πού χρησιμεύει; - Electricalnews

Ενδεικτικα κοστη επωνυμων 

ABB Επιτηρητής φάσεων 3P+N Υπέρτασης/Υπότασης 798036730 | ΚΑΥΚΑΣ (kafkas.gr)

SCHNEIDER-ELECTRIC Επιτηρητής φάσεων 114-329V AC 2CO 120210005 | ΚΑΥΚΑΣ (kafkas.gr)

Δεν μιλαω για αντικεραυνικη προστασια που ειναι πιο περιπλοκο θεμα (κανονικα θελεις και τους 3 τυπους, Τ1 + Τ2  + Τ3) αλλα από το τιποτε μπορεις ευκολα να εχεις Τ2 (στον πίνακα) + Τ3 στις πριζες/πολυπριζα και να εισαι αρκετα καλυμενος

Υπερτάσεις - Electricalnews

Σημειωση: Πολιτικος μηχανικος ειμαι οποτε οι ηλεκτρολογοι να με συγχωρεσουν για την αγνοια καποιας βαθυτερης γνωσης του αντικειμενου. Κι εγω ηλεκτρολογο εφερα να μου εγκαταστησει εστω τα βασικα.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 3
Δημοσ.
2 hours ago, Dantε said:

Και οταν λεμε για ελεγχο ,δηλαδη τι θα εχουν κανει; Αν δουλευει η οχι θα εχουν τσεκαρει, χαιρω πολυ.

Το συγκεκριμένο κατάστημα από όπου αγόρασα τα δικά μου, 3 χρόνια πλέον χωρίς πρόβλημα, έκανε εκτενή έλεγχο στα κυκλώματα πέραν των μπαταριών (επειδή ξέρω τον ιδιοκτήτη και τί "ψείρας" είναι, μάλιστα για ένα τρίτο που έλεγξε, μου είπε όχι.). Και μην ξεχνάς ότι δίνουν και εγγύηση.

Σε κάθε περίπτωση, κάποιος αποφασίζει αν ένα μεταχειρισμένο είναι καλύτερο από ένα refurbished.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, andreaspA είπε

τι κακο κανουν τα 3 πολυπριζα επανω στο ups ?

Πρακτικά κανένα, αλλά να είναι απλά και καλά πολύπριζα και όχι πολύπριζα surge protector, τα οποία λόγω των συστημάτων τους φιλτραρίσματος (ανάλογα προφανώς με τον τύπο τους) μπορεί να οδηγούν το UPS να μην αντιλαμβάνεται 100% το φορτίο που πρέπει συνολικά να παρέχει).

Η σωστή γενικά τοποθέτηση είναι η εξής:

Πρίζα Σπιτιού (wall socket) > UPS > Πολύπριζο (Power Strip) > Συσκευές.

Και μπορείς να συνδέσεις τόσα πολύπριζα όσα είναι τα UPS power sockets (ή σε σειρά με άλλο πολύπριζο), με την προϋπόθεση ότι το συνολικό φορτίο (Watt) όλων των συσκευών που συνδέονται στα πολύπριζα είναι κάτι που μπορεί το UPS να το υποστηρίξει (και για το χρόνο που κάποιος θέλει).    

• Like 1
Δημοσ.
Στις 12/2/2024 στις 12:20 ΠΜ, padelis100 είπε

Μην αγοραζεις μεταχειρισμενα ή referbished ups. Παρε αυτο:

https://www.skroutz.gr/s/25668078/APC-Back-UPS-Line-Interactive-950VA-520W-me-4-Schuko-Prizes.html

Εχω 2 και τα συστηνω και σε πελατες. Σταθερα, ανθεκτικα, κρατανε πολυ οταν πεφτει το ρευμα και δε βγαζουν προβληματα.

Η/Υ, ηχοσύστημα + τηλεόραση απάνω δίχως προβλήματα!

A) Στους 4 μήνες βλάβη! (Μου το αντικατέστησαν..)

B) (Το νέο που παρέλαβα) στον 1 χρόνο και 4 μήνες θέλει μπαταρίες!!!!
Επικοινώνησα με την εταιρεία και μου 'παν:
1) Tο κόστος των μπαταριών είναι γύρω στα 150€ (75€ + 75€ για 2 x 12v στα 7Ah), και πως σε αυτά τα χρήματα δε με συμφέρει η αντικατάσταση.....
2) Τέλος, μου είπαν πως η βλάβη μπορεί να οφίλεται σε ζημιά πλακέτας και οχι μπαταριών!!!!!
3) Μου πρότειναν λοιπόν να προβώ σε αγορά νέου!!!
Δηλαδή κάθε 1,5 χρόνο να δίνω από 220 ΕΥΡΩ για UPS..

Γ) Τελικά το άνοιξα για να τις αντικαταστήσω εγώ με 2 x 12v στα 9Ah με κόστος 35€ ΚΑΙ ΟΙ 2!!!
Βέβαια αυτό που αντίκρυσα ήταν μια ουλιά σοκαριστικό.. Η μια από τις 2 μπατασίες ήταν σα να 'ταν μπαλωταρισμένη. 2 ΤΡΥΠΕΣ (μια στην κάθε πλευρά) περίπου 2εκ!! Είχε λιώσει από θερμοκρασία και στα 2 σημεία και είχε γίνει ένα με το πλαστικό σασί!! Επικοινώνησα με την επισημη υποστήριξη και μου 'παν πως το μοντέλο αυτό έχει πολλά προβλήματα! Μεπολύ κόπο αφαίρεσα τις παλαιές και κούμπωσα τις 2 νέες.. Μέχρι στιγμής λειτουργεί μια χαρά.

Τέλος μου είπαν πως αυτό το UPS είναι από τα φθηνά μοντελα με αντίστοιχα υλικά..

Στις 13/2/2024 στις 4:26 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Και αυτο γιατι ολοι ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι το UPS θα τους προστατεψει τις συσκευες τους ενω η πλειονοτητα των UPS εχουν ελαχιστη ή και καθόλου προστασια.

Αντι να βαλουν απλά ενα Επιτηρητη Τασης στον ηλεκτρολογικο τους πινακα (και τα υψηλές τασεις ειναι επιβλαβεις για τις συσκευες μας αλλα και οι πολυ χαμηλες τασεις ειναι επισης επιβλαβεις)

Επιτηρητής (τάσης) φάσεων και ουδέτερου - Γιατί, πως και πού χρησιμεύει; - Electricalnews

Ενδεικτικα κοστη επωνυμων 

ABB Επιτηρητής φάσεων 3P+N Υπέρτασης/Υπότασης 798036730 | ΚΑΥΚΑΣ (kafkas.gr)

SCHNEIDER-ELECTRIC Επιτηρητής φάσεων 114-329V AC 2CO 120210005 | ΚΑΥΚΑΣ (kafkas.gr)

Δεν μιλαω για αντικεραυνικη προστασια που ειναι πιο περιπλοκο θεμα (κανονικα θελεις και τους 3 τυπους, Τ1 + Τ2  + Τ3) αλλα από το τιποτε μπορεις ευκολα να εχεις Τ2 (στον πίνακα) + Τ3 στις πριζες/πολυπριζα και να εισαι αρκετα καλυμενος

Υπερτάσεις - Electricalnews

Σημειωση: Πολιτικος μηχανικος ειμαι οποτε οι ηλεκτρολογοι να με συγχωρεσουν για την αγνοια καποιας βαθυτερης γνωσης του αντικειμενου. Κι εγω ηλεκτρολογο εφερα να μου εγκαταστησει εστω τα βασικα.

Αδερφε μου, να αγιασει το στομα σου?

Δεν ξερω πως, ενω θελουμε σουπερ επεξεργαστη, ουαου καρτα γραφικων, μπολικη μνημη και τα ακριβοπληρωνουμε, κοιταμε να βγαλουμε απο την μυγα ξυγκι, σε UPS . τροφοδοτικα, ψυκτρες κι ανεμιστηρες. Μετα βγαινουμε στα σαιτς και κλαιμε γιατι μας καηκε η μητρικη, ταπαιξε η μνημη κτλ κτλ. Τι με νοιαζει εμενα αν ειναι APC, Μερτσεντα, η Καντιλακ? Τι να τοκανω αν το UPS μου σε 50% φορτιο κρατα 20 λεπτα, αλλα σε φουλ φορτιο 3 δευτερολεπτα. Τι να το κανω αν ναι μεν εχει ποιοτικα, πριζες, καλωδια, πυκνωτες σουμικον, αντιστασεις τζιψικον, αλλα μου δινει τροποποιημενο ημιτονο. Τι να το κανω αν ο σταθεροποιητης ενεργοποιειται οταν πεση η ταση στα 160v η ανεβει στα 260v. Tελος για να διαλλεξω το σωστο UPS, πρεπει ναχω γνωσεις ηλεκτρολογου, μηχανολογου του πολυτεχνειου.

Οχι, ρε παιδια, σαν απλος καταναλωτης θελω, καθαρο ημιτονο, σωστους χρονους μεταβασης απο ρευμα σε μπαταρια και το αντιστροφο, να κραταει 5-10 λεπτα; για να σωσω την εργασια μου, να κρατανε οι μπαταριες του 2-3 χρονια και ναναι ευκολες στην αντικατσταση τους. Δηλαδη ενα καλης ποιοτητας on line, λεγε με χιλιαρικο + και βεβαια οι κατλληλες μετατροπες στον ηλεκτρικο πινακα, κανα 500αρικο. Για να εχω πραγματι μια 90% προστασια. Ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα για να αυτοπαραμυθιαζομαι οτι ταχα μου εχω ασφαλεια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...