Προς το περιεχόμενο

Επιλογη Θηκης για Εξωτερικο Σκληρο

jrdn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα στο forum, ψαχνω για θηκη μετατροπης εσωτερικου σκληρου δισκου σε εξωτρικό. Εχω χρησημοποιησει για λιγο αυτη τη θηκη:

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1027&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=146937&Merchant_Id=1&sts_cid=3

που ειναι και φτηνη, αλλα σκεφτομαι να εχει +firewire και με ενδιαφερει και αυτη:

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=1529

Αλλες προτασεις υπαρχουν?

Δημοσ.
Εγώ πήρα αυτό και νομίζω ότι είναι ό' date='τι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς, σε λογική τιμή, καθώς έχει και δικό της fan εσωτερικά.

http://www.globalpremier.com/me720u2+1394.html[/quote']

Esy apo ekei to pires h yparxei kai stin Ellada? Stelnei auto to e-shop Ellada kai an nai mono me credit card h exei kai antikatavoli?

Δημοσ.

Εγώ το πήρα από εκεί, με πιστωτική κάρτα. Στέλνει και Ελλάδα με UPS, είναι λίγο ακριβά τα μεταφορικά αλλά στο σύνολο, και με τη διαφορά νομίσματος, σου έρχεται στα ίδια λεφτά με εδώ. Με τη διαφορά ότι για μένα είναι ποιοτικά καλύτερο. Έχω δυο τέτοια κουτιά, ένα 3.5 κι ένα 5.25, τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Δημοσ.

Κωδικός προϊόντος : 480428

Κατασκευαστής : CHRONOS

Εξωτερικό κουτί για σκληρούς δίσκους 3.5'

Σύνδεση με τον H/Y μέσω θύρας USB 2.0 για μεγάλες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων (ως 480mbps)

Plug and Play για εύκολη εγκατάσταση

Για Win98se/me/2000/xp και mac os 8.6 και πάνω

EXO KAMIA DEKARIA TO PLAISIO TA EXEI 43 EURO EGO TA DINO 30 EURO

PERIEXEI TROFODOTIKO, KALODIA,CD,USB KALODIO, DILADI OTI XREIAZETE

EINAI PARA POLI KALO ME DIKOTOY ANEMISTIRAKI KAI LEITOYRGEI APSOGA

OPIOS THELI AS STEILEI PM

Δημοσ.

Γενικά, ό,τι κι αν επιλέξεις, θα σου πρότεινα, αν έχεις σκοπό να το δουλεύεις αρκετά, να παραμείνεις μακριά από πλαστικά κουτιά και να πάρεις αλουμινένιο, που συγκρατεί τη θερμότητα. Επίσης, να διευκρινήσεις τη μέγιστη χωρητικότητα που υποστηρίζει, υπάρχουν chipsets που δε δουλεύουν με πάνω από 200MB...Καλή επιλογή!

Δημοσ.

re file galanta tora sobara milas na einai alouminenio gia na krata ti thermotita ? ti pragmata einai afta ola prospathoun na ta paragoun me plastiko gia na min krata tin thermotita kai esi les to anditheti anine dinaton ena deftero gia tin ora ola einai gia 200 mb alla gia bres moy enan tetio disko poy na exis ke ta 200 mb , einai giro sta 183 mb den mporis na paris 100% apo to disko

Δημοσ.

Εγώ έχω αυτή την θήκη (Firewire + usb 2)

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1027&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=146944&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Και έχω βάλει μέσα έναν IBM 80GB δίσκο. (προτίμησα IBM επειδή έχει ρύθμιση για την στάθμη του θορύβου και τις επιδόσεις. Το έχω βάλει στο αθόρυβο και δεν ακούγεται καθόλου η κεφαλή στο seek, μόνο το μοτεράκι περιστροφής του δίσκου όσο ακούγεται. Και η πτώση στις επιδόσεις είναι 1-3%, δηλαδή αμελητέα για εξωτερικό δίσκο). Αυτό έχει και σαν αποτέλεσμα να μην ζεσταίνεται καθόλου.

Αν σε ενδιαφέρει και είσαι Πάτρα, στον δίνω σεταρισμένο όπως είναι με 110€ (έχω βάλει στο μάτι ένα μικρότερο, που να μην χρειάζεται εξωτερικό τροφοδοτικό).

Stavros D.

AMD 2500@3200, 1GB/400MHz,200+120+80GB HDD, Radeon 9600XT, Toshiba DVD-R, Terratec DMX 6Fire 24/96 + iPAQ 4150 με SD 512MB Kingston

Δημοσ.

Φίλε Ανδρομάχε, είσαι λίγο επιθετικός; Πάντως, θα σου συνιστούσα πριν πεις κάτι να έχεις μια γνώση επί του θέματος και αν έχεις έστω και αμφιβολίες, να κάνεις μια μίνι έρευνα.

Για παράδειγμα, λες ότι όλα είναι για 200 Mb. Εμένα, που το έχω και περίπου 7 μήνες, υποστηρίζει δίσκους μέχρι και 300GB. Φορά το Prolific 3507 και από ό,τι ξέρω παρόμοιες δυνατότητες έχουν τα καινούργια chipset της Oxford (oxford 911).

Το θέμα ωφέλιμη χωρητικότητα φυσικά δεν έχει να κάνει με τα κουτιά αλλά με το λειτουργικό σύστημα.

Όσο δε για το θέμα πλαστικό ή αλουμίνιο, απορώ με την αυτοπεποίθησή σου. Οι "όλοι" στους οποίους αναφέρεσαι ίσως είναι η εταιρεία Chronos που θέλει να φτιάξει φτηνά κουτιά. Οι πραγματικά "όλοι" όμως, κυρίως όσοι θέλουν να φτιάξουν ένα κουτί υψηλότερων προδιαγραφών, τα φτιάχνουν από αλουμίνιο, γιατί το υλικό αυτό προστατεύει το εσωτερικό του από τη θερμότητα περισσότερο από το πλαστικό αλλά και φυσικά είναι ανθεκτικότερο και πιο στιβαρό σαν υλικό. Εν ολίγοις θα σου πω ότι όσο πιο γρήγορα ένα υλικό μεταδίδει τη θερμότητα στο σώμα του, τόσο καλύτερα είναι. Το υλικό του κουτιού απορροφά τη θερμότητα του σκληρού δίσκου (θεωρητικά μέχρι να εξισορροπηθούν) και αν υπάρχει και ένα ανεμιστηράκι να διώξει τη διαφορά εκτός του συστήματος, ακόμη καλύτερα. Άρα είναι θέμα φυσικών ιδιοτήτων. Το αλουμίνιο, όπως και ΟΛΑ τα μέταλλα, είναι πάντα προτιμότερο από το πλαστικό, διότι μεταδίδει τη θερμότητα ως και 4 φορές πιο γρήγορα.

Λυπάμαι αν όσα λέω είναι εναντίον των κουτιών σου, δε λέω ότι δεν είναι καλά, αν κάποιος δεν τα προορίζει για βαριά χρήση, μπορεί άνετα να πάρει ένα από αυτά, 30 ευρώ είναι μια πολύ καλή τιμή.

Δημοσ.

File Galanda pareksigisi oxi den eimai epithetikos to stil moy etsi einai eksaloy ti exoume na mirastoyme. ta Chronos poy moy emeinan mono 5 to iliko poy einai kataskeyasmena einai apo krama alouminioy kai ta diplana mikra kapakakia einai plastika mesa me poli kalo anemistiraki prosekse den kano diafimisi oyte eimai andiprosopos tis eterias ego logo ergasias exo 20 kai douleboun edo kai 6 mines apsoga, alla kai pali pote den tha ebaza mesa se ayto to koytaki ena disko 300gb kai ean to eperne akomi (kai mallon tha ton dexete den to exo dokimasi)

tora os gia ti ta poylao stin arxi anarotiomoyn poso tha andeksoun kai pira na exo stok alla efoson blepo oti pane mia xara eeeeee den tha ta ebaza kai se almi gia toyrsi eksaloy siga ta lefta 30 euro, tora gia baria xrisi den ksero ti enois ayta exoun epano ena koumpaki poy otan den to xreiazese to exis kleisto

filika

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...