doomnx Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2024 Έχουμε μια μουριά εντός του οικοπέδου μας που τα κλαδιά της εφάπτονται σε αρκετά σημεία με το καλώδιο χαμηλής τάσης που φτάνει στο μετρητή του σπιτιού μας. Έχω παραγγείλει ηλεκτρικό κονταροπρίονο για να την κλαδέψω. Όπως κοίταζα για μπαλαντέζες έπεσα πάνω σε μερικές χωρίς γείωση και μου ήρθε φλασιά: Ακόμα και πλήρως γειωμένο να είναι το κοντάρι, είναι δουλειά για τον ιδιοκτήτη αυτή ή πρέπει να το δηλώσω βλάβη στο ΔΕΔΔΗΕ να στείλει συνεργείο (και να επωμισθώ τη χρέωση φαντάζομαι) επειδή πρόκειται για το δίκτυό του πριν το μετρητή; Τι συνηθίζεται;
korakios Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2024 αν είναι δικό σου έχεις και την ευθήνη αν είναι του δήμου αναλαμβάνει η υπηρεσία πρασίνου μη λυπηθείς το κλάδεμα μιας και πολλοί κάνουν άθελά τους φρεσκάρισμα και φουντώνει πιο πολύ 😂 1 2
doomnx Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2024 27 λεπτά πριν, korakios είπε αν είναι δικό σου έχεις και την ευθήνη αν είναι του δήμου αναλαμβάνει η υπηρεσία πρασίνου μη λυπηθείς το κλάδεμα μιας και πολλοί κάνουν άθελά τους φρεσκάρισμα και φουντώνει πιο πολύ 😂 Φίλε αν το πιστεύεις πρόπερσι δεν είχαμε αφήσει κανένα κλαδί και τώρα έγινε θεόρατη πάλι.
NikosKallithea Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2024 4 λεπτά πριν, doomnx είπε Φίλε αν το πιστεύεις πρόπερσι δεν είχαμε αφήσει κανένα κλαδί και τώρα έγινε θεόρατη πάλι. Ετσι ειναι οι μουριές, πρεπει να την κοβεις και οταν αρχίζει να φτανει προς τα καλώδια μην την αφήνεις. 2 1
doomnx Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Κι επειδή αυτό το post δεν έχει νόημα χωρίς βίντεο: https://i.imgur.com/J9IGkrk.mp4 Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2024 από doomnx 1 1
cthulhucarbide Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Φαίνεται και λίγο επικίνδυνο αυτό το κλάδεμα. Πέρα από το κονταροπρίονο να μην ακουμπήσει το καλώδιο, φρόντισε να μην το κάνεις μέρες που έχει βρέξει ή με υγρασία για να μην μεταδοθεί τίποτα μέσα από το κλαδί σε εσένα 1
Weiss Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Πρέπει να έρθει συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ να κλαδέψει και φυσικά δεν χρεώνεσαι κάτι. Έβαλε ο ΔΕΔΔΗΕ μια κολώνα μέσα στην ιδιοκτησία σου άρα έχει υποχρέωση να τη συντηρεί και να διασφαλίζει την ασφάλεια εκεί που την έβαλε. 1
NikosKallithea Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 19 ώρες πριν, doomnx είπε Κι επειδή αυτό το post δεν έχει νόημα χωρίς βίντεο: https://i.imgur.com/J9IGkrk.mp4 Καταρχήν τα καλώδια αυτά που λες είναι καλώδια μονωμένα και δεν τρεχει τίποτα, εκτος βέβαια της τριβής με τα κλαδιά που μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να τους προξενήσουν ζημιά 1
doomnx Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 8 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Φαίνεται και λίγο επικίνδυνο αυτό το κλάδεμα. Πέρα από το κονταροπρίονο να μην ακουμπήσει το καλώδιο, φρόντισε να μην το κάνεις μέρες που έχει βρέξει ή με υγρασία για να μην μεταδοθεί τίποτα μέσα από το κλαδί σε εσένα 3 ώρες πριν, Weiss είπε Πρέπει να έρθει συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ να κλαδέψει και φυσικά δεν χρεώνεσαι κάτι. Έβαλε ο ΔΕΔΔΗΕ μια κολώνα μέσα στην ιδιοκτησία σου άρα έχει υποχρέωση να τη συντηρεί και να διασφαλίζει την ασφάλεια εκεί που την έβαλε. 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Καταρχήν τα καλώδια αυτά που λες είναι καλώδια μονωμένα και δεν τρεχει τίποτα, εκτος βέβαια της τριβής με τα κλαδιά που μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να τους προξενήσουν ζημιά Ναι, ναι γνωρίζω ότι είναι μονωμένο (η μάλλον weatherproof) το καλώδιο της παροχής, αλλά δεν είναι καινούργιο να το εμπιστευτώ. Δεν ξέρω αν έχει σαπίσει σε κάποια σημεία ή τι θα γίνει αν πέσει καταλάθος κλωνάρι ή ακόμα χειρότερα το κονταροπρίονο επάνω. Λοιπόν δήλωσα μέσω του app επικίνδυνη κατάσταση «κλαδιά πλησίον δικτύου». Μου είπαν ότι θα έρθουν να το δουν και είτε θα στείλουν συνεργείο για κλάδεμα γύρω από τα καλώδια είτε θα μου κόψουν το ρεύμα να το κάνω με ασφάλεια. Ακύρωσα το ηλεκτρικό κονταροπρίονο προς το παρόν, γιατί αν μου κόψουν το ρεύμα θα μου είναι άχρηστο. 😅 1
doomnx Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Α ήρθαν Κυριακάτικα από το ΔΕΔΔΗΕ να δουν τι παίζει. Είπαν ότι θα στείλουν εργολάβο αλλά άλλη φορά να μην την αφήνουμε να ξεφεύγει τόσο 🤐 Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2024 από doomnx 1
Joshua21 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 4 hours ago, doomnx said: Ναι, ναι γνωρίζω ότι είναι μονωμένο (η μάλλον weatherproof) το καλώδιο της παροχής, αλλά δεν είναι καινούργιο να το εμπιστευτώ. Δεν ξέρω αν έχει σαπίσει σε κάποια σημεία ή τι θα γίνει αν πέσει καταλάθος κλωνάρι ή ακόμα χειρότερα το κονταροπρίονο επάνω. Και εντελώς σάπιο να είναι το κέλυφος το πολύ πολύ να αποκαλυφθεί ο ουδέτερος, η φάση που είναι ακόμα πιο μέσα έχει δική της μόνωση. 1
doomnx Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και εντελώς σάπιο να είναι το κέλυφος το πολύ πολύ να αποκαλυφθεί ο ουδέτερος, η φάση που είναι ακόμα πιο μέσα έχει δική της μόνωση. Από περιέργεια, μπορείς να μου δείξεις ένα τέτοιο καλώδιο παροχής; Όπως και να 'χει γιατί να ρισκάρει κάποιος; Τα συνεργεία έρχονται με PPE και μονωμένα εργαλεία ειδικά γι' αυτή τη δουλειά.
Joshua21 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 26 minutes ago, doomnx said: Από περιέργεια, μπορείς να μου δείξεις ένα τέτοιο καλώδιο παροχής; Όπως και να 'χει γιατί να ρισκάρει κάποιος; Τα συνεργεία έρχονται με PPE και μονωμένα εργαλεία ειδικά γι' αυτή τη δουλειά. Είχα ήδη προσθέσει φωτό στο προηγούμενο post πριν απαντήσεις, αυτό είναι τριφασικό αλλά υπάρχουν και μονοφασικά. Και φυσικά εννοείται ότι θα αφήσεις αυτούς να το κάνουν εφόσον διατίθονται, απλά ήθελα να επισημάνω ότι δεν είναι όσο επικίνδυνο όσο νόμιζες. Ανάλογο πρόβλημα είχα και εγώ, από δικό τους λάθος (μετακίνηση της κολώνας) το καλώδιο τριβόταν πάνω στην τέντα μου με αποτέλεσμα σε ένα κομμάτι 10 εκατοστών να έχει φύγει εντελώς η εξωτερική μόνωση, το "πλέγμα" που φάνηκε ήταν απλά ο ουδέτερος. 1
doomnx Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Είχα ήδη προσθέσει φωτό στο προηγούμενο post πριν απαντήσεις, αυτό είναι τριφασικό αλλά υπάρχουν και μονοφασικά. Και φυσικά εννοείται ότι θα αφήσεις αυτούς να το κάνουν εφόσον διατίθονται, απλά ήθελα να επισημάνω ότι δεν είναι όσο επικίνδυνο όσο νόμιζες. Ανάλογο πρόβλημα είχα και εγώ, από δικό τους λάθος (μετακίνηση της κολώνας) το καλώδιο τριβόταν πάνω στην τέντα μου με αποτέλεσμα σε ένα κομμάτι 10 εκατοστών να έχει φύγει εντελώς η εξωτερική μόνωση, το "πλέγμα" που φάνηκε ήταν απλά ο ουδέτερος. Α ώστε χρησιμοποιούν το πλέγμα για ουδέτερο. Δεν το γνώριζα. Νόμιζα πως χρησιμοποιούσαν τη γείωση στη χελώνα για ουδέτερο 🤐 Οπότε το καλώδιο της παροχής μοιάζει κάπως έτσι:
Joshua21 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 30 minutes ago, doomnx said: Α ώστε χρησιμοποιούν το πλέγμα για ουδέτερο. Δεν το γνώριζα. Νόμιζα πως χρησιμοποιούσαν τη γείωση στη χελώνα για ουδέτερο Συνηθισμένο λάθος, και εγώ νόμιζα πως το πλέγμα που έβλεπα ήταν φάση και είχα τρομάξει, ο τεχνικός που ήρθε για αυτοψία/έκθεση μου εξήγησε πως είναι ουδέτερος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα