Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Ο 4460 λογικά την καταφέρνει την 1050ti, εκτός ίσως από κάποια βαριά (γι' αυτόν) παιχνίδια. Κάνε την αναβάθμιση που σκοπεύεις τώρα (cpu-mobo-ram) και κράτα την 1050ti. Όταν και αν το αποφασίσεις, αλλάζεις και την 1050ti.

Το Corsair Graphite 230T παίρνει:

2x120mm εμπρός, 1x120mm πίσω, 2x120,140mm επάνω και 1x120,140mm κάτω.

Εγώ προτιμώ τους ανεμιστήρες της Arctic. Συγκεκριμένα οι Arctic F12 PWM PST συνδέονται με 4pin στην μητρική (η Gigabyte B550M DS3 έχει δύο τετράπινα) και μπορούν να συνδεθούν και 2 μαζί σε μια θέση (έχουν τα κατάλληλα βύσματα για να συνδέονται μεταξύ τους). Οπότε μπορείς να βάλεις τους δύο μπροστά σε μια θέση της μητρικής και τον πίσω ή και έναν πάνω στην άλλη θέση.

Πρόσεξε όμως οι ανεμιστήρες αυτοί μπορούν να συνδεθούν και περισσότεροι σε σειρά. Αν όμως "φορτώσεις" με 3-4-5 ανεμιστήρες μια σύνδεση της μητρικής μπορεί να κάνεις ζημιά.

κανενα φαν σπλιτερ ισως βοηθησει?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, iliaskipouros είπε

Οι συγκεκριμένοι, όπως σου έγραψα, έχουν τα κατάλληλα βύσματα για να συνδεθούν μαζί. Δεν χρειάζονται κάποιο έξτρα καλώδιο. Απλά δεν πρέπει να το παρακάνεις (να βάλεις 3,4,5 μαζί) γιατί θα κάνεις ζημιά στην μητρική.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, TopCLR είπε

Ο 4460 λογικά την καταφέρνει την 1050ti, εκτός ίσως από κάποια βαριά (γι' αυτόν) παιχνίδια. Κάνε την αναβάθμιση που σκοπεύεις τώρα (cpu-mobo-ram) και κράτα την 1050ti. Όταν και αν το αποφασίσεις, αλλάζεις και την 1050ti.

Το Corsair Graphite 230T παίρνει:

2x120mm εμπρός, 1x120mm πίσω, 2x120,140mm επάνω και 1x120,140mm κάτω.

Εγώ προτιμώ τους ανεμιστήρες της Arctic. Συγκεκριμένα οι Arctic F12 PWM PST συνδέονται με 4pin στην μητρική (η Gigabyte B550M DS3 έχει δύο τετράπινα) και μπορούν να συνδεθούν και 2 μαζί σε μια θέση (έχουν τα κατάλληλα βύσματα για να συνδέονται μεταξύ τους). Οπότε μπορείς να βάλεις τους δύο μπροστά σε μια θέση της μητρικής και τον πίσω ή και έναν πάνω στην άλλη θέση.

Πρόσεξε όμως οι ανεμιστήρες αυτοί μπορούν να συνδεθούν και περισσότεροι σε σειρά. Αν όμως "φορτώσεις" με 3-4-5 ανεμιστήρες μια σύνδεση της μητρικής μπορεί να κάνεις ζημιά.

Συμφωνώ να πας σε Arctic

Είναι ότι πιο value for money.

Καλή απόδοση σε ροή αέρα και ψύξη σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

Σε 140mm μπορείς να πας στους αντίστοιχους

Arctic-P14-PWM-PST-Case-Fan-140mm-me-Syndesi-4-Pin

Ή στους κάπως καλύτερους αλλά και λίγο πιο ακριβούς

Arctic-Bionix-P140-Case-Fan-me-Syndesi-4-Pin

2 ώρες πριν, TopCLR είπε

Οι συγκεκριμένοι, όπως σου έγραψα, έχουν τα κατάλληλα βύσματα για να συνδεθούν μαζί. Δεν χρειάζονται κάποιο έξτρα καλώδιο. Απλά δεν πρέπει να το παρακάνεις (να βάλεις 3,4,5 μαζί) γιατί θα κάνεις ζημιά στην μητρική.

Τι ζημιά να κάνεις στην μητρική?

Απλα δεν θα έχει αρκετό ρεύμα να τους τροφοδοτήσει και θα υπολειτουργουν. Δεν μπορούν να κάνουν ζημιά.

Εάν η μητρική έχει θέση για waterpump δίνει περισσότερα Amperes και έκει τους βάζεις άνετα.

Συνήθως οι παροχές για Fans είναι 1A και για pumps 2A ή 3A

2 ώρες πριν, iliaskipouros είπε

Δεν υπάρχει νόημα για fan splitter εφόσον οι ίδιοι έχουν βύσμα για να τους ενώσεις σε σειρά.

Και το fan splitter δεν θα σου δώσει περισσότερα Amperes.

IMG_20240210_200111_edit_990380813020231.jpg.b03fd46ddbb8c5e1663abc3e9922a3e2.jpg

Όπως είπα δεν θα κάψετε τίποτε εαν βάλετε περισσότερους μαζι

Οι Arctic Bionic 140mm που μόλις έβαλα λένε για κατανάλωση 0.15A ο ένας.

Ένα Fan connection συνήθως δίνει 1A.

Σε κάθε περιπτωση καμία συσκευή δεν μπορεί να τραβήξει περισσότερο ρεύμα απ όσο δίνει η πηγή.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, TopCLR είπε

Δεν δίνεις λεπτομέρειες για την χρήση και τι θέλεις να διαθέτει (π.χ. 8 USB θύρες).

Στα 300€ "χωράει" ΑΜ4 σύστημα.

Ryzen 5 5600  ~130+€

Gigabyte B550M DS3H  ~90€

G.Skill Aegis 16GB 3200Mhz  ~40€

Adata XPG SX8200 Pro SSD 512GB  ~40+€.

https://www.skroutz.gr/s/37931416/Kingston-NV2-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-SNV2S-1000G.html 

γνωμη για αυτον τον ssd ??

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, iliaskipouros είπε

Για ελάχιστα χρήματα παραπάνω

https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=37510719%2C44728627

Μη σε παραπλανεί το pcie gen4, είναι πλασματικό αφού φέρει τις ταχύτητες ενός καλού gen3 nvme.

Δεν έχει τα καλύτερα αποτελέσματα ενώ παράλληλα έχει μειωμένη εγγύηση και tbw

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Συμφωνώ με τα λεγόμενα του nickol-us. Αν πας για 1ΤΒ (και δεν σου κάνουν οι προτάσεις του :P) στην επιλογή κοίταξε τις ταχύτητες που έχει (θεωρητικές είναι βέβαια) τις συνολικές εγγραφές (TBW) και την εγγύηση που δίνουν.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, nickol-us είπε

Για ελάχιστα χρήματα παραπάνω

https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=37510719%2C44728627

Μη σε παραπλανεί το pcie gen4, είναι πλασματικό αφού φέρει τις ταχύτητες ενός καλού gen3 nvme.

Δεν έχει τα καλύτερα αποτελέσματα ενώ παράλληλα έχει μειωμένη εγγύηση και tbw

και οι δυο ειναι συμβατοι με την μητρικη μου??

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, iliaskipouros είπε

και οι δυο ειναι συμβατοι με την μητρικη μου??

Όλοι συμβατοί είναι.

Αλλά δεν έχω καταλάβει τελικά.

Ποίο σύστημα στήνεις?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Όλοι συμβατοί είναι.

Αλλά δεν έχω καταλάβει τελικά.

Ποίο σύστημα στήνεις?

Ryzen 5 5600  ~130+€

Gigabyte B550M DS3H  ~90€

G.Skill Aegis 16GB 3200Mhz  ~40€

κουτι Corsair Graphite 230T

gpu gigabyte 1050ti

τροφοδοτικο corsair tx 550m

το κουτι gpu και το τροφοδοτικο τα ειχα

cpu-mobo-ram και φανακια τα εχω ηδη παραγγειλει

και τωρα ψαχνω για ssd και ειμαι τελειωμενος θεωρητικα

Δημοσ.

Όπως σου είπε και ο SeNNinhA όλοι οι Μ.2 είναι συμβατοί. Η μητρική σου με τον 5600 υποστηρίζει (στην επάνω θύρα Μ.2) pci-e gen 4.0. Μπορείς να βάλεις όμως χωρίς πρόβλημα και δίσκο pci-e gen 3.0. Υπάρχει μπρος-πίσω συμβατότητα σε αυτούς τους δίσκους.

Σημείωση: Για να μην υπάρξει μπέρδεμα, υπάρχουν και δίσκοι SSD με σύνδεση M.2 που λειτουργούν με πρωτόκολλο SATA (και όχι nvme, pci-e). Εννοείται πως αυτούς τους προσπερνάς ασχέτως αν μπορείς να τους βάλεις και να λειτουργήσουν κανονικά (τους υποστηρίζει και αυτούς η μητρική).

Δημοσ.
8 ώρες πριν, TopCLR είπε

Όπως σου είπε και ο SeNNinhA όλοι οι Μ.2 είναι συμβατοί. Η μητρική σου με τον 5600 υποστηρίζει (στην επάνω θύρα Μ.2) pci-e gen 4.0. Μπορείς να βάλεις όμως χωρίς πρόβλημα και δίσκο pci-e gen 3.0. Υπάρχει μπρος-πίσω συμβατότητα σε αυτούς τους δίσκους.

Σημείωση: Για να μην υπάρξει μπέρδεμα, υπάρχουν και δίσκοι SSD με σύνδεση M.2 που λειτουργούν με πρωτόκολλο SATA (και όχι nvme, pci-e). Εννοείται πως αυτούς τους προσπερνάς ασχέτως αν μπορείς να τους βάλεις και να λειτουργήσουν κανονικά (τους υποστηρίζει και αυτούς η μητρική).

οκ παω στο western digital

Δημοσ.
2 ώρες πριν, iliaskipouros είπε

οκ παω στο western digital

Δεν είναι κακός.

Σε pci-e gen 3.0 που τον έχω:

SN580.jpg.5a0b1f390dc8d370272ca36cef567e3f.jpg

Για να πω την αμαρτία μου τον KC3000 ήθελα αλλά είχε "εκτοξευτεί" η τιμή του (από τα 68~70€ πήγε 100+€)!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 10/2/2024 στις 4:25 ΜΜ, iliaskipouros είπε

κανενα καλο ανεμιστηρακι για αυτη την μητρικη??

deepcoo; AK 620 βγαίνει σε μαύρο ή σε λευκό χρώμα, VFM πάρτο με κλειστά τα μάτια, αυτό θα είναι το επόμενο cpu cooler στο νέο pc build που θέλω να φτιάξω 

και εδώ συμφέρει να το πάρεις και σε λευκό χρώμα κοντά στα 65 ευρώ που υπάρχει στην cosmodata.gr https://www.cosmodata.gr/product/399677/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...