Aurumnus Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 21 hours ago, mr.Vox said: Με ένα search θα δείτε απίθανες περιπτώσεις. Ο πατέρας έδωσε τρεις χιλιάδες ευρώ στην κόρη για να συμπληρώσει να πάρει αυτοκίνητο και η κόρη τώρα ψάχνει να ξεμπερδέψει με τα πρόστιμα της εφορίας. Με ένα search που ακριβώς; 1
Joshua21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 21 hours ago, mr.Vox said: Με ένα search θα δείτε απίθανες περιπτώσεις. Ο πατέρας έδωσε τρεις χιλιάδες ευρώ στην κόρη για να συμπληρώσει να πάρει αυτοκίνητο και η κόρη τώρα ψάχνει να ξεμπερδέψει με τα πρόστιμα της εφορίας. Άντε πάλι... Η περίπτωση που αναφέρεις δεν είναι απίθανη, όπως έγραψα και παραπάνω τα χρήματα προβλέπεται να δηλώνονται και να φορολογούνται κάθε φορά που αλλάζουν χέρια, ακόμα και όταν πηγαίνουν από γονέα σε τέκνο, οπότε αν η δωρεά του πατέρα στην κόρη δεν δηλώθηκε λογικό ήταν η εφορία να της επιβάλλει τον προβλεπόμενο φόρο της δωρεάς συν το προβλεπόμενο πρόστιμο.
mr.Vox Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Άντε πάλι... Η περίπτωση που αναφέρεις δεν είναι απίθανη, όπως έγραψα και παραπάνω τα χρήματα προβλέπεται να δηλώνονται και να φορολογούνται κάθε φορά που αλλάζουν χέρια, ακόμα και όταν πηγαίνουν από γονέα σε τέκνο, οπότε αν η δωρεά του πατέρα στην κόρη δεν δηλώθηκε λογικό ήταν η εφορία να της επιβάλλει τον προβλεπόμενο φόρο της δωρεάς συν το προβλεπόμενο πρόστιμο. Πολύ σωστά. Θα έπρεπε να φορολογείται κατά 50% το λιγότερο. Στα 3000€ θα έπρεπε τα 1500€ να πήγαιναν στα δημόσια ταμεία. Ο μεγαλύτερος κλέφτης είναι το κράτος και νόμιμα κιόλας. Κάποιος έλεγε παραπάνω για την ηθική του πράγματος. 😄 1 ώρα πριν, Aurumnus είπε Με ένα search που ακριβώς; Στο internet. Εδώ ένα link και πολλά άλλα αν ψάξετε. 1
dj_aggelos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 22 hours ago, mr.Vox said: Με ένα search θα δείτε απίθανες περιπτώσεις. Ο πατέρας έδωσε τρεις χιλιάδες ευρώ στην κόρη για να συμπληρώσει να πάρει αυτοκίνητο και η κόρη τώρα ψάχνει να ξεμπερδέψει με τα πρόστιμα της εφορίας. Αυτή είναι περίπτωση που αφορά το πόθεν έσχες αφού αγοράζει αυτοκίνητο άρα περιουσιακό στοιχείο πρέπει να αποδείξει ότι τα χρήματα τα έχει αποκτήσει με κάποιο τρόπο π.χ. εργασία. δωρεά κλπ και έχουν φορολογηθεί το ότι τα έδωσε ο πατέρας της δεν λέει τίποτα για την εφορία είναι εισόδημα και πρέπει να πληρώσει φόρο. Αν τις τα έδινε και αγόραζε ρούχα, super market, ταξίδια προφανώς και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Αρκετοί νομίζουν ότι επειδή είναι συνδικαιούχοι σε τραπεζικό λογαριασμό μπορούν αυτά τα χρήματα να τα αξιοποιήσουν όπως θέλουν πράγμα που είναι λάθος. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2024 από dj_aggelos
mr.Vox Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Μόλις τώρα, dj_aggelos είπε Αυτή είναι περίπτωση που αφορά το πόθεν έσχες αφού αγοράζει αυτοκίνητο άρα περιουσιακό στοιχείο πρέπει να αποδείξει ότι τα χρήματα τα έχει αποκτήσει με κάποιο τρόπο π.χ. εργασία. δωρεά κλπ και έχουν φορολογηθεί το ότι τα έδωσε ο πατέρας της δεν λέει τίποτα για την εφορία είναι εισόδημα και πρέπει να πληρώσει φόρο. Αν τις τα έδινε και αγόραζε ρούχα, super market, ταξίδια προφανώς και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Αντιλαμβάνομαι εδώ μέσα ότι έχει πολλούς υπαλλήλους της εφορίας. 😃 1
dj_aggelos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Μπα επειδή βρέθηκα και εγώ σε παρόμοια κατάσταση τότε επί capital control τα έμαθα.
Joshua21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 2 minutes ago, mr.Vox said: Πολύ σωστά. Θα έπρεπε να φορολογείται κατά 50% το λιγότερο. Στα 3000€ θα έπρεπε τα 1500€ να πήγαιναν στα δημόσια ταμεία. Ο μεγαλύτερος κλέφτης είναι το κράτος και νόμιμα κιόλας. Κάποιος έλεγε παραπάνω για την ηθική του πράγματος. 😄 Άλλα αντί άλλων η απάντηση σου, η προσωπική σου άποψη για το ύψος του φόρου δωρεάς στη συγκεκριμένη περίπτωση (που παρεπιπτόντως σήμερα είναι μηδέν για ποσά έως 800.000€) δεν έχει καμία σχέση με το εάν η περίπτωση αυτή είναι απίθανη. 4 minutes ago, mr.Vox said: Αντιλαμβάνομαι εδώ μέσα ότι έχει πολλούς υπαλλήλους της εφορίας. 😃 Λάθος αντίληψη έχεις, όπως και για όλα τα υπόλοιπα που συζητάμε εδώ άλλωστε, το τι ισχύει δεν το γνωρίζουν μόνο οι υπάλληλοι της εφορίας.
mr.Vox Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Άλλα αντί άλλων η απάντηση σου, η προσωπική σου άποψη για το ύψος του φόρου δωρεάς στη συγκεκριμένη περίπτωση (που παρεπιπτόντως σήμερα είναι μηδέν για ποσά έως 800.000€) δεν έχει καμία σχέση με το εάν η περίπτωση αυτή είναι απίθανη. Λάθος αντίληψη έχεις, όπως και για όλα τα υπόλοιπα που συζητάμε εδώ άλλωστε, το τι ισχύει δεν το γνωρίζουν μόνο οι υπάλληλοι της εφορίας. Αλλα ντάλων είναι η δική σου απάντηση. Με τον τρόπο που σχολιάζετε ορισμένοι με το ίδιο ύφος απαντώ. Μήπως να διπλασιάζαμε και τον ΕΝΦΙΑ ενώ είχαν πει ότι θα τον καταργήσουν; Αν έχεις να πεις κάτι επί του θέματος καλώς. Το να επιμένεις ότι όλα πρέπει να φορολογούνται ασύστολα κάτι άλλο σημαίνει. Και για να μαθαίνουμε και μερικά πράγματα γιατί και εδώ υπάρχει παγίδα που δεν την ξέρει ο κόσμος: http://tinyurl.com/dorea16-2-2024 Απόψεις συζητάμε για το πως κάτι που μας φαίνεται τόσο απλό είναι τελικά περίπλοκο. Για το τι θα αποφασίσει η τράπεζα στην δική μου περίπτωση θα το δούμε και θα το δημοσιεύσω. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2024 από mr.Vox
GREGORYMO Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 7 ώρες πριν, mr.Vox είπε Πολύ σωστά. Θα έπρεπε να φορολογείται κατά 50% το λιγότερο. Στα 3000€ θα έπρεπε τα 1500€ να πήγαιναν στα δημόσια ταμεία. Ο μεγαλύτερος κλέφτης είναι το κράτος και νόμιμα κιόλας. Κάποιος έλεγε παραπάνω για την ηθική του πράγματος. 😄 Στο internet. Εδώ ένα link και πολλά άλλα αν ψάξετε. Μιλάς για 3.000€. 800.000€ είναι το όριο για δωρεά χρημάτων στα παιδιά η στα εγγόνια. 7 ώρες πριν, mr.Vox είπε Αλλα ντάλων είναι η δική σου απάντηση. Με τον τρόπο που σχολιάζετε ορισμένοι με το ίδιο ύφος απαντώ. Μήπως να διπλασιάζαμε και τον ΕΝΦΙΑ ενώ είχαν πει ότι θα τον καταργήσουν; Αν έχεις να πεις κάτι επί του θέματος καλώς. Το να επιμένεις ότι όλα πρέπει να φορολογούνται ασύστολα κάτι άλλο σημαίνει. Και για να μαθαίνουμε και μερικά πράγματα γιατί και εδώ υπάρχει παγίδα που δεν την ξέρει ο κόσμος: http://tinyurl.com/dorea16-2-2024 Απόψεις συζητάμε για το πως κάτι που μας φαίνεται τόσο απλό είναι τελικά περίπλοκο. Για το τι θα αποφασίσει η τράπεζα στην δική μου περίπτωση θα το δούμε και θα το δημοσιεύσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει πως θα τον κατάργησει. Και λοιπόν?
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Moderators Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Το όριο των 800.000 δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί. Δεν καταλαβαίνω το time span ισχύος του. Είναι για lifetime δωρεές; Για παράδειγμα, έστω ότι μου δίνει σήμερα η μάνα μου 300.000, σε πέντε χρόνια άλλα 300.000 και σε δέκα χρόνια άλλα 300.000, σύνολο 900.000 μέσα σε μια δεκαετία. Θα πρέπει να πληρώσω φόρο δωρεάς για τα 100.000 που είναι πλέον των 800.000 ή όχι αφού η εφορία έχει δικαίωμα να πάει μέχρι μια πενταετία πίσω; Υπάρχει χρονικό όριο στις δωρεές στο αφορολόγητο της δωρεάς ή όχι;
GREGORYMO Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Μόλις τώρα, Malthador είπε Το όριο των 800.000 δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί. Δεν καταλαβαίνω το time span ισχύος του. Είναι για lifetime δωρεές; Για παράδειγμα, έστω ότι μου δίνει σήμερα η μάνα μου 300.000, σε πέντε χρόνια άλλα 300.000 και σε δέκα χρόνια άλλα 300.000, σύνολο 900.000 μέσα σε μια δεκαετία. Θα πρέπει να πληρώσω φόρο δωρεάς για τα 100.000 που είναι φορολογητέα ή όχι αφού η εφορία έχει δικαίωμα να πάει μέχρι μια πενταετία πίσω; Υπάρχει χρονικό όριο στις δωρεές στο αφορολόγητο της δωρεάς ή όχι; 800.000€ μέχρι να συμπληρωθουν. Δεν υπάρχει 5ετια. 2 λεπτά πριν, Malthador είπε Το όριο των 800.000 δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί. Δεν καταλαβαίνω το time span ισχύος του. Είναι για lifetime δωρεές; Για παράδειγμα, έστω ότι μου δίνει σήμερα η μάνα μου 300.000, σε πέντε χρόνια άλλα 300.000 και σε δέκα χρόνια άλλα 300.000, σύνολο 900.000 μέσα σε μια δεκαετία. Θα πρέπει να πληρώσω φόρο δωρεάς για τα 100.000 που είναι φορολογητέα ή όχι αφού η εφορία έχει δικαίωμα να πάει μέχρι μια πενταετία πίσω; Υπάρχει χρονικό όριο στις δωρεές στο αφορολόγητο της δωρεάς ή όχι; Βέβαια, τα 800.000€ είναι λεφτά και σπίτια πχ 4 λεπτά πριν, Malthador είπε Το όριο των 800.000 δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί. Δεν καταλαβαίνω το time span ισχύος του. Είναι για lifetime δωρεές; Για παράδειγμα, έστω ότι μου δίνει σήμερα η μάνα μου 300.000, σε πέντε χρόνια άλλα 300.000 και σε δέκα χρόνια άλλα 300.000, σύνολο 900.000 μέσα σε μια δεκαετία. Θα πρέπει να πληρώσω φόρο δωρεάς για τα 100.000 που είναι πλέον των 800.000 ή όχι αφού η εφορία έχει δικαίωμα να πάει μέχρι μια πενταετία πίσω; Υπάρχει χρονικό όριο στις δωρεές στο αφορολόγητο της δωρεάς ή όχι; Είναι δωρεά εν ζωή. Ο νόμος ψηφίστηκε το 2021, και ισχύει μέχρι κάποια άλλη κυβέρνηση να το μειώσει η καταργήσει. Επειδή εκλογές είχαμε το 2023, κόμμα που συμμετείχε στις εκλογές είχε πει ότι το όριο των 800.000€ είναι πάρα πολύ και θα το ΜΕΙΩΝΕ. 36 λεπτά πριν, Malthador είπε Το όριο των 800.000 δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί. Δεν καταλαβαίνω το time span ισχύος του. Είναι για lifetime δωρεές; Για παράδειγμα, έστω ότι μου δίνει σήμερα η μάνα μου 300.000, σε πέντε χρόνια άλλα 300.000 και σε δέκα χρόνια άλλα 300.000, σύνολο 900.000 μέσα σε μια δεκαετία. Θα πρέπει να πληρώσω φόρο δωρεάς για τα 100.000 που είναι πλέον των 800.000 ή όχι αφού η εφορία έχει δικαίωμα να πάει μέχρι μια πενταετία πίσω; Υπάρχει χρονικό όριο στις δωρεές στο αφορολόγητο της δωρεάς ή όχι; Μέχρι το νόμο του 2021, και 1€ να έκανες δωρεά στα παιδιά σου, η εφορία τσιμπούσε 10€.
famas Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Κάθε φορά που κάνεις δήλωση δωρεάς στο my property σου βγάζει τις μέχρι τώρα δηλώσεις και το υπόλοιπο που απομένει από το όριο των 800Κ. 1
mr.Vox Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Με ειδοποίησαν προχθές από την τράπεζα μετά τόσο καιρό ότι τα χρήματα τις επόμενες μέρες θα μεταφερθούν στον λογαριασμό μου. Κάπου 5200 έχει. Πήγα από εκεί και μου είπαν το ποσό. 11
GREGORYMO Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 18 λεπτά πριν, mr.Vox είπε Με ειδοποίησαν προχθές από την τράπεζα μετά τόσο καιρό ότι τα χρήματα τις επόμενες μέρες θα μεταφερθούν στον λογαριασμό μου. Κάπου 5200 έχει. Πήγα από εκεί και μου είπαν το ποσό. Τέλεια!
fmarulezkd Δημοσ. 3 Απριλίου 2024 Δημοσ. 3 Απριλίου 2024 Στις 31/3/2024 στις 10:25 ΠΜ, mr.Vox είπε Με ειδοποίησαν προχθές από την τράπεζα μετά τόσο καιρό ότι τα χρήματα τις επόμενες μέρες θα μεταφερθούν στον λογαριασμό μου. Κάπου 5200 έχει. Πήγα από εκεί και μου είπαν το ποσό. Πότε θα μας κάνεις το τραπέζι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα