Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν ισχύει αυτό, αν είναι δύο οι συνδικαιούχοι και χρωστάει ο ένας στην εφορία, τότε κατάσχουν τα μισά χρήματα του λογαριασμού, τα άλλα μισά ανήκουν στον άλλο συνδικαιούχο και δεν τα ακουμπάνε.

Επιπλέον, δεν έχουν σχέση κληρονομιές, αποδοχές κι αποποιήσεις στο θέμα μας. Ο συνδικαιούχος είναι κάτοχος του λογαριασμού για την τράπεζα, δεν μπορεί να δοθούν τα χρήματα του λογαριασμού σε κληρονόμους ενώ είναι εν ζωή ο άλλος συνδικαιούχος.

Όταν μπαίνεις συνδικαιούχος σε λογαριασμό, ουσιαστικά ανοίγεις λογαριασμό στην τράπεζα και είναι υποχρεωμένος ο υπάλληλος να ζητήσει στοιχεία όπως θα ζητούσε σε άνοιγμα νέου λογαριασμού κανονικά. Αν δεν ζητούσαν κάποτε, τότε ήταν παράνομο/παράτυπο/whatever.

Δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να μην το δεχόταν η τράπεζα στην περίπτωσή σου, ωστόσο αυτή ήταν που έπρεπε να κόψει το λαιμό της να βρει λύση.

Και βασικά, ας το πάρουμε αλλιώς. Έστω ότι έμπαινε έτσι άρπα κόλλα ο συνδικαιούχος στο λογαριασμό, όπως ακριβώς περιγράφετε μερικοί. Τότε ποιο είναι το νόημα του συνδικαιούχου; Ή για την ακρίβεια ποιο ήταν το νόημα του συνδικαιούχου παλιότερα (γιατί τώρα μια χαρά πρόσβαση έχει στο λογαριασμό και σηκώνει όποτε θέλει χρήματα); Αφού δεν έδινε ΑΦΜ και ταυτότητα, τότε ούτε μπορούσε να σηκώσει χρήματα, ούτε να τα πάρει μετά το θάνατο του κατόχου.

Άρα; Έτσι, έβαζαν ένα ράντομ όνομα, να 'χαμε να λέγαμε;

Ο φίλος έγραψε ότι αν οι συγγενείς μάθαιναν ότι υπάρχουν € θα τα τσιμπούσαν. 

Από την μία έχουμε τους συγγενείς και από την άλλη τον φίλο με ελλειπή στοιχεία στην καλύτερη περίπτωση.

Αν ο κληρονόμος μάθαινε ότι υπάρχει λογαριασμός με € και συνδικαιούχος με ελλειπή στοιχεία, τι θα έκανε?

Αν υπάρχουν € δικαστικό αγώνα για την επόμενη 10ετια 

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουμε μπερδέψει την κληρονομιά με τον κοινό λογαριασμό.

Πήγα στην τράπεζα με το βιβλιάριο. Είχα κλείσει ραντεβού για επικαιροποίηση στοιχείων. Δεν μου έδωσαν καμία πληροφορία. Μου είπαν να τους πάω κάποια έγγραφα σαν επικαιροποίηση και θα ειδοποιηθώ για να μπορέσω να κάνω συναλλαγή. Ίσως η τράπεζα να έχει τον αριθμό της παλιάς μου ταυτότητας υποπτεύομαι εγώ. Έτσι  είναι πιο εύκολα τα πράγματα.   Επίσης το βιβλιάριο γράφει πάνω το ονοματεπώνυμό μου και το πατρώνυμό μου.  Τα θέματα αυτά είναι πολύπλοκα ακόμα και κάρτες να υπήρχαν με pin και αφού το γνωρίζουν και οι άλλοι συγγενείς. Το βιβλιάριο δεν το βρήκα μόνος μου στο σπίτι. Εφόσον δεν είναι στο Ε1 περασμένα έστω και με κουκίδες θα έρθουν σε αντιπαράθεση μαζί μου αν μάλιστα τα χρήματα είναι πολλά. Έχουν βάλει και αυτοί δικηγόρο και Ζητούν την σύμβαση που είχε υπογράψει ο πρώτος δικαιούχος του λογαριασμού για να δουν τον όρο «ρήτρα θανάτου». Για αυτό και εγώ πάω με συμβουλή δικηγόρου.

Απάντηση σε σχόλιο περί ανοίγματος κοινού λογαριασμού παλαιότερα

Πριν το 2012 θυμάμαι πολύ καλά δεν ζητούσαν απαραίτητα υπογραφή. Μπορούσες να πας κάποια άλλη στιγμή να υπογράψεις. Τώρα όχι μόνο υπογραφή ζητάνε αλλά και ταυτόχρονη παρουσία σε κατάστημα και υπογραφή και από όλους τους συνδικαιούχους που είναι παρόντες.

Αυτό είχε συμβεί με τον πατέρα μου που είχαμε ένα θέμα με τον κοινό λογαριασμό. Ήταν σχεδόν κατάκοιτος και τον πήγα  αναγκαστικά  στην τράπεζα για να μπω συνδικαιούχος σε λογαριασμό που είχε και του έβαζαν την σύνταξη και βγήκε έξω ο υπάλληλος και υπόγραψε.

Επεξ/σία από mr.Vox
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mr.Vox είπε

Πήγα στην τράπεζα με το βιβλιάριο. Είχα κλείσει ραντεβού για επικαιροποίηση στοιχείων. Δεν μου έδωσαν καμία πληροφορία. Μου είπαν να τους πάω κάποια έγγραφα σαν επικαιροποίηση και θα ειδοποιηθώ για να μπορέσω να κάνω συναλλαγή. Ίσως η τράπεζα να έχει τον αριθμό της παλιάς μου ταυτότητας υποπτεύομαι εγώ. Έτσι  είναι πιο εύκολα τα πράγματα.   Επίσης το βιβλιάριο γράφει πάνω το ονοματεπώνυμό μου και το πατρώνυμό μου.  Τα θέματα αυτά είναι πολύπλοκα ακόμα και κάρτες να υπήρχαν με pin και αφού το γνωρίζουν και οι άλλοι συγγενείς. Το βιβλιάριο δεν το βρήκα μόνος μου στο σπίτι. Εφόσον δεν είναι στο Ε1 περασμένα έστω και με κουκίδες θα έρθουν σε αντιπαράθεση μαζί μου αν μάλιστα τα χρήματα είναι πολλά. Έχουν βάλει και αυτοί δικηγόρο και Ζητούν την σύμβαση που είχε υπογράψει ο πρώτος δικαιούχος του λογαριασμού για να δουν τον όρο «ρήτρα θανάτου». Για αυτό και εγώ πάω με συμβουλή δικηγόρου.

Λογικα  τοτε  το  1/2  το  παιρνεις  εσυ  και  το  υπολοιπο  ολοι  οι  κληρονομοι  μαζι  κι  εσυ.

Βεβαια  στην  καλυτερη  περιπτωση  εκανες  την  επικαιροποιηση  και  αδειαζες  τον  λογαριασμο

χωρις  φυσικα  να  γνωριζει  η  τραπεζα  τον  θανατο  του  συνδικαιουχου  και  οι  συγγενεις

την  υπαρξη  λογαριασμου.

Να  τονισω  πως  ασχετα  ποιος  ανοιξε  τον  λογαρισμο  θεωρουνται  και  οι  δυο  συνδικαιουχοι

με  ακριβως  τα  ιδια  δικαιωματα.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Πριν το 2012 θυμάμαι πολύ καλά δεν ζητούσαν απαραίτητα υπογραφή. Μπορούσες να πας κάποια άλλη στιγμή να υπογράψεις. Τώρα όχι μόνο υπογραφή ζητάνε αλλά και ταυτόχρονη παρουσία σε κατάστημα και υπογραφή και από όλους τους συνδικαιούχους που είναι παρόντες.

Αυτό είχε συμβεί με τον πατέρα μου που είχαμε ένα θέμα με τον κοινό λογαριασμό. Ήταν σχεδόν κατάκοιτος και τον πήγα  αναγκαστικά  στην τράπεζα για να μπω συνδικαιούχος σε λογαριασμό που είχε και του έβαζαν την σύνταξη και βγήκε έξω ο υπάλληλος και υπόγραψε.

Ακριβώς!!

Είναι τόση περίπλοκη η υπόθεση που λέω να κλείσουμε ραντεβού το 2030, ΑΝ έχει ξετελεψει!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Λογικα  τοτε  το  1/2  το  παιρνεις  εσυ  και  το  υπολοιπο  ολοι  οι  κληρονομοι  μαζι  κι  εσυ.

Βεβαια  στην  καλυτερη  περιπτωση  εκανες  την  επικαιροποιηση  και  αδειαζες  τον  λογαριασμο

χωρις  φυσικα  να  γνωριζει  η  τραπεζα  τον  θανατο  του  συνδικαιουχου  και  οι  συγγενεις

την  υπαρξη  λογαριασμου.

Να  τονισω  πως  ασχετα  ποιος  ανοιξε  τον  λογαρισμο  θεωρουνται  και  οι  δυο  συνδικαιουχοι

με  ακριβως  τα  ιδια  δικαιωματα.

Δεν γίνεται αυτό. Ή όλα είναι δικά μου αν αναγνωρίσει η τράπεζα ότι είμαι συνδικαιούχος ή μοιράζονται όλα στους κληρονόμους. Αυτό μου είπε ο δικηγόρος.

Επεξ/σία από mr.Vox
  • Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Εφόσον υπάρχει αντιδικία, δύσκολα η τράπεζα θα σε αναγνωρίσει σαν συνδικαιούχο. Εκτίμηση μου

Δεν γίνεται αυτό. Ή όλα είναι δικά μου αν αναγνωρίσει η τράπεζα ότι είμαι συνδικαιούχος ή μοιράζονται όλα στους κληρονόμους. 

Ακριβώς αυτό που λες!!!

Η του ύψους η του βάθους.

Δεν υπάρχει μέση 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Εφόσον υπάρχει αντιδικία, δύσκολα η τράπεζα θα σε αναγνωρίσει σαν συνδικαιούχο. Εκτίμηση μου

Οι συγγενείς είπαν αν αναγνωρίσει η τράπεζα ότι είσαι πράγματι συνδικαιούχος δεν έχουμε κανένα θέμα. Δεν θα πάμε εναντίον σου. 

Δημοσ.

Οι συγγενείς είπαν αν αναγνωρίσει η τράπεζα ότι είσαι πράγματι συνδικαιούχος δεν έχουμε κανένα θέμα. Δεν θα πάμε εναντίον σου. 

Μακάρι!

Πολύ ωραίο για να είναι αληθινό 

3 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Και ποιος σου λέει ΕΣΕΝΑ ότι πχ η άλλη πλευρά ΔΕΝ διαμήνυσε στην τράπεζα: μην τολμήσετε να τον αναγνωρίσετε ΑΝ η υπόθεση του 'πασχει'?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Μακάρι!

Αν είχα υπογράψει δηλαδή με είχε ενημερώσει ο θανών και είχα υποβάλει όλα τα δικαιολογητικά όπως θα έπρεπε δεν θα θα είχα κανένα θέμα. Θα τα σήκωνα με την μία όλα. ΄

5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Μακάρι!

Και ποιος σου λέει ΕΣΕΝΑ ότι πχ η άλλη πλευρά ΔΕΝ διαμήνυσε στην τράπεζα: μην τολμήσετε να τον αναγνωρίσετε ΑΝ η υπόθεση του 'πασχει'?

Οι τράπεζες δεν δέχονται τέτοιους εκβιασμούς λειτουργούν με νομική υπηρεσία. 

Επεξ/σία από mr.Vox
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Πηγαίνω σε -επαρχιακές κιόλας- τράπεζες τα τελευταία 30 χρόνια, πριν η Εργασίας γίνει Eurobank, η Κύπρου Πειραιώς και η Πίστεως Alpha. Αυτό που αναφέρεις (και που ανέφεραν κι άλλα μέλη πιο πάνω) δεν το έχω συναντήσει ποτέ μου: ακόμα και σε απλή κατάθεση φραγκοδίφραγκων ζητούσαν υπογραφή. Φαντάζομαι σε πιο σύνθετες διαδικασίες όπως το άνοιγμα λογαριασμού απαιτούσαν υπογραφές και ταυτοποίηση. Αν δεν το έχει κάνει ο υπάλληλος της τράπεζας σωστά, τότε είναι πρόβλημα της τράπεζας να το επιλύσει.

Θεωρω οτι οι περισσοτεροι ειχαμε εναν παππου ή μια γιαγια που μας ειχε ανοιξει λογαριασμο στο ονομα μας για να βαζει κανα ψιλο μεσα. Τουλαχιστον ετσι ισχυε σε εμενα. Μεχρι τουλαχιστον να ζητησω το βιβλιαριο, δεν ειχα ασχοληθει ποτε. Απλα πηγα στην eurobank (μιας και ο λογαριασμος ηταν ανοιγμενος στο ΤΤ), και μου ειπαν ΔΕΚΟ, ΑΔ για να φτιαξω επισημα καρτελα πελατη και να μπορω να τα κινω τα χρηματα εγω. 

Βασικα τωρα ειδα το βιβλιαριο (κραταω ιστορικο γενικα), ειμαι το μοναδικο ονομα (δικο μου + πατρος). Οποτε δεν ξερω πως το ανοιξαν, και αν πχ πηγε και ο πατερας μου μαζι με τον παππου μου για να δωσει κανα πιστοποιητικο ή κατι. Δεν νομιζω να ηταν τοσο δυσκολο να ειχε ανοιξει καποτε λογαριασμο με συνδικαιουχο.

Απο εκει και περα, θεωρω οτι ο καθενας μπορει να κινει τα χρηματα αρκει ο 2ος να ειναι "συμφωνος"

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα γιατί μου φαίνεται τέρμα ανήθικο το να πάρει χρήματα από ένα λογαριασμό που δεν ήξερε καν οτι του ανήκει  (ούτε και τα χρήματα φυσικά) αλλά για κάποιο λόγο ειναι συνδικαιουχος.. (για ποιο λόγο βρέθηκε συνδικαιουχος το γνωριζει ο θανων και ίσως και οι γονείς του ts. Γιατί μου φαίνεται τέρμα κουφό να μπήκε συνδικαιουχος εν άγνοια όλων)

Ας τα πάρει  ο ts αν τα καταφέρει με το διαδικαστικό,  αλλά ειναι πολυ ασχημο ότι θεωρεί ότι πρέπει να του ανήκουν κιόλας...

• Confused 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nikos16717 είπε

Εμένα γιατί μου φαίνεται τέρμα ανήθικο το να πάρει χρήματα από ένα λογαριασμό που δεν ήξερε καν οτι του ανήκει  (ούτε και τα χρήματα φυσικά) αλλά για κάποιο λόγο ειναι συνδικαιουχος.. (για ποιο λόγο βρέθηκε συνδικαιουχος το γνωριζει ο θανων και ίσως και οι γονείς του ts. Γιατί μου φαίνεται τέρμα κουφό να μπήκε συνδικαιουχος εν άγνοια όλων)

Ας τα πάρει  ο ts αν τα καταφέρει με το διαδικαστικό,  αλλά ειναι πολυ ασχημο ότι θεωρεί ότι πρέπει να του ανήκουν κιόλας...

Και γιατι πρεπει να ανηκουν σε ενα αλλο μελος της οικογενειας που δεν εχει καμια σχεση με τον λογαριασμο (ουτε καν στο ονομα)? Μπορει να ηταν ο αγαπημενος συγγενης του. It happens. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, GREGORYMO said:

Κάτ αρχήν ΔΕΝ αντιδικουμε.

Ο καθένας έχει τις εμπειρίες του και με αυτές προχωρά.

Στήν περίπτωση του φίλου μας, αυτός πρέπει να αποδείξει και να 'πείσει' την τράπεζα με 1 σκέτο ονοματεπώνυμο όπως λέει ότι είναι ο Παπαδόπουλος που εννοούσε ο θανών.

Δεν αντιδικούμε, απλά προσπαθώ να καταλάβω πως δούλευε το σύστημα. Είχαμε δύο άτομα που είχαν τα ίδια δικαιώματα στο λογαριασμό, αλλά τελικά δεν είχαν τα ίδια δικαιώματα γιατί τον έναν τον είχαν ξεσκίσει στην ταυτοποίηση και ο άλλος δεν ξέρουν καν ποιος είναι.

Ε, άρα τι σήμαινε «συνδικαιούχος»; Αφού δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, ένα όνομα χωρίς αντίκρισμα στο βιβλιάριο ήταν.

1 hour ago, kostakis81 said:

μα ο συνδικαιουχος νομικα παντα μπορουσε να παει να σηκωσει ολα τα χρηματα σε οποιο λογιαριασμο .. αυτο σημαινει συνδικαιουχος .....

Όχι, αυτό πιστεύουμε εσύ κι εγώ ότι σημαίνει, οι υπόλοιποι πιστεύουν ότι δεν σημαίνει τίποτα απολύτως.

58 minutes ago, GREGORYMO said:

Ο φίλος έγραψε ότι αν οι συγγενείς μάθαιναν ότι υπάρχουν € θα τα τσιμπούσαν. 

Δηλαδή θα τα τσιμπούσαν οι συγγενείς που δεν είναι συνδικαιούχοι και δεν μπορεί να τα σηκώσει αυτός που είναι συνδικαιούχος;

Πώς θα τα σήκωναν ακριβώς; Θα πήγαιναν με την κάρτα του συγχωρεμένου μετά τον θάνατό του και θα σήκωναν λεφτά που ουσιαστικά ανήκουν στον άλλο συνδικαιούχο; Θα παραβίαζαν τον μισό Ποινικό Κώδικα δηλαδή για 7k, ε μια χαρά, θα τους τα πάρει πολλαπλάσια μετά στο αστικό.

58 minutes ago, GREGORYMO said:

Από την μία έχουμε τους συγγενείς και από την άλλη τον φίλο με ελλειπή στοιχεία στην καλύτερη περίπτωση.

Αν ο κληρονόμος μάθαινε ότι υπάρχει λογαριασμός με € και συνδικαιούχος με ελλειπή στοιχεία, τι θα έκανε?

Αν υπάρχουν € δικαστικό αγώνα για την επόμενη 10ετια 

Για άλλη μία φορά, τα ελλιπή στοιχεία είναι πρόβλημα της τράπεζας, δεν αφορούν τον συνδικαιούχο. Ο συνδικαιούχος είναι κάτοχος του λογαριασμού, τίποτα δεν θα του κάνουν, τα λεφτά του πήγε να σηκώσει. Αν έχουν αντίρρηση οι υπόλοιποι, θα στραφούν κατά της τράπεζας.

56 minutes ago, mr.Vox said:

Δεν χρειαζόταν αυτό, μπορούσε να έρθει αστυνομικός στο σπίτι (νομίζω και υπάλληλος της τράπεζας) και να υπέγραφε μπροστά τους ο πατέρας σου, το είχαμε κάνει με μια γιαγιά μου.

9 minutes ago, SabotazNic said:

Θεωρω οτι οι περισσοτεροι ειχαμε εναν παππου ή μια γιαγια που μας ειχε ανοιξει λογαριασμο στο ονομα μας για να βαζει κανα ψιλο μεσα. Τουλαχιστον ετσι ισχυε σε εμενα. Μεχρι τουλαχιστον να ζητησω το βιβλιαριο, δεν ειχα ασχοληθει ποτε. Απλα πηγα στην eurobank (μιας και ο λογαριασμος ηταν ανοιγμενος στο ΤΤ), και μου ειπαν ΔΕΚΟ, ΑΔ για να φτιαξω επισημα καρτελα πελατη και να μπορω να τα κινω τα χρηματα εγω. 

Βασικα τωρα ειδα το βιβλιαριο (κραταω ιστορικο γενικα), ειμαι το μοναδικο ονομα (δικο μου + πατρος). Οποτε δεν ξερω πως το ανοιξαν, και αν πχ πηγε και ο πατερας μου μαζι με τον παππου μου για να δωσει κανα πιστοποιητικο ή κατι. Δεν νομιζω να ηταν τοσο δυσκολο να ειχε ανοιξει καποτε λογαριασμο με συνδικαιουχο.

Μην μπερδεύεσαι, δεν ήσουν συνδικαιούχος σε αυτό το λογαριασμό, ήσουν κάτι σαν κληρονόμος (δεν θυμάμαι τον ακριβή όρο που χρησιμοποιούσαν οι τράπεζες τότε, είχα κι εγώ τέτοιους λογαριασμούς). Σε αυτή την περίπτωση μπορούσες να σηκώσεις τα χρήματα όταν θα γινόσουν ενήλικος, πιο πριν δεν είχες δικαιώματα. Αλλά σε κάθε περίπτωση έρχεσαι στα λόγια μου: πήγες τα χαρτιά που σου ζήτησε η τράπεζα, επικαιροποίησες τα στοιχεία σου και πήρες τα χρήματά σου, δεν σου ζήτησαν να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, ευχαριστώ πολύ.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Αλλά σε κάθε περίπτωση έρχεσαι στα λόγια μου: πήγες τα χαρτιά που σου ζήτησε η τράπεζα, επικαιροποίησες τα στοιχεία σου και πήρες τα χρήματά σου, δεν σου ζήτησαν να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, ευχαριστώ πολύ.

Νομιζω λιγο πολυ ολοι αυτο λεμε απο την αρχη. Επεσες στην περιπτωση διαλογου 😛

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Αν είχα υπογράψει δηλαδή με είχε ενημερώσει ο θανών και είχα υποβάλει όλα τα δικαιολογητικά όπως θα έπρεπε δεν θα θα είχα κανένα θέμα. Θα τα σήκωνα με την μία όλα. ΄

Οι τράπεζες δεν δέχονται τέτοιους εκβιασμούς λειτουργούν με νομική υπηρεσία. 

Ακριβώς ! Αν είχες υπογράψει....

Δεν μίλησα για 'εκβιασμό'. Μιλησα, ΑΝ όπως ΕΣΥ δήλωσες ότι 'πάσχει' η ταυτοποίηση.

11 λεπτά πριν, nikos16717 είπε

Δεν κρίνεται αυτό ΤΩΡΑ αλλά δεν έχεις και κανένα ΔΙΚΙΟ.

Η επιθυμία του θανόντος ΔΕΝ είναι πάνω από Όλα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...