jordaninio Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Καλημέρα! Έχω την υπερ- αυτόματη Gaggia Cadorna. Χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο νερό & το φίλτρο intenza+ που υποστηρίζει η καφετιέρα. Σε περίπτωση που βάλω φίλτρο κάτω πάγκου θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και νερό βρύσης; Αθήνα βρίσκομαι και νομίζω το νερό της βρύσης είναι σχετικά μαλακό. Αν ναι υπάρχει κάποια πρόταση για τι φιλτρο να βαλω? Ευχαριστώ!
Akor1981 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Δε βρίσκω τον λόγο αφού έχεις το φίλτρο να χρησιμοποιηθεί εμφιαλωμένο νερό. Για αυτό τον λόγο υπάρχει για το νερό βρύσης.
jordaninio Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Το φίλτρο που αναφέρω ειναι μέσα στη μηχανή. Η ερώτηση μου ειναι αν μπορώ να αντικαταστήσω το φιλτρο μηχανής ή/και το εμφιαλωμένο νερό με κάποιο φίλτρο κάτω παγκου για τη βρύση.
slaughter Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 8 minutes ago, jordaninio said: Το φίλτρο που αναφέρω ειναι μέσα στη μηχανή. Η ερώτηση μου ειναι αν μπορώ να αντικαταστήσω το φιλτρο μηχανής ή/και το εμφιαλωμένο νερό με κάποιο φίλτρο κάτω παγκου για τη βρύση. κανονικά το φίλτρο που θες για την καφετιέρα πρέπει να κατακρατά τα άλατα (όπως κάνει αυτό που έχεις Intenza +) και να σου κρατά και το χλώριο του νερού βρύσης (που δεν έχεις με το εμφιαλωμένο). Εγώ ήθελα να βάλω ειδικό για καφετιέρες αλλα δεν το έχω κάνει για να σου πω εντυπώσεις
SilentVoice Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Βαζεις κανονικά το νερό που θέλεις. Απλά κάνε πιο συχνά αφαλάτωση και καθαρισμό μηχανής. Δεν θα έχεις κανένα θέμα σε αυτό. Πιο πιθανό να σου μπουκώσει απο τα υπολείμματα του καφέ ή να σπάσει κανα γρανάζι.
Haldol Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Συνήθως το νερό από αντίστροφη όσμωση είναι πολύ καλύτερο από το εμφιαλωμένο. Τουλάχιστον στο θέμα άλατα, η R/O δεν αφήνει τίποτα. Αν δεν έχεις καλά φίλτρα μπορεί να μην είναι καλό "γενικά" (π.χ. να περιέχει βαρέα μέταλλα), αλλά άλατα δε θα έχει για κανένα λόγο. Πρακτικά, από τη στιγμή που παίρνεις από ΕΥΔΑΠ το νερό είναι από τίμιο προς καλό. Περνώντας το από R/O να φύγουν άλατα + χλώριο, παίζει να μη ξανακάνεις αφαλάτωση ποτέ στη μηχανή.
vagos789 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Ιδανικα ναι η R/O ειναι η καλυτερη λυση για την γευση αρκει να μην το παρακανει με την αφαιρεση αλατων Ειναι ομως και η ακριβοτερη Τα εμφιαλωμενα δεν εχουν χλωριο αλλα ποιοτικα ειναι πιθανως η χειροτερη λυση γιατι πινουμε πολυ πλαστικο μαζι τους
Haldol Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 1 hour ago, vagos789 said: Ιδανικα ναι η R/O ειναι η καλυτερη λυση για την γευση αρκει να μην το παρακανει με την αφαιρεση αλατων Ως προς τη γεύση να μη το παρακάνει; Θα 'λεγα ότι είναι θέμα συνήθειας. Εγώ το δικό μου το 'χω πολύ χαμηλά, αλλά πλέον τα "έξω" νερά μου φαίνονται μπλιαχ. Αλλά αν έρθει κανείς σπίτι μου, το νερό τους φαίνεται "κάπως". 1 hour ago, vagos789 said: Ειναι ομως και η ακριβοτερη Θέλει να βάλει έτσι κι αλλιώς κάτω πάγκου απ' ότι λέει. Αλλιώς να 'βαζε R/O μόνο για τον καφέ (στο σπίτι, όχι σε specialty café) θα'ταν καραϋπερβολή. Πάντως εμένα μ' έχει σώσει, διότι πλέον το "απλό" νερό το 'χω μόνο για να πλένω τα πιάτα. Πόσιμο νερό (για 'μας και τις γάτες), καφές - ροφήματα, μαγείρεμα, πλύσιμο σε φρούτα - λαχανικά, όλα τα κάνω με το φιλτραρισμένο. Και πιο φτηνά μου βγαίνει, και δε κουβαλάω τις εξάδες 5 -5, και δε πίνω μέρος του μπουκαλιού με κάθε γουλιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα