Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας το θέμα είναι το εξής πέφτει συχνά το ρελέ διαρροής....πέφτει χωρίς να πέσει κάποια ασφάλεια όταν το σηκώνω ολλα καλά αυτό γίνετε περίπου 1 φορά το μήνα.....μίλησα με ηλεκτρολόγους μου ήταν πιθανόν υγρασία.....επίσης να σημειώσω ότι το γεγονός συμβαινει σε 3οροφη μεζονέτα με 1 πίνακα πριν κάνα χρόνο χωρίσαμε τους ουδέτερους και τις φάσεις του ισογείου....απ' τον ρελέ δηλ απ' την έξοδο πήρε ο τεχνικός ουδετ και φάση και έβαλε έναν 2p 40a για το ισόγειο(και μετά ασφάλειες).......ο μάστορας είναι λίγο απ' ολλα που λένε μπογιατζής ηλεκτρολόγος υδραυλικός.....κτλπ......έχω αρκετές γνώσεις πάνω στο θέμα άνοιξα τον πίνακα αλλά δεν είδα κάτι που να δικαιολογεί αυτό το φενομενο.....υπάρχει περιπτώση να μην κάνουν κάλλη επαφή τα καλώδια στον ρελέ αναγκάστηκα είναι 2 των 10 mm nyy(δύσκαμπτα) το ένα ζεύγος πάει στις ασφάλειες των άλλον δύο ορόφων και το άλλο ζεύγος πάει στο γενικό του ισογείου.......

Ο γενικός 2p είναι μιας εταιρίας ονόματη noark για όποιους γνωριζουν

Επεξ/σία από e1995kati
Δημοσ.

Αν υπήρχε πρόβλημα συνδεσμολογίας θα έπεφτε και δεν θα ξανα σηκωνόταν, είναι αυτο που σου είπε

21 λεπτά πριν, e1995kati είπε

μίλησα με ηλεκτρολόγους μου ήταν πιθανόν υγρασία

Δημοσ.

Επειδή ανέφερες για μεζονέτα, δες για εξωτερική καλωδίωση, καλώδιο σε κήπο, εξωτερικό κουδούνι, φωτισμό σε αυλή κλπ. Πιθανόν από εκεί να... μπάζει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  • Αν πέφτει συχνά, κατεβάζεις ασφάλειες μέχρι να βρεις με ποια κατεβασμένη, δεν πέφτει. 
  • Ξεκινάς απο τις ασφάλειες που δίνουν ρευμα σε σημεία εξωτερικά που μπορεί να υπάρχει υγρασία
  • Επίσης μπορεί να είναι κάποια ηλεκτρονική συσκευή που ζεσταίνεται. Πχ συναγερμός σε ντουλάπι
  • Τέλος αν έχεις ρελέ τύπου AC, πρέπει να αναβαθμιστείς σε καλύτερη κατηγορία (A και ανώτερη)

mixanikos 365 blog για μηχανολόγο ηλεκτρολόγο: Τι είναι το ρελέ διαφυγής ή  διαρροής αντιηλεκτροπληξιακό RCD και πώς το ελέγχουμε

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, e1995kati είπε

Καλησπέρα σας το θέμα είναι το εξής πέφτει συχνά το ρελέ διαρροής....πέφτει χωρίς να πέσει κάποια ασφάλεια όταν το σηκώνω ολλα καλά αυτό γίνετε περίπου 1 φορά το μήνα.....μίλησα με ηλεκτρολόγους μου ήταν πιθανόν υγρασία.....επίσης να σημειώσω ότι το γεγονός συμβαινει σε 3οροφη μεζονέτα με 1 πίνακα πριν κάνα χρόνο χωρίσαμε τους ουδέτερους και τις φάσεις του ισογείου....απ' τον ρελέ δηλ απ' την έξοδο πήρε ο τεχνικός ουδετ και φάση και έβαλε έναν 2p 40a για το ισόγειο(και μετά ασφάλειες).......ο μάστορας είναι λίγο απ' ολλα που λένε μπογιατζής ηλεκτρολόγος υδραυλικός.....κτλπ......έχω αρκετές γνώσεις πάνω στο θέμα άνοιξα τον πίνακα αλλά δεν είδα κάτι που να δικαιολογεί αυτό το φενομενο.....υπάρχει περιπτώση να μην κάνουν κάλλη επαφή τα καλώδια στον ρελέ αναγκάστηκα είναι 2 των 10 mm nyy(δύσκαμπτα) το ένα ζεύγος πάει στις ασφάλειες των άλλον δύο ορόφων και το άλλο ζεύγος πάει στο γενικό του ισογείου.......

Ο γενικός 2p είναι μιας εταιρίας ονόματη noark για όποιους γνωριζουν

Καλημέρα.. Μήπως να φωνάξεις έναν ηλεκτρολόγο καλό να το δει.. Που είναι πιο εξειδικευμένος.. 

Δημοσ.

Μπορει να φταίει και το ρελε σαν υλικό. Τα Schneider εβγαλαν σχετικα θεματα σε παρα πολλες παρτιδες

Φωναξε σοβαρο ηλεκτρολογο, οχι απλα καποιον που θα το αλλαξει με άλλο, αλλα καποιον που θα κανει σωστη διαγνωση πρωτα απο ολα

Δημοσ.

Το προβλημα αυτο δηλαδη (μια φορα τον μηνα) για να το βρεις πρεπει να είσαι μάγος, παρατήρησε τι ακριβώς γίνεται τοτε που πέφτει ποιές συσκευές δουλεύουν αν βρέχει κλπ, μόνο απο τύχη θα το εντοπίσεις.

Δημοσ.

Ρωτάω επειδή κάποιος είπε για τα τύπου a αυτό που έχω είναι ac....μέχρι στιγμής έχουν εξαντληθεί ολες οι άλλες περιπτώσεις......κάποια καλώδια που πιθανών επερναν υγρασία τα ξανά έκανα με μονωτικη....οπότε δεν πάει κάπου το μυαλό μου με ηλεκτρολόγους που μίλησα....μου είπαν για 1 φορά το μήνα είναι δύσκολο να βρεθεί.....ποια η διαφορά αναμεσα σε ρελέ τύπου α και ac τα ac είναι πιο ευαίσθητα?

Δημοσ.
3 minutes ago, e1995kati said:

Ρωτάω επειδή κάποιος είπε για τα τύπου a αυτό που έχω είναι ac....μέχρι στιγμής έχουν εξαντληθεί ολες οι άλλες περιπτώσεις......κάποια καλώδια που πιθανών επερναν υγρασία τα ξανά έκανα με μονωτικη....οπότε δεν πάει κάπου το μυαλό μου με ηλεκτρολόγους που μίλησα....μου είπαν για 1 φορά το μήνα είναι δύσκολο να βρεθεί.....ποια η διαφορά αναμεσα σε ρελέ τύπου α και ac τα ac είναι πιο ευαίσθητα?

για βάλε μας μια φωτογραφία τα καλώδια που έκανες με μονωτική.

Δημοσ.

Αυτά προϋπήρχαν μέσα στο μπάνιο πίσω από τον καθρέφτη είχε ξεχαρβαλωθει η προηγούμενη μονωτικη και έβαλα καινούργια και από επάνω θερμοκολλα για να μην ξαναφύγει.....

Screenshot_20240209-152453-min.png

• Confused 2
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...