Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.χρειαζομαι τη βοήθεια σας ξανά.προσφατα πήρα ένα κουτί pc το Armaggeddon Nimitz TR8000.Μεσα τοποθέτησα  

Ryzen 3 3200g

Asus prime B450M ii

G skill aegis 16gb και

Sapphire rx 580 8gb.

Το θέμα είναι ότι προφανώς κάτι δεν έχω συνδέσει σωστά και όταν πατάω το κουμπί να ανοίξει ο υπολογιστής.Δεν ανοίγει.

Πριν πατήσω το κουμπί.με το έχω ανοίξει το τροφοδοτικό η μητρική έχει ένα κίτρινο φως αναμμένο μόνιμα .

Σας ευχαριστω πολύ για την οποία βοήθεια.

Επεξ/σία από geoparades
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι το λιγότερο ελλιπής η περιγραφή σου.

Το οτι δεν ανοίγει ο υπολογιστής μπορεί να έχει να κάνει με 1,000,000 πράγματα.

Είναι όλα τα κομμάτια ελεγμένα προς τη λειτουργικότητά τους;

Οι μνήμες πατάνε στα κατάλληλα σλοτ;

Το cpu πατάει καλά;

Έχουν συνδεθεί όλα όπως πρέπει; Έχεις ελέγξει αν έχουν κουμπώσει όλα στο 100%;

Τροφοδοσία στην κάρτα έχεις δώσει;

Το κουμπί το έχεις συνδέσει σωστά;

Έχεις εμπειρία από συναρμολόγηση;

Το κίτρινο φωτάκι που λες οτι ανάβει έχει κάποιο ενδεικτικό πάνω του;

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, geoparades είπε

Καλησπέρα.χρειαζομαι τη βοήθεια σας ξανά.προσφατα πήρα ένα κουτί pc το Armaggeddon Nimitz TR8000.Μεσα τοποθέτησα  

Ryzen 3 3200g

Asus prime B450M ii

G skill aegis 16gb και

Sapphire rx 580 8gb.

Το θέμα είναι ότι προφανώς κάτι δεν έχω συνδέσει σωστά και όταν πατάω το κουμπί να ανοίξει ο υπολογιστής.Δεν ανοίγει.

Πριν πατήσω το κουμπί.με το έχω ανοίξει το τροφοδοτικό η μητρική έχει ένα κίτρινο φως αναμμένο μόνιμα .

Σας ευχαριστω πολύ για την οποία βοήθεια.

Κατ αρχάς έλεγξε τις συνδέσεις σου σε σχεση με το manual της motherboard

Δευτερον δες στο manual Τι σημαίνει το κίτρινο φως και πες μας.

Δημοσ.

Το έχω ελέγξει 2 φορές ήδη.σωστα τα βλέπω.εχςι τρία καλώδια μικρά.ενα hdd led ένα pwr led κι ένα pwr sw.για το κίτρινο φως κοιτάζω τώρα το manual.

Το κοίταξα και την manual 2 φορές.δε λέει κάτι για κίτρινο φως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς δεν είναι τίποτα. Είναι απλά ένδειξη ότι η μητρική τροφοδοτείται με ρεύμα και χρησιμοποιείται και ως διακοσμητικό. Μπορεί να απενεργοποιηθεί και από το BIOS (εάν βρεις τη ρύθμιση προφανώς και δεν είναι τίποτα τελικά).

Δες εδώ για περισσότερα. 

και εδώ https://linustechtips.com/topic/969909-asus-prime-b450-plus-orange-light/

Επεξ/σία από JPaxilleas
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Είναι το λιγότερο ελλιπής η περιγραφή σου.

Το οτι δεν ανοίγει ο υπολογιστής μπορεί να έχει να κάνει με 1,000,000 πράγματα.

Είναι όλα τα κομμάτια ελεγμένα προς τη λειτουργικότητά τους;

Οι μνήμες πατάνε στα κατάλληλα σλοτ;

Το cpu πατάει καλά;

Έχουν συνδεθεί όλα όπως πρέπει; Έχεις ελέγξει αν έχουν κουμπώσει όλα στο 100%;

Τροφοδοσία στην κάρτα έχεις δώσει;

Το κουμπί το έχεις συνδέσει σωστά;

Έχεις εμπειρία από συναρμολόγηση;

Το κίτρινο φωτάκι που λες οτι ανάβει έχει κάποιο ενδεικτικό πάνω του;

Κοίτα εμπειρία δεν έχω τρομερή.αλλα και τον προηγούμενο υπολογιστή μου τον έστησα μόνος μου.δεν έχω όμως τρομερή εμπειρία όχι.απο τα εξαρτήματα μόνο η cpu είναι μεταχειρισμένη.την είχα πάρει από marketplace πριν 2 μήνες.μνημες και μητρική είναι καινουρια.την κάρτα γραφικών την είχα 1 χρόνο περίπου στο παλιό μου pc.και δουλεύει μια χαρά.δηλαδη αν η cpu δε λειτουργεί μπορεί να μην ανοίγει ο υπολογιστής Ε;δεν το ήξερα αυτό η αλήθεια είναι.

2 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε

Προφανώς δεν είναι τίποτα. Είναι απλά ένδειξη ότι η μητρική τροφοδοτείται με ρεύμα και χρησιμοποιείται και ως διακοσμητικό. Μπορεί να απενεργοποιηθεί και από το BIOS (εάν βρεις τη ρύθμιση προφανώς και δεν είναι τίποτα τελικά).

Δες εδώ για περισσότερα. 

και εδώ https://linustechtips.com/topic/969909-asus-prime-b450-plus-orange-light/

Ναι το είδα αυτό.πριν που έψαχνα στο ίντερνετ.αυτο σκέφτηκα κ εγώ.διοτι το φωτάκι άναβε μόλις άνοιγα το διακόπτη στο τροφοδοτικό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, geoparades είπε

Κοίτα εμπειρία δεν έχω τρομερή.αλλα και τον προηγούμενο υπολογιστή μου τον έστησα μόνος μου.δεν έχω όμως τρομερή εμπειρία όχι.απο τα εξαρτήματα μόνο η cpu είναι μεταχειρισμένη.την είχα πάρει από marketplace πριν 2 μήνες.μνημες και μητρική είναι καινουρια.την κάρτα γραφικών την είχα 1 χρόνο περίπου στο παλιό μου pc.και δουλεύει μια χαρά.δηλαδη αν η cpu δε λειτουργεί μπορεί να μην ανοίγει ο υπολογιστής Ε;δεν το ήξερα αυτό η αλήθεια είναι.

Με προβληματίζει οτι όταν πατάς το κουμπί δεν έχει καμία ανταπόκριση.

Η μητρική δεν έχεις πολλές συνδέσεις τροφοδοσίας, μόλις μια 24pin και ακόμη μία το cpu. Αν έχεις δώσει και τροφοδοσία στην κάρτα τελείωσες...

Βεβαιώσου οτι έχεις συνδέσει σωστά τα κουμπιά του front panel, εν ανάγκη βγάλτα όλα και σύνδεσε μόνο το power.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Η μητρική δεν έχεις πολλές συνδέσεις τροφοδοσίας, μόλις μια 24pin και ακόμη μία το cpu. Αν έχεις δώσει και τροφοδοσία στην κάρτα τελείωσες...

Βεβαιώσου οτι έχεις συνδέσει σωστά τα κουμπιά του front panel, εν ανάγκη βγάλτα όλα και σύνδεσε μόνο το power.

Τα έχω συνδέσει και τα δύο και το 24 pin και το πιο μικρό δίπλα στη cpu.τωρσ θα βάλω μόνο το power sw.αυτο δεν εννοείς;σορρυ κι ολας ρωταω μην κάνω καμία βλακεία.

12 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τα έβγαλα όλα και συνδεσα μόνο το power.τιποτα ακόμα.

Επεξ/σία από geoparades
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, geoparades είπε

Τα έχω συνδέσει και τα δύο και το 24 pin και το πιο μικρό δίπλα στη cpu.τωρσ θα βάλω μόνο το power sw.αυτο δεν εννοείς;σορρυ κι ολας ρωταω μην κάνω καμία βλακεία.

Τα έβγαλα όλα και συνδεσα μόνο το power.τιποτα ακόμα.

Παιδιά τελικά το pc άνοιξε.εβγαλα και ξαναεβαλα τον επεξεργαστή.μαλλον δεν είχε κουμπώσει σωστά.το θέμα είναι όμως ότι δε δίνει καθόλου εικόνα.ουτε από τη μητρική από τα ενσωματωμένα.ουτε από την κάρτα γραφικών.οποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.Ηδη Μ έχετε βοηθήσει πάρα πολυ

Επεξ/σία από geoparades
Δημοσ.
4 ώρες πριν, geoparades είπε

Παιδιά τελικά το pc άνοιξε.εβγαλα και ξαναεβαλα τον επεξεργαστή.μαλλον δεν είχε κουμπώσει σωστά.το θέμα είναι όμως ότι δε δίνει καθόλου εικόνα.ουτε από τη μητρική από τα ενσωματωμένα.ουτε από την κάρτα γραφικών.οποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.Ηδη Μ έχετε βοηθήσει πάρα πολυ

Τσέκαρε και τα pins του επεξεργαστή σου μήπως έχει στράβωσει κανενα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα ναι θα το τσεκαρω.καο να ρωτήσω για να ξέρω.αν είναι όντως κάποιο στραβωμενο πιν τι γίνεται;την πάτησα μάλλον Ε;

5 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Τσέκαρε και τα pins του επεξεργαστή σου μήπως έχει στράβωσει κανενα

Καλημέρα τα τσεκαρα.εχω την εντύπωση ότι είναι ένα ή δύο στραβωμενα στην άκρη.διορθωνεται αυτό η την πάτησα εντελώς;

Επεξ/σία από geoparades
Δημοσ.
1 ώρα πριν, geoparades είπε

Καλημέρα ναι θα το τσεκαρω.καο να ρωτήσω για να ξέρω.αν είναι όντως κάποιο στραβωμενο πιν τι γίνεται;την πάτησα μάλλον Ε;

Καλημέρα τα τσεκαρα.εχω την εντύπωση ότι είναι ένα ή δύο στραβωμενα στην άκρη.διορθωνεται αυτό η την πάτησα εντελώς;

Διορθωνεται

Προσεκτικά και όμορφα μπορείς και εσύ ή κάποιος τεχνικός.

Έχει συμβεί σε πολλούς και διορθώνεται.

Προσοχή μην τα σπάσεις

Λογικά από εκεί είναι το πρόβλημα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Διορθωνεται

Προσεκτικά και όμορφα μπορείς και εσύ ή κάποιος τεχνικός.

Έχει συμβεί σε πολλούς και διορθώνεται.

Προσοχή μην τα σπάσεις

Λογικά από εκεί είναι το πρόβλημα

Ναι καταλαβαίνω.το ένα το ισιωσα.το άλλο όχι ακόμα.να ρωτήσω και κάτι άλλο γιατί προφανώς έχω μείνει πίσω στους υπολογιστές.δειξτε κατανόηση.για να κάνω νέα εγκατάσταση των windows πρέπει να έχω απαραίτητα usb με windows μέσα περασμένα η γίνεται και από το dvd όπως παλιά;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, geoparades είπε

Μπορείς να ισιώσεις τα pins και μόνος σου. Χρησιμοποίησε ένα λεπτό κατσαβίδι, όσο πιο λεπτό διαθέτεις. Ιδανικά το κατσαβίδι δε θα πρέπει να βρίσκει στα γύρω pins από αυτό που διορθώνεις. Μη χρησιμοποιήσεις οδοντογλυφίδες. Ξεκινάς να πιέζεις πολύ απαλά κάθε στραβωμένο pin. Πίεζε περίπου στη μέση και λίγο προς τα πάνω με πολύ απαλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Μην ασκείς συνενόμενη πίεση. Αφού φέρεις όλα τα στραβωμένα pins σε μια ικανοποιητική θέση, τοποθετείς τη cpu στη motherboard και κατεβάζεις το σιδεράκι-ασφάλεια μέχρι κάτω, χωρίς να ασφαλίσεις τον επεξεργαστή. Κάνεις την ίδια διαδικασία 3 φορές. Μετά αφαιρείς τη cpu από τη motherboard και τσεκάρεις πάλι τα pins. Αν δεν είναι εντελώς ίσια, κάνεις από την αρχή τη διαδικασία που σου είπα. Αν σου φαίνονται ολόισια, τοποθετείς τη cpu στη motherboard και δοκιμάζεις αν λειτουργεί. Αν δεν εμφανίζει τίποτα στην οθόνη, κάνε πρώτα ένα reset στη motherboard. Βρες την ένδειξη CLR_CMOS και άλλαξε τη θέση του βραχυκυκλωτήρα ώστε να ξεκινάει από το pin που είναι ελεύθερο. Κάνε το κάθε φορά που αφαιρείς τον επεξεργαστή.

18 λεπτά πριν, geoparades είπε

Ναι καταλαβαίνω.το ένα το ισιωσα.το άλλο όχι ακόμα.να ρωτήσω και κάτι άλλο γιατί προφανώς έχω μείνει πίσω στους υπολογιστές.δειξτε κατανόηση.για να κάνω νέα εγκατάσταση των windows πρέπει να έχω απαραίτητα usb με windows μέσα περασμένα η γίνεται και από το dvd όπως παλιά;

Γίνεται και από το dvd. Χρησιμοποίησε το MediaCreationTool της Microsoft και κατέβασε το iso που είναι το πιο προσφατο. Μετά γράψε το σε dvd ή usb (χρησιμοποίησε το rufus για το usb).

Δημοσ.

Παιδιά σας έχω ζαλίσει το ξέρω.δοκιμασα να ισιωσω τα πίνς.και κατά την τοποθέτηση στη μητρική ο επεξεργαστής δεν κουμπώνει καν επάνω τώρα.δςν ασφαλίζει δηλαδή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...