K2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας παρακαλώ. Λοιπόν, τώρα είμαι σε ένα απλό συστηματάκι με i7-4790, 32GBram, χωρίς GPU, και είμαι μια χαρά. (Όσον αφορά τη χρήση, τίποτα το ιδιαίτερο: browsing, word processing, Adobe illustrator, Gimp, WinXp σε virtual machine και μια φορά το χρόνο καίγομαι για καμμιά βδομάδα με κανά παλιό fps.) Όλα τα υπόλοιπα (psu, κουτιά κλπ) είναι φουλ ΟΚ. Αλλά. μου χάρισαν μία Prime B350-Plus με Ryzen 5 1400, 24GB και έναν Crucial M.2 500G κι απ’ το πουθενά… έχω αρχίσει και σκέφτομαι τη μετάβαση σε AMD, αγοράζοντας έναν 5600G. Αξίζει λέτε; Και το intel είτε μένει για backup, είτε το πουλάω. δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Έχω κάπου και έναν 4160 αν είναι για backup, και πουλώντας τον 4790 καλύπτω ένα μέρος του 5600G.. Τι λέτε; Γνώμες; Ευχαριστώ πολύ. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου από K2012
Λύση nickol-us Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Λύση Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) https://www.cpubenchmark.net/compare/2275vs4325/Intel-i7-4790K-vs-AMD-Ryzen-5-5600G Δεν υπάρχει καμία επαφή ανάμεσα στα 2 cpu. Single, πιο γρήγορες μνήμες, cache, τρομερά πιο δυνατά ενσωματωμένα γραφικά. Θα δεις διαφορά σε όλες τις χρήσεις, ακόμη και τις απλές καθημερινές. Αξίζει με 1000 εφόσον χρειάζεται μόνο η αγορά του cpu. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου από nickol-us 3
K2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Γεια σου Nickol-us! Σε ευχαριστώ πολύ! Ναι τα βλέπω αυτά που λες, ήθελα και μια επιβεβαίωση μήπως μου διαφεύγει κάτι... Και, συγχώρα με, θα εκμεταλλευτώ την προθυμία σου, και θα ρωτήσω και κάτι ακόμα: Καλά δε σκέφτομαι για κατευθείαν 5600G και όχι 2400/3400G; Ρωτάω σε σχέση με τη διαφορά που έχουν στις τιμές τους. 1
nickol-us Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Καλά κάνεις και σκέφτεσαι κατευθείαν για 5600g. Η διαφορά επιδόσεων είναι χαοτική. 2
SeNNinhA Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 4 λεπτά πριν, nickol-us είπε Καλά κάνεις και σκέφτεσαι κατευθείαν για 5600g. Η διαφορά επιδόσεων είναι χαοτική. Συμφωνω 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα