DimitRigaS Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Καλησπέρα στην κοινότητα, Τα τελευταία 2 χρόνια (2022 & 2023) βρίσκομαι και εργάζομαι στην Ολλανδία. Στο μεταξύ, έχω μεταγραφεί στην ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού. Πέρυσι (2023) ξεκίνησα να ασχολούμαι με αγοραπωλησία μετοχών και έχει προκύψει ένα εισόδημα από υπεραξία. Από αναζήτηση και έρευνα παρατήρησα ότι στην Ελλάδα πρέπει να δηλώνεται, αλλά δεν φορολογείται. Στην πλατφόρμα όπου ξεκίνησα και διεκπεραίωσα τις όποιες συναλλαγές, είχα δηλώσει τα στοιχεία μου από Ελλάδα (διεύθυνση, φπα κλπ), μιας και τότε ήμουν ακόμη στη ΔΟΥ Αθηνών. Θα ήθελα, επομένως, να ρωτήσω, εάν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει εάν θεωρείται οκ να δηλώσω αυτά τα εισοδήματα στην ελληνική εφορία αντί για την ολλανδική.🧐 Σας ευχαριστώ πολύ!😁
fmarkos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ζητάς δλδ να μας σου πούμε πως θα γλιτώσεις φόρους στην Ολλανδία; Σε αυτό θα πρέπει να σε βοηθήσει ένας Ολλανδός λογιστής. Για την ιστορία πάντως οι φορολογικές αρχές εντός ΕΕ διασταυρώνουν τα στοιχεία κι αν προκύψει θέμα θα έχεις πρόβλημα. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2024 από fmarkos
SabotazNic Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, fmarkos είπε Ζητάς δλδ να μας σου πούμε πως θα γλιτώσεις φόρους στην Ολλανδία; Σε αυτό θα πρέπει να σε βοηθήσει ένας Ολλανδός λογιστής. Για την ιστορία πάντως οι φορολογικές αρχές εντός ΕΕ διασταυρώνουν τα στοιχεία κι αν προκύψει θέμα θα έχεις πρόβλημα. Αρχικα, μια φορα φορολογεισαι, και απλα πληρωνεις την διαφορα αν βρισκεσαι σε μια χωρα και εχεις δηλωσει αλλου. Στην περιπτωση αυτη, αν τα δηλωσει Ελλαδα δεν γλυτωνει φορους στην Ολλανδια. Πονταρω οτι εχουμε υψηλοτερη φορολογια. 48 λεπτά πριν, DimitRigaS είπε Στην πλατφόρμα όπου ξεκίνησα και διεκπεραίωσα τις όποιες συναλλαγές, είχα δηλώσει τα στοιχεία μου από Ελλάδα (διεύθυνση, φπα κλπ), μιας και τότε ήμουν ακόμη στη ΔΟΥ Αθηνών. Εχω την εντυπωση οτι δεν παιζει ρολο τοσο αυτο, οσο σε μια τραπεζα εγινε η καταθεση. Πρεπει να ρωτησεις λογιστη Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2024 από SabotazNic
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα