CMOS_Z Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 53 λεπτά πριν, poulinos είπε χωρις να το εχω δοκιμασει δεν μπορεις να βαλεις adapters απο 2,5 σε 3,5 οπως γινεται και σε towers? πχ σε κουτι ειχε 2 χ 3,5 και το ενα το εκανα 2 x 2,5 με tray Έχουν θέση για 2.5 τα μαμά trays. Απλά οι κάρτες αυτές δεν κουμπώνουν στο nas που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω. 8 λεπτά πριν, poulinos είπε δυστυχως πληρωνεις οτι τα παιρνεις ολα ετοιμα. με τα ιδια λεφτα πραγματι μπορεις να στησεις Pc που θα ειναι πολυ καλυτερο. λογικο βεβαια οτι για καποιον απλο χρηστη ολα ειναι ετοιμα. Κοίτα... επειδή βάζω γενικά πολλά synology όπως το 1821+ ο κύριος λόγος που τα επιλέγω αντί πχ ενός custom κουτιού είναι αυτό που είπες πως είναι όλα έτοιμα και σε θέμα hardware αλλά και software και είναι πολύ μικρό σε μέγεθος + πως όταν έχεις πολλά ίδια μηχανήματα γίνεται πολύ πιο εύκολο το support. Επίσης οικονομικά δεν είναι και άσχημα εάν υπολογίσεις custom hardware +controller που θα χρειαστείς για 8bay πχ. Στο συγκεκριμένο φορτώνω και VMs ανετότατα. Συζήτηση βέβαια που είναι για δικό της thread... 4 λεπτά πριν, panoc είπε Το θεμα ειναι οτι εχεις 4+bah nas, αν δεν εχεις raid5/6 τοτε τι εχεις 😛 Νομιζω οτι η πλειοψηφια σε 4+ εχει raid5/6 αλλιως χανει το νοημα . Για xxxJ μηχανακια το ειπα και πριν, κανενα δεν υποστηριζει επισημα ssd και ειναι τοσο αργα που ετσι κι αλλιως δεν εχει νοημα. Γενικα εκανα την αναφορα, εαν ειναι να παρει καποιος ssd να παρει καποιον που δοκιμασμενα δουλευει στο nas που εχει. Επισης καλο ειναι να ρωτησει για το ssd που θελει και στο φορουμ της synology. Ειναι κριμα να βαλει καποιος 4ΤΒ ssd και μετα απο 2 βδομαδες να σερνεται πιο πολυ και απο αθλιο στικακι. Εννοείται απλά στο συγκεκριμένο thread που μιλάμε για... μονόδισκο nas δεν μας είναι πρόβλημα αυτό οκ εκτός εάν ο op έχει έναν 850EVO τότε όντως υπάρχει θέμα και καλά έκανες και το είπες. 10 λεπτά πριν, poulinos είπε απλα και οι onboard raid στα mobo δεν ειναι για πολλα πολλα δυστυχως. εδω σε ενα mobo που ειχα παλια ειχα φαει limitation λογω chipset να μην μπορω να κανω raid 0 και raid 1 στον ιδιο controller. ηθελα 2 χ hdd (raid 1) και 4 x hdd (raid 0). Software raid ftw και για να το πω πιο καλά SHR ftw. Μου έχει λύσει τα χέρια κυριολεκτικά upgrade μπαμ μπαμ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeaLion Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Εξαρτάται από το δίκτυο σου και την κάρτα που έχει το NAS (αν θα ωφεληθείς όντως με χρήση ssd) και εξαρτάται κι από τα δεδομένα. Αν έχεις backup και αρχεία όπως φωτό, ή γενικά αρχεία μοναδικά, μόνο HDD για storage, o ssd αν πάθει κάτι 9 στις 10 περιπτωσεις απλά θα μείνεις να τον κοιτάς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 50 minutes ago, CMOS_Z said: Κοίτα... επειδή βάζω γενικά πολλά synology όπως το 1821+ ο κύριος λόγος που τα επιλέγω αντί πχ ενός custom κουτιού είναι αυτό που είπες πως είναι όλα έτοιμα και σε θέμα hardware αλλά και software και είναι πολύ μικρό σε μέγεθος + πως όταν έχεις πολλά ίδια μηχανήματα γίνεται πολύ πιο εύκολο το support. Επίσης οικονομικά δεν είναι και άσχημα εάν υπολογίσεις custom hardware +controller που θα χρειαστείς για 8bay πχ. Στο συγκεκριμένο φορτώνω και VMs ανετότατα. Συζήτηση βέβαια που είναι για δικό της thread... Software raid ftw και για να το πω πιο καλά SHR ftw. Μου έχει λύσει τα χέρια κυριολεκτικά upgrade μπαμ μπαμ. δεν εχω δοκιμασει ποτε software raid. οτι εκανα ηταν με hardware.το καλο του synology ειναι η πολυ μικρη καταναλωση .συν οτι αμα εχειςμαθει ενα είναι σαν να τα εχεις μαθει ολα που λεει ο λογος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dvamv Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ ολους .... Απ οτι καταλαβαίνω με το συγκεκριμένο NAS (DS120j) καλύτερα να βάλω ένα hdd (εχω βαλει wd red 1tb).Απλα έλεγα μήπως με ενα ssd εβλεπα διαφορά στη ταχύτητα Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου από dvamv Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 11 λεπτά πριν, dvamv είπε Ευχαριστώ ολους .... Απ οτι καταλαβαίνω με το συγκεκριμένο NAS (DS120j) καλύτερα να βάλω ένα hdd (εχω βαλει wd red 1tb).Απλα έλεγα μήπως με ενα ssd εβλεπα διαφορά στη ταχύτητα απολυτως τιποτα δεν θα δεις. Αυτο το nas που εχεις, δεν πιανει καν το gbit σε ταχυτητες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου On 09/02/2024 at 19:09, dvamv said: Ευχαριστώ ολους .... Απ οτι καταλαβαίνω με το συγκεκριμένο NAS (DS120j) καλύτερα να βάλω ένα hdd (εχω βαλει wd red 1tb).Απλα έλεγα μήπως με ενα ssd εβλεπα διαφορά στη ταχύτητα πρεπει να δεις μεχρι ποσο μπορει να δωσει το Nas για να δεις αν θα δεις διαφορα ή οχι με τον ssd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα