dvamv Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Σ ένα Synology DS120j να βάλω ssd δίσκο η προτείνετε να μείνει με τον κλασσικό hdd; Τα αρχεία δεν ξεπερνούν τα 400GB και πρόσβαση έχω μόνο εγώ. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου από dvamv Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 1 hour ago, dvamv said: Σ ένα Synology DS120j να βάλω ssd δίσκο η προτείνετε να μείνει με τον κλασσικό hdd; Τα αρχεία δεν ξεπερνούν τα 400GB και πρόσβαση έχω μόνο εγώ. ολα εχουν συν και πλην. ο ssd εχει μεγαλες ταχυτητες.ισως να μην σε νοιαζει καν.ο ssd εχει μικροτερη καταναλωση αλλα ειναι πιο ακριβος.δεν υπαρχει σωστο ή λαθος. και τα 2 ειναι μια χαρα σαν λυσεις. σε hdd θα βρεις μεγαλυτερες χωρητικοτητες και σε πιο νορμαλ τιμη.εγω προσωπικα θα το εκανα με hdd που βγαινει πιο μικρο το κοστος. επισης θα εβρισκα καποιο τροπο να μπορω να το κλεινω Remote και να το ανοιγω αν δεν το χρειαζομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dvamv είπε Σ ένα Synology DS120j να βάλω ssd δίσκο η προτείνετε να μείνει με τον κλασσικό hdd; Τα αρχεία δεν ξεπερνούν τα 400GB και πρόσβαση έχω μόνο εγώ. Για έναν μονό δίσκο είναι ανάλογα τις ανάγκες σου. Αν θες να στριμάρεις από αυτό ταινίες κλπ τότε θα προτιμήσεις την ταχύτητα του SSD, διαφορετικά μένεις με τον κλασσικό HDD. 15 λεπτά πριν, poulinos είπε επισης θα εβρισκα καποιο τροπο να μπορω να το κλεινω Remote και να το ανοιγω αν δεν το χρειαζομαι. Tα Synology έχουν λειτουργία για να ρυθμίσεις power schedule και να τα ανοιγοκλείνεις κατά το δοκούν βάση ημερήσιου προγράμματος. Από την στιγμή που ο ts ξέρει περίπου πότε θα τα χρειαστεί μπορεί να το ορίσει εύκολα. Επίσης διαθέτουν WOL και λειτουργία hidernation του δίσκου βάση χρόνου χρήσης. Είναι εύκολο να τα φέρει στα μέτρα του. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου από dpolal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 9 minutes ago, dpolal said: Για έναν μονό δίσκο είναι ανάλογα τις ανάγκες σου. Αν θες να στριμάρεις από αυτό ταινίες κλπ τότε θα προτιμήσεις την ταχύτητα του SSD, διαφορετικά μένεις με τον κλασσικό HDD. Tα Synology έχουν λειτουργία για να ρυθμίσεις power schedule και να τα ανοιγοκλείνεις κατά το δοκούν βάση ημερήσιου προγράμματος. Από την στιγμή που ο ts ξέρει περίπου πότε θα τα χρειαστεί μπορεί να το ορίσει εύκολα. Επίσης διαθέτουν WOL και λειτουργία hidernation του δίσκου βάση χρόνου χρήσης. Είναι εύκολο να τα φέρει στα μέτρα του. αφου υποστηριζει wol και ισως και wow τοτε μια χαρα.Plus και το hibernation θα ειναι μια χαρα για να μην δουλευει ο δισκος 24 ωρες ενω στην πραξη ενδεχομενως να τον χρειαζεται για 30 λεπτα ή δεν ξερω ποσο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, dvamv είπε Σ ένα Synology DS120j να βάλω ssd δίσκο η προτείνετε να μείνει με τον κλασσικό hdd; Τα αρχεία δεν ξεπερνούν τα 400GB και πρόσβαση έχω μόνο εγώ. σε "κοβει" η ταχύτητα δικτυου , προσωπικά θα έκανα μιρορ 2 δισκους 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CMOS_Z Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου SSD από εμένα ειδικά εάν έχεις πολλές φωτογραφίες και θα κάνεις sync συχνά. H διαφορά στην ταχύτητα είναι μεγάλη ακόμη και σε 1gbit. Στα άλλα θετικά ο ssd είναι αθόρυβος και ανθεκτικός σε χτύπους κάτι που οι περισσότεροι αγνοούν. Το μόνο αρνητικό είναι η αντοχή στις εγγραφές ανάλογα το μοντέλο, όπου πρέπει να δεις εάν σε επειρεάζει αυτό ή όχι. 4 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε σε "κοβει" η ταχύτητα δικτυου , προσωπικά θα έκανα μιρορ 2 δισκους Μονόδισκο είναι το Synology που γράφει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Ο λόγος που χρησιμοποιώ ακόμα μηχανικούς είναι καθαρά οικονομικός. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος για μένα. Αν μπορείς να πάρεις ssd δεν τίθεται καν θεμα σύγκρισης. Οι μηχανικοί δίσκοι αποτελούν παρελθόν. Όπως τα cd ένα πραγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dvamv Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, atheatos είπε Οι μηχανικοί δίσκοι αποτελούν παρελθόν καλα... οι μηχανικοι δισκοι ειναι αξιοπιστοι. Εχω red nas που δουλευει ασταματητα απο το 2010. Ο μηχανικος δισκος, κατα πασα πιθανοτητα θα προειδοποιησει. Ο SSD απλα ενα ωραιο πρωι θα ειναι νεκρός. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasanton Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Επιτρέπει το Synology τη χρήση SSD και όχι μόνο για cache; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis T 92 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, CMOS_Z είπε Το μόνο αρνητικό είναι η αντοχή στις εγγραφές ανάλογα το μοντέλο Τί εννοείς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CMOS_Z Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 22 λεπτά πριν, Vasilis T 92 είπε Τί εννοείς; To rated endurance (TBW) εννοώ. 1 ώρα πριν, tasanton είπε Επιτρέπει το Synology τη χρήση SSD και όχι μόνο για cache; SATA κανονικά μπορείς να φτιάξεις volume. NVME εκτός από αυτά που έχει στην επίσημη λίστα δεν σε αφήνει κατευθείαν στο DSM αλλά με edit 1 παράμετρο το προσπερνάς και φτιάχνεις volume και σε 3rd party NVME drives. Είναι από τα πράγματα που δεν έχουν κάποια ουσιαστική λογική στα synology αλλά τέλος πάντων. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasanton Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 9 hours ago, CMOS_Z said: To rated endurance (TBW) εννοώ. SATA κανονικά μπορείς να φτιάξεις volume. NVME εκτός από αυτά που έχει στην επίσημη λίστα δεν σε αφήνει κατευθείαν στο DSM αλλά με edit 1 παράμετρο το προσπερνάς και φτιάχνεις volume και σε 3rd party NVME drives. Είναι από τα πράγματα που δεν έχουν κάποια ουσιαστική λογική στα synology αλλά τέλος πάντων. Έχω ένα DS216+II με 2 θέσεις και σκεφτόμουν αναβάθμιση δίσκων μετά από 7 χρόνια. Μπορώ δηλαδή να βάλω 2 sata SSD στη θέση τους (3,5``) ή NVME και με μια καστομιά να παίζει; Δεν τους έχω σε RAID. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου από tasanton Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 13 hours ago, atheatos said: Ο λόγος που χρησιμοποιώ ακόμα μηχανικούς είναι καθαρά οικονομικός. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος για μένα. Αν μπορείς να πάρεις ssd δεν τίθεται καν θεμα σύγκρισης. Οι μηχανικοί δίσκοι αποτελούν παρελθόν. Όπως τα cd ένα πραγμα. οι μηχανικοι ειναι καλοι για πολλα tb που εκει το κοστος των ssd ,nvme ειναι απαγορευτικο. 10 hours ago, Vasilis T 92 said: Τί εννοείς; καθε ssd ,nvme αντεχει εναν συγκεκριμενο αριθμο εγγραφων.μετα αρχιζει και πεφτει η υγεια του μεχρι που σε πολυ χαλια δισκους απλα game over. οι σοβαροι ssd,nvme εχουν πολλα χρονια μπροστα τους και πολλα tb εγγραφης. αλλα κατι kingston παλιοι που ειχα ηταν για κλαματα.καποια στιγμη ειχαν μηδενισει απο εγγραφες χωρις μεγαλο φορτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Το προβλημα που αγνοει το 99% που βαζουν ssd στο synology ειναι οτι δεν υποστηριζεται το trim σε ολα τα drive. Και χωρις trim bye bye. Δεν υπαρχει κανενας λογος για ssd σε synology (πλην cache) και μαλιστα τοσο μικρο, κανενας ομως. Εαν σωνει και καλα θες να βαλεις ssd κοιτα το compatibility list https://www.synology.com/en-global/compatibility?search_by=category&category=hdds_no_ssd_trim στο δισκο που σε ενδιαφερει (εχει φιλτρο διαλεξε 3rd party και μετα consumer/desktop) Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου από panoc 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα