Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Η ελληνική κοινωνία είχε μάθει στο φαΐ της μαμάς/πεθεράς 2-3 φορές τη βδομάδα.

Άπαξ και οι γιαγιάδες - πεθερές που μας μεγάλωσαν στα 90ς, αντικαταστάθηκαν από τα παιδιά τους, το φαγητό από εκεί έπαψε. Η γιαγιά/πεθερά πάει πλέον πιλάτες, ταξίδια στο εξωτερικό και κρατάει εγγόνι μια φορά το μήνα.

Οπότε, όλες οι οικογένειες που δημιουργούνται σήμερα, βασίζονται δυστυχώς στο ντελίβερυ. Εξ ου και η μεγάλη ζήτηση.

Το ίδιο φαινόμενο θα δείτε να πάτε σουπερμαρκετ, ΠΟΣΑ προϊόντα πλέον έχουν την ένδειξη "από το χωριό / της κυρα θεκλας / από τα παλιά". Οι γιαγιάδες και οι πεθερές δε στέλνουν πια λαχανικά από την Κρήτη ή τη Μεσσηνία. Οι γιαγιάδες και οι πεθερές, ως προείπαμε, πλέον διαβάζουν βιβλία αυτοβελτίωσης και έχουν απεμπολήσει τις τοξικές σχέσεις.

Πάντως, εκεί που γίνεται το τρελό πανηγύρι, είναι στα μαγειρευτά. Πώς γλεντάνε έτσι όλοι τον εργένη εργαζόμενο του 800ρικου σε γραφείο; Είδα κάτι ακραίο, τύπου 6-7 ευρώ η μερίδα ΡΕΒΥΘΙΑ. Ρε παιδιά, 6 ευρώ έχουν τα 2 ΚΙΛΑ ρεβύθια, στη λιανική. Δηλαδή, οι 10 μερίδες ρεβύθια. Σε χοντρική, μπορεί να παίρνεις και 15 μερίδες με 6-7 ευρώ.

Επίσης, κάντε και τίποτα σπίτι ρε καλοζωισμένοι νεοέλληνες. Ευκατάστατος φλώρος είμαι κι εγώ, αλλά θεωρώ κακομοιριά να παραγγείλω καφέ απέξω, που είναι 2 κινήσεις και υποπολλαπλάσιο κόστος στο σπίτι.

Τέλος, σούπερ ΣΟΣ, ένας παράγοντας που κανείς δεν θίγει:  Έχετε εκπαιδευτεί να τρώτε σα γουρούνια. Σταματήστε. Κάποτε ήταν ντροπή να λες ότι τρως 3 και 4 πιτόγυρα, πάντα αυτός που το έκανε, περιγραφόταν από τους άλλους ως χοντρός, αδηφάγος, μασαμπούκας κλπ κλπ. Τώρα βλέπω κόσμο να φλεξάρει που τρώει πολύ (λολ!!!) και να γκρινιάζει που θέλει 10 ευρώ για 3 πιτόγυρα. Η Ελλάδα είναι η χώρα με την περισσότερη υπερβαρία στην Ευρώπη. Βγαίνω έξω με φυσιολογικό ΒΜΙ (γιατί ως ευκατάστατος φλώρος έμαθα από το σπίτι μου να τρώω λίγο και υγιεινά) και είναι ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ γύρω μου σε διάφορες φάσεις υπερβαρίας, η οποία είναι θανατηφόρα νόσος.

Οπότε, συνοψίζοντας:

1) Κοινωνιολογία, χάσαμε τη σύνδεση με την προ-προηγούμενη γενιά.

2) Βιολογία, χάσαμε βιολογικά τη σύνδεση με την προ-προ-προηγούμενη γενιά.

3) Πολιτική οικονομία, μάθαμε να ξοδεύουμε ψιλά για τα πάντα, κι όταν τα πάντα δεν κοστίζουν πλέον ψιλά, μας αδειάζουν τα πάντα.

4) Φαυλότητα. Φέρε γύρους, φέρε ψωμάρες, φέρε μαγιονέζες, φέρε βούτυρα. Το βραδινό σας, για να μην είστε μια δίποδη λύπη (και... λίπη) που θα τρέχει στους γιατρούς από τα 35 και στον τάφο από τα 65, πρέπει να είναι μαρούλι - λεμόνι - ελιές - ελαιόλαδο - παξιμάδι βρεμένο προτίμησής σας, άντε και κάνα αυγουλάκι.

Φιλικά, γιατί διαβάζω ξανά το ποστ σου με προσοχή, τα έχεις κάνει αχταρμά. 

Προσπαθείς να στηλιτεύσεις τα σημερινά κακώς κείμενα, μιλώντας για γιαγιάδες που έχουν αμεμπολήσει τις τοξικές σχέσεις. Και ότι αυτό στερεί από τα σημερινά ζευγάρια το μαμαδιστικο φαΐ, γιατι τάχα μου κάνει πιλάτες διαβάζοντας Ξενάκη.

Θέλεις να χωρέσεις όσα δεν σου αρέσουν από την σημερινή κατάσταση, αναγκαστικά, όλα μέσα, χρησιμοποιώντας πομπώδεις λέξεις και έννοιες, πραγματοποιώντας λογικά άλματα.  

Μου θυμίζεις τον Constanza στο Seinfeld που ήθελε να χωρέσει σε μία συζήτηση την λέξη anathema. Με κάθε τρόπο. 

Έτσι και στο ποστ σου. Απεμπολώ, διαρραγή.

Εκδυτικισμός, σε ποστ  για την  τιμή στα delivery. Ναι, οκ.

Ο κόσμος στρέφεται στο έτοιμο φαγητό, γιατί πολύ απλά, του είναι πιο εύκολο. Ελλείψει χρόνου και για μένα, κυριότερο, διάθεσης. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
  • Like 6
  • Thanks 2
  • Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 hours ago, MikhailBakurin said:

4) Φαυλότητα. Φέρε γύρους, φέρε ψωμάρες, φέρε μαγιονέζες, φέρε βούτυρα. Το βραδινό σας, για να μην είστε μια δίποδη λύπη (και... λίπη) που θα τρέχει στους γιατρούς από τα 35 και στον τάφο από τα 65, πρέπει να είναι μαρούλι - λεμόνι - ελιές - ελαιόλαδο - παξιμάδι βρεμένο προτίμησής σας, άντε και κάνα αυγουλάκι.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, hln3 είπε

Υπάρχουν ένα σωρό φαγητά που μπορείς να ετοιμάσεις σε ένα μισάωρο, και λιγότερο ακόμη.

Αν κάποιος δεν ξέρει να μαγειρεύει, ε, ήρθε η ώρα να μάθει.

και μετά θα βγουν οι σουβλατζήδες αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα για την έλλειψη πελατείας....:lol::lol:🙃

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, MikhailBakurin said:

Ξεκίνησε την ενήλικη ζωή της στις αρχές της μεταπολίτευσης, με καταναλωτισμό - ατομικισμό - εκδυτικισμό. Μας αρέσει - δε μας αρέσει.

Εντάξει φίλος, θα γυρίσουμε στο προικοσύμφωνο για να έχεις ένα πιάτο φαγητό και τις παντόφλες έτοιμες όταν γυρνάς στο σπίτι...

• Like 2
  • Thanks 1
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...