AristidisZ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 4 ώρες πριν, kostasbm είπε δινω ενα παραδειγμα.....το καλυτερο φιλετο (φιλετο μινιον) το κιλο παιζει 16-20 ευρω το οποιο ειναι 4 φετες ητοι 4-5 ευρω το κομματι Filet mignon με 16€ το κιλό πάντως, πολυυυυυυυυυυυυυυυυ παλιά στο τέξας on topic, και εγώ περισσότερο από αντίδραση, και όχι γιατί (δόξα τω Θεώ) μου κάνει μεγάλη διαφορά να πληρώνω το σουβλάκι 3,5€ από 2,5€ - 2,8€ που είχε πριν 2-3 χρόνια, έχω μειώσει σημαντικά τις παραγγελίες τσιμπάς μια υγραερίου, πας μια βόλτα από το χασάπη σχολώντας, και σε 20 λεπτάκια έχεις ωραίτατο καλαμάκι / κεμπάπ σπίτι σου, σίγουρα πιο ποιοτικό και αρκετά πιο φτηνό από τα σουβλατζίδικα 1
StamTheMan Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 34 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε Και τα υπόλοιπα περί πιλατες είναι ολίγον οτι να ναι Δεν ηθελα να επεκταθω. 1
Sugizo Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 5 minutes ago, korakios said: Reveal hidden contents η δραχμή έπαιρνε και υποτίμηση και ήταν ομοιόμορφη η χασούρα για όλους, το ευρώ δεν προβλέπει τέτοια σενάρια εγώ να ρίξω τις τιμές δεν μπορώ , άρα δεν έχει και νόημα τι θα έκανα σαν πολίτης κάνω ότι μπορώ αλλά είναι εκτός θέματος Και παρόλο την υποτίμηση, ο γύρος σε λιγότερο από 10 χρονια πήγε από 150 δραχμές, 500+. Κι ο μισθός απ'ότι θυμάμαι ακολουθούσε/ανέβαινε σταθερά, το ίδιο γινόταν. Με τον "normal" πληθωρισμό στα 3% θα έπρεπε να ανεβαίνει και ο μισθός ανάλογα κάθε χρόνο όπως γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, εξού κι ο σύνδεσμος που παρέθεσα πριν, όλοι οι μισθοί πάνε πάνω (ακολουθούν τις τιμές) εμείς εκεί, στα ~700 euro. Εδώ να πω πως δεν είμαι ειδικός, ευχαρίστως να μας διαφωτίσει κάποιος, ποια θα ήταν η καλύτερη λύση.
phanispal Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 40 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε Και τα υπόλοιπα περί πιλατες είναι ολίγον οτι να ναι Εννοεί ότι αρκετές 50άρες σήμερα ασχολούνται με γυμναστήριο, γιόγκα, χορό κ.λπ.. Εγώ θα υπερθεματίσω σε αυτό που είπε για την παχυσαρκία. Νταξ ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στο σώμα του, αλλά ρε παιδιά, μη γουρουνιάζετε τόσο πολύ, και μάλιστα βράδυ και χωρίς να περπατάτε καθόλου. Κάποιοι από τα άγχη της καθημερινότητας και τα ζόρια που τραβάνε ξεσπούν στο φαγητό. Τρώνε μέχρι να μη μπορούν άλλο. Ρε σεις, δεν είναι ή νηστικός ή έτοιμος να ξεράσεις, υπάρχει και ενδιάμεση κατάσταση. Έχω κόψει το βραδινό φαγητό, μερικές φορές που μπορεί να τύχει να πάρω για άλλους θα ήθελα κι εγώ κανά πιτόγυρο αλλά ξέρω ότι θα με χαλάσει. Λίγοι ξηροί καρποί ή ελιές είναι μια χαρά για βράδυ. 1
MikhailBakurin Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 3 minutes ago, StamTheMan said: Δεν ηθελα να επεκταθω. 38 minutes ago, Rebelos2018 said: Και τα υπόλοιπα περί πιλατες είναι ολίγον οτι να ναι Ποιητική αδεία παιδιά, μην παίρνετε τοις μετρητοίς πράγματα γραμμένα προφανώς για να δώσουν ένα πόηντ και ΟΧΙ για να κυριολεκτήσουν. Η ουσία είναι ότι μέχρι πριν 10-15 χρόνια, η μέση οικογένεια είχε άκρη στο χωριό για 5 πράματα το χρόνο και η ίδια οικογένεια είχε από πάνω μια γενιά γεννημένη το 35-40, που με τα καλά και τα κακά της, φρόντιζε παιδιά και εγγόνια. Στο σήμερα το χωριό έχει ή πεθάνει, ή καταστεί ανήμπορο, ενώ η σημερινή γιαγιά, γεννημένη το 45-55, είναι προϊόν διαρραγής των κοινωνικών - οικογενειακών σχέσεων και η ίδια. Ξεκίνησε την ενήλικη ζωή της στις αρχές της μεταπολίτευσης, με καταναλωτισμό - ατομικισμό - εκδυτικισμό. Μας αρέσει - δε μας αρέσει. 3
Rebelos2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Εννοεί ότι αρκετές 50άρες σήμερα ασχολούνται με γυμναστήριο, γιόγκα, χορό κ.λπ.. Εγώ θα υπερθεματίσω σε αυτό που είπε για την παχυσαρκία. Νταξ ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στο σώμα του, αλλά ρε παιδιά, μη γουρουνιάζετε τόσο πολύ, και μάλιστα βράδυ και χωρίς να περπατάτε καθόλου. Κάποιοι από τα άγχη της καθημερινότητας και τα ζόρια που τραβάνε ξεσπούν στο φαγητό. Τρώνε μέχρι να μη μπορούν άλλο. Ρε σεις, δεν είναι ή νηστικός ή έτοιμος να ξεράσεις, υπάρχει και ενδιάμεση κατάσταση. Έχω κόψει το βραδινό φαγητό, μερικές φορές που μπορεί να τύχει να πάρω για άλλους θα ήθελα κι εγώ κανά πιτόγυρο αλλά ξέρω ότι θα με χαλάσει. Λίγοι ξηροί καρποί ή ελιές είναι μια χαρά για βράδυ. Για γιαγιάδες μίλησε, όχι 50 άρες
kostasbm Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 22 minutes ago, AristidisZ said: Filet mignon με 16€ το κιλό πάντως, πολυυυυυυυυυυυυυυυυ παλιά στο τέξας on topic, και εγώ περισσότερο από αντίδραση, και όχι γιατί (δόξα τω Θεώ) μου κάνει μεγάλη διαφορά να πληρώνω το σουβλάκι 3,5€ από 2,5€ - 2,8€ που είχε πριν 2-3 χρόνια, έχω μειώσει σημαντικά τις παραγγελίες τσιμπάς μια υγραερίου, πας μια βόλτα από το χασάπη σχολώντας, και σε 20 λεπτάκια έχεις ωραίτατο καλαμάκι / κεμπάπ σπίτι σου, σίγουρα πιο ποιοτικό και αρκετά πιο φτηνό από τα σουβλατζίδικα Δικαιε Αριστειδη με πατερα και ξαδελφο χασαπη εδω και Αυστραλια απο τιμες κρεατων ειμαι ενημερος...αν τα βρισκεις ακριβοτερα μαλλον πρεπει να πας σε αλλο χασαπη....
AristidisZ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 2 λεπτά πριν, kostasbm είπε Δικαιε Αριστειδη με πατερα και ξαδελφο χασαπη εδω και Αυστραλια απο τιμες κρεατων ειμαι ενημερος...αν τα βρισκεις ακριβοτερα μαλλον πρεπει να πας σε αλλο χασαπη.... Ε πες κάνα δυο κρεοπωλεία εντός Αθηνών που να δίνουν το μοσχαρίσιο φιλέτο 16€ Εδώ έφτασαν τα χοιρινά σουβλάκια κοντά στο δεκάρικο... 1
Mhlogiatros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Θα τρωμε λιγους σπορους σα σπουργιτια η κανα τοστ στα 4 σε λιγο ετσι που το πανε ..... και θα μας λενε και χοντρους οτι τρωμε πολυ 1
StamTheMan Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 24 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε Ποιητική αδεία παιδιά, μην παίρνετε τοις μετρητοίς πράγματα γραμμένα προφανώς για να δώσουν ένα πόηντ και ΟΧΙ για να κυριολεκτήσουν. Τοτε να μην εισαι απολυτος. Μπορουσες να γραψεις "πολλες νεες οικογενειες" η οτιδηποτε αλλο,αλλα εσυ διαλεξες το "ολες". Ειπαμε να δινουμε εμφαση.. 2
StavrosD Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Αν και δεν είμαι στον κλάδο της εστίασης, μπορώ να σας πω μερικά πράγματα ως επαγγελματίας. Το μεγαλύτερο κόστος στο έτοιμο φαγητό είναι φόροι, έξοδα προσωπικού, ενοίκιο και ενέργεια. ΦΠΑ: 13% έως 24% Αμοιβή σερβιτόρου: 13% έως 16% ανάλογα με το είδος της επιχείρησης. Σχεδόν σε όλους τους τιμοκαταλόγους, στην τελευταία σελίδα το αναφέρει με ψιλά γράμματα. Ενοίκιο: Ψάξτε στον σπιτόγατο πόσο είναι το ενοίκιο για ισόγειο κατάστημα στην περιοχή σας. Καθώς δεν κάνουν όλα τα καταστήματα για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αν είναι κατάλληλο ένα κατάστημα και υπάρχει και η συναίνεση των συνιδιοκτητών το ενοίκιο είναι συχνά πάνω από 4.000€/μήνα. Κόστος προσωπικού: Μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές, δώρα , κλπ. Ακόμα και όταν κάποιος έχει πάρει κανονικά άδεια, αναρρωτική ή μητρότητας η επιχείρηση συνεχίζει να πληρώνει κανονικά το προσωπικό. Το κόστος αυτό περνάει στο τελικό προϊόν. Ενέργεια: Φωτισμός, ψύξη/θέρμανση, μαγείρεμα, αποθήκευση. Ο φωτισμός είναι συνήθως το μικρότερο κόστος. Η ψύξη θέρμανση αυξάνει κατακόρυφα τα έξοδα της επιχείρησης, είτε είναι φιάλες υγραερίου, είτε ηλεκτρικές σόμπες, είτε κεντρικό σύστημα ψύξης/θέρμανσης και αερισμός. Για το μαγείρεμα, όλες οι επαγγελματικές συσκευές καταναλώνουν πολύ ρεύμα. Μια επαγγελματική φριτέζα άνετα καταναλώνει 7.5kW. Μια επαγγελματική μηχανή καφέ πάνω από 5kw. Μια ηλεκτρική γκριλιέρα 7.5kW. Για την αποθήκευση χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά διαφορετικά ψυγεια ανά είδος προϊόντος. Φρούτα και λαχανικά, κόκκινα κρέατα, λευκά κρέατα (κοτόπουλο), αναψυκτικά, τυροκιμικά, ψάρια. Είχα δει σε άδεια επιχείρησης 5 διαφορετικά ψυγεία συν μερικούς καταψύκτες. Αν και τα ψυγεία δεν έχουν μεγάλη ισχύ, έχουν μεγάλη κατανάλωση καθώς λειτουργούν όλο το 24ωρο, ακόμα και τις ώρες που είναι κλειστή η επιχείρηση. Να μην τα πολυαναλύω, συνήθως ο λογαριασμός του ρεύματος είναι μεγαλύτερος από την μισθοδοσία και πάντα μεγαλύτερος από το κέρδος της επιχείρησης. Μερικές φορές ο ιδιοκτήτης μπορεί να πληρώνει και από την τσέπη του. 2
b1LLy23 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για super market και καύσιμα που είναι και το βασικότερο και κύριο έξοδο του καθένα μας μούγκα στη στρούγκα; Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2024 από b1LLy23 1
andreaspA Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 14 λεπτά πριν, b1LLy23 είπε Για super market και καύσιμα που είναι και το βασικότερο και κύριο έξοδο του καθένα μας μούγκα στη στρούγκα; σουβλατζης που παρεξηγηθηκε? Γιατι η βενζινη εναι κυριο εξοδο του καθενα μας και οχι το delivery? Ενα εργενης που παει δουλεια με ΜΜΜ , εχει βασικο εξοδο το delivery. Οχι την βενζινη. Πολυς κοσμος χαλαει ενα ρεζερβουαρ το διμηνο. Χεστηκε αν εχει 60€ ή 70€. 1
b1LLy23 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 13 λεπτά πριν, andreaspA είπε σουβλατζης που παρεξηγηθηκε? Γιατι η βενζινη εναι κυριο εξοδο του καθενα μας και οχι το delivery? Ενα εργενης που παει δουλεια με ΜΜΜ , εχει βασικο εξοδο το delivery. Οχι την βενζινη. Πολυς κοσμος χαλαει ενα ρεζερβουαρ το διμηνο. Χεστηκε αν εχει 60€ ή 70€. Πάρε κάνα ρεπό σαίνη...😂
hln3 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 15 λεπτά πριν, andreaspA είπε Γιατι η βενζινη εναι κυριο εξοδο του καθενα μας και οχι το delivery? Ενα εργενης που παει δουλεια με ΜΜΜ , εχει βασικο εξοδο το delivery. Οχι την βενζινη. Πολυς κοσμος χαλαει ενα ρεζερβουαρ το διμηνο. Χεστηκε αν εχει 60€ ή 70€. Υπάρχουν ένα σωρό φαγητά που μπορείς να ετοιμάσεις σε ένα μισάωρο, και λιγότερο ακόμη. Αν κάποιος δεν ξέρει να μαγειρεύει, ε, ήρθε η ώρα να μάθει. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις