Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, phanispal είπε

Το μόνο που μπορώ να πω εγώ είναι ότι όλοι κλαίγεστε

Στο τοπικ παντως δεν βλεπω να κλαιγονται οι επιχειρηματιες. Εγω απλα δικαιολογω τις τιμες και τις αυξησεις. Αλλο ειναι το προβλημα, συμφωνησαμε-τε σε αλλη λυση, και εφτασαν εδω τα πραγματα. 

Πραγματα που ισως δεν ξερετε. Ο δημος παιρνει απο 0.5 εως 5% αναλογως την επιχειρηση. Απο τον τζιρο. Εχω συνεταιρο που δεν με εχει βοηθησει αυτην την στιγμη. Δεν εχουμε αφορολογητο. Εχουμε τελος επιτηδευματος (το οποιο ειχε μπει για αυτους που δεν εκοβαν, οποτε να πληρωνουν κατι για εσοδα που δεν εμφανιζουν), φετος μπηκε και ελαχιστος φορος με βαση τον κατωτατο μισθο (προσοχη, το τελος επιτηδευματος εμεινε με μειωση ποσοστου απλα), προπληρωμη φορου, πληρωμη ασφαλειας (ναι, πρεπει να βγει περα απο τον μισθο, και αυτο απο τα φαγητα που τρωτε). παγιο τραπεζας, αναβαθμιση ταμειακων μηχανων τουλαχιστον 186 ευρω τωρα (ειπαμε, αλλο το προβλημα, αλλη η λυση), και αντικατασταση το καλοκαιρι με νεα μηχανη (θεωρειτε οτι εμεις θα τα πληρωσουμε αυτα? Οχι βεβαια). Σιγουρα θα ξεχναω πολλα 

10 λεπτά πριν, phanispal είπε

Βίλα δεν ξέρω αν έχουν όλοι, αλλά το έχουν το κομποδεματάκι τους και τα  σπιτάκια τους.

Ολοι εχουν απο ενα σπιτακι, απλα καποιοι δεν εχουν εκει που τους βολευει. Αυτο ελειπε, να μενουν στους δρομους ή να νοικιαζει ακομα ενας 45+χρονος ιδιοκτητης επιχειρησης. 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 3
  • Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μάγκες,

Xαρείτε την ζωή σας ,είναι μία και ας χαλάσουμε 10-15-50 παραπάνω σε πράγματα που μας ευχαριστούν.

Όλα έχουν ανέβει και το ταβάνι δεν έχει έρθει ακόμα...

Όσοι/ες το αντέχουν θα παραγγείλουν οι υπόλοιποι μην κλαίγεστε.

Δεν σαν αναγκάζει κάνεις να φάτε απέξω, οπότε δεν υπάρχει λόγος και να γκρινιάζετε.

Εφόσον έτσι έσπειρε μεγάλη μερίδα του συνόλου, αυτό θερίζουμε. . .

• Like 9
Δημοσ.
2 minutes ago, basilis_k6 said:

εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να λεω οτι κυριως οι τιμες ανεβαινουν λογω efood και λοιπων μεσαζοντων. 

Δεν έχω δει καποια σταθερή τιμή μεσα σε 2 χρόνια σε σουβλατζίδικο που δεν ειναι σε efood και στα υπολοιπα στην περιοχή μου. Αντίθετα ακολουθει όλα τα υπόλοιπα που ειναι.

Δημοσ.

Καλά αυτό με το ΦΠΑ μη το λέτε παραέξω … λες και θα έρθω να πάρω σουβλάκι και θα μου το αφήσει κανείς από 3,80€ στα 3 ευρώ. 

αυτο με την επιχειρηματικότητα το καταλαβαίνω , είναι ρίσκο , θέλει άλλες θυσίες κλπ και στο τέλος δεν γίνεται όλοι να έχουμε από μια ταβέρνα. Το βασικό εδώ είναι ότι δεν υπάρχει εγγυημένο κέρδος. Δεν θα λυπηθώ κανέναν ιδιοκτήτη που έδιωξε κόσμο για να έχει πρόσκαιρο κέρδος , κανένα μαγαζί και καμία γκρίνια επιχείρησης ότι έπεσε η δουλειά , μας τα τρώει το κράτος κλπ. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Στο τοπικ παντως δεν βλεπω να κλαιγονται οι επιχειρηματιες.

Γενικά υπάρχει αυτή η τάση.

20 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Εγω απλα δικαιολογω τις τιμες και τις αυξησεις.

Και το σουβλατζή στη Μύκονο να ρωτήσεις γιατί πουλάει το τυλιχτό 20€, θα σου πει για το ενοίκιο που δίνει.

Η αλήθεια αρχίζει και τελειώνει εκεί δηλαδή; 

Άρα να υποθέσω ότι αφού εσύ στην Καβάλα βγάζεις καθαρά 3Κ/μήνα, τόσα βγάζει και ο σουβλατζής στη Μύκονο;

Ελεύθερη αγορά έχουμε (καλώς ή κακώς), ο καθένας ξέρει για τον εαυτό του τι γίνεται.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε

Καλά αυτό με το ΦΠΑ μη το λέτε παραέξω … λες και θα έρθω να πάρω σουβλάκι και θα μου το αφήσει κανείς από 3,80€ στα 3 ευρώ. 

Βασικά, η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Αν κοβοντουσαν σε όλα τα τεμάχια αποδείξεις, οι τιμές θα ήταν και ακόμα πιο πάνω. 

Γενικά έχουμε ακολουθήσει την Ευρώπη σε όλα τα τελευταία 20 χρόνια, εκτός των μισθών....

1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Και το σουβλατζή στη Μύκονο να ρωτήσεις γιατί πουλάει το τυλιχτό 20€, θα σου πει για το ενοίκιο που δίνει.

Η αλήθεια αρχίζει και τελειώνει εκεί δηλαδή; 

Μην παίρνουμε τις ακραίες περιπτώσεις. Όποιος θέλει Μύκονο, θα πληρώσει Μύκονο. 

Δημοσ.
2 minutes ago, SabotazNic said:

Βασικά, η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Αν κοβοντουσαν σε όλα τα τεμάχια αποδείξεις, οι τιμές θα ήταν και ακόμα πιο πάνω. 

μερικοί νομίζουν ότι με το να επιβληθούν ηλεκτρονικές πληρωμές παντού θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και το όφελος θα γυρίσει στους πολίτες. Κούνα που τους κούναγε. Περισσότερα θα πληρώνουμε

• Like 7
Δημοσ.

δεν ειναι θεμα προσφορας και ζητησης. δεν αυξηθηκε τοσο το μεσο εισοδημα που ολοι παραγγελνουν καθε μερα, και δεν ξερει ποιον να πρωτοκαλυψει η αγορα. ειναι ακριβως το αντιθετο. εχουν ανοιξει τοσα μαγαζια που δεν υπαρχει κοσμος να παραγγειλει, με αποτελεσμα να ανεβαζουν τιμες για να βγαλουν τα ιδια απο λιγοτερους...για μενα οι παραγγελιες 2 το μηνα max...2 σουβλακια ή μια σκεπαστη = 3,5 - 4 ευρω και πολλα τους ειναι

• Confused 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Bitbit είπε

μερικοί νομίζουν ότι με το να επιβληθούν ηλεκτρονικές πληρωμές παντού θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και το όφελος θα γυρίσει στους πολίτες. Κούνα που τους κούναγε. Περισσότερα θα πληρώνουμε

Μπορείς να το αναλύσεις παρακαλώ ?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, PedroG είπε

Υπαρχουν ατομα που παιρνουν κρεπα με 6 ευρω!!! μπορει εσυ να μην παιρνεις αλλα υπαρχουν πολλοι που το κανουν!

Δεν ειναι ακριβη,εκτος και αν λες για γλυκια.

2 ώρες πριν, darkmatinee είπε

Και σαν μην έφτανε οι αυξήσεις στα delivery, ήρθε το efood & το Wolt (για το Box δεν ξέρω) & έβαλαν χρέωση υπηρεσίας... 10 λεπτά ο ένας & 30 λεπτά ο άλλος...

Που ειναι το περιεργο;
Περιεργο ειναι που δε χρεωνουν ολοι τη διανομη και πρεπει να πληρωνεις εσυ τα ιδια λεφτα για να πας να τα παρεις,με τον αλλο που του τα πανε στο σπιτι.

Ασε που δεν ειναι 10 λεπτα,αν εισαι μακρια απο το καταστημα αυξανεται η χρεωση.

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να λεω οτι κυριως οι τιμες ανεβαινουν λογω efood και λοιπων μεσαζοντων. 

Το αστειο ειναι οτι πληρωνει το καθε efood εμμεσα και αυτος που παει να κατσει στο μαγαζι,ενω μεσω μεσαζοντων εχεις και καμια εκπτωση...

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ παραγγέλνω με συχνότητα 1-2 φορές την εβδομάδα για βράδυ. Πάντα κοιτάζω να δω τις προσφορές που υπάρχουν. Έχω πετύχει αρκετές φορές μπέργκερ με 11 ευρώ 1+1. Πανάκριβό για ένα, αλλά καλή τιμή για δύο με πατάτες. Το ίδιο και στην πίτσα.

Στο πιτόγυρο και στα σουβλάκια (καλαμάκια) βρίσκεις πιο σπάνια προσφορές, αλλά υπάρχουν.

Το ίδιο και στον καφέ, ο οποίος έχει φτάσει 2,50-2,70 ευρώ ένας ποιοτικός. Πάντα παίζουν προσφορές σε όλα.

Εννοείται ότι ελέγχεις πρώτα τις αξιολογήσεις και δεν παίρνεις ποτέ από μαγαζί κάτω από 4. Βλέπω ορισμένοι παραγγέλνουν από μαγαζιά που έχουν αξιολόγηση 2,5-3 και μετά πάνε και κράζουν στις αξιολογήσεις λες και τους φταίει κανένας.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, csontheline είπε

Το πρόβλημα δεν είναι ότι ακρίβυνε το σουβλάκι. 

Το πρόβλημα είναι ότι δεν παίρνετε πολλά λεφτά. 

🎤⤵️🍿

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Ναι, πετάω λάδι στην φωτιά

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

(pun intended) 

όχι ,το πρόβλημα είναι στο οτι ακριβαίνουν . Οι μισθοί ας πέσουνε αναλογικά

την ακρίβεια δεν την καταπολεμάς με αύξηση μισθών μιας και σε παίρνουν περισσότερα λεφτά με τους φόρους

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...