Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, andreaspA είπε

Ο ξαδερφος μου ο πατατάς παλι 0,50€ πουλαει τις πατατες

Ρωτας αν τα μαγαζια αγοραζουν 0.50 τις πατατες? Δεν εχουν ολοι ξαδερεφο πατατα, και κουνιαδο με ελιες για φθηνο λαδι. Εχετε δει τι γινεται λιγακι με τις τιμες των μαναβικων? 

1 ώρα πριν, phanispal είπε

Θα σου πω το άλλο.

Όταν ανεβάζεις το τυλιχτό 20 λεπτά, δεν το κάνεις επειδή το κόστος των υλικών του ανέβηκε 20 λεπτά. Ούτε και οι συνολικές αυξήσεις σε ρεύμα κ.λπ. και γενικά τα έξοδα του μαγαζιού είναι ακριβώς όσο το συνολικό κέρδος από τις αυξήσεις της τιμής του τυλιχτού και της μερίδας πατάτας.

Θα σου πω το αλλο. Ανεβαινει καποιο κοστος, ο μαγαζατορας δεν αλλαζει τις τιμες. Ανεβαινει και σε κατι αλλο το κοστος, ο μαγαζατορας τοτε ανεβαζει τις τιμες, και ξαφνικα θεωρειτε οτι μονο για το 2ο πραγμα ανεβασε τις τιμες. Το ρευμα εχει ξεφυγει, η αγορα 1ης υλης επισης (παλι ανεβηκαν τα τυρια τις προαλλες). Εχουμε και τους δημους να παιρνουν ποσοστο απο τζιρο, τις καρτες που ολοι τοσο πολυ θελατε (ενω το πραγματικο προβλημα ειναι ο ΦΠΑ και οι φοροι). Ε φτασαμε να θεωρειτε οτι ο καθε κυρ Γιαννης εχει ενα σουβλατζιδικο ή μια ταβερνα και απο πισω κρυβει μια βιλα.

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

σου απάντησε ο άλλος user, δεν γίνεται ο ένας να πουλάει 2,5 ευρώ και να έχει κέρδος και να πουλάει ο άλλος 3,8 και να σου λέει δεν βγαίνω.

Εχει, οταν ο ενας ειναι σε μια πλατφορμα που εχει προμηθειες, και πρεπει να κοβει ολα τα νομιμα παραστατικα. Ξανα λεω, οι καταναλωτες ζητουσατε συνεχως τις καρτες για την αντιμετωπιση φοροδιαφυγης. Τωρα ομως με αυτες τις τιμες και τα 50λεπτα της eurobank αλλαζετε σταση. 

1 λεπτό πριν, kapodistrias είπε

Το παραθετεις για κατι καλο? 7.50 ευρω για να βγαλεις οριακα 3 μεριδες. Θες ομως και παλι ντοματες, πατατες, πιτες και τζατζικια. Δεν συμπεριλαμβανονται στις συσκευασιες. 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 2
Δημοσ.
2 minutes ago, SabotazNic said:

Το παραθετεις για κατι καλο? 7.50 ευρω για να βγαλεις οριακα 3 μεριδες. Θες ομως και παλι ντοματες, πατατες, πιτες και τζατζικια. Δεν συμπεριλαμβανονται στις συσκευασιες. 

Ναι το παραθέτω για κατι καλό. Γιατι οταν η μερίδα εχει 8 ευρω αυτο σου ερχεται 4.9 (αν κανεις τις πράξεις). 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kapodistrias είπε

Ναι το παραθέτω για κατι καλό. Γιατι οταν η μερίδα εχει 8 ευρω αυτο σου ερχεται 4.9 (αν κανεις τις πράξεις). 

Ρεύμα δεν θα χαλάσεις; 

Πατάτα ντοματα τζατζίκι δεν θα βάλεις; πίτες; 

Μία η άλλη είναι. 

Άντε να γλυτώσεις μισό ευρώ. Το πουρμπουαρ στον διανομέα. 

Δημοσ.

καλά ρε τι συζητάμε; πόσο πουλάει τον γύρο το μαρκετ; Και το συγκρίνουμε με τα σουβλατζίδικα;

Σαν αυτούς που λένε, 10 cent o καφές, 2 cent η ζάχαρη, 5 cents το νερό... γιατί οι αλήτες πουλάνε τον καφέ 4€;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kapodistrias είπε

Κατσε, εσεις υπολογιζετε μονο τα κοστη? Οταν δουλευετε, δεν βγαζετε και κατ'ελαχιστο 3.5 ευρω την ωρα? Ο μαγαζατορας δεν πρεπει να βγαλει εκτος απο τις αγορες του, και τον μισθο του?

Δηλαδη θεωρεις, οτι στα 8 ευρω μεριδα που εχει τουλαχιστον 150γρ γυρο, δεν περιλαμβανονται οι πατατες, η γαρνιτουρα, το τραπεζομαντιλο, το πλυντηριο, το ψυγειο που συντηρουν τα τροφιμα, το ενοικιο, και ενα ποσοστο κερδους? 

Οποιος θελει, ανοιγει ενα μαγαζι, τα πουλαει σε τιμες κοστους και ζει για να δουλευει και να μενει ολη μερα στο μαγαζι του. 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 4
Δημοσ.

Απλά σταματάς να αγοράζεις γιατί όσο αγοράζεις στηρίζεις την αισχροκέρδεια τους και όταν βλέπουν την παραγγελία που κάνεις θα λένε σίγουρα "καλώς τον μλκ", πήρα σχάρα, έφτιαξα μια εστία και ψήνω μια στο τόσο κοτόπουλο/χοιρινό παϊδάκι, φτερούγες, κανά παϊδάκι αρνί, πατάτες τηγανιτές στο γκάζι και πίτες για σουβλάκι επίσης στην εστία στα κάρβουνα, ναι μας έρχεται πάρα πολύ φτηνότερα και ξέρω τι τρώω (5 νοματαίοι είμαστε)

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Εδώ είσαι λάθος. Γίνονται μποϋκοταζ. Με το κρέας δε το θυμάμαι αλλά με το γάλα ήταν; Δε ξέρω αν το θυμάσαι. Που ανακοινώσανε μποϋκοταζ και πολλοί πήγαν και κάναν αγορές νωρίτερα ώστε να συμμετάσχουν μετά στο μποϋκοταζ.

Αυτό ακριβώς είχε γίνει με το κρέας. Πήγαν "φόρτωσαν" από πριν για να "μποϋκοτάρουν" 1-2-3 μέρες :P

Δημοσ.

Δεν θα ασχοληθώ γιατί εχουν ανεβάσει τοσο πολυ τις τιμές. Ειναι και θέμα πληθωρισμού και Ελληνικής νοοτροπίας.

Θα ασχοληθώ πως θα ρίξω το δικό μου κόστος.

Προσωπικά μαγειρεύω στο υγραέριο, βάζω δικο μου λαδι, παιρνω δικες μου πίτες και βάζω μαγιονέζα  στο γυρο κοτόπουλο που τον τηγανίζω 10'. Και άντε να κόψω και καποιο κρεμμύδι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όποιος είναι έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει. 

Η πλειοψηφία των σουβλατζίδικων φυτοζωεί, ή αφήνει ένα πενιχρό κέρδος στον ιδιοκτήτη. 

Ξέρω περιπτώσεις που μπαίνουν και μέσα. 

Και θα πεταχτεί και το εξυπνοπούλι "άμα μπαίνει μέσα, γιατί δεν το κλείνει".

Γιατί πολύ απλά, δεν ξέρουν να κάνουν κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό στη ζωή τους. Γιατί επένδυσαν κάποτε, ψυχή τε και σώματι σε αυτό το μαγαζάκι. Γιατί η ζωή τους είναι εκεί πάνω στην κάφτρα. 

Μετά υπάρχουν τα σουβλατζίδικα, που εξυπηρετούν δύο σκοπούς, σουβλάκι και πλυντήριο και τέλος, κάποια μεγάλα, σαν αυτό που έχω στη Πανόρμου, που κόβει καμιά εφτακοριά αποδείξεις την ημέρα, αλλά ξέρετε κάτι; 

Έχει 25 30 40 άτομα προσωπικό. 

Άρα, ούτε αυτός βγάζει σοβαρό κέρδος.

Μπορείτε εσείς να συνεχίζετε να πιστεύετε ότι αισχροκερδούν εις βάρος μας. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι ακριβό το σουβλάκι, ή μήπως φταίει το γεγονός πως εδώ και 20 χρονια δεν έχει αλλάξει ιδιαιτερα ο βασικός μισθός?

Κατώτατος μισθός στην Ελλάδα - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)

Την ίδια ώρα στην ευρώπη:

Statutory minimum wages, 2023 | European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions (europa.eu)

Επεξ/σία από Sugizo
  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Θα σου πω το αλλο. Ανεβαινει καποιο κοστος, ο μαγαζατορας δεν αλλαζει τις τιμες. Ανεβαινει και σε κατι αλλο το κοστος, ο μαγαζατορας τοτε ανεβαζει τις τιμες, και ξαφνικα θεωρειτε οτι μονο για το 2ο πραγμα ανεβασε τις τιμες. Το ρευμα εχει ξεφυγει, η αγορα 1ης υλης επισης (παλι ανεβηκαν τα τυρια τις προαλλες). Εχουμε και τους δημους να παιρνουν ποσοστο απο τζιρο, τις καρτες που ολοι τοσο πολυ θελατε (ενω το πραγματικο προβλημα ειναι ο ΦΠΑ και οι φοροι). Ε φτασαμε να θεωρειτε οτι ο καθε κυρ Γιαννης εχει ενα σουβλατζιδικο ή μια ταβερνα και απο πισω κρυβει μια βιλα.

Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι απλή πρόσθεση το πράγμα, είναι περισσότερο πολύπλοκο.

Καταρχάς δε μιλάμε για αυξήσεις που γίνονται όλες μαζί και σε συγκεκριμένο χρόνο.

Κατά δεύτερον, δεν αυξάνονται όλα τα προϊόντα το ίδιο.

Κατά τρίτον, το ότι ένα ή κάποια προϊόντα θα ανέβουν π.χ. 20% δε λέει κάτι από μόνο του, γιατί παίζει ρόλο και η απόλυτη τιμή του αλλά και πόσο από αυτό το προϊόν χρειάζεται και πόσο του φεύγει. Μπορεί δηλαδή ο μαϊντανός να ανέβει 200% και να χρησιμοποιεί ελάχιστο, και το κρέας να ανέβει 5% και να φεύγει αβέρτα.

Δε μπορεί κάποιος δηλαδή να ισχυριστεί ότι έχουν ανέβει "όλα" ένα γενικό 15% και να αυξήσει το τυλιχτό αντίστοιχα.

Κατά τέταρτον, πέραν του όπως είπες πολλές φορές απορροφώνται οι αυξήσεις από εσάς, όταν τις αυξήσετε δε θα το κάνετε με δεκαδικά, θα βάλετε εκεί από 20 λεπτά έως 1€ στα περισσότερα και όποιος μπορεί μετά ας βγάλει άκρη αν υπάρχει αισχροκέρδεια.

Κλοπή κατά τη γνώμη μου δεν υφίσταται. Ούτε καν κοροϊδία εδώ που τα λέμε.

Το μόνο που μπορώ να πω εγώ είναι ότι όλοι κλαίγεστε (χρησιμοποιώ δεύτερο πληθυντικό επειδή είσαι επιχειρηματίας). Γενικά παντού υπάρχει αυτή η τάση, μόνο στα Social Media είναι όλοι επιτυχημένοι.

Κάποιοι από αυτούς λοιπόν που κλαίγονται, μια χαρά τα πάνε. Βίλα δεν ξέρω αν έχουν όλοι, αλλά το έχουν το κομποδεματάκι τους και τα  σπιτάκια τους. Κι αν τους πάρεις χαμπάρι ότι τα πάνε πολύ καλά και τους την πεις επειδή κλαίγονταν, πάμε στο "αν μπορείς κάνε το κι εσύ".

Ε δεν πάει έτσι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα δεν είναι ότι ακρίβυνε το σουβλάκι. 

Το πρόβλημα είναι ότι δεν παίρνετε πολλά λεφτά. 

🎤⤵️🍿

Spoiler

Ναι, πετάω λάδι στην φωτιά

Spoiler

(pun intended) 

Επεξ/σία από csontheline
  • Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, andreaspA είπε

Μαθαμε να παραγγελνουμε ολοι απο τους μεσαζοντες. Κρατανε 2-3€ για το delivery, χρεωνουν 25% τα μαγαζια, και τα αναγκαζουν να κοβουν και αποδειξεις.

εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να λεω οτι κυριως οι τιμες ανεβαινουν λογω efood και λοιπων μεσαζοντων. 

• Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...