Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, phanispal said:

Δεν πρόκειται να βγει άκρη γιατί τα νούμερα δεν είναι σταθερά, ούτε τα ελάχιστα καθαρά κέρδη που θέλει να έχει ο καθένας.

Κι εκεί μπαίνει το κομμάτι της αισχροκέρδειας.

άκρη δε θα βγει ξέρεις γιατί; Γιατί ο καθένας θεωρεί ότι τον κλέβουν. Η ουσία είναι ότι όλα πάνε αλυσίδα.

Νοικιάζει ο άλλος το ακίνητο του και ζητάει ένα νεφρό , το θεωρεί και φυσιολογικό (τα έχουμε συζητήσει αυτά) αλλά χαλιέται όταν πάει να πάρει σουβλάκια και ο σουβλατζής τον χρεώνει 3,5€. Αυτό το θεωρεί παράλογο

Αισχροκέρδεια φυσικά και υπάρχει αλλά δεν είναι μόνο αυτό

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, linic74903 είπε

ΔΕΝ καταλαβαινουμε τι στο διαολο εννοεις...

πες το τυλιχτο ή πες το καλαμακι

Αν εννοούσα 6 καλαμάκια 25 ευρώ, ή από ξιφία θα ήταν, ή θα ήμουν ήδη με εγκεφαλικό....

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, Speculoos said:

Να μπείτε στην κουζίνα να μαγειρέψετε και να έχετε το delivery 2-3 φορές τον μήνα ούτε λόγος ε;

αυτό είναι άλλο θέμα τώρα. Εδώ η άλλη (γνωστή) είναι άνεργη, κάθεται σπίτι και παραγγέλνει καφέ άπ έξω. Έχεις μετά δικαίωμα να κάνεις παράπονα;

Επεξ/σία από Bitbit
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι "επαναστάσεις" μας αρχίζουν και σταματούν στο σημείο που θα τα πούμε στο διπλανό μας (δεν λέω την κλασσική ατάκα περί πληκτρολογίου) στο γραφείο, στη γειτονιά ή και στο φόρουμ. Ξεφουσκώνουμε, we let the steam out και όλα καλά. Μέχρι το επόμενο φούντωμα.

Για μποϋκοτάζ και τέτοια, εσείς οι ρομαντικοί, μην περιμένετε (για την Ελλάδα μιλάω). Τα έλεγα κι εγώ παλιά αλλά μετά...μεγάλωσα. Οι (πολύ) παλιότεροι θα θυμούνται μία προσπάθεια που είχε γίνει στο μακρινό παρελθόν και αφορούσε το κρέας. Φιάσκο.

Το θλιβερό είναι ότι τελικά καταλήγουμε στον αλληλοσπαραγμό (εσύ θα πεις για το σουβλάκι που σου πουλάω κι εγώ για το σπίτι που μου νοικιάζεις) ενώ κάποια πράγματα που μας αφορούν all together (φόροι στα καύσιμα, ενφια, κόστος διοδίων) μια χαρά τα καταπίνουμε αμάσητα. Άσχετα αν όλοι οι "υπεύθυνοι" για αυτά έχουν καθίσει εναλλάξ σε θέσεις που τα κατηγορούν και μετά τα υπερασπίζουν και άρα δεν υπάρχει το όποιο άλλοθι

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 6
Δημοσ.

Παίζει να έχω και δέκα χρόνια να πάρω κάτι απέξω και δεν υπερβαλλω καθόλου. Σταματείστε να τροφοδοτείτε την αισχροκέρδεια ,όσο τους ταϊζετε τόσο σας γδέρνουν 

• Like 3
Δημοσ.

Νομίζω ότι αυτο που συμβαίνει με τα delivery είναι μέρος της γενικότερης κατάστασης (βλέπε ενοίκια, super market, ένδυση, ενέργεια, διασκέδαση κλπ). 

κανείς δεν θα σου πει τα πραγματικά του κόστη , ο κάθε κλάδος δικαιολογεί τις πρακτικές του ρίχνοντας τα σε κάποιον του στυλ «ο προηγούμενος». 

φυσικα υπάρχουν αντικειμενικές αυξήσεις σε πολλά είδη και η γνώμη μου είναι ότι δεν δικαιολογεί τη κατάσταση αυτή σε αρκετούς κλάδους. 

Να πω επίσης ότι η αγορά ρυθμίζεται. Το σουβλάκι και το delivery είναι περισσότερο είδος «πολυτελείας» και όχι βασική ανάγκη. Έτσι κάποιος θα πληρώνει τη πιτα και 2 και 3 και 4 ευρώ. Όταν αυτό χτυπήσει στα οικονομικά του θα μειώσει τη ζήτηση. Αν συνεχίζει να τρώει σουβλάκι και κάνει υποχωρήσεις στα βασικά , θα το βρει μπροστά του. Θεωρώ ότι αγορά έχει ακόμα λίπος γι αυτό δεν έχει κλωτσήσει κάτι. 

οι πλατφόρμες και αυτές θέλουν να βγάλουν και ήδη τιμολογούν 5-10% της παραγγελίας , πλέον κάνουν αυτοί κουμάντο στη διανομή. 

ο άνθρωπος θα Πάει το ενοίκιο από 500 στα 1000 γιατί το θεωρεί δίκαιο , σωστό , ότι μπορεί να το κάνει , αλλά στο super market , στο κουρέα , στον ηλεκτρολόγο θα βρίσει ότι τον κλέβουν. οι εργοστασιακές ρυθμίσεις των περισσότερων είναι στην απληστία , γιατί η κοινωνία μας είναι έτσι. 

τα λεω από προσωπικής και εργασιακής πείρας. 

Τέλος να πω ότι και εγώ προφανώς έχω μειώσει την κατανάλωση έτοιμοι φαγητού και είμαι διατεθειμένος να τη μειώσω κι άλλο 😎

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικα εκοψα τα σουβλακια τελειως. Μονο αν απαιτησει η παρεα που θα ειμαι σουβλακι, θα παρω.

Πλεον παιζω με πιτσα. Και ενω μου αρεσε η dominos ,αφοτου αυξησε τιμες, το γυρισα σε συνοικιακη πιτσαρια με πολυ καλη πιτσα και καλες τιμες. Εχουν dικη τους σελιdα για παραλαβή απο το καταστημα αλλα για ντελιβερι μεσω efood με τσιμπημενη τιμη.

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, Dantε said:

Προσωπικα εκοψα τα σουβλακια τελειως. Μονο αν απαιτησει η παρεα που θα ειμαι σουβλακι, θα παρω.

Πλεον παιζω με πιτσα. Και ενω μου αρεσε η dominos ,αφοτου αυξησε τιμες, το γυρισα σε συνοικιακη πιτσαρια με πολυ καλη πιτσα και καλες τιμες. Εχουν dικη τους σελιdα για παραλαβή απο το καταστημα αλλα για ντελιβερι μεσω efood με τσιμπημενη τιμη.

Black And White Love GIF

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

σταματηστε να παραγγελνετε και να δειτε για ποτε θα ξαναπεσουν οι τιμές... θα κλεισουν μερικοι και θα ξεχωρισει η ηρα απο το σταρι και θα πεσουν, αλλα οχι..υπαρχει λιπος ο ελληνας και 10€ θα το πληρωσει...

στα χρονια της κρισης 2011-12-13 ειχανε φτασει να πουλανε με 1€ τυλιχτό για να μη κλεισουνε (στη δαφνη ήταν μαλιστα 2-3 σε αυτη τη τιμή), ζωγραφου ειχε με 1.3...

οσο και αν ανεβηκαν τα κοστη δε δικαιολογειται 3.5-4 ευρω για 3 μπουκιες φαγητο (και ναι οπως λες ενας ενηλικας φυσιολογικών ορεξεων θελει αν οχι 15, τουλαχιστον 10-11)

εγω πλεον delivery 1-2 φορες το μηνα οριακα, ενω ημουν στις 2 την εβδομαδα μεχρι πριν 1.5 χρονο...

Αυτά που είχαν ένα ευρώ το σουβλάκι, είναι καλύτερα να μην μάθεις τι είχαν μέσα. 

Ξέρω, είχα και στη γειτονιά μου έναν τέτοιον. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostis444t είπε

για σουβλάκια και παρόμοια ...απλά τα εχω βγάλει απο την λίστα μου  εντελώς και πανάκριβα και σχεδόν ολα  αχρηστα και ανοστα ,μια φορά την εβδομάδα παω εδώ και επιλέγω ετοιμο ψημένο κρέας ,παίρνω  η μισόκιλο η 1 κιλό κλπ και τρώω ανθρώπινα και πραγματικά το ευχαριστιέμαι σε πολυ λογικές τιμές  ,σιγα μην δώσω 3-4 ευρώ για σουβλάκι τυλιχτό που μέσα εχει 3κομματάκια κρέας και γεμάτο προτηγανισμένες πατάτες ....image.jpeg.be60d66b05bbf8320b09a56940f957b1.jpeg

διευθυνση παρακαλω και αν ξερεις το στηθος το κοτοπουλο ποσο το εχει το κιλο;;;;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Αυτά που είχαν ένα ευρώ το σουβλάκι, είναι καλύτερα να μην μάθεις τι είχαν μέσα. 

Ξέρω, είχα και στη γειτονιά μου έναν τέτοιον. 

ειχα φαει μια φορά με 1 ευρω γυρο κοτοπουλο οκ παλευοταν αλλα ως εκει, πολυ λαδιλα ομως... Με το 1.3 ομως επαιρνα τακτικα και ηταν μια χαρά, φιλος χημικός μαλιστα του διατηρουσε το συστημα haccp του συγκεκριμενου και ηταν μεσα στο μαγαζι κ το παρασκευαστηριο του πολυ συχνα και ηταν κομπλε... την εποχη εκεινη ολοι οι υπολοιποι πουλαγαν 2+...

κατα τα αλλα φανταζομαι 😅

• Like 2
Δημοσ.
7 minutes ago, haris_216 said:

Για μποϋκοτάζ και τέτοια, εσείς οι ρομαντικοί, μην περιμένετε (για την Ελλάδα μιλάω). Τα έλεγα κι εγώ παλιά αλλά μετά...μεγάλωσα. Οι (πολύ) παλιότεροι θα θυμούνται μία προσπάθεια που είχε γίνει στο μακρινό παρελθόν και αφορούσε το κρέας. Φιάσκο.

Εδώ είσαι λάθος. Γίνονται μποϋκοταζ. Με το κρέας δε το θυμάμαι αλλά με το γάλα ήταν; Δε ξέρω αν το θυμάσαι. Που ανακοινώσανε μποϋκοταζ και πολλοί πήγαν και κάναν αγορές νωρίτερα ώστε να συμμετάσχουν μετά στο μποϋκοταζ.

Κλαίω από τα γέλια. Λαός της φάπας, πως να μη τους δουλέψεις και να μη τους κλέψεις αυτούς τους μπαμπουίνους;

2 minutes ago, stelios_2809 said:

ο άνθρωπος θα Πάει το ενοίκιο από 500 στα 1000 γιατί το θεωρεί δίκαιο , σωστό , ότι μπορεί να το κάνει , αλλά στο super market , στο κουρέα , στον ηλεκτρολόγο θα βρίσει ότι τον κλέβουν. οι εργοστασιακές ρυθμίσεις των περισσότερων είναι στην απληστία , γιατί η κοινωνία μας είναι έτσι. 

ακριβώς αυτό που λέω αλλά μερικοί έχουν παρωπίδες και δε βλέπουν γύρω τους. Τα βάζει ο ένας με τον σουβλατζή ότι τον γδέρνει ενώ με τη σειρά του ο ίδιος γδέρνει κάποιον άλλον. Πιάσαμε τώρα τους σουβλατζήδες (δεν εχω καμια σχέση μαζί τους), αν πιάσουμε οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα θα βγούμε πάλι και θα λέμε τα ίδια. Θα μας φταίει ο βενζινάς, ο υδραυλικός, ο ταξιτζής, ο οποιοσδήποτε.....Α είναι κλέφτες και τέτοια γραφικά. Όλοι οι άλλοι είναι κλέφτες ενώ εμείς είμαστε εντάξει.

Όσοι ιδιοκτήτες διαθέτετε προς ενοικίαση σπίτι όλα καλα; Σας ενοχλούν οι τιμές στα σουβλάκια; Για πείτε μας την άποψη σας. Αλλά κάτσε να μαντέψω, έχετε ένφια να πληρώσετε, έχει ανέβει το κόστος ζωής (τα σουβλάκια), οπότε και πάλι τζάμπα το δίνετε ε;

Γκρινιάζουμε όλη μέρα αλλά οι ντελιβεράδες κάνουν παρέλαση. Ε πως διάολο θα αλλάξει κάτι ρε σαΐνια;

• Like 1
Δημοσ.

Η μόνη λύση για να μπει κάποια ισορροπία είναι να υπάρχουν διαφορετικες τιμες delivery από το παραλαβή απ το κατάστημα γιατι η τελική τιμή παριλαμβανει το «δωρεάν» delivery ειτε το χρησινοποιεις ή όχι. 

Fun fact γνωστός που έχει franchise πιτσαρίας μου λέει ότι πάνω απ το 80% προτιμάει να έρθει η πίτσα στην πόρτα του παρά να κουνήσει το κωλαρακι του να την παραλάβει απ το κατάστημα με μικρότερο κόστος ακόμα και αν είναι παραγγελίες σε ακτίνα 200-300 μέτρων. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, andreaspA said:

Μαθαμε να παραγγελνουμε ολοι απο τους μεσαζοντες. Κρατανε 2-3€ για το delivery, χρεωνουν 25% τα μαγαζια, και τα αναγκαζουν να κοβουν και αποδειξεις.

Βαλε κατω και θα δεις οτι τα μισα ειναι αερας. Πάλι 2€ το πουλάνε το πιτόγυρο.

ρε τους αλήτες.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...