Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Bitbit είπε

επιχείρημα φιλαράκι έχεις ή θα εξακολουθείς να τραγουδάς..; Δεν είδα καμια απάντηση

σου απάντησε ο άλλος user, δεν γίνεται ο ένας να πουλάει 2,5 ευρώ και να έχει κέρδος και να πουλάει ο άλλος 3,8 και να σου λέει δεν βγαίνω.

  • Like 7
  • Thanks 1
  • Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Καλα οι μαγαζάτορες έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Έχω αρχίσει να πιστεύω οτι πλέον κάνουν κόντρα μεταξύ τους ποιος θα πουλάει το πιτόγυρο πιο ακριβά. Η ποιότητα έχει πέσει σε ΟΛΑ τα μαγαζια, ειδικά στο κρέας πρέπει να τρώμε πολύ σαπίλα πλεον. Έχουν κανει ακραία έρευνα αγοράς για να βρουν το πιο μικρό ζυμαράκι που υπάρχει. Ανεβαίνει 1% το ηλιέλαιο και ανεβάζουν 5% ολο το πιτόγυρο. Όλη μέρα κλαίνε για τις πλατφόρμες οτι τους έχουν συνεταίρους γτ παίρνουν 35-30%. Ενω ΟΛΟΙ έχουν βάλει καπέλο 15-20% στις τιμές πλατφόρμας. Ειλικρινά δεν θα λυπηθώ αν έκλειναν αύριο τα μισά μπα και βαλουν μυαλο

  • Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
Just now, regresv said:

ας μοιρασουν δικό τους φυλάδιο με -35% να τρέξουνε. δεν τους κρατάει κανενας αιχμάλωτος στις κωλοπλατφορμες.

Ναι αμα τους πεις κανα τετοιο αρχιζουν την κλαψα και την επιθεση. Απαντάω σε πολλούς στο τικτοκ που κλαινε σε βιντεάκια για τις πλατφόρμες. Αλλα ξέρουν οτι χωρις αυτες θα ηταν ανυπαρκτοι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, dtk-386 said:

σου απάντησε ο άλλος user, δεν γίνεται ο ένας να πουλάει 2,5 ευρώ και να έχει κέρδος και να πουλάει ο άλλος 3,8 και να σου λέει δεν βγαίνω.

Ε ωραία, γιατί δεν ανοίγετε κι εσέις σουβλατζίδικο να πουλάτε τόσο και τους κλείσετε όλους;

2,5€ (κάπου τόσο νομίζω) πουλάει κι ένας τύπος σε επαρχία που πηγαίνω συχνά. .Αλλά.... ο πατέρας του έχει κρεοπωλείο και δικά του ζώα και το κατάστημα (σουβλατζίδικο-ταβέρνα) είναι ιδιόκτητο. Ένας άλλος ανταγωνιστής που νοίκιαζε, έκλεισε (πόσο πήγαν τα ενοίκια;). Ασ το πάρει όποιος εξυπνάκιας θέλει, να το νοικάσει να πουλάει κι αυτός 2,5€ ή και λιγότερα το πιτόγυρο. Δε θα το κάνει όμως διότι θα κλείσει πριν το ανοίξει. Όλα πάνε αλυσίδα. Αισχροκέρδεια εννοείται ότι υπάρχει.

Επίσης όσο γελοίο είναι το δικό μου επιχείρημα, άλλο τόσο είναι και το.. αφού αυτός πουλάει τόσο και βγάινει γιατί όχι όλοι; Αφού η γειτόνισσα κάθεται στον γείτονα, άρα θα πρέπει να κάτσει και σε εμενα.

Επεξ/σία από Bitbit
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 minutes ago, Bitbit said:

θα πω το κλασσικό που λέω όταν συμμετέχω σε τέτοιες συζητήσεις. Οι απαντήσεις που παίρνω είναι αστείες.

Αφού όπως λέτε είναι πανάκριβα, ειναι κλέφτες και οι τιμές έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότερα, γιατί δεν ανοίγετε εσείς πχ ένα σουβλατζίδικο να πουλάτε το πιτόγυρο 1€; Λογικά θα κάνουν ουρά απ έξω, θα χεστείτε στο € και θα κλείσουν όλοι οι υπόλοιποι ή θα αναγκαστούν να πουλάνε κι αυτοί τόσο. Άντε να σας δω. Γιατί δε το κάνετε;

Α το λες και παντα στις συζητησεις; λολ

Εγω θεωρω το ιφον ακριβο, θα παω να το φτιαξω εγω και θα "χεστω στο ε"....

Επεξ/σία από Georgebek2
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, regresv είπε

σου απαντήσαμε είδη 2 άτομα ότι παιζουν και πιτόγυρα με 2.5ευρω και ειναι πολυ καλα

εγω παντως δεν μιλησα απλα για καλο σουβλακι. Μιλησα για το απολυτα κορυφαιο σουβλακι που εχω φαει. Στην Λ Βυζαντιου στην Καλογρεζα, απεναντι απο τα ΕΛΤΑ. Σουβλατζιδικο με εικονα 1980. Κρεας απο τον Θηραιο διπλα και τον Δαβουτη. Χειροποιητος μικρος γυρος, και φυσικα ολα χειροποιητα. Σουβλακια, μπιφτεκια, κλπ.
Εννοειται οτι ψηνει στο καρβουνο που η σταχτη εχει γινει βουνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Georgebek2 said:

Α το λες και παντα στις συζητησεις; λολ

Εγω θεωρω το ιφον ακριβο, θα παω να το φτιαξω εγω και θα "χεστω στο ε"....

Μπορείς να φτιάξεις; Μάλλον δε μπορείς. Γιατί; Πρέπει να επενδύσεις σε κάτι; Πόσα πρέπει να επενδύσεις; Κι αν το κάνεις πόσο θα το πουλάς; Μήπως θα εξαρτηθεί και από το πόσα επένδυσες-ξόδεψες;

Για να χτυπήσεις το ιφον λοιπόν όπως λες, πρέπει να ρίξεις πολύ χρήμα πράγμα που θα έχει αντίκτυπο και στην τιμή που θα πουλήσεις

Επεξ/σία από Bitbit
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

delivery από delivery διαφέρει, άλλο η πίτσα, άλλο το πιτόγυρο, άλλο η κρέπα κ.ο.κ.

Τα γυράδικα έχουν ένα μεγάλο μείον, ο γύρος δεν ζυγίζεται κι έχει μεγάλες απώλειες στο ψήσιμο, οπότε βαράνε όπου βρούν. Το παράλογο φυσικά είναι που τα καλαμάκια ή σουβλάκια (ανάλογα την περιοχή) έχουν ξεφύγει, δεν μπορεί πχ εγώ να τα παίρνω 0,50 ή 0,60 λιανική και αυτός να το πουλάει 2,0 ή 2,2.

Η κρέπα πάντα πανάκρινη ήταν, χωρίς λόγο, αδυνατώ να καταλάβω γιατί να πάρεις απ έξω και δεν μπορώ να καταλάβω απόπου απορρέουν αυτές οι χρεώσεις.

Η πίτσα θεωρώ πως είναι πλέον vfm, ενώ οι τιμές ξέφυγαν κάποια στιγμή πριν 10 χρόνια, τώρα σε συνοικιακές ειδικά πιτσαρίες, διατηρείται μια ισσοροπία.

Για τους επαγγελματίες, μπήκαν σε πλατφόρμες, ήρθαν έυκολα χρήματα και όταν ανέβηκαν οι τιμές φάνηκε η γύμνια της αγοράς. Δεν μπορεί πχ να υπάρχουν 2-3 εταιρίες στην Αττικής που φτιάχνουν γύρο, αυτό είναι ολιγοπώλειο. Ας επιστρέψουν και αυτοί σε κρεοπώλες, όπως παλιά, άλλωστε η χάλια ποιόττα των βιοτεχνιών δεν τρώγεται, οπότε δεν θα αυξηθεί πολύ το κόστος και για αυτούς και θα επενδύσουν στην ποιότητα. Η πλειοψηφία είναι πρώην ψήστες που αποφάσισαν να αγοράσουν μαγαζί ή να μπουν συνέταιροι.

Επεξ/σία από kotsonatos04
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, regresv said:

ρε ανθρωπε μου δεν ειμαστε σουβλλατζίδες ουτε εχουμε δουλεψει σε σουβλατζίδικο για να ανοιξω σουβλατζίδικο

τι δεν καταλαβαινεις;

αφού δεν έχεις ιδέα τότε πως κρίνεις σε ποια τιμή πρέπει να πωλείται κάτι ρε μάγκα; Με μόνο κριτήριο ότι αφού ο μήτσος πουλάει 2,5€ άρα μπορούνε όλοι;

Επεξ/σία από Bitbit
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Ε ωραία, γιατί δεν ανοίγετε κι εσέις σουβλατζίδικο να πουλάτε τόσο και τους κλείσετε όλους;

2,5€ (κάπου τόσο νομίζω) πουλάει κι ένας τύπος σε επαρχία που πηγαίνω συχνά. .Αλλά.... ο πατέρας του έχει κρεοπωλείο και δικά του ζώα και το κατάστημα (σουβλατζίδικο-ταβέρνα) είναι ιδιόκτητο. Ένας άλλος ανταγωνιστής που νοίκιαζε, έκλεισε (πόσο πήγαν τα ενοίκια;). Ασ το πάρει όποιος εξυπνάκιας θέλει, να το νοικάσει να πουλάει κι αυτός 2,5€ ή και λιγότερα το πιτόγυρο. Δε θα το κάνει όμως διότι θα κλείσει πριν το ανοίξει. Όλα πάνε αλυσίδα. Αισχροκέρδεια εννοείται ότι υπάρχει.

Επίσης όσο γελοίο είναι το δικό μου επιχείρημα, άλλο τόσο είναι και το.. αφού αυτός πουλάει τόσο και βγάινει γιατί όχι όλοι; Αφού η γειτόνισσα κάθε στον γείτονα, άρα θα πρέπει να κάτσει και σε εμενα.

Δεν πρόκειται να βγει άκρη γιατί τα νούμερα δεν είναι σταθερά, ούτε τα ελάχιστα καθαρά κέρδη που θέλει να έχει ο καθένας.

Κι εκεί μπαίνει το κομμάτι της αισχροκέρδειας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να μπείτε στην κουζίνα να μαγειρέψετε και να έχετε το delivery 2-3 φορές τον μήνα ούτε λόγος ε; 😇

Επεξ/σία από Speculoos
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, regresv είπε

ρε ανθρωπε μου δεν ειμαστε σουβλλατζίδες ουτε εχουμε δουλεψει σε σουβλατζίδικο για να ανοιξω σουβλατζίδικο

τι δεν καταλαβαινεις;

αγόραζε τότε απο εκεί που σου αρέσει η τιμή.Δεν σου αρέσει το κόστος της παράδοσης;Να το παραλάβεις μονος σου απο το κατάστημα.Οι υπηρεσίες εχουν κοστος ,αν δεν θελουμε να τις πληρώνουμε τις κάνουμε μόνοι μας.

  • Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, paylidis said:

σταματηστε να παραγγελνετε και να δειτε για ποτε θα ξαναπεσουν οι τιμές... θα κλεισουν μερικοι και θα ξεχωρισει η ηρα απο το σταρι και θα πεσουν, αλλα οχι..υπαρχει λιπος ο ελληνας και 10€ θα το πληρωσει...

στα χρονια της κρισης 2011-12-13 ειχανε φτασει να πουλανε με 1€ τυλιχτό για να μη κλεισουνε (στη δαφνη ήταν μαλιστα 2-3 σε αυτη τη τιμή), ζωγραφου ειχε με 1.3...

οσο και αν ανεβηκαν τα κοστη δε δικαιολογειται 3.5-4 ευρω για 3 μπουκιες φαγητο (και ναι οπως λες ενας ενηλικας φυσιολογικών ορεξεων θελει αν οχι 15, τουλαχιστον 10-11)

εγω πλεον delivery 1-2 φορες το μηνα οριακα, ενω ημουν στις 2 την εβδομαδα μεχρι πριν 1.5 χρονο...

για να ειχε 1 ευρω θα ειχαν χαθει τα σκυλια και τα γατια στην περιοχη......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως έγραψε και φίλος νωρίτερα όλα είναι προσφορά και ζήτηση. Αφού πουλάνε καλά κάνουν και τα χρεώνουν τόσο. Και πιάσατε τα σουβλάκια ή τις κρέπες χωρίς να κοιτάτε άλλα είδη φαγητών, πχ μαγειρευτά που εκεί και αν γίνεται σφαγή. Αλλά τα delivery δουλεύουν φουλ. 

Προσωπικά βρήκα τη λύση μέσω αγοράς μιας ψησταριάς υγραερίου. Αγοράζουμε έτοιμα σουβλάκια, χοιρινό ή κοτόπουλο, από χασάπη συν τις πίτες και τα φτιάχνουμε σπίτι. Αν δεν βαριέσαι και για μεγαλύτερη οικονομία παίρνεις ολόκληρο το κομμάτι το κρέας και το κάνεις εσύ σουβλάκι. Πολύ καλύτερη ποιότητα, ξέροντας τι λάδι χρησιμοποιείς στις πατάτες και τι κρέας έχεις πάρει. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας προγραμματισμός για να τα έχεις βγάλει για ξεπάγωμα από την κατάψυξη. Ακόμα και αυτό το αποφεύγεις αν έχεις πάει νωρίτερα να τα πάρεις από το χασάπικο. Σε μισή ώρα κάθεσαι και τρως. Ομοίως για burgers. Αγοράσαμε και μία πέτρα πίτσας από lidl στα 15 ευρώ και τρώμε και την πίτσα μας οικονομικά. Και εδώ to μόνο αρνητικό ας πούμε ότι θες καμιά ωρίτσα νωρίτερα να φτιάξεις τη ζύμη. Θέλετε και κρέπα? 15-20 ευρώ η κρεπιέρα και σε μισή ωρίτσα πάλι τρως. Ωραία συνταγή έχει ο Πετρετζίκης στο youtube. 

Και τα λέω εγώ που στην κουζίνα το μόνο που έφτιαχνα (και εξακολουθώ μόνο αυτό να ξέρω να φτιάχνω) είναι τοστ, άντε και στα ντέρτια μου κανένα κλαμπ σάντουιτς.

Για ψησταριές υγραερίου δείτε το αντίστοιχο νήμα που τα παιδιά δίνουν μεγάλη βοήθεια για την αγορά και για ιδέες για ψήσιμο.

Επεξ/σία από G30RGE
  • Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και σαν μην έφτανε οι αυξήσεις στα delivery, ήρθε το efood & το Wolt (για το Box δεν ξέρω) & έβαλαν χρέωση υπηρεσίας... 10 λεπτά ο ένας & 30 λεπτά ο άλλος...

  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...