Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να χωρτάσει ένας ενήλικας θέλει 15€ για απλά πράγματα.

παραθέτω τη συνέχει απο το προηγουμενο τόπικ.

Αναφορά σε κείμενο

Σημερα ειδα κατι ακομα πιο τρελο.

"ΚΡΕΠΑ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ" 6 ευρω

ελεος..

καπου εκει πααιζουν οι τιμες στις κρέπες πλεον.

αν παρεις μια τουμπανιάρικη ανετα φτάνεις 10€

Κρέπα προχθες γλυκια ουτε καν νουτελα απλη πραλινα, μπισκότο σιροπι καραμέλας 4,90!

το οτι εχουν βαλει σχεδον και ολα τα μαγαζία delivery cost το θεωρω ξεφτίλα.

ακόμα και σε κοντινα μαγαζία μπορεί να δεις χρέωση 0,20-0,50.

πάνε για μεγάλο κλεισιμο πολλα μαγαζάκια.

Επεξ/σία από freejazz
  • Like 2
  • Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σταματηστε να παραγγελνετε και να δειτε για ποτε θα ξαναπεσουν οι τιμές... θα κλεισουν μερικοι και θα ξεχωρισει η ηρα απο το σταρι και θα πεσουν, αλλα οχι..υπαρχει λιπος ο ελληνας και 10€ θα το πληρωσει...

στα χρονια της κρισης 2011-12-13 ειχανε φτασει να πουλανε με 1€ τυλιχτό για να μη κλεισουνε (στη δαφνη ήταν μαλιστα 2-3 σε αυτη τη τιμή), ζωγραφου ειχε με 1.3...

οσο και αν ανεβηκαν τα κοστη δε δικαιολογειται 3.5-4 ευρω για 3 μπουκιες φαγητο (και ναι οπως λες ενας ενηλικας φυσιολογικών ορεξεων θελει αν οχι 15, τουλαχιστον 10-11)

εγω πλεον delivery 1-2 φορες το μηνα οριακα, ενω ημουν στις 2 την εβδομαδα μεχρι πριν 1.5 χρονο...

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 22
  • Thanks 1
Δημοσ.

μια ειναι η λυση οταν υπαρχει αυξηση των Τιμων ....ειναι  ο Νομος της Προσφορας και ζητησης...Αυξανουν γιατι πολυ απλα Υπαρχει ζητηση

Υπαρχουν ατομα που παιρνουν κρεπα με 6 ευρω!!! μπορει εσυ να μην παιρνεις αλλα υπαρχουν πολλοι που το κανουν!

Μονο αν παψουν να παραγγελνουν μονο τοτε θα κατεβει η τιμη λογω ανταγωνισμου

Βεβαια υπαρχει και η περιπτωση καρτελ.....ολοι συενεοημενοι να πανε προς τα πανω τις τιμες!!!!!

Μολις 1-2 σπασουν την συμφωνια τοτε θα καταρρευσει το καρτελ αυτο!! ΠΡαγμα που δνε γινεται με Φαρμακα με Καυσιμα με τροφες!!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαθαμε να παραγγελνουμε ολοι απο τους μεσαζοντες. Κρατανε 2-3€ για το delivery, χρεωνουν 25% τα μαγαζια, και τα αναγκαζουν να κοβουν και αποδειξεις.

Βαλε κατω και θα δεις οτι τα μισα ειναι αερας. Πάλι 2€ το πουλάνε το πιτόγυρο.

Επεξ/σία από andreaspA
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

η λυση μαλλον ειναι να μαγειρευουμε...............

δινω ενα παραδειγμα.....το καλυτερο φιλετο (φιλετο μινιον) το κιλο παιζει 16-20 ευρω το οποιο ειναι 4 φετες  ητοι 4-5 ευρω το κομματι

το μαγειρεμα στο τηγανι ειναι 5-6 λεπτα διαρκεια......κοστος σημαντικα μικροτερο και ταυτοχρονα εχεις την ευχαριστηση οτι το εκανες οπως θες ..

5-6 ευρω για ενα σουβλακι μαλλον ειναι υπερβολικο

• Like 5
Δημοσ.

Πλέον παραγγέλνω ούτε τρεις φορές το χρόνο.

Κανά δυο που το έχουν επίσης μειώσει/κόψει μου έλεγαν ότι έχουν δει διαφορά στα οικονομικά τους.

ΑΝ Παραγγείλω, θα είναι κανά κοτόπουλο παϊδάκι που δεν έχει ανέβει τόσο πολύ σε σχέση με πριν 2-3 χρόνια. Ειδικά τα τυλιχτά και οι πατάτες έχουν ξεφύγει.

Κόψτε το delivery, τα αρνητικά του είναι πολύ περισσότερα από τα θετικά του.

• Like 3
Δημοσ.

θα πω το κλασσικό που λέω όταν συμμετέχω σε τέτοιες συζητήσεις. Οι απαντήσεις που παίρνω είναι αστείες.

Αφού όπως λέτε είναι πανάκριβα, ειναι κλέφτες και οι τιμές έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότερα, γιατί δεν ανοίγετε εσείς πχ ένα σουβλατζίδικο να πουλάτε το πιτόγυρο 1€; Λογικά θα κάνουν ουρά απ έξω, θα χεστείτε στο € και θα κλείσουν όλοι οι υπόλοιποι ή θα αναγκαστούν να πουλάνε κι αυτοί τόσο. Άντε να σας δω. Γιατί δε το κάνετε;

• Like 3
  • Thanks 2
  • Confused 3
  • Sad 2
Δημοσ.

Ντελίβερι 1 φορά τον χρόνο στην γιορτή μου και τέλος. Σιγά μην πετάω τα ευρώ μου σε σκουπίδια προκάτ και πλαστικά.

• Like 3
Δημοσ.
Just now, regresv said:

φοβερο επιχείρημα

το δικό σου επιχείρημα ποιο είναι;

Αφού χρεώνουν τα κέρατα τους γιατί δεν ανοίγεις εσύ ένα σουβλατζίδικο να χρεώνεις 1€; Δε θα μαζέψεις όλη την κίνηση; Μπορείς να απαντήσεις σε αυτό χωρίς να πετάς την μπάλα στην κερκίδα. Αλλιώς μην απαντάς καθόλου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Άντε να σας δω. Γιατί δε το κάνετε;

Αρχικα, ποιος σου ειπε οτι δεν το κανουμε?

Σε δευτερη φαση, ίσως κανουμε αλλα σημαντικοτερα.

Θελεις να μας πεις οτι δεν βγαινουν με 3.80 το πιτογυρο? Γιατι τοτε ο Νικολας στην Καλογρεζα απεναντι απο τα ΕΛΤΑ που πουλαει ακομα 2.5€ επρεπε να ειναι φυλακη. Βεβαια πουλαει direct. Ουτε πλατφορμες, ουτε προμηθειες.

Υποψιν οτι εχω ζυγισει πολλες φορες απο τα χειροποιητα σουβλακια κοτοπουλο του και εχουν βγει 150-170γραμ.

Μην το συζηταμε. Το εχουν ξεφτιλισει. Δεν ειναι δυνατον να πουλαει το Cook& Grill , 4.05€ τις πατατες και να ειναι μια χουφτα πατατες. Δεν εφτασαν να φαει ουτε το τριχρονο που το κυνηγαμε να φαει.
Τιποτε δεν ακριβυνε. Ο ξαδερφος μου ο πατατάς παλι 0,50€ πουλαει τις πατατες και το ηλιελαιο ή οτι αλλο βαζουν εχει 2€/λιτρο οσο ειχε.

Επεξ/σία από andreaspA
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

για σουβλάκια και παρόμοια ...απλά τα εχω βγάλει απο την λίστα μου  εντελώς και πανάκριβα και σχεδόν ολα  αχρηστα και ανοστα ,μια φορά την εβδομάδα παω εδώ και επιλέγω ετοιμο ψημένο κρέας ,παίρνω  η μισόκιλο η 1 κιλό κλπ και τρώω ανθρώπινα και πραγματικά το ευχαριστιέμαι σε πολυ λογικές τιμές  ,σιγα μην δώσω 3-4 ευρώ για σουβλάκι τυλιχτό που μέσα εχει 3κομματάκια κρέας και γεμάτο προτηγανισμένες πατάτες ....image.jpeg.be60d66b05bbf8320b09a56940f957b1.jpeg

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Bitbit είπε

θα πω το κλασσικό που λέω όταν συμμετέχω σε τέτοιες συζητήσεις. Οι απαντήσεις που παίρνω είναι αστείες.

Αφού όπως λέτε είναι πανάκριβα, ειναι κλέφτες και οι τιμές έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότερα, γιατί δεν ανοίγετε εσείς πχ ένα σουβλατζίδικο να πουλάτε το πιτόγυρο 1€; Λογικά θα κάνουν ουρά απ έξω, θα χεστείτε στο € και θα κλείσουν όλοι οι υπόλοιποι ή θα αναγκαστούν να πουλάνε κι αυτοί τόσο. Άντε να σας δω. Γιατί δε το κάνετε;

Θα σου πω το άλλο.

Όταν ανεβάζεις το τυλιχτό 20 λεπτά, δεν το κάνεις επειδή το κόστος των υλικών του ανέβηκε 20 λεπτά. Ούτε και οι συνολικές αυξήσεις σε ρεύμα κ.λπ. και γενικά τα έξοδα του μαγαζιού είναι ακριβώς όσο το συνολικό κέρδος από τις αυξήσεις της τιμής του τυλιχτού και της μερίδας πατάτας.

Εγώ θεωρώ ότι σε αρκετές περιπτώσεις, το καθαρό κέρδος είναι μεγαλύτερο όταν αυξάνουν τις τιμές.

Ένα άλλο παράδειγμα, με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, για κάποιες μέρες τα αγγουράκια τύπου Κνωσσού είχαν ξεπεράσει τα 4€, από 1.50€ που είχαν περίπου. Δε νομίζω ότι αυτά τα 2.50€ διαφορά ήταν για να καλύψουν μόνο τα αυξημένα έξοδά τους. Απλά ένα ποσοστό πήγε τσέπα. Σου λέει, έχουμε τη δικαιολογία, ο κόσμος ακούει παντού για ακρίβεια, όλοι το κάνουν, οπότε δεν κάνω εγώ τη μαλακία. Κοινώς, υπάρχει ποσοστό αισχροκέρδειας.

• Like 6
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...