Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 minutes ago, AtiX said:

πραγματικά μου κάνει εντύπωση γιατί την μια εταιρία και όχι του άλλου που κάνει χειρότερα πράγματα…

Γιατι μπορουσαν να τη διωξουν χωρις αιτια απλα επειδη δεν τη χρειαζονταν πια και δε θα λεγοταν τιποτα, την εδιωξαν για μια αιτια παρανομη.

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
46 minutes ago, music_lover said:

Yeap, χειρότερη από Netflix. Not my style, προφανώς. Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσε και μείωση 1.3 εκατομμυρίων συνδρομητών για το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Πόσο να δεις ταινίες πριν το 2000 και Marvel πριν το Endgame; Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς. Γενικά, η καταστροφή της Disney είνει το Disney+, ο λόγος που η Disney βλέπει τις δημιουργίες της ως περιεχόμενο, και όχι ως αρτιστική δημιουργία. Και χάνει και λεφτά από πάνω. Για μένα καλύτερα να το κλείσει, αλλά έχει είναι το σύνδρομο του κακού επενδυτή. Παραεπένδυσε πολλά λεφτά για να αποδεχθεί την ήττα, οπότε, ας αιμορραγεί. 

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, SeaLion said:

Παιδιά, αυτά που σκέφτεστε δεν είναι απαραίτητο πως ισχύουν. Ξοδέψτε λίγο χρόνο παραπάνω…

Ναι; για πες μου, πως ισχυουν; σε εχω ενημερωσει ποσο χρονο εχω ξοδεψει και κρινεις πως πρεπει να ξοδεψω περισσοτερο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, AtiX είπε

Γιατί όμως συγκεκριμένα με την Disney και όχι πχ τα του Elon, δες σύμπτωση τώρα, που απέλυσε 6-7 χιλιάδες κόσμο και μάλιστα όσους ασχολιόντουσαν με το moderation ή όταν απέλυσε τον μηχανικό του μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να του αντιμιλήσει στο twitter, ή, ή…

πραγματικά μου κάνει εντύπωση γιατί την μια εταιρία και όχι του άλλου που κάνει χειρότερα πράγματα…

Και η Disney απέλυσε 6500 άτομα το 2023, χωρίς μάλιστα να είναι ένα βήμα πριν το κλείσιμο. Πως είναι αυτό καλύτερα απο την Χ;

Η διαφορά είναι στον λόγο της απoλυσης. Αν ο λόγος είναι τα οικονομικά της εταιρίας, δεν μπορείς να πεις και πολλά. Disney και Χ διώξανε απο 6-7 χιλιάδες έκαστος.

Θα είχα πρόβλημα με το Χ αν στις αξιολογήσεις και κρίσεις των υπαλλήλων λάμβανε υπόψη φύλο, φυλή και σεξουαλικότητα ώστε να πετύχουν τους στόχους του DEI. Προφανώς δεν έγινε αυτό.

Ακόμα και τον μηχανικ;o που τον έδιωξε ο Elon, πως ξέρεις ότι θα τον κρατούσε τελικά; Απο τα πρώτα πράγματα που έμαθα σαν υπάλληλος είναι πως δεν διαφωνείς δημόσια με το αφεντικο. Προσοχή, όχι την εταιρεία, το αφεντικό. Δηλαδή εσύ θα είσαι κάπου με τον κ. Παπαδόπουλο το αφεντικό σου και μπροστά σε όλους θα λες ότι όσα αναφέρει στους παρευρισκόμενους είναι ανοησίες και η διοίκηση δεν ξέρει τι λέει; WTF. Ενας τέτοιος υπάλληλος, είναι κακός υπάλληλος. Αυτά λύνονται με διάλογο, αλλά εσωτερικά, όχι με κοινό τον πλανήτη γη.  H Carrano ποτέ, όσο ήταν στην Disney, δεν αναφέρθηκε κατά του εργοδότη της.

Επιπλέον η απόλυση της Carrano ήταν προσωπική, όχι στα πλαίσια εξυγίανσης.

Επεξ/σία από fast8
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Ναι; για πες μου, πως ισχυουν; σε εχω ενημερωσει ποσο χρονο εχω ξοδεψει και κρινεις πως πρεπει να ξοδεψω περισσοτερο;

Εντελώς φιλικά, αν νομίζεις πως ελευθερία του λόγου σημαίνει απουσία ευθυνών και συνεπειών τότε πρέπει να το ξανακοιτάξεις το θέμα. Υπάρχουν νόμοι σε διάφορα επίπεδα και περιεχόμενα που με προστατεύουν από τον «λόγο» σου. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Εντελώς φιλικά, αν νομίζεις πως ελευθερία του λόγου σημαίνει απουσία ευθυνών και συνεπειών τότε πρέπει να το ξανακοιτάξεις το θέμα. Υπάρχουν νόμοι σε διάφορα επίπεδα και περιεχόμενα που με προστατεύουν από τον «λόγο» σου. 

Αν θεωρείς κάτι τέτοιο δεν εχεις πολυ καλή σχέση με την δημοκρατία και τον δυτικό πολιτισμό καθώς αυτό που περιγράφεις είναι ο ορισμός του ολοκληρωτισμου.
Η ελευθερία λόγου στις δημοκρατίες πρέπει είναι να ειναι απόλυτη,εκτός αν συκοφαντεί ή προτρέπει σε πράξεις βίας.
Οτιδήποτε άλλο είναι φασισμός,είτε έχει τον μανδύα του νόμου ,είτε όχι

Επεξ/σία από alet
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Εντελώς φιλικά, αν νομίζεις πως ελευθερία του λόγου σημαίνει απουσία ευθυνών και συνεπειών τότε πρέπει να το ξανακοιτάξεις το θέμα.

Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου. Νομικά η ελευθερία λόγου σημαίνει δικαίωμα να λες ότι πιστεύεις χωρίς το ΚΡΑΤΟΣ να μπορεί να σε τιμωρήσει για την πολιτική σου άποψη. 

Αναφέρουμε την ελευθερία λόγου σε αυτή την περίπτωση, γιατί είναι ξεκάθαρο πως η Disney είναι πολιτικοποιημένη μέχρι αηδίας. 

Για αυτό και η μήνυση δεν ήταν για την ελευθερία της Carrano να λέει ότι θέλει, αλλά για παράνομες διακρίσεις εσωτερικά στην Disney.

Τώρα νομικά, σε κάποιες περιπτώσεις τα δικαιώματα του ανθρώπου γίνονται και υποχρεώσεις των μεγάλων εταιριών εκτός του κράτους, όταν αυτές έχουν εξουσία.

Επεξ/σία από fast8
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Freedom of speech in the United States

Freedom of speech, also called free speech, means the free and public expression of opinions without censorship, interference and restraint by the government.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, alet είπε

Αν θεωρείς κάτι τέτοιο δεν εχεις πολυ καλή σχέση με την δημοκρατία και τον δυτικό πολιτισμό καθώς αυτό που περιγράφεις είναι ο ορισμός του ολοκληρωτισμου.
Η ελευθερία λόγου στις δημοκρατίες πρέπει είναι να ειναι απόλυτη,εκτός αν συκοφαντεί ή προτρέπει σε πράξεις βίας.
Οτιδήποτε άλλο είναι φασισμός,είτε έχει τον μανδύα του νόμου ,είτε όχι

Ό,τι να ‘ναι με λίγο απ’ όλα. Σόρρυ. 

Δημοσ.
4 minutes ago, NT1G said:

Freedom of speech, also called free speech, means the free and public expression of opinions without censorship, interference and restraint by the government.

Λαθος. "The Supreme Court has already ruled that not even private companies can censor free speech. See Marsh v Alabama".

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fast8 είπε

Ελευθερία λόγου σημαίνει δικαίωμα να λες ότι πιστεύεις χωρίς το ΚΡΑΤΟΣ να μπορεί να σε τιμωρήσει για την πολιτική σου άποψη. 

Εδω διαφωνώ εγώ.
Υπάρχει και το institutional power.
Αν αυριο λόγω των απόψεων σου οι 5 τράπεζες τις χώρας αποφασίσουν να μην σε θέλουν για πελάτη επειδή κανεις χρήση της ελευθερίας λόγου που έχεις ,είναι η ίδια μορφή ολοκληρωτισμού με το να σε τιμωρεί το κράτος 

3 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Ό,τι να ‘ναι με λίγο απ’ όλα. Σόρρυ. 

Κλασικη και αναμενόμενη απάντηση .Σορρυ κ απο μένα

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fast8 είπε

Αναφέρουμε την ελευθερία λόγου σε αυτή την περίπτωση, γιατί είναι ξεκάθαρο πως η Disney είναι πολιτικοποιημένη μέχρι αηδίας. 

Αφού ορίσαμε την ελευθερία λόγου λοιπόν, δεν καταλαβαίνω που κολλάει σε μια ιδιωτική υπόθεση. 

Η Carano χαλάστηκε γιατί ο ρόλος ήταν ο μεγαλύτερος της καριέρας της μάλλον (εγώ δεν την ήξερα από πριν π.χ.) και, ουπς, μια εταιρεία με woke agenda τελικά δεν γουστάρει να έχει φωνακλάδες anti-woke εργαζόμενους. Και δεν είναι υποχρεωμένη κιόλας. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, alet είπε

Εδω διαφωνώ εγώ.
Υπάρχει και το institutional power.
Αν αυριο λόγω των απόψεων σου οι 5 τράπεζες τις χώρας αποφασίσουν να μην σε θέλουν για πελάτη επειδή κανεις χρήση της ελευθερίας λόγου που έχεις ,είναι η ίδια μορφή ολοκληρωτισμού με το να σε τιμωρεί το κράτος 

Σωστά το ανέφερα στην τελευταία παράγραφο, πως οι υποχρεώσεις του κράτους σε κάποιες περιπτώσεις μεταφέρονται στην μεγαλο εταιρεία, όταν αυτή έχει σημαντική εξουσία. Αυτό μπορεί να συμβαίνει με την Disney αν όντως βάζει ανθρώπους σε blacklists και δεν μπορούν να δουλέψουν εύκολα αλλού.

Η μήνυση όμως ήταν για διακρίσεις.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Λαθος. "The Supreme Court has already ruled that not even private companies can censor free speech. See Marsh v Alabama".

Δηλαδή το State of Alabama δεν λογίζεται ως κράτος; Δεν έχω διαβάσει για την υπόθεση, απλά ρωτώ. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...