Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreas1gr είπε

Εγώ μετά από περιπέτεια 2 ετών κατέληξα ότι ελάχιστοι μετά από χειρουργείο στην μέση (κήλη σε δίσκο που κτυπάει και ισχιακά νεύρα) παύουν να έχουν πόνους ή ενοχλήσεις όσο καλός και ξακουστός είναι ο χειρουργός...

Θέλω να δώ μετά την επέμβαση με τον νευροδιεγέρτη πως θα νιώσω, αν φυσικά πετύχει(πετυχημένη επέμβαση θεωρείται αν μειώνει τον πόνο 50% και άνω).

Έχεις κάνει χειρουργείο?

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε

Έχεις κάνει χειρουργείο?

Δυστυχώς...

Αν και το χειρουργείο πέτυχε, συνεχίζω να έχω πόνους...

Κ τώρα οι μισοί νευροχειρουργοι λένε για ένα δεύτερο χειρουργείο και οι άλλοι μισοί να μην το τολμήσω γιατί θα πάει χειρότερα...

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Δυστυχώς...

Αν και το χειρουργείο πέτυχε, συνεχίζω να έχω πόνους...

Κ τώρα οι μισοί νευροχειρουργοι λένε για ένα δεύτερο χειρουργείο και οι άλλοι μισοί να μην το τολμήσω γιατί θα πάει χειρότερα...

Τί είναι το Σύνδρομο Αποτυχημένης Επέμβασης και πώς αντιμετωπίζεται | in.gr

«Οι επόμενες επεμβάσεις έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να χειροτερέψουν την κατάσταση. Όταν μια διορθωτική επέμβαση δεν έχει ένδειξη ή έχει αποτύχει, ο πόνος μπορεί να αντιμετωπιστεί με εμφύτευση νευροδιεγέρτη ή αντλίας έγχυσης μορφίνης. Η συντηρητική περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, φυσικοθεραπεία, και ψυχολογική υποστήριξη, δεδομένου ότι ο χρόνιος πόνος συνοδεύεται από στρες- άγχος -κατάθλιψη και τάση εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες. Ανάλογα με την ένταση και τον χαρακτήρα του πόνου μπορεί να εφαρμοσθούν διάφορες εγχύσεις τοπικού αναισθητικού με κορτιζόνη, που έχουν διαγνωστικό ή και θεραπευτικό αποτέλεσμα».

Θα έλεγα να απευθυνθείς σε ψυχίατρο για να σου συνταγογραφήσει Cymbalta ή Effexor ή Neurontin ο γιατρός θα το επιλέξει, σου λέω για ψυχίατρο γιατί αυτοί ορίζουν δοσολογίες ή έστω νευρολόγο αλλά κι αυτός σε ψυχίατρο θα σε παραπέμψει και πίνε κάθε πρωί μία tabs NEVRALIP 600 νηστικός με ένα ποτήρι νερό και πρωινο μετά από 1 ώρα... μία φίλη μου το σύστησε και βοήθησε πολύ. Ρώτα όμως γι αυτό και ένα νευρολόγο. Το Neurobion ας πούμε εμένα δεν με βοήθησε...

Εμένα ο νευροχειρουργός που με βλέπει τώρα κ είναι να μου τοποθετήσει το νευροδιεγέρτη κ ένας άλλος ορθοπαιδικός μου είπαν πως αν κάνω 2ο χειρουργείο θα χειροτερέψω σίγουρα, συνήθως αυτά αποτυγχάνουν... έχουν 40-50% ποσοστό επιτυχίας αλλά και πιο κάτω... σκέψου 60% να αποτύχει, μην το ρισκάρεις, εγώ δεν πρόκειται να κάνω 2ο.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε

Τί είναι το Σύνδρομο Αποτυχημένης Επέμβασης και πώς αντιμετωπίζεται | in.gr

«Οι επόμενες επεμβάσεις έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να χειροτερέψουν την κατάσταση. Όταν μια διορθωτική επέμβαση δεν έχει ένδειξη ή έχει αποτύχει, ο πόνος μπορεί να αντιμετωπιστεί με εμφύτευση νευροδιεγέρτη ή αντλίας έγχυσης μορφίνης. Η συντηρητική περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, φυσικοθεραπεία, και ψυχολογική υποστήριξη, δεδομένου ότι ο χρόνιος πόνος συνοδεύεται από στρες- άγχος -κατάθλιψη και τάση εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες. Ανάλογα με την ένταση και τον χαρακτήρα του πόνου μπορεί να εφαρμοσθούν διάφορες εγχύσεις τοπικού αναισθητικού με κορτιζόνη, που έχουν διαγνωστικό ή και θεραπευτικό αποτέλεσμα».

Θα έλεγα να απευθυνθείς σε ψυχίατρο για να σου συνταγογραφήσει Cymbalta ή Effexor ή Neurontin ο γιατρός θα το επιλέξει, σου λέω για ψυχίατρο γιατί αυτοί ορίζουν δοσολογίες ή έστω νευρολόγο αλλά κι αυτός σε ψυχίατρο θα σε παραπέμψει και πίνε κάθε πρωί μία tabs NEVRALIP 600 νηστικός με ένα ποτήρι νερό και πρωινο μετά από 1 ώρα... μία φίλη μου το σύστησε και βοήθησε πολύ. Ρώτα όμως γι αυτό και ένα νευρολόγο. Το Neurobion ας πούμε εμένα δεν με βοήθησε...

Εμένα ο νευροχειρουργός που με βλέπει τώρα κ είναι να μου τοποθετήσει το νευροδιεγέρτη κ ένας άλλος ορθοπαιδικός μου είπαν πως αν κάνω 2ο χειρουργείο θα χειροτερέψω σίγουρα, συνήθως αυτά αποτυγχάνουν... έχουν 40-50% ποσοστό επιτυχίας αλλά και πιο κάτω... σκέψου 60% να αποτύχει, μην το ρισκάρεις, εγώ δεν πρόκειται να κάνω 2ο.

Πια ζω με τον πόνο και αποφεύγω καταστάσεις που τον πολλαπλασιαζουν. 

Δυστυχώς τα χάπια είναι (για εμένα) φαύλος κύκλος γιατί εθίζεσαι και όταν τα χρειαστείς πραγματικά σε πιο δύσκολες καταστάσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 25/2/2024 στις 1:33 ΜΜ, andreas1gr είπε

Πια ζω με τον πόνο και αποφεύγω καταστάσεις που τον πολλαπλασιαζουν. 

Δυστυχώς τα χάπια είναι (για εμένα) φαύλος κύκλος γιατί εθίζεσαι και όταν τα χρειαστείς πραγματικά σε πιο δύσκολες καταστάσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα. 

Για δες αυτό εδώ το βίντεο...

Για τα φάρμακα έχω άλλη άποψη, το Cymbalta που παίρνω μου μείωσε αρκετά τον πόνο και μαζί με το Nevralip 600 ο πόνος τώρα είναι 1-3/10... τώρα που σταμάτησα και τα πιλάτες που μάλλον κακό μου έκαναν, αισθάνομαι σχετικά ''καλά'' όχι άριστα.. περιμένω ακόμα το Νοσοκομείο να με καλέσουν έχει μπεί στην λίστα των χειρουργείων

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σήμερα με ενημέρωσε ο γιατρός ότι 1/7 θα γίνει η επέμβαση με τον δοκιμαστικό νευροδιεγέρτη της Medtronic οπότε όταν τοποθετηθεί και πάνε όλα καλά, μετά θα σας πώ εντυπώσεις, αν δλδ θα αποδώσει αν μειωθεί ο χρόνιος πόνος κτλ αν όταν περπατάω έχω λιγότερες ή καθόλου ενοχλήσεις ή αν παραμένουν όλα ίδια.

• Like 4
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγινε την Δευτέρα η επέμβαση με το νευροδιεγέρτη, πόνεσα την ωρα της επέμβασης αρκετά, τοπική αναισθησία, λειτουργεί το μηχάνημα βγήκα χθές... αλλάζω ρυθμίσεις κτλ κτλ θα δούμε πως θα πάει κάτι αισθάνομαι ως διαφορά θα δείξει πονάει ομως σε κάποια σημεία που έγινε τομή και μπήκαν τα ηλεκτρόδια

Ατυχία ομως οσο ελειπα εσπασε ο θερμοσίφωνας(σβηστός παρακαλώ) πλημμύρισε το σπιτι και δύο συσκευές 6 μηνών, SMEG ψυγειοκαταψύκτης και MIELE πλυντήριο είναι εκτός λειτουργίας, πηραν νερό, δεν θεωρείται φυσική φθορά οπότε πρέπει να πληρώσω τα ανταλλακτικά αν χρειαστούν... οι συσκευές ειναι ακριβές όποτε θα πρέπει να ξηλωθώ φαντάζομαι... άστε έχω πέσει ψυχολογικά πως και έτυχε αυτό ρε γαμώτο??? Δεν υπάρχει θεός αυτό ειναι σίγουρο εξού και είμαι άθεο-άθρησκος

Δεν θέλω να ανοίξω θέμα θρησκείας, αλλά στο Νοσοκομείο είδα ανθρώπους να υποφέρουν αν δεν υπήρχε ιατρική θα πεθαίναμε σαν τα κοτόπουλα

• Like 1
  • Sad 2
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...